Kinderziekten die op natuurlijke wijze uitzieken, ontwikkelen een goede gezondheid, zowel fysiek als mentaal

Wat geweldig dat ik als kind de kans hebt gehad om typische kinderziekten op natuurlijke wijze uit te zieken! Het lijkt erop dat deze ervaringen hebben bijgedragen aan mijn gezondheid en welzijn op de lange termijn.

Het is indrukwekkend om te zien hoe het lichaam tijdens de incubatieperiode de kans krijgt om te leren hoe het het beste kan reageren en zich kan ontwikkelen om de gezondheid te bevorderen.

Daarnaast hebben deze ervaringen je lichaam en geest geholpen om beter om te gaan met biologische schokken en deze op te lossen, zoals Hippocrates, de Germaanse geneeskunde en de ayurveda ook benadrukken. Het lijkt erop dat je lichaam op natuurlijke wijze heeft geleerd hoe het zich kan ontgiften en zuiveren, en hoe het om kan gaan met symptomen als onderdeel van het genezingsproces.

De hoge koorts die ik hebt ervaren tijdens deze kinderziekten heeft ook geholpen bij de productie van interferon, een eiwit dat bekend staat om zijn antikankerwerking. Dit kan een waardevolle bijdrage zijn aan je gezondheid op de lange termijn, vooral nadat het onderliggende conflict is opgelost.

Kortom, deze ervaringen lijken mijn lichaam en geest te hebben versterkt en mijn vermogen om gezond te blijven te hebben verbeterd.

Het is fascinerend om te bedenken hoe miljoenen jaren van evolutie hebben geleid tot de ontwikkeling van een geavanceerd en intelligent biologisch systeem in ons lichaam, dat nauw samenwerkt met de enorme microbiële flora die ons bewoont. Dit ecologische microbioom, dat alle dieren in de natuur delen, vormt een essentieel onderdeel van onze gezondheid.

Het lichaam is in staat om op ontstekingsreacties te reageren op toxines en beschadigde weefsels als gevolg van biologische schokken of trauma’s. Deze ontstekingsreacties, gecoördineerd met microben, spelen een cruciale rol bij het herstel en de ontgifting van de weefsels. Op deze manier leert het lichaam zichzelf te reinigen van schadelijke stoffen en zich te versterken tegen de effecten van biologische stressoren, wat essentieel is voor echte gezondheid.

Het concept van ziekteverwekkers als vijanden die moeten worden bestreden, wordt hierbij in twijfel getrokken. In plaats daarvan benadrukt dit perspectief de samenwerking tussen het lichaam en de microbiële gemeenschap om weefsels te herstellen naar hun oorspronkelijke staat. Dit leidt tot een diepgaand begrip van gezondheid als het vermogen van het lichaam om effectief samen te werken met microben om toxines te ontgiften en weefsels te herstellen, wat resulteert in een verhoogde mentale energie en veerkracht tegen biologische stressoren.

Het is werkelijk wonderbaarlijk hoe dit proces werkt, waarbij microben en exosomen worden ingezet om afvalstoffen, toxines en beschadigde lichaamscellen op te ruimen, terwijl het lichaam tegelijkertijd weer energie wint. Dit proces bevestigt de inzichten van Hippocrates, de Germaanse geneeskunde en de ayurveda.

Beschadigde lichaamscellen activeren zelf microben en exosomen, wat leidt tot het proces van apoptose, oftewel geprogrammeerde celdood. Dit is essentieel omdat een beschadigde cel niet langer goed kan functioneren binnen het geheel van het lichaam. Daarom kiest de cel voor apoptose als een vorm van zelfopoffering ten behoeve van het geheel.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat Hippocrates het belang benadrukte van het laten uitzieken van kinderziekten, aangezien dit proces bijdraagt aan de ontwikkeling van de gezondheid en kracht van het kind. Zo ging het ook vroeger meestal met kinderziekten, we kregen ze netjes één voor één, met keurige tussenruimte.

Op volwassen leeftijd kunnen andere ziekten op een natuurlijke manier worden uitgeziekt, waarbij het nemen van de tijd om echt te herstellen de beste vorm van detoxificatie en zuivering voor het lichaam vormt. Dit proces geeft niet alleen fysieke genezing, maar ook mentale energie, waardoor de geestelijke veerkracht tegen schokken en trauma’s wordt versterkt.

Vaccinatie

Het bestaan van virussen is tot op de dag van vandaag nog niet aangetoond. Wat zit er dan in de vaccins dat ze al decennialang in de kinderen injecteren? Er wordt nooit een duidelijk antwoord gegeven op de vraag wat het vaccin stimuleert, is het een reactie op de ‘zogezegde ziekteverwekker’ of is het een reactie op de giftige adjuvanten in het vaccin?

Verzwakte microben in een vaccin zijn te zwak om een reactie uit te lokken. Virussen bestaan niet, er bestaan wel exosomen of globulines. Dat zijn lichaamseigen eiwitten met erfelijk materiaal die een boodschap verspreiden tijdens het genezingsproces om de weefsels goed te ontgiften zodat ze tijdens de heling goed kunnen herstellen.

Hippocrates heeft duidelijk gezegd dat het ten strengste verboden is om lichaamsvreemde eiwitten in het bloed of lichaam binnen te brengen.

Bij vaccinaties kan het lichaam niet adequaat reageren op verzwakte microben omdat ze te zwak zijn. Daarom worden giftige hulpstoffen (adjuvanten) toegevoegd om een reactie van het lichaam te kunnen uitlokken. Maar dat is natuurlijk geen reactie op de zogezegde ziekteverwekker, maar op de adjuvanten. De adjuvanten gaan op lange termijn weefselbeschadiging en intoxicatie schokken veroorzaken.

Doordat weefselbeschadiging door de adjuvanten voornamelijk op lange termijn schade veroorzaakt aan het zenuwstelsel, worden zelden mysterieuze zenuwaandoeningen gelinkt aan vaccinaties die 30 – 40 en zelfs 50 jaar geleden zijn gegeven. Het vaccin is niet de causaliteit van aandoeningen, wel correlatie omwille van zijn verergerend effect op de aandoeningen.

Hippocrates verbood het toedienen van lichaamsvreemde stoffen aan het bloed of organisme, hij wist maar al te goed waarom. Door vaccinaties nemen we de natuur en het lichaam in de maling.

Het grote probleem en denkfout waar niemand over spreekt is dat deze provocatie van het zogezegde “immuunsysteem” totaal verschilt van de stelling dat hierdoor een blijvende “immuniteit” zou ontstaan. Het gaat niet om “immuniteit” (vals concept), maar om een ecologie dat in evenwicht is met een dynamische microbiële flora dat gunstig is voor alle partijen inclusief de gastheer.

De natuurlijke gezondheid is een complex fenomeen waarbij zeer veel orgaansystemen zijn bij betrokken dat onmogelijk door een vaccinatie kan nagebootst worden door kunstmatige stimulatie van “antilichaamproductie” (vals concept). Het lichaam heeft geen immuniteit of weerstand en werkt niet op principe van oorlog.

In oude gezondheidstradities zoals de ayurveda vind je woorden zoals infectie, besmetting en immuniteit niet terug. Gezondheid is een transcendentale notie en moet holistisch bekeken worden. Echter, onze medische wereld denkt dualistisch en weigert het metafysische aspect te accepteren dat de echte oorzaak van ziekte is. Het lichaam heeft wel een recyclingsysteem dat samenwerkt met microben en exosomen. Dat is ecologisch dat je lichaam gezond houdt.

De totale gezondheid omvat de spijsvertering, waaronder de dikke darm. De darmflora maakt 70% deel uit van de microbiële flora. Via de lymfe en de ontgiftingsweg van de lever-gal naar de spijsvertering ontgift en zuivert ons lichaam zich. 80 % van de lymfe is verbonden met de darmen.

Hormoonhuishouding speelt eveneens een belangrijke rol in onze gezondheid en het recyclingsysteem. We hebben dan eveneens het emotionele (limbisch) systeem, die bepaald hoe goed dat alle processen in het lichaam gaan verlopen (homeostase). De gezondheid en de spijsvertering in het bijzonder is afhankelijk van hoe we denken over onszelf en de effecten van negatieve emoties en trauma’s (biologische conflicten) die we niet oplossen.

Geef je lichaam de kans om zijn symptomen uit te zieken (tenzij ze levensbedreigend zijn, moeten ze afgevlakt worden, dat is de taak van de arts). Je gaat nadien echt veel meer energie hebben, een sterk verbeterde gezondheid en veel meer energie om geestelijke vermogens te ontwikkelen.

Gepubliceerd op 13/07/2024

Daniël Derweduwen

Delen:

 

Gerelateerde Publicaties

 

  • Hoe ontgift en zuivert het lichaam zich? Het menselijke lichaam is het pronkstuk van miljoenen jaren evolutie van de natuur. Het lichaam van de mens is evolutionair gezien hoog ontwikkeld en heeft verschillende uiterst intelligente en accurate systemen om zichzelf te kunnen ontgiften en te zuiveren van afvalstoffen en toxines. Deze processen zijn essentieel om te voorkomen dat afvalstoffen en toxines zich ophopen en verzuring veroorzaken, wat kan leiden tot verstoppingen in de fijne haarvaten van onze bloedsomloop, het bindweefsel waarin onze lichaamscellen zijn ingebed, en het lymfestelsel dat overtollige vloeistoffen en stofwisselingsafval afvoert. Wanneer verstoppingen optreden, ontvangen lichaamscellen geen [...]

    By Published On: 03/03/2024
  • Al meer dan 25 jaar wordt wetenschappelijke medische kennis onderdrukt. Natuurwetenschappelijk denken betekent het analyseren van metafysische en psychologische componenten die voorkomen bij kanker en chronische aandoeningen, om deze op te lossen. Het menselijke lichaam heeft dankzij miljoenen jaren natuurlijke evolutie geleerd zichzelf gezond te houden. De mens is eigenlijk het pronkstuk van natuurlijke intelligentie. Het microbioom werkt in evenwicht samen, met een dynamische samenwerking die gunstig is voor alle partijen, inclusief de mens. Microben staan altijd ten dienste van hogere levensvormen. Dr. Hamer begreep dit. Problemen zoals conflicten, trauma's en biologische schokken kunnen dit evenwicht grondig verstoren. In mijn [...]

    By Published On: 03/03/2024
  • Je immuunsysteem is in feite een recyclagesysteemHet lijkt erop dat je immuunsysteem een flinke klap heeft gekregen. Je voelt je slecht en je klachten lijken zelfs erger te worden. Maar voordat we ons haasten naar een antibioticakuur, laten we eens dieper ingaan op ons immuunsysteem en enkele zaken herontdekken.Het immuunsysteem past binnen een dualistische filosofie waarbij ziekte wordt gezien als iets van buitenaf dat het lichaam binnendringt, in plaats van een reflectie van interne geestelijke processen. Echter, de geest is wel degelijk ontvankelijk voor de schokken en trauma's van het leven. Het lichaam is als het ware het voertuig waarmee [...]

    By Published On: 03/03/2024