Waarom we griep en corona niet wegkrijgen

Influenza manifesteert zich als een ware wintergriep, terwijl corona en Sars zich voornamelijk voordoen tijdens het voorjaar. Dit duidelijke onderscheid is vaak afwezig in de media. Bovendien wordt er een onderscheid gemaakt tussen een gevaarlijke griep en een ongevaarlijke griep. Ernstige ziektebeelden worden beschouwd als “echte” griep, terwijl mildere symptomen meestal worden afgedaan als verkoudheid. Dit verschil komt voort uit de intensiteit van de causale oorzaak, namelijk ANGST en/of geurconflicten!

Zodra deze angsten zijn opgelost, manifesteren zich genezingssymptomen die vaak verkeerd worden geïnterpreteerd als de ziekte die moet worden bestreden. Dit is een misstap van de medische wetenschap. Verkoudheid en griep zijn eigenlijk gunstig voor het lichaam omdat ze een periode van ontgifting en herstel van lichaamsweefsels mogelijk maken. Symptomen dienen alleen te worden behandeld als ze levensbedreigend zijn geworden, maar het symptoom zelf mag nooit worden onderdrukt of bestreden.

Angst is een emotie die ons gevangenhoudt in wie we niet zijn. Het overstemt ons rationele denken en maakt ons hyperalert voor dreigend gevaar (al dan niet denkbeeldig, zoals ‘niet-bestaande’ pathogene virussen).

Angst kent verschillende gradaties. Het kan ontstaan door bijvoorbeeld een hond die achter je aan zit, wat meestal resulteert in een verkoudheid. Ikzelf heb vaak een verkoudheid gehad door de voortdurende pogingen van factcheckers om mijn reputatie te schaden. In een verkoudheid heb je ook een geurconflict, in de trend van ‘de neus ervan vol hebben’, genoeg hebben van de factcheckers. Echter, door dit proces ben ik gegroeid en sterker geworden, waardoor ik geen angst meer ervaar en dus ook geen verkoudheid meer heb. In feite heeft het mij sterker gemaakt.

Als de angst intenser wordt, kan dit leiden tot een echte griep. Bijvoorbeeld, als je afhankelijk bent van de mening van anderen en goedkeuring nodig hebt omwille van een gebrek aan eigenwaarde, ontstaat er angst voor afwijzing.

Deze vorm van zelfafwijzing kan diepe angsten creëren die deel uitmaken van je comfortzone. Daar doe je dan ook je eigen ziel veel pijn mee. Afhankelijk van de intensiteit en duur van deze angsten door zelfafwijzing, kun je af en toe een verkoudheid of griep ontwikkelen. Zodra je eigenwaarde is hersteld en je zelfvertrouwen hebt, zullen deze onbewuste angsten verdwijnen en zul je nog één keer goed moeten uitzieken om daarna altijd gezond te blijven.

Als de angst zeer hevig wordt, bijvoorbeeld door echte bedreigingen voor je leven zoals fysiek of verbaal geweld, kan dit leiden tot longkanker. Longkanker zorgt ervoor dat het lichaam beter zuurstof kan opnemen, wat gunstig is voor mensen die doodsangsten ervaren, bijvoorbeeld door oorlogen zoals in Rusland en Oekraïne. Het ontbreken van zuurstof door bijvoorbeeld een schokkende gebeurtenis kan leiden tot bronchitis. Angsten voor gevaar kunnen eindigen in een griep of longontsteking, als een vorm van genezing.

Als er ergens een luchtje aan zit, of je wilt iets niet ruiken dat stinkt, teleurstellingen of iets niet kunnen ruiken zoals het gevaar dat op je afkomt zullen eindigen met een verkoudheid dat de genezingsfase is. Mensen die bang zijn voor ziekte…. gaan ziekte aantrekken.

Pijn in ledematen tijdens een griep kan te maken hebben met genezing van een eigenwaardeconflict. Keelontsteking is de genezingsfase van een conflict waarbij je iets niet wilt slikken of iets willen uitspugen. Strottenhoofdontsteking is de genezingsfase van een conflict van schrikangst of sprakeloosheidsconflict.

Aandoeningen van de luchtwegen worden veroorzaakt door bewuste of onbewuste angsten, waarbij het lichaam structurele weefselveranderingen ondergaat om de geest te helpen bij het oplossen van dit conflict.

Zodra dit conflict is opgelost, zal het lichaam zich herstellen door middel van griep- of verkoudheidssymptomen. Daarom zullen we griep en corona nooit kwijtraken als we onze angsten niet onder ogen willen zien. Angsten blijven ons achtervolgen als een patroon totdat we ermee aan de slag gaan: zelfvertrouwen is het tegengif voor angst.

In deze blog spreek ik algemeen over angsten als causale oorzaak van griep. Er bestaan nog andere angsten met als doel om te overleven die ook diep in het archaïsche leven zitten, en ook deze zullen eindigen in griep of een variant ervan.

Grote epidemieën worden soms gecreëerd door bepaalde instanties door middel van massa-angstpsychose of hypnose, en door misleidende informatie over pcr-tests (ongeschikt voor de detectie van griep en corona), vaccin, medicijnen en weefsel ademhalingsblokkerende chemotherapieën. Als je gemanipuleerd (door de overheid) bent kun je je door de psychose fictie en waarheid niet meer onderscheiden.

Angst beheerst dan ons leven. Zodra dit conflict is opgelost, zullen we altijd griep ontwikkelen. Ironisch genoeg geneest het lichaam de “angst voor griep” altijd met griepsymptomen!

Familiepatronen waarin verborgen angsten aanwezig zijn, kunnen leiden tot griep bij hele families. De griep verspreidt zich binnen families zodra het onbewuste familiale angst is opgelost. Besmetting heeft eigenlijk niets te maken met virussen, maar eerder met overdracht van emotionele spanningen.

Vele grote groepen mensen delen vergelijkbare collectieve angsten, en zodra deze zijn opgelost, ervaren ze tegelijkertijd griepsymptomen. Infectie en besmetting zijn illusies van de farmaceutische industrie. In alle oude geneeswijzen zoals de Ayurveda of de Chinese geneeskunde vind je deze termen niet terug, ook niet in de Germaanse geneeskunde.

Alle medische successen zijn altijd afhankelijk van het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Het fundamentele principe van de medische wetenschap is om het lichaam niet te schaden. WEES NIET BEVREESD!

Gepubliceerd op 21/04/2024

Daniël Derweduwen

Delen:

 

Gerelateerde Publicaties

 

  • Lieve vrienden, Vandaag wil ik graag iets ophelderen. Ik heb gemerkt dat er recentelijk steeds meer mensen zijn die lijden aan ernstige, ongeneeslijke ziekten en die door het medische systeem als uitbehandeld worden beschouwd. Deze mensen worden helaas aan hun lot overgelaten. Dit is een tragische situatie en lijkt onveranderlijk. Uit wanhoop wenden deze mensen zich tot alternatieve geneeswijzen zoals Ayurveda en Germaanse geneeskunde. Dit is een volkomen begrijpelijke en menselijke reactie. Het weerspiegelt een fundamenteel probleem binnen de conventionele medische sector, waar men vaak niet in staat lijkt te genezen. De onderliggende waarheid is dat het lichaam alleen zichzelf [...]

    By Published On: 16/04/2024
  • Zoals U denkt, zo zal je zijnZoals u denkt, zo zal je zijn is een wetmatigheid in de zelfvervullende gedachte waarmee je dingen aantrekt waar je aandacht naartoe is gegaan. Zeer belangrijk om dit te begrijpen, want dat geldt ook voor je gezondheid.Aandachtsenergie werkt als een magneet, het is onmogelijk om je aandacht op goede gezondheid te richten als je gelooft dat je gezondheid afhankelijk is van een immuniteitssysteem. Het begrip immuniteitssysteem als verdedigingssysteem brengt jou naar het duale denken waarbij je de oorzaak van ziekte buiten jezelf plaatst.Maar als je je aandacht richt op het zelfhelend vermogen van je [...]

    By Published On: 20/03/2024
  • Het nocebo effect. Dit artikel gaat over de kracht van overtuigingen. Overtuigingskracht wordt vaak onderschat. Onlangs las ik het verhaal over een arts die een röntgenfoto liet maken van zijn longen. Daarop bleek een donkere vlek aanwezig te zijn die men herkende als een longkanker. Door deze diagnose stortte de innerlijke wereld van de arts in en binnen twee maanden overleed deze arts. Toen men iets later van dezelfde arts oudere röntgenfoto’s ontdekte die meer dan 30 jaar oud waren, bleek hetzelfde vlekje reeds aanwezig te zijn, dat eigenlijk toen over het hoofd was gezien. Dit is een voorbeeld van [...]

    By Published On: 20/03/2024