Goedendag vrienden, gelukkig zijn er nog landen op deze wereld waar de inheemse bevolking nog leeft volgens de ritmes van de natuur. Ze eten zongerijpt natuurvoedsel zonder chemische toevoegingen. Ze zijn niet afhankelijk van farmaceutische medicijnen en hebben geen vaccinaties nodig om gezond te zijn met een sterk lichaam.

Daar kunnen we in feite nog veel van leren, want in onze maatschappij is het precies andersom. Wij worden afhankelijk gemaakt van de ‘geniale’ medische wetenschap, alsof ons lichaam onvoldoende in staat is om zichzelf gezond te houden en wij dus hulp van buitenaf nodig hebben.

Het resultaat is echter dat we worden geplaagd door chronische aandoeningen en levensbedreigende ziekten die bij velen de overhand hebben en dikwijls dodelijk aflopen. We vergeten dat synthetische medicijnen moeten worden gemetaboliseerd in de stofwisseling, en dat precies dit nieuwe gezondheidsproblemen creëert.

Het valt op dat inheemse inwoners van deze landen een nauwe band hebben met de natuur. Ze hebben hun algemene gezondheid te danken aan planten en kruiden die hun lichaam proper en schoon houden. Deze mensen zijn bovendien nog gelukkig; ja, echt waar, goede gezondheid en geluk gaan toevallig hand in hand.

Niet voor niets zorgt emotioneel evenwicht ervoor dat het lichaam zelf zijn genezende stoffen kan aanmaken, met perfecte timing en in de juiste dosis kan toedienen. Het lichaam is zo slim en staat steeds aan jouw zijde. Met een beetje kennis van zaken en liefde voor jezelf is je lichaam in staat jou altijd gezond te houden. Maar dat is wel een schril contrast met onze geïndustrialiseerde wereld, waarbij veel mensen deze band met hun lichaam en de natuur hebben verloren.

Een menselijk lichaam kan alleen maar gelukkig worden als het elke dag in staat is zichzelf te reinigen en te ontgiften.

Met een proper en zuiver lichaam kan men de individuele missie en hartenwens mooi tot uitdrukking brengen. Het lichaam gaat er alles aan doen om jou te behagen. Je lichaam heeft daarom een specifieke constitutie om dit doel tot een goed einde te brengen. Zelfs op hoge chronologische leeftijd blijft dit lichaam jong, vitaal, lenig en gezond.

Deze mensen uit verschillende culturen respecteren de natuurlijke cycli. Lokale bevolkingsgroepen weten ook dat de gehele hormoonhuishouding, spijsvertering, algemene gezondheid, enzovoort, gestuurd wordt door het dag- en nachtritme. In hun cultuur hebben ze zelfs bepaalde rituelen om biologische schokken te verzachten en te voorkomen. Daarom worden ze veel minder ziek.

Biologische schokken verstoren de spijsvertering en het ontgiftend vermogen van het lichaam. Deze schokken zijn causaal aan de aandoening en de intoxicatie. Intoxicatie is dus gecorreleerd met de aandoening.

Een lichaam dat van binnen vuil is, meestal als gevolg van opgelopen biologische schokken, heeft verstoppingen in vele lichaamskanalen, zoals de haarvaten en lymfevaten, maar ook in het maag- en darmkanaal. Dat leidt steevast tot een voortvloeiende verzuring.

Dat verzwakt de algemene gezondheid, waardoor je nog gevoeliger en kwetsbaarder wordt voor biologische schokken en trauma’s. Biologische schokken komen zwaarder aan en maken jou ziek. Het een versterkt het ander. Onopgeloste trauma’s en andere schokken irriteren de lichaamsweefsels en versnellen het verouderingsproces. Daardoor verlies je lenigheid, word je snel ziek, zak je in en verouder je veel sneller.

In een vervuild lichaam kun je onmogelijk jouw missie of je hartenwens tot manifestatie brengen, waardoor je ook niet echt gelukkig kunt worden. Het valt mij op in onze geïndustrialiseerde wereld dat de meeste mensen een extreem vervuild lichaam hebben.

Zodra het lichaam een symptoom creëert met de bedoeling zich te ontdoen van zijn afval, wordt dit symptoom steeds bestreden of onderdrukt met synthetische medicijnen. Op deze manier wordt het lichaam tegengewerkt om zichzelf te zuiveren en te ontgiften.

Daarom is er op dit moment in onze maatschappij een explosie van chronische ziektetoestanden. De meesten onder ons hebben een verzwakte algemene gezondheid en zijn gevoelig voor acute ziekten of een chronische aandoening. Is dat onze maatstaf van gezondheid en geluk?

Zelf heb ik een zuiver en proper lichaam, ondanks dat ik ook in een vervuilde omgeving leef. Ik heb wel een band met de natuur en leef in harmonie met natuurlijke cycli. Ik heb me geestelijk gevaccineerd, waardoor biologische schokken en trauma’s geen ziekmakend effect meer hebben op mij.

Ik ben het waard om gezond te zijn, net als iedereen. Ik ben daarom ook verantwoordelijk voor mijn gezondheid, net als iedereen. Ik doe mijn best om gezond te zijn, en het lukt me fantastisch. Dankzij mijn proper en zuiver lichaam met een geestelijk emotionele stabiliteit zal ik geen aandoening of ziekte krijgen. Dat is toch de wens van iedereen?

Jarenlange studie in natuurgeneeskunde, Ayurveda en nu met de Germaanse geneeskunde hebben mij doen inzien hoe de wetten en principes uit de natuur invloed uitoefenen op de werking van het lichaam. Ik heb deze wetten en principes begrepen en pas ze elke dag toe.

Precies zoals de inheemse bevolkingsgroepen in verschillende landen deze wetten en principes van de natuur elke dag toepassen en daardoor gezond blijven zonder vaccinaties of farmaceutische medicijnen. Laten we nu eens kiezen om de band met de natuur weer aan te halen en te leven zoals de natuur het bedoeld heeft voor de mens, met emotioneel evenwicht wel te verstaan.

Emotioneel evenwicht stelt het lichaam in staat om altijd exogene en endogene gifstoffen op een veilige manier het lichaam uit te drijven

Gepubliceerd op 25/07/2024

Daniël Derweduwen

Delen:

 

Gerelateerde Publicaties

 

  • Weet je wat het lastigste is? Dat er mensen zijn om je heen waar je om geeft die zichzelf onbewust kapot maken, en jij mag toekijken. Dat put je uit, want je kan niets doen. Jij kan helemaal niemand veranderen. En elke keer dat je probeert, merk je dat de weerstand steeds groter wordt en dat je relatie met hen op de helling komt te staan. Het is jouw taak niet om de ander te veranderen, verbaal overtuigen is altijd psychologisch aftuigen en zorgt voor conflictsituaties. Het is nu eenmaal een bittere pil om te slikken. Verandering gebeurt namelijk intern, [...]

    By Published On: 20/03/2024
  • Waar denk je aan als je aan het woord vergeving denkt? We hoeven niet te weten hoe we kunnen vergeven, we hoeven alleen maar bereid te zijn om te vergeven. Dat is de eerste stap: bereid zijn om te vergeven. Voel je dat vergeving een geschenk is dat je aan jezelf geeft? Kun je je voorstellen dat vergeving jou bevrijdt van het verleden, van ervaringen uit het verleden, van relaties uit het verleden? Denk je dat je niet kunt vergeven? Wie of wat denk je nooit te kunnen vergeven? Wat houdt je vast aan het verleden en belet jou om [...]

    By Published On: 20/03/2024
  • Verzet werkt nooit Misschien is het wijzer om ons niet langer te verzetten tegen alles wat ons niet dient. Verzet je niet tegen het tegenovergestelde van wat je wenst te ervaren. Aanschouw het en zie het onder ogen voor wat het is. Alles waartegen je je verzet, blijft volharden in je levenservaring. Dit wordt veroorzaakt door je voortdurende negatieve aandacht, waardoor het een plek krijgt in jouw realiteit. Als je je ergens tegen verzet, breng je het in jouw realiteit. Door vervolgens je gefrustreerde negatieve energie erop te concentreren, blaas je het feitelijk meer leven in. Het zal groeien. Dit [...]

    By Published On: 19/03/2024