Aspartaam, de zoetstoffen die we gebruiken als vervanging voor gewone suiker

Vandaag nog iets over onze zoetstoffen die we gebruiken als vervanging voor gewone suiker. Het zijn additieven zonder calorie waarden. De belangrijkste die we kennen heet aspartaam. Aspartaam is ontdekt terwijl men een middel tegen maagzweren aan het zoeken was. Een onderzoeker merkte per toeval de zoete smaak van aspartaam.

Wat is aspartaam nu echt?

Aspartaam bestaat uit twee onderling verbonden aminozuren. (eiwitstructuur), 40 % L-asparaginezuur en 50% L-fenylalaline die synthetisch zijn veresterd met een methylgroep 10%. Vooral het fenylalaline is aan de methylgroep gebonden.

Wanneer l-fenulalaline in de darmen wordt afgebroken door het enzym chymotrypsine wordt de methylgroep afgesplitst tot methanol of methylalcohol, een zeer schadelijk vorm van alcohol dat kan leiden tot blindheid, nierfalen en soms de dood.

De methanol wordt in het lichaam omgezet tot formaldehyde ( hetgeen in vaccins ook zit) en vervolgens tot mierenzuur, beide zeer schadelijke stoffen. Formaldehyde wordt gebruikt voor het balsemen en bewaren van lijken. Kleine dieren en lichaamsdelen bewaard in formaldehyde in glazen potten. Het is een krachtig neurotoxische stof, rechtstreeks verantwoordelijk voor zenuwschade en kankerverwekkend. De mens heeft jammerlijk genoeg geen sleutelenzymen om de methanol te kunnen ontgiften in het lichaam. Sommige dieren hebben dit wel.

Door een evenwichtige voedingspatroon, denk maar aan zongerijpte voedingsgewassen in oorspronkelijke staat, is de menselijke spijsvertering en metabolisme in staat om zelf de 25 aminozuren of bouwstenen van eiwitten te produceren. De bloedspiegels zijn onderling te vergelijken met elkaar en liggen ongeveer in dezelfde grootteorde. Maar de twee geïsoleerde aminozuren van aspartaam veroorzaken plots piekwaarden dan de andere aminozuren, en dat is absoluut geen normale fysiologische situatie. Daarbij moet opgemerkt worden dat asparaginezuur in voedsel niet voorkomt, wel de nauw verwante veel minder prikkelende asparagine.

Het gevolg voor het zenuwstelsel

Het zenuwstelsel heeft enorm te lijden onder deze overrompeling van deze twee kunstmatige aminozuren van aspartaam. Zenuwen zijn belangrijk om de signaalstoffen (neurotransmitters) uit onze hersenen die stofwisselingsprocessen aansturen in het lichaam te verspreiden. Veel natuurlijke chemische processen in het lichaam wordt hierdoor grondig verstoort door aspartaam, en dat  geeft aanleiding tot het ontwikkeling van mysterieuze aandoeningen van het zenuwweefsel. Besef dat aspartaam ook een lekkernij is voor microben en schimmels in overgroei . Ik ga nu niet alle chemische processen uitleggen, dat heet ook geen zin. Ik wil alleen duidelijk stellen, wees voorzichtig met producten waaraan aspartaam is toegevoegd, men kan ze beter laten liggen in de rekken van de warenhuizen.

Waar je ook voorzichtig mee moet zijn is sucralose. Dit is wel een suikermoleculen, maar is wel chemisch behandeld met mosterdgas. Lees hier een artikel over sucralose. Het is dat je het maar weet. Mosterdgas is tijdens de wereldoorlog ontwikkeld door BAYER onder de groep IG Farben. Het is een gechloreerde suikermolecuul. Op basis van gechloreerde suikermoleculen zijn veel pesticiden ontwikkeld waaronder DDT.

Groet, Daniel

Related Articles

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *