Dag beste vrienden, goede gezondheid is een streven van ons allemaal. Gezondheid heeft zeer veel te maken met hoe jij over jezelf denkt. De kerngedachte over jezelf bepaalt in hoge mate jouw gezondheid. Jouw emotionele toestand maakt deel uit van jouw kerngedachte. Hoe meer emotionele balans, hoe meer positieve invloed op jouw gezondheid. Verder spelen eigenwaarde, zelfliefde en zelfrespect eveneens een belangrijke rol om een gezond lichaam te creëren met veel energie.

Elke gedachte is een impuls van je denken. Het menselijke brein is een reservoir van intelligentie. Alles wat ik schrijf en verkondig is niets anders dan een gedachtenstroom uit mijn hersenen, die via jouw zintuigen en hersenen binnenstroomt. Als je om je heen kijkt, dan zie je overal de verwerkelijking van gedachten, zowel positief als negatief. Dat we denken, dat kan bewezen worden aan de trillingen in de verschillende kwadranten in onze hersenen, maar wat we precies denken, nee dat kan niet bewezen worden. Als individu zelf weet je precies wat je denkt (als je er bewust van bent), maar het is nog niet fysiek tastbaar in meten is weten.

Alles om je heen vindt zijn oorsprong in een idee dat in zijn beginfase niet tastbaar was. De stoel waarin je zit bijvoorbeeld, de kleren die je draagt, het huis waarin je woont, het bed waarin je slaapt, het voedsel dat je eet, de meubels in je living, het werk dat je doet enzovoort. Alles wat je rondom je heen ziet en door mensenhanden is gemaakt is niets anders dan deze onbewijsbare gedachten die zichtbaar zijn gemaakt. Denk maar aan de autosnelwegen, computers, boeken, vliegtuigen, culinaire lekkernijen, medische ontwikkelingen, technologie enzovoort.

Sommige gedachten kunnen van jezelf zijn, de meeste komen van mensen die je totaal niet kent. Hoe dan ook of de gedachten van jou zijn of niet, ze komen allemaal op een natuurlijke wijze en in onbeperkte mate op in de menselijke geest, die in feite het reservoir is van creatieve intelligentie. Als vruchtbare gedachten goed genoeg gereguleerd worden, leiden ze vanzelfsprekend en gemakkelijk tot woorden en daden. Daaruit verwerven we uiteindelijk verschijningsvormen die onze werkelijkheid bepalen. Deze verschijningsvormen kunnen boeken zijn, onze technologische vooruitgang maar ook gezonde lichamen die vitaal zijn.

Alles is ontstaan bij een idee dat niet tastbaar was en bijgevolg niet bewezen kan worden. De weg die leidt van bewustzijn tot het creëren van allerhande dingen ligt al de tijd in onszelf besloten. Maar het feit is dat we niet de gehele tijd genoeg bewuste aandacht aan besteden dat alle wijsheid in onszelf besloten ligt. Als we dat wel doen, opent zich opeens een veel ruimer gezichtsveld op het leven.

Stel bijvoorbeeld, al het werk dat ik hier op facebook en telegram doe, uit liefde voor de mensen, het resultaat van mijn studies, ervaringen, boeken die ik heb en vooral mijn bewustzijn – mijn geest – continu stromen impulsen van intelligentie, die als ze op de juiste manier door mij worden georganiseerd gaan leiden tot daden en de dingen die ik creëer.

Ik verzamel lectuur van artsen (die plots zijn verdwenen hier op de aardbol), ik bestudeer deze lectuur, volg opleidingen, heb mijn schaduwzijde ontmanteld en bestaansrecht gegeven en nog vele dingen. Ik ga dit alles op een geordende manier vermengen, en het resultaat is iets nieuws, een nieuw perspectief over gezondheid en welzijn. Mee gecreëerd door mijn denken en intuïtief voelen. Het vermogen om gedachten te ordenen is net zo goed aangeboren als de gedachten zelf, of het feit dat ze intelligent zijn. Elke activiteit in het leven dat niet toevallig of willekeurig is, geen enkele daad in de natuur als geheel is willekeurig, draagt vanaf het begin aan de kracht tot ordening in zich.

Iedere blauwdruk van een ontwerp, draagt elke lijn van de tekening de mogelijkheid in zich om zichtbaar te worden als onderdeel van een voltooide fysieke structuur. Ideeën bevatten letterlijk het organiserend vermogen om dingen te worden. Mijn ideeën over gezondheid hebben ook het organiserend vermogen om mijn lichaam helemaal in topconditie met een mooie uitstraling van liefdevolle energie te manifesteren, hetgeen ik dan ook aantoon. Ik ben kerngezond en gelukkig. Daar gaat het om. Deze wijsheid verkondig ik en plaats ik op mijn website, gratis voor iedereen. Alle mensen mogen gezond zijn van mij. Ik kan niemand gezond maken. Ik kan mensen wel helpen inzichten geven zodat ze hun eigen innerlijke kracht vinden om zichzelf gezond te maken.

Dan heb je natuurlijk nog de rationele denkers die alles objectief willen bewijzen met staalharde wetenschappelijke bewijzen. Zij vergeten dat alle ideeën ooit zijn begonnen en ontstaan in een gebied dat niet te bewijzen is omdat het tastbare voorbijgaat. Zelfs in het reguliere circuit zijn er zaken die op een hypothese steunen in plaats van op een bewezen stelling. De virologie en oncologie zijn daar mooie voorbeelden van.

Daarom hoef ik mezelf ook niet te bewijzen aan rationele objectieve denkers, want ik weet dat zij het tegendeel ook niet kunnen bewijzen. Sommige mensen zijn echt te vergelijken met paarden die oogkleppen dragen. Mijn leuze is altijd, breng het subjectieve innerlijk intuïtieve voelen samen met het objectieve rationele denken. Ze hebben allebei een grote waarde, en samengevoegd bieden ze de grootste meerwaarde om een gezond en gelukkig lichaam te creëren boordevol met levensenergie. In die zin heb ik geen enkel diploma of ander papier nodig om te kunnen zijn wie ik ben. Een fysiek papier of diploma zegt niets over je authenticiteit en uniciteit. Warme groet.

Gepubliceerd op 17/06/2024

Daniël Derweduwen

Delen:

 

Gerelateerde Publicaties

 

  • Weet je wat het lastigste is? Dat er mensen zijn om je heen waar je om geeft die zichzelf onbewust kapot maken, en jij mag toekijken. Dat put je uit, want je kan niets doen. Jij kan helemaal niemand veranderen. En elke keer dat je probeert, merk je dat de weerstand steeds groter wordt en dat je relatie met hen op de helling komt te staan. Het is jouw taak niet om de ander te veranderen, verbaal overtuigen is altijd psychologisch aftuigen en zorgt voor conflictsituaties. Het is nu eenmaal een bittere pil om te slikken. Verandering gebeurt namelijk intern, [...]

    By Published On: 20/03/2024
  • Waar denk je aan als je aan het woord vergeving denkt? We hoeven niet te weten hoe we kunnen vergeven, we hoeven alleen maar bereid te zijn om te vergeven. Dat is de eerste stap: bereid zijn om te vergeven. Voel je dat vergeving een geschenk is dat je aan jezelf geeft? Kun je je voorstellen dat vergeving jou bevrijdt van het verleden, van ervaringen uit het verleden, van relaties uit het verleden? Denk je dat je niet kunt vergeven? Wie of wat denk je nooit te kunnen vergeven? Wat houdt je vast aan het verleden en belet jou om [...]

    By Published On: 20/03/2024
  • Verzet werkt nooit Misschien is het wijzer om ons niet langer te verzetten tegen alles wat ons niet dient. Verzet je niet tegen het tegenovergestelde van wat je wenst te ervaren. Aanschouw het en zie het onder ogen voor wat het is. Alles waartegen je je verzet, blijft volharden in je levenservaring. Dit wordt veroorzaakt door je voortdurende negatieve aandacht, waardoor het een plek krijgt in jouw realiteit. Als je je ergens tegen verzet, breng je het in jouw realiteit. Door vervolgens je gefrustreerde negatieve energie erop te concentreren, blaas je het feitelijk meer leven in. Het zal groeien. Dit [...]

    By Published On: 19/03/2024