Auto-immuunziekten en onverklaarbare mysterieuze ziekten

Ik wil wat duidelijkheid brengen over de overheersende verwarring rond auto-immuunziekten. Ten eerste is de term auto-immuunziekte totaal onjuist, het lichaam valt zichzelf niet aan, dat is nog nooit gebeurt en zal ook nooit gebeuren. Het druist in tegen de natuurwet van overleven. De term auto-immuunziekten is gebaseerd op de onjuiste theorie dat het lichaam onder bepaalde omstandigheden zichzelf aanvalt. Geloof me, dat doet het lichaam in het geheel niet, er is totaal ‘iets anders’ aan de hand. Ten tweede is het een etiket dat ervoor zorgt dat onze aandacht afgeleid wordt van het feit dat de medische en alternatieve wetenschap de echte oorzaak nog niet heeft ontdekt waarom mensen chronische pijn hebben. De patiënt weet dus niet waarom hij zo een onverklaarbare mysterieuze ziekte heeft opgelopen.

 

Het is gemakkelijk om een aandoening die men niet begrijpt onder de noemer van auto-immuunziekte te plaatsen waarbij de patiënt het gevoel krijgt dat het lichaam hem of haar in de steek laat. De grote waarheid bij auto-immuunziekte is dat het lichaam pathogenen, en in dit geval virussen (soms bacteriën) probeert aan te vallen, maar niet het eigen lichaam. Er wordt zo graag met namen gegooid zoals reumatoïde artritis, multiple sclerose, ziekte van lyme, tinnitus, hepatitis C, lupus, alopecia, Hashimoto, chronische vermoeidheidssyndroom, Hashimoto, fibromyalgie, sclerodermie, PTSS, aangezichtsverlamming, lekkende darm enzovoort. Stel, je hebt het etiket gekregen van reumatoïde artritis. De arts vertelt je dat het immuunsysteem per abuis delen van je lichaam aanziet voor indringers en ze probeert te vernietigen. Stel, je lijdt aan fibromyalgie, dan heb je waarschijnlijk al de dooddoener gehoord van “het zit allemaal tussen je oren”. Wat kan er dus gebeuren als zowel het alternatieve als onze medische reguliere geneeskunde geen antwoorden weet? Juist, dan gaan ze het ontkennen!

 

Als een patiënt een beeld voor zichzelf ziet van zijn eigen lichaamscellen die zich tegen elkaar keren, dan wordt het verkeerde signaal afgegeven. Er ontstaat een negatieve innerlijke dialoog met de boodschap dat het lichaam van de patiënt hem of haar heeft verraden en dat de patiënt er niet op kan vertrouwen dat het lichaam kan genezen. Deze innerlijke negatieve emotionele toestand zorgt ervoor dat de aandoening chronisch blijft. 

Er klopt iets niet, we verzwakken en worden alsmaar zieker

Ik vind het echt zeer eigenaardig dat al deze auto-immuunziekten en mysterieuze aandoeningen 150 jaar geleden bijna niet voorkwamen, nochtans hadden de mensen in deze tijd hetzelfde genoom als dat we nu hebben. Moet ik echt gaan geloven dat het menselijke genoom op 150 jaar tijd beslist heeft om het lichaam zelfmoord te laten plegen? In andere gebieden hier op de mooie blauwe planeet aarde leven mensen in harmonie met de natuur. Zij hebben net als de mensen die hier 150 jaar geleden leefden bijna geen last van auto-immuunziekten en andere nare aandoeningen. Dit is een voldongen feit dat steeds opnieuw ontkent wordt. Zouden deze mensen die veel gezonder zijn dan wij van een andere planeet komen? Maar ondertussen verdubbelt elk decennium in onze geïndustrialiseerde wereld het aantal mensen die aan auto-immuunziekten lijden schrikbarend. 

Onze medische reguliere wetenschap heeft zeker een grote waarde. Het mag echt gezegd worden dat onze reguliere geneeskunde in staat is om levens te redden bij acute zaken. Denk maar aan acute levensbedreigende symptomen, brandwonden, auto-ongevallen, botbreuken enzovoort. We hebben onze reguliere geneeskunde echt nodig, dat is waarheid. We moeten eerlijk zijn en toegeven dat onze medische reguliere geneeskunde ongelooflijk goed is in het repareren van iets dat in het menselijke lichaam kapot is. Waar zouden we zijn zonder deze toegewijde mensen die dagelijks revolutionaire operaties uitvoeren? We hebben deze mensen die dagdagelijks met een goede intentie de standaardprocedures volgen echt nodig! Als ikzelf terugdenk aan de liesbreuk die ik had toen ik 20 was, ben ik de reguliere artsen wel dankbaar om dit probleem op te lossen. Met een vakkundige kijkoperatie hebben ze de gescheurde wand in de lies mooi gedicht. Dat mag gezegd worden. We hebben de reguliere artsen dus echt nodig.

Maar langs de andere kant staat onze reguliere geneeskunde machteloos tegen auto-immuunziekten, kanker, chronische aandoeningen en mysterieuze ziekten. Daar loopt er iets fout. Daarin zijn andere zienswijzen over geneeskunde, denk maar aan de ayurveda of de Chinese geneeskunde wel sterk in omdat zij de oorzaak weten te vinden van al deze nare chronische ziekten. Deze zienswijzen verstaan de kunst om het lichaam op natuurlijke wijze te zuiveren en te ontgiften. Een mooie uitnodiging om het reguliere te laten samenwerken met andere zienswijzen over gezondheid en geneeskunde en omgekeerd ten voordele van de patiënt.

Het lichaam valt zichzelf NOOIT aan!

Men hoort zo vaak dat auto-immuunreacties plaatsvinden als het lichaam zichzelf beschermt tegen een trigger zoals een ziekteverwekker of gluten en tijdens het proces in verwarring raakt. Er wordt gezegd dat de immuniteit het verschil niet ziet meer tussen de lichaamsvreemde stof en het eigen lichaamsweefsel. Denk bijvoorbeeld aan multiple sclerose, we denken nog steeds dat het immuunsysteem op de een of andere manier stukjes myelineschede aanziet voor indringers en deze aanvalt. Deze gedachtegang zorgt ervoor dat het nog tientallen jaren zal duren tegen dat de juiste oorzaak van MS zal worden achterhaald. Het menselijke lichaam valt zichzelf niet aan, dat doen ziekteverwekkers als gevolg van extreme vervuiling (toxines en zware metalen) in het lichaam dat de immuniteit verzwakt. Deze ziekteverwekkers (meestal virussen) produceren giftige neurotoxines dat het zenuwstelsel irriteert waardoor stukjes myelineschede loskomen.

Denk bijvoorbeeld aan de ziekte van Hashimoto, de medische wereld denkt nog steeds dat een haperend immuunsysteem oorzaak is dat het lichaam schildkliercellen aanziet als indringers die moeten worden bestreden. Nogmaals het lichaam valt zichzelf niet aan, de immuniteit raakt niet in de war en valt noch het zenuwweefsel als de eigen organen aan. Dat gaat volledig tegen de natuurwetten van overleving in. De theorie van auto-immuunziekten bestaat alleen maar om een schuldige te kunnen aanwijzen, een afleidingsmanoeuvre om de patiënt een veilig gevoel te geven en te laten denken dat men met zijn probleem bezig is. De diagnose auto-immuunziekte biedt niet de hulp die onze reguliere artsen erin zien. 95% van alle huidige schildklieraandoeningen worden veroorzaakt door virale infecties uit de herpesfamilie. Veel schildkliermedicijnen zijn milde steroïden die je immuunsysteem vertragen waardoor je minder goed op je klachten reageert. Je ervaart natuurlijk een positief effect, maar na 15 of 20 jaar zal je schildklier volledig uitgemergelt zijn.

Verander je voedingspatroon door industrieel bewerkte voeding, lightproducten, geraffineerde oliën en geharde vetten, fastfood, cake en kunstmatige zoetstoffen te weren. 

Want het is eveneens voedsel dat de schimmelovergroei van Candida albicans en andere schimmelsoorten veroorzaakt.  Herpesvirussen hebben ook graag industrieel bewerkte voeding, vooral de toegevoegde chemische stoffen in deze voeding zijn een lekkernij voor hen. Ze kunnen daar zeer giftige neurotoxines van produceren. Veel mysterieuze ziekten en auto-immuunziekten gaan ook gepaard met schimmelovergroei en andere problemen in de darmen. Consumeer zongerijpte voeding in oorspronkelijke staat, de natuur weet wat goed is voor de mens. Dit geldt voor alle soorten mysterieuze aandoeningen en auto-immuunziekten. Trouwens dit geldt voor alles. Emoties spelen ook een belangrijke rol in de immuniteit, zorg voor emotioneel evenwicht. Virussen produceren giftige neurotoxines dat het zenuwweefsel irriteert. De omhulsels en afvalstoffen van virussen zijn eveneens zwaar giftig voor de myeline en het zenuwstelsel. Ze veroorzaken jarenlange ontstekingsreacties.

Triggers voor auto-immuunziekten

Triggers werken totaal anders in het lichaam en zeer logisch volgens de overlevingswetten uit de natuur. Alle triggers voor auto-immuunziekten zijn eigenlijk een lekkere voedingsbron voor virussen die in het systeem van de persoon in kwestie aanwezig zijn. Voornamelijk virussen uit de herpesfamilie, denk maar aan het Epstein Barr virus, het zostervirus, HHV6 enzovoort. Het lichaam raakt echt niet in verwarring en valt zichzelf nooit aan. De activiteit van de antilichamen is gericht op het elimineren van een pathogeen of ziekteverwekker, nooit het eigen lichaam. Hopelijk begrijp je het duidelijke verschil. Triggers zijn toxines, afvalstoffen, zware metalen, adrenaline en andere stresshormonen, milieuvervuiling enzovoort die latente virussen activeren en voeden. We weten dat herpesvirussen latent kunnen overleven in het lichaam, tot er een trigger komt dat ze actief maakt. 

Tegenwoordig is er een lange lijst met voedingsmiddelen die ontstekingen kunnen veroorzaken, denk maar aan granen waarbij schimmels mycotoxinen produceren, een uitleg die veel bronnen weergeven als ze zeggen dat granen een probleem vormen en aanleiding geven tot auto-immuunziekten. Er zijn zo zeer veel voorbeelden op te noemen. Maar het werkelijke probleem is dat mensen met een auto-immuunziekte, eveneens virussen (vooral uit de herpesfamilie) en andere pathogenen in hun lichaam hebben die zich voeden met granen en mycotoxines. Mycotoxines zijn toxines van schimmels die een overgroei kennen doordat de darmflora is verstoord door slechte of onverteerde voeding in combinatie met emotionele problemen. Virale ziekteverwekkers ontwaken uit hun latente slaap en gaan dan krachtige neurotoxines produceren, zeker als ze zich bovendien nog eens extra kunnen gaan voeden met zware metalen en andere giftige toxines. Dit als gevolg omdat de spijsvertering en het ontgiftings vermogen van het lichaam niet goed werkt. Dan gaat de conditie van de gastheer achteruit, verzwakt de immuniteit.

Auto-immuunziekten van de darmen

Deze sterkere virale neurotoxines, ofwel uiterst giftige stoffen zal het zenuwweefsel aantasten en ontstekingen veroorzaken waarbij stukjes myelineschede loskomen. Dan ontstaan openingen in de myelineschede waardoor herpesvirussen vrij spel krijgen om neuronen (zenuwcellen) aan te vallen. Typisch bij alle auto-immuunziekten en andere mysterieuze ziekten is dat het zenuwweefsel er altijd bij betrokken is. Neurotoxines zijn veel schadelijker en giftiger dan mycotoxines en gaan het zenuwweefsel irriteren en aantasten met ontstekingen tot gevolg. Veel mycotoxines (eveneens voedsel voor herpesvirussen) blijven in het darmkanaal achter en worden afgevoerd via de stoelgang van zodra de darmflora zich heeft herstelt.

Maar als herpesvirussen zich hebben genesteld tussen de darmvlokken van de darmwand, profiteren ze van mycotoxines en andere giftige toxines die steeds gevormd worden omdat de spijsvertering niet goed werkt. Deze virussen creëren giftige neurotoxines dat het zenuwstelsel van de darmen irriteert. Bovendien zijn virale omhulsels en virale afvalstoffen zeer zwaar giftig voor de zenuwen, en dat geldt voor alle auto-immuunziekten en mysterieuze aandoeningen. Neurotoxines en virale afvalstoffen en omhulsels zijn verantwoordelijk voor het ontstaan van darmziekten zoals colitis, ziekte van Crohn, prikkelbare darmsyndroom e.a. Het gaat meestal om het zostervirus met streptokokken (en Candida) als cofactor. Andere cofactors zijn de vele Escheria coli-stammen, Helicobacter pylori, Clostridium difficile e.a., allemaal het gevolg van verstoorde darmwerking en darmflora. Deze bacteriële infecties produceren toxines die snoepjes zijn voor herpesvirussen.

Mensen die hun lichaam goed voeden met zongerijpte biologische voeding en emotioneel in evenwicht zijn creëren een goed werkende darmflora. Daardoor is de immuniteit veel sterker en gaan deze ziekteverwekkers in hun lichaam niet hebben. En als er toch een virus in dit lichaam binnendringt, vindt dit virus geen voedsel om te overleven, en wordt snel overmeesterd door de kracht van de immuniteit. Deze mensen zullen niet reageren op granen, want deze granen voeden dan geen schimmels en ziekteverwekkers. Hun spijsvertering blijft goed werken. Voeding moet altijd verteert zijn vooraleer het in de darmen komt, dat zorgt voor een evenwichtige darmflora.  Begin met elke hap dertig keer te kauwen voor meer speekselvorming en de stimulatie van pancreas- en maagenzymen, zodanig dat het voedsel goed verteert in de darmen komt. Trouwens veel kauwen stimuleert de hippocampus waardoor er meer antistress hormonen worden geproduceerd. Dus tijd nemen en genieten van je maaltijd is een gouden raad.

Een sterke darmflora in evenwicht zorgt ervoor dat gisten nooit kunnen uitgroeien tot schimmels. Een sterke darmflora zorgt ervoor dat streptokokken en andere ‘destructieve’ bacteriën niet gaan evolueren naar bacteriële infecties. Trouwens veel van deze bacteriën en Streptokokken hebben een positieve taak in de spijsvertering. Het gaat telkens om evenwicht.  Dit evenwicht wordt verstoort door onverteerde voeding en afvalstoffen in de darmen. Virussen en andere ziekteverwekkers hongeren uit in een evenwichtige darmflora. 

De ecologie van de gehele microbiële flora in het lichaam blijft in evenwicht, evenwicht is synoniem van gezondheid. Ziekteverwekkers hebben altijd voeding nodig om te overleven, en om zich voort te planten. Dit geldt dus ook voor virussen uit de herpesfamilie. Iemand met virale pathogenen in zijn of haar lichaam en een slecht werkende spijsvertering zal dus zich vermoeid voelen van zodra hij of zij een donut of broodje consumeert. Het voedingsmiddel is zelf nooit ontstekingsbevorderend, maar zet een ontstekingsreactie in gang als men een pathogeen of ziekteverwekker in het systeem heeft. Dit wil niet zeggen dat plat veredelde tarwe het ideale levensmiddel is, dat is het inderdaad niet, maar het is belangrijk te weten en te begrijpen wat er in je lichaam gebeurt als je een reactie op tarwe of een ander voedingsmiddel ervaart.

Ander triggers die latente virussen uit de herpesfamilie wakker maken

Er zijn eveneens andere triggers die virussen en andere pathogenen gaan activeren. Deze triggers, denk maar aan de zware metalen (die in prikjes zitten, aluminium verpakkingen, pesticiden e.a.), zonnebrandmiddelen, statines, medicijnen, straling, DDT, voedingstekorten, insectenbeten, drugs, emotionele trauma’s, chemicaliën uit de inrichting en meubels van de woning, milieuvervuiling, chemtrails enzovoort gaan het immuniteitssysteem zodanig verzwakken en de bijnieren in stress brengen. Emotionele en financiële problemen zijn eveneens belangrijke triggers die herpesvirussen activeren. Al deze triggers veroorzaken een grote hoeveelheid adrenaline geproduceerd door de bijnieren en dat zal bijgevolg het lichaam en zijn organen overspoelen. Deze adrenaline laat slapende virussen in je systeem ontwaken en de problemen gaan beginnen. Andere oorzaak van toegenomen productie van adrenaline is stress en emotionele belasting. Adrenaline is in hoge concentratie giftig en herpesvirussen zijn er verlekkerd op.

En deze problemen worden levenslang chronisch omdat men bij elke medische behandeling “ER STEEDS VERGETEN WORDT HET LICHAAM TE ZUIVEREN EN TE ONTGIFTEN”.De immuniteit van het lichaam is het enige wat we hebben om deze pathogenen uit te schakelen. Echter in onze maatschappij wordt er alles aan gedaan om de immuniteit zwak te houden. Dat is de echte oorzaak dat aandoeningen chronisch worden. De vervuiling van het lichaam is het grote probleem, dat leidt naar verstoppingen in het lichaam, zuurstoftekort op celniveau en celbeschadiging. Dit is de fundamentele oorzaak van kanker, en deze verstoorde ecologie wordt een gunstige leefomgeving waarin virussen kunnen gedijen met steeds erger wordende mysterieuze aandoeningen en auto-immuunziekten die nu eigenlijk niet meer zo mysterieus zijn na het lezen van deze blog.

Als je lichaam, hormoonhuishouding en de immuniteit krijgt wat het nodig heeft, is herstel mogelijk en binnen handbereik. Wees dan eveneens bewust dat je met een pak friet, een donut en een glas frisdrank dit doel NOOIT zal halen.

Ik heb het over zongerijpte natuurlijke krachtvoeding, dat heb je nodig, zonder enige vorm van industriële bewerking daarop. Puur natuur! De zes natuurlijke smaken en de zeven kleuren in natuurvoeding. Rust, ontspanning, frisse lucht, liefde, schoon water, lichaamsvriendelijke beweging, op tijd gaan slapen (22.00 uur), in de zon lopen, lachen en plezier en als laatste: GOED JE VOEDSEL KAUWEN! Het immuunsysteem is niet het probleem, het immuunsysteem valt je niet aan, dat doet een virus. De enige hoop op vernietiging van dit virus is een krachtig immuunsysteem. Het immuunsysteem is je primaire verdedigingsmechanisme tegen virussen waaronder het Epstein Barr virus en andere herpesvirussen. Een goed doorvoede immuniteit is ook intelligent en slim en in staat om de slimme latente herpesvirussen te vinden en te elimineren. Dat gaat altijd samen met het ontgiften en zuiveren van het lichaam. Geef daarom je immuniteit wat het nodig heeft: Echte voeding en emotioneel evenwicht.

Warme groetjes, 

 

Daniel #thehealthman

 

Bronnen: Anthony Williams, Andreas Moritz, Hans Moolenburgh, Ard Pisa, Ayurveda

Meer energie, met minder moeite in 30 dagen

Ik heb een programma ontwikkeld om je lichaam op een natuurlijke wijze te ontgiften waardoor je meer energie krijgt en je lichaam terugkeert naar zijn natuurlijke constitutionele gewicht zonder dat je ‘moet afzien’ door diëten of vermageringskuren die eigenlijk maar één ding doen: jouw spijsvertering telkens ontregelen.

In dertig dagen geef ik jou gemakkelijk te implementeren tools om je lichaam te zuiveren en een energieboost te geven. Elke dag krijg je specifieke oefeningen om de darmperistaltiek te verbeteren gecombineerd met ademhalingstechnieken. En elke dag wordt er een specerij in de kijker gesteld gevolgd met tal van tips om je lichaam te zuiveren.

Vorige

Volgende

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *