Ik koos om vegetariër te worden

Heerlijk plantaardig voedsel, goed voor mijn gezondheid en geestelijke ontwikkeling en het houdt me bovendien jong en vitaal.

Waarom heb ik gekozen om vegetariër te worden? Daar heb ik verschillende beweegredenen voor. De belangrijkste reden is omdat het menselijke lichaam gelijkaardige kenmerken vertoont als de vele planteneters in de natuur. Een beetje menselijke anatomie, heerlijk toch? Het lichaam beter leren begrijpen hoe het precies werkt.

We hebben koolhydraat-verterende enzymen in ons speeksel. Het wordt weleens amylase genoemd. Alleen herbivoren hebben dat omdat deze bedoeld zijn om veel koolhydraten te eten en te verteren. Deze zitten in dingen zoals fruit en groenten. De pancreas maakt ook enzymen aan om koolhydraten te verteren.

Ons gebit

Kijk eens naar onze tanden. Breed, kort, bot en plat, net zoals de tanden van andere herbivoren. En voordat iemand heel bijdehand zegt: “He Daniël, en die hoektanden dan?” De meeste herbivoren hebben hoektanden. En ook voortanden en kiezen, want zonder deze tanden zou het niet mogelijk zijn om hard fruit te eten zoals appels.

Onze benedenkaak gaat van links naar rechts in een malende kauwbeweging, op deze wijze malen en kauwen we ons eten. Als jij je eten maalt en kauwt, zoals iedereen, ben je een herbivoor.

Als ik naar mijn poes kijk, een carnivoor, zie ik dat mijn poes haar kaken niet zijdelings kan bewegen. De kaken van carnivoren en omnivoren kunnen alleen naar boven en beneden bewegen, verticaal. Scheuren en doorslikken, er is geen malende kauwbeweging van links naar rechts.

Andere kenmerken die kenmerkend zijn voor planteneters

Ik hoor dan ook verhalen dat de mens in de prehistorie alleen vlees at. Respect voor je mening, maar ik ben het niet mee eens. De mens in de prehistorie at enkel vlees omdat er tekort was aan plantaardige voedsel, we zien dit soms ook gebeuren bij apen in de wilde natuur. Als er weer plantaardige voedsel was, begon de mens in de prehistorie weer planten te eten, net zoals apen dit ook doen.

Als ik verder kijk naar de anatomie van mijn lichaam dan merk ik dat ik met mijn vingers geen vlees kan openscheuren zoals mijn kat dit wel kan.

Daarentegen kan ik met mijn vingers met gemak een appel plukken van de boom, dat zie ik niet direct te doen door mijn kat. Mijn poes heeft klauwen, en die zijn echt niet geschikt om kersen te plukken.

Wist je dat het menselijk lichaam fysiologisch gezien 100% herbivoor is? We zijn planteneters. De lengte van onze darmen is ongeveer 7 tot 10 keer de lengte van ons bovenlichaam. Dat is ongeveer dezelfde lengte als alle herbivoren op deze planeet. Met andere woorden, ze zijn heel lang.

Maar de darmlengte van echte vleeseters; hyena’s, coyotes, beren, tijgers en leeuwen, is slechts 3 tot 6 keer de lengte van hun romp. Ze hebben een veel korter darmkanaal zodat ze snel ontbindend en rottend dierenvlees kunnen verwerken.

Dierenproteïnes, cholesterol, verzadigde lange keten vetten en transvetzuren kunnen door de krachtige maag- en pancreassappen van carnivoren goed verteren en daarom is het absoluut onmogelijk dat ware carnivoren hun aderen dicht gaan slibben. Dat overkomt een echte vleeseter nooit!

Het maagzuur van mijn poes is tot 20x krachtiger dan het maagzuur in mijn maag en kan daardoor veel beter dierlijke eiwitten verteren dan ik. Een krokodil heeft zelfs zo’n sterk maagzuur dat het zelfs botten kan verteren. Alleen carnivoren hebben zeer sterke enzymen om dierlijk voedsel te verteren.

Chronische ziekten en kanker worden veroorzaakt door biologische conflicten en trauma’s, en overdreven consumptie van dierlijke eiwitten gaat dit alleen maar erger maken. Geraffineerde oliën en bewerkte vetten hebben ook een sterk verergerend effect op aandoeningen.

Bestudeer de dieren in de natuur

Mensen en andere herbivoren, wij zweten door onze poriën om af te koelen. We hijgen niet zoals honden, katten en leeuwen doen om lekker af te koelen. Er zitten geen klauwen aan onze handen, wat een kenmerk is van carnivoren en omnivoren.

Mijn poes heeft net als alle carnivoren echte snijtanden om vlees open te scheuren. Dan heb je nog de snelheid die carnivoren ontwikkelen om prooien te pakken. Mij is het nog niet gelukt om een wild konijn te pakken in de natuur. Ik kan die carnivore snelheid niet ontwikkelen om een wild konijn te achtervolgen, boven op hem te springen en met mijn mond te vangen en te doden, zonder gereedschap, zonder wapens.

Mensen bezitten nul komma nul aan carnivore instincten. Zoek een klein kind en geef hem een klein konijntje en een appel. Ik denk dat het kind de appel zal gebruiken om op te eten en het konijn om mee te spelen en niet andersom.

Als we geboren worden, jong zijn en opgroeien, zijn we allemaal geboren als wezens van licht, liefde en waarheid die plantaardig voedsel nuttigen.

De spijsvertering moet zorgen dat voeding goed kan verteren

Mocht ik een echt stuk vlees eten, zal een klein deel daarvan verteerd in mijn darmen terechtkomen, maar de rest blijft onverteerd, en komt onverteerd in de dunne darm terecht. Met het gevolg dat er een overgroei ontstaat van bacteriën en er een chemische reactie ontstaat dat verrotting en vergisting heet.

Daarbij worden giftige toxines geproduceerd zoals cadaverine, putrescine en andere giftige zaken die uiteindelijk de lymfe en de cisterna chyli gaan verstoppen. De “taille” zal toenemen en de lymfe verstopt eveneens langs de borstbuis met vochtophoping zelfs tot in het gezicht.

Gebeurt bij mijn kat echt niet hoor, maar ik zie dit wel gebeuren bij miljoenen mensen in onze maatschappij.

Al deze mensen hebben dan een stinkende stoelgang waar je maag ongemakkelijk van wordt. Ik ben gewoon super gezond geworden sinds ik geen vlees meer eet. Ik heb geen enkel tekort, ook geen vitamine B12 of vitamine K. Als de darmen verteerd voedsel ontvangen, is de darmflora van de dunne darm in staat om vitamine B12 te synthetiseren zodat het ileum deze vitamine kan opnemen.

De dikke darm krijgt eveneens verteerd voedsel en dat zorgt ervoor dat de darmflora in samenwerking met de lever, gal en de lymfe de dagelijkse ontgifting van het lichaam goed kan laten verlopen en er vitamine K wordt geproduceerd door de bacteriën.

De calcium uit plantaardige voedsel wordt beter opgenomen dan calcium uit vlees en melkproducten en dat is goed nieuws voor de botten en tanden. De grootste en sterkste dieren op aarde zijn planteneters.

Resultaat: nooit meer ziek zijn. Bovendien synthetiseert de darmflora van de dikke darm waardevolle stoffen specifiek om het zenuwstelsel te voeden en te beschermen. Al deze natuurlijke processen worden verstoord door overmatige consumptie van dierlijke eiwitten.

Ik ben ook een echte dierenliefhebber. Ik eet geen dieren. Daarnaast ben ik ook een yogi, en vanuit de zienswijze van deze traditie eten mensen al 100.000 jaar geen vlees, ethisch totaal niet verantwoord ten opzichte van de gehele schepping.

Ik wens iedereen een fijne dag toe, en respect als je toch een andere mening bent toegedaan.

Gepubliceerd op 15/04/2024

Daniël Derweduwen

Delen:

 

Gerelateerde Publicaties

 

  • Voedzame planten, gratis uit de natuur in overvloedHet voorjaar is aangebroken en de natuur biedt ons een overvloed aan jonge groei met ontgiftende eigenschappen. Het is wonderbaarlijk hoe verse daslook of brandnetels ons lichaam verrijken met goed opneembare mineralen en andere voedende stoffen; een ware boost voor onze gezondheid.Veel groenten die verkrijgbaar zijn in de winkel hebben aanzienlijk minder voedingswaarde als gevolg van uitputting van de landbouwgronden. Wilde planten daarentegen bieden een diepere smaak vanwege hun rijke gehalte aan voedingsstoffen. Bovendien zijn veel wilde planten altijd vers te vinden.Het is belangrijk om altijd zeker te zijn van de juiste identificatie [...]

    By Published On: 11/03/2024
  • Koolzaadolie is niet geschikt voor menselijke consumptieKoolzaadolie is de nieuwste manier om de spijsvertering en het metabolisme bij de mens grondig te verstoren, doordat het zonnebloemolie vervangt. Slimme media gebruiken nu oorlogen als excuus om de goedkope maar schadelijke koolzaadolie een grote afzetmarkt te geven, maar dit heeft niets te maken met gezondheid.Het probleem met koolzaadolie ligt in het feit dat het goedkoop te produceren is. Belangrijk om te weten is dat koolzaadolie absoluut niet verhit mag worden. De verwarming tijdens het productieproces en in huishoudens zorgt ervoor dat de natuurlijke omega 3-vetzuren in koolzaadolie omgezet worden in onnatuurlijke transvetten. [...]

    By Published On: 04/03/2024
  • De natuur draagt altijd het beste voor ons. Gedurende miljoenen jaren van natuurlijke evolutie heeft zich een voedingssysteem ontwikkeld voor elk levend organisme. Deze evolutie is vastgelegd in het DNA van de mens, wat impliceert dat het lichaam precies weet wat het nodig heeft. De schatten van de keuken, de specerijen, bevatten precies wat het lichaam nodig heeft. Meer aandacht schenken aan het luisteren naar het lichaam en minder aan het intellectuele meten en weten in het hoofd zou al een goede stap zijn om te begrijpen wat het lichaam werkelijk nodig heeft. Uiteindelijk weet de natuur altijd wat het [...]

    By Published On: 25/02/2024