Het is belangrijk dat we gehoorzamen aan de natuur

Veel inheemse bevolkingsgroepen lijken de taal van moeder natuur beter te begrijpen dan onze gemoderniseerde samenlevingen. Maar wanneer inheemse bevolkingsgroepen ons concept van voeding overnemen, ervaren ze vaak een achteruitgang in gezondheid. Hier in het westen is de achteruitgang van het menselijk lichaam de laatste decennia enorm toegenomen.

Om te overleven zullen we onze hoogmoedige cultuur en zijn waarden volledig moeten herzien aan de hand van de beheersende krachten van de natuur. We worden geconfronteerd met verminderd voortplantingsvermogen, achteruitgang van de algemene gezondheid met betrekking tot detoxificatie en recyclingssystemen, hormonale disbalans en verzwakking van tanden en botten.

Aangezien de natuur aantoont dat dit voornamelijk het gevolg is van onvolwaardige voeding, moeten we de eerste stap zetten. We moeten zorgen voor voeding die voldoet aan de behoeften van voortplanting en de inspanningen op zowel lichamelijk als geestelijk vlak, die in goede banen zou moeten worden geleid

Inheemse bevolkingsgroepen voorzien in beschermingsfactoren tegen overbelasting door inname van voldoende echte voedingsstoffen. Echter, deze wijsheid is bij de moderne mens volledig verloren gegaan, waardoor moeders, vaders en kinderen uitgeput raken of zich onvoldoende ontwikkelen.

De voedingswaarde van ons voedsel gaat jaar na jaar steeds verder achteruit, met industriële bewerking als belangrijkste oorzaak. Deze bewerkingen zorgen ervoor dat het menselijk lichaam niet anders kan dan in verval raken en ziek worden.

Net als succesvolle inheemse bevolkingsgroepen kunnen we lesprogramma’s opzetten voor de opgroeiende jeugd en hen bekend maken met de natuurlijke behoeften van het lichaam. Dit kan in de vorm van gezonde lichaamsbeweging, juist gebruik van het lichaam, levensstijl en voedingsinname. Dit zou in overeenstemming zijn met de praktijken van veel inheemse bevolkingsgroepen die menselijk verval en achteruitgang weten te voorkomen.

Wat doen we fout?

Te veel eten, slechte voeding, het gebruik van farmaceutische medicijnen en stimulerende middelen, slaapgebrek, onvoldoende schoon water drinken, enzovoort, verminderen de energiereserves van het lichaam. Hierdoor wordt het lichaam gevoeliger voor ziekte en verval, wat kan leiden tot een toxinecrisis met bacteriële of fungale ziekten.

Het reinigen van het lichaam van opgehoopte afvalstoffen en toxines is daarom de eerste stap. Het aannemen van een dieet van zongerijpte voeding in natuurlijke staat en het aannemen van een gezonde levensstijl creëren de voorwaarden voor het lichaam om zichzelf te genezen en de verergering van ziekten, waaronder verergering van kanker, te voorkomen.

We vergiftigen onze kinderen met voeding. Zowel kinderen als volwassenen die voortdurend lijden aan ziekten dragen in feite de gevolgen van het gif in ongezonde producten. Dit heeft een enorm verergerend effect op aandoeningen en ziekten.

Denk hierbij aan fastfood, bewerkte chocolade, flessen met slasaus, snoep, frisdrank, ijs, chips, light producten, ingeblikt voedsel, kant-en-klare ontbijtgranen en maaltijden, diepvriesmaaltijden, koemelk, zuivel, enzovoort. Als gevolg hiervan lijden kinderen aan cariës (psychologisch zijn bijtconflicten causaal aan cariës). Onze arrogantie om te denken dat we beter voedsel kunnen produceren dan moeder natuur heeft van ons voedsel een massavernietigingswapen gemaakt. En de meesten van ons zien dit niet in.

De verstoorde spijsvertering

Ons spijsverteringsstelsel is niet in staat voedsel goed te verteren dat beroofd is van zijn essentiële levens- en lichtenergie, en van bewerkte levensmiddelen die volledig zijn aangetast door industriële bewerking, ongeacht de indrukwekkende ingrediëntenlijst op het etiket. Voedsel dat bewerkt of vervaardigd wordt in laboratoria kan niet langer als volwaardige voeding worden beschouwd.

Dit voedsel is in feite veranderd in vergif, en dat geldt voor het merendeel van het voedsel dat in supermarkten wordt verkocht. Door dit door de mens geproduceerde sterk verzurende voedsel te consumeren, verzwakt ons gezondheidssysteem. Kinderen kunnen nauwelijks weerstand bieden aan in feite onschadelijke ‘ziektekiemen’ die in onze natuurlijke omgeving voorkomen.

Deze situatie verslechtert nog verder als kinderen flesvoeding krijgen met ranzige (geoxideerde) cholesterol en vetten als gevolg van het droogproces van koemelk en toegevoegde chemicaliën. Hetzelfde geldt voor flesvoeding op basis van soja of gehydrolyseerd eiwit. Koemelk is een directe verergerende factor van tandbederf en osteoporose.

Echte borstvoeding stelt het kind in staat om natuurlijke gezondheid op te bouwen. Veel mensen in de tropen hebben hun kinderen gezond grootgebracht met zuivere kokosmelk als moedermelk geen optie was. Het eerste vaste voedsel dat moeders uit onze samenleving geven in het eerste levensjaar is vervolgens ingeblikt en gesteriliseerd. Het heeft nog tal van andere industriële bewerkingen ondergaan, waardoor er weinig voedingswaarde en levensenergie overblijft.

Wat doen we onze kinderen aan?

Er is inderdaad weinig natuurlijks meer aan onze voeding, en de gevolgen van it dood voedsel hiervan voor jonge kinderen zijn alarmerend. Hoeveel baby’s en kinderen moeten regelmatig naar de dokter vanwege allerlei soorten ziekten?

Het gebruik van flesvoeding en de introductie van industrieel bewerkte vaste voeding brengen aanzienlijke gezondheidsrisico’s met zich mee, vooral omdat het gezondheidssysteem van jonge kinderen nog niet volledig ontwikkeld is.

Het kind is niet in staat zich te verweren tegen onnatuurlijke chemisch bewerkte voeding. Dit veroorzaakt intoxicatieschokken, die ook biologische schokken zijn en dus ziekmakend zijn.

Het is zichtbaar dat de huidige jonge generatie steeds ongezonder en zwakker wordt dan eerdere generaties. Kinderen worden nu geconfronteerd met vele ziekten die vroeger alleen op latere leeftijd voorkwamen, zoals diabetes, obesitas, aderverkalking, hoge bloeddruk, kanker, leukemie, enzovoort. Deze trend is zorgwekkend en vereist dringende aandacht en actie.

Gepubliceerd op 16/04/2024

Daniël Derweduwen

Delen:

 

Gerelateerde Publicaties

 

  • Voedzame planten, gratis uit de natuur in overvloedHet voorjaar is aangebroken en de natuur biedt ons een overvloed aan jonge groei met ontgiftende eigenschappen. Het is wonderbaarlijk hoe verse daslook of brandnetels ons lichaam verrijken met goed opneembare mineralen en andere voedende stoffen; een ware boost voor onze gezondheid.Veel groenten die verkrijgbaar zijn in de winkel hebben aanzienlijk minder voedingswaarde als gevolg van uitputting van de landbouwgronden. Wilde planten daarentegen bieden een diepere smaak vanwege hun rijke gehalte aan voedingsstoffen. Bovendien zijn veel wilde planten altijd vers te vinden.Het is belangrijk om altijd zeker te zijn van de juiste identificatie [...]

    By Published On: 11/03/2024
  • Koolzaadolie is niet geschikt voor menselijke consumptieKoolzaadolie is de nieuwste manier om de spijsvertering en het metabolisme bij de mens grondig te verstoren, doordat het zonnebloemolie vervangt. Slimme media gebruiken nu oorlogen als excuus om de goedkope maar schadelijke koolzaadolie een grote afzetmarkt te geven, maar dit heeft niets te maken met gezondheid.Het probleem met koolzaadolie ligt in het feit dat het goedkoop te produceren is. Belangrijk om te weten is dat koolzaadolie absoluut niet verhit mag worden. De verwarming tijdens het productieproces en in huishoudens zorgt ervoor dat de natuurlijke omega 3-vetzuren in koolzaadolie omgezet worden in onnatuurlijke transvetten. [...]

    By Published On: 04/03/2024
  • De natuur draagt altijd het beste voor ons. Gedurende miljoenen jaren van natuurlijke evolutie heeft zich een voedingssysteem ontwikkeld voor elk levend organisme. Deze evolutie is vastgelegd in het DNA van de mens, wat impliceert dat het lichaam precies weet wat het nodig heeft. De schatten van de keuken, de specerijen, bevatten precies wat het lichaam nodig heeft. Meer aandacht schenken aan het luisteren naar het lichaam en minder aan het intellectuele meten en weten in het hoofd zou al een goede stap zijn om te begrijpen wat het lichaam werkelijk nodig heeft. Uiteindelijk weet de natuur altijd wat het [...]

    By Published On: 25/02/2024