Alles in het leven is een keuze

Alles in het leven is keuze, geen keuze maken is ook een keuze. en keuze

Hoi allemaal, ik wil nog even een kleinigheid vertellen over hoe je eigenlijk spreekt over jezelf. Ben je bewust hoe je spreekt over jezelf? Ik merk soms in de vele consulten die ik geef dat mensen het soms niet doorhebben dat ze hun eigenbeeld en zelfwaarde continu naar beneden halen door hun manier van spreken. Vele mensen gaan onbewust zichzelf verlagen ten dienste van een ander. Maar dat tast het zelfvertrouwen aan, hoe kun je jouw eigen creativiteit en kracht verder ontwikkelen als je de ander steeds als meer waard ziet dan jezelf.

Ik zou zeggen, probeer eens na te gaan wat je zegt en vooral hoe je het zegt. De intonatie en articulatie zeggen al veel over de emoties die je bij je draagt. Het komt erop neer, als je iets niet wilt in het leven, dat het beter is om bewust te worden dat je het niet zegt. Besef dat je altijd kunt kiezen wat je ZEGT en DENKT. En als je oefent om niet meer te zeggen wat je niet wilt of wenst, zal deze ondersteunende gedachte stap voor stap aan kracht verliezen. Bedenk dat voor het universum het woordje “niet” onbegrijpelijk is. Het universum weet de menselijke betekenis van het woordje “niet” en geeft jou precies wat er achter het woordje “niet” komt, dat ga je krijgen. Dit geldt ook als je letterlijk het werkwoord “willen”gebruikt.  Als je iets “niet wilt”, is het precies datgene dat je gaat krijgen. Ik wil bijvoorbeeld meer liefde in mijn leven, oké goed, dan krijg je steeds meer de ervaring van de hunkering dat je de liefde wilt. En dat geldt met alles in het leven. De woorden “niet en willen” kun je natuurlijk ook figuurlijk gebruiken. Maar als je eerlijk bent naar jezelf toe, gebruik je deze woorden dan niet letterlijk? Begrijp dan dat je het onbedoeld hebt gekozen in plaats van wat je bewust dacht te kiezen. De onbewuste keuze zwaait met de scepter in jouw leven als je daar niet bewust van bent. De principes van aantrekking werken steeds feilloos.

Alles in het leven is keuze, geen keuze maken is ook een keuze

Het is een kunst om te begrijpen dat je het woordje ‘moeten’ niet langer meer hoeft te gebruiken. Dit woordje is dwangmatig en dat verlaagt je trillingsfrequentie.  En zonder dat je het weet zit het in je comfortzone ingebakken en zet je jezelf continu onder druk. Jouw lichaam vindt dit absoluut niet leuk. Door te ‘moeten’ ga je jouw levensenergie gebruiken om iets te bereiken dat in feite niet bij je past op dit moment. Je vergeet aandacht te geven aan jouw uniciteit, je authenticiteit. Dat tast eveneens het zelfvertrouwen en je eigenwaarde aan. 

Zowel lichamelijk als geestelijk kun je enorm gestresst raken als je steeds zegt: ik moet dit doen, of ik moet opstaan, of ik moet de ander helpen, anders ben ik niet goed, ik moet mijzelf bewijzen, ik moet dingen doen die niet leuk zijn enzovoort. Ik weet dat onze maatschappij nogal hectisch is, maar “moeten” zal ten koste gaan van je gezondheid.

Misschien is het beter om in de plaats te zeggen: ‘Ik kies ervoor om dit of dat te doen…’ zonder een verantwoording te moeten afleggen. Je leven komt daardoor in een ander licht te staan. Plots besef je dat alles een keuze wordt, ook al lijkt dit niet zo, maar toch is het zo.

Mijn liefdesprogramma is precies ontstaan om jezelf onvoorwaardelijk lief te leren hebben, zodat je het leven krijgt zoals je dit wilt. Het gaat erom om jezelf waardevol te vinden en jezelf te respecteren. Als kers op de taart kun je vervolgens een gelijkgestemde mensen vinden om een vervullende en verheven relatie mee op te bouwen. Onvoorwaardelijke liefde naar jezelf toe, om in de eerste plaats je eigen uniciteit en authenticiteit tot uitdrukking te brengen, is het fundament van bewustzijnsgroei en geluk. Daarmee trek je zeer veel positieve mensen aan. Dat is zeer goed om je zelfvertrouwen te cultiveren

Denk eraan, tracht te vermijden dat je de woordjes “niet, willen, moeten, maar, nooit, geen” letterlijk gaat gebruiken. Het universum voelt dit aan als een soort gemis in jouw innerlijk wereldbeeld, de innerlijke dialoog met jezelf en zal precies op dit gemis reageren.

Groet, Daniel

Related Articles

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *