Waarom genezen sommige mensen volledig en andere niet?

Je begrijpt dat ziekte het genezingsproces is van je lichaam

Het placeboeffect of het zelfgenezend vermogen van het lichaam is afhankelijk van de psychologische toestand van de patiënt, en of hij een goede reden heeft om te geloven in zijn arts of therapeut en de behandeling. Stel, je bent een relaxed en enthousiast persoon en je hebt geen angst voor ziekte omdat je weet dat elke ziekte een genezingsreactie is van je lichaam. Je vindt jouw ziekte geen toeval en je hebt geen reden om je daarom boos of van streek te voelen. Je snapt dat jouw lichaam van jou vraagt om een ingrijpende verandering in je leven tot stand te brengen waar je niet eerder toe bereid was, en dat daardoor de ziekte een les is.

Ondanks dat de ziekte jou een tijdje ongemakkelijk en zwak laat voelen en soms met pijn erbij, geef je de voorkeur om deze nare periode bewust mee te maken en je lichaam de tijd te gunnen om de ziekte zelf kwijt te geraken. Met andere woorden, je luistert naar de boodschappen van je lichaam om ervan bij te leren. Ergens in jezelf begrijp je goed dat je deze ziektesituatie op de een of andere manier zelf hebt gecreëerd, en je verkiest om jezelf er niet schuldig bij te voelen, maar in plaats daarvan volledige verantwoordelijkheid op te nemen.

Ondanks je ziekte voelt je jezelf geen slachtoffer van de ziekte

Ondanks je ziekte voelt je jezelf geen slachtoffer van de ziekte, en je loopt met het idee dat jij betekenis geeft aan het leven op een praktische manier. Vandaar dat je bij elke soort ziekte ervoor kiest het lichaam zijn zelfgenezend werk te laten doen zonder het te verstoren of tegen te gaan werken door symptomen te onderdrukken. Je bent ook iemand die gelooft in een hoger doel en bent jezelf en iedereen dankbaar voor je leven zoals het nu is, zelfs als je ziek bent. Je weet dat er steeds op een of andere manier gezorgd wordt voor jou en dat ieder moment een waardevolle kans biedt om door te groeien naar een hoger bewustzijn om te leren over het leven en om steeds krachtiger te worden. Bovendien heb je geen angst voor de dood, want je weet dat het leven niet eindigt bij het sterven van het fysieke lichaam, en dat het doodgaan ook een specifiek doel heeft. Je verzorgt je steeds goed en je bent bezig met yoga, meditatie, ademhaling en ander lichaamswerk zoals reflexologie, Tai Chi, Shiatsu, massage en genezing met energie. Je bent bewust van lichaamsvriendelijke beweging en zongerijpte biologische voeding in de oorspronkelijke staat. 

Je luistert met hart en nieren naar je eigen lichaam

Je kiest om met de stroom van het circadiaans of dag en nacht-ritme mee te stromen. Je voelt als het ware innerlijk aan dat de ziekte vanzelf zal overgaan als je de bijhorende les hebt geleerd. Je accepteert de noodzakelijke veranderingen die in feite zijn begonnen met deze ziekte. Ondertussen zul je al begrepen hebben dat je onder deze condities, zeer gemakkelijk het placeboeffect of het zelfgenezend vermogen van het lichaam met succes zal stimuleren.Je weet gewoon van ‘binnen’ dat er in werkelijkheid steeds een positieve reden voor ziekte of aandoening is. Wat het resultaat ook mag zijn, het zal altijd iets opleveren, en als de ene behandeling niet werkt zal je sowieso niet teleurgesteld zijn en met motivatie een alternatieve oplossing zoeken. Zelfs als er van buitenaf niets lijkt te werken zal je zich realiseren dat de echte genezer in jezelf van binnen zit. Je luistert naar je hart en je lichaam. Misschien dringt het jou door dat dit soort mensen met zo’n ingesteldheid zelfs zelden ziek worden.

Hoe blokkeren mensen het zelfgenezend vermogen van het lichaam?

Het placeboeffect of het zelfgenezend vermogen van het lichaam kan reeds deels aangetast worden door een lichte vorm van twijfel ergens diep in je achterhoofd.

‘Alleen maar voor het geval van…’ is dit positief denken gebaseerd op angst en is niet echt, dus niet voldoende om een echte genezingsreactie op gang te brengen.

Elke vorm van twijfel is een voedingsbodem voor angst, en beide zijn vormen van energie. Als twijfel en angst je gedachten en handelingen beïnvloed, dan zal deze twijfel en angst precies teweeg brengen waar je bang voor bent. In feite stuur je tegelijkertijd twee tegenovergestelde signalen uit naar je lichaam en geest. Enerzijds zeg je: ‘ja, ik zal me vast beter gaan voelen met deze nieuwe behandeling of medicijn’ en anderzijds zeg je: ‘in geval van nood heb ik een plan B nodig voor het geval het bij mij niet werkt’. 

Elke positieve houding wordt tenietgedaan door elke vorm van twijfel of angst

Dan heb je nog mensen die steeds negatief denken en handelen over alles in het leven. Je voelt je steeds een slachtoffer en geeft de anderen en de omstandigheden steeds de schuld van jouw lijden. Deze mensen zijn echt niet in staat om het placeboeffect of het zelfgenezend vermogen te activeren in hun lichaam. Als je vervolgens andere mensen blij en gelukkig ziet, dan word je er zelf niet gelukkig en blij van. Want dit verhoogt het gevoel dat je iets mist in je leven. Het zien van gelukkige mensen maakt je daarom nog ongelukkiger. 

Self fulfilling prophecy

Je mist duidelijk het enthousiasme en het zelfvertrouwen waardoor je leven eerder sombere inkleuring heeft. Bovendien word je gemakkelijk boos zonder een echte reden. Zonder dat je het zelf goed beseft vind je jezelf niet echt aardig en is je eigenwaarde laag waardoor je jij jezelf kleineert tegenover de anderen. Continue maak jij jezelf wijs ‘dat ik niet genoeg waard ben’, ‘alles wat ik doe gaat mis’, ‘ik wist al van tevoren dat de behandeling van de arts, therapeut of medicijn niet ging werken bij mij’. Je bent een groot deel van je leven ongelukkig en teleurgesteld en je doet er alles aan om toch maar niet aan je verleden te hoeven denken. Je hebt het gevoel dat het leven jou niet veel te bieden heeft en je mist een doel waarbij jij jezelf zinvol kunt inzetten. Bovendien ga je graag om met mensen die in slachtofferschap en depressiviteit leven. Omdat zij medeleven geven voor jouw situatie, want je zou boos worden als je dit medeleven niet krijgt. Het probleem dat hierbij oprijst is dat je het niet doorhebt dat je jouw positie als slachtoffer steeds meer gaat versterken. De behoefte om te oordelen gaat enorm toenemen. Het is altijd de ander zijn schuld, wordt jouw motto.

Je houdt ervan om slachtoffer te zijn en je gedraagt je er ook naar

Deze psychologische toestand zorgt ervoor dat je nauwelijks enig zelfvertrouwen hebt. Daarbij verspil je al jouw energie door het beschuldigen van anderen of je eigen karma, met de gedachte dat je gewoon pech hebt met deze betreurenswaardige situatie. Tegelijkertijd geniet je van alle aandacht dat de mensen om jouw ziekte of aandoening geven. Zelfs heb je de neiging om nog meer te gaan klagen zodat je nog meer aandacht krijgt. Het lichaam kan onder deze condities het placeboeffect of zelfgenezend vermogen niet activeren. Daarom zal je steeds chronisch ziek blijven, TENZIJ jij jezelf gaat beginnen opwaarderen en jouw leven opnieuw gaat bekijken. Je gaat leren om je innerlijke kracht te gebruiken dat als een kiem zit te wachten. In feite kun je de manifestatie van een ziekte ook zien om vast te stellen hoe jij jezelf waardeert. Volgens de wetten van aantrekking kun je alleen maar zoveel vertrouwen geven in een arts, therapeut, medicijn of God als je  vertrouwen geeft in jezelf.

Zelfvertrouwen

En juist het zelfvertrouwen is de fundamentele voorwaarde om de placebo reactie in je lichaam op gang te brengen. Zelfvertrouwen is werkelijk nodig om gelijk welke ziekte dan ook echt te genezen in plaats van alleen maar symptomen te gaan bestrijden. De genezingsreactie kan echter ook van buitenaf op gang gebracht worden door een genezer of een therapeut. De ontvankelijkheid van de patiënt bepaalt grotendeels het resultaat dat een gebed of een handoplegging kan hebben. Als de patiënt gelooft dat hij het verdient om te genezen en zijn vermogen tot acceptatie cultiveert, dan zullen zijn geest en lichaam ontvankelijker worden voor deze genezende energieën. Energieën die opgewekt worden door liefhebbende gedachte, meditatie en/of gebed van de patiënt over zichzelf, gaan eveneens het placeboeffect stimuleren.

Wat is het zelfgenezend vermogen van het lichaam?

In dit verhaal probeer ik in het kort de holistische benadering van genezing en gezondheid duidelijk voor te stellen. Lichaam en geest werken als een éénheid, en het lichaam heeft steeds een geest nodig om zijn bevelen te kunnen opvolgen, de geest heeft een lichaam nodig om een beeld van zichzelf te kunnen definiëren.

Het gebruiken van je wilskracht en de intentie en wens om je gezondheid in eigen hand te nemen en daarbij steeds verantwoordelijkheid te nemen voor alles wat er in jouw leven gebeurt, is misschien wel de krachtigste geneeswijze die er bestaat. 

Dit nieuw perspectief pakt de oorspronkelijke oorzaak aan van bijna elke ziekte en daarmee bedoel ik het uiteindelijke gebrek aan eigenwaarde. Gedachten zoals ‘het gevoel niet goed genoeg te zijn, of waardeloos zijn, de ander is steeds beter dan ik, geen controle te hebben’, ontnemen jou het vermogen om verantwoordelijkheid te nemen. Hoewel de meeste mensen geloven dat deze gevoelens juist veroorzaakt worden door hun ziekte, is het steeds andersom, deze gevoelens zijn de basis van bijna elke ziekte. De beste en blijvende garantie voor een goede gezondheid is het nemen van verantwoordelijkheid voor je eigen gezondheid en voor je eigen leven.

Dit betekent uiteraard dat je zoekt naar natuurlijke manieren om je lichaam te verbeteren en deze ook in de praktijk te brengen samen met het vermijden van factoren die je lichaam beschadigen zoals bewerkte voeding, zonnebrandmiddelen, stimulerende middelen en tegenin het circadiaans ritme te leven. Als je eenmaal weet wat bij jou de ziekte heeft veroorzaakt, ben je in staat de toestand van je lichaam weer in balans te brengen en het fundament voor een optimale gezondheid te leggen.

Ik wens uit het hart iedereen een goede gelukkige gezondheid toe.

Groet,

Daniel Derweduwen

Related Articles

Diabetes deel 2

Geheime oorzaken diabetes: dierlijke eiwitten Teveel dierlijk eiwitten: schadelijker dan geraffineerde suiker Geraffineerd suiker en zetmeel is niet gezond. Maar grote hoeveelheden dierlijk eiwitten zijn…

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *