Het is niet jouw taak om mij leuk te vinden. Dat is mijn taak. Ben ik goed genoeg? Ja dat ben ik.

Het is duizend keer beter om gezond verstand te hebben zonder een  opleiding te hebben, dan een opleiding zonder gezond verstand. Als je spreekt zeg je dingen die je al weet. Als je luistert kun je dingen horen die je nog niet weet. Je maakt nooit twee keer dezelfde fout. De tweede keer is het een keuze. Open je armen voor verandering, maar laat je eigen waarden niet varen. Mensen denken te veel aan wat ze moeten doen en te weinig aan wie ze moeten zijn. Wacht niet op de mooiste dag van je leven maar haal mooie dingen uit elke dag. Maak eens een zelfportret in plaats van een ander slecht af te schilderen.

Schoonheid is het met gratie dragen van je imperfecties. Het is niet jouw taak om mij leuk te vinden. Dat is mijn taak. Wie iemand laat voelen dat hij belangrijk is, is zelf een belangrijk mens. De goedheid van een mens is een vlam die wel verborgen kan worden, maar niet gedoofd.’ De angst om te verdwalen ben ik kwijt sinds ik mezelf heb gevonden. Wees de stem, niet de echo. Ben ik goed genoeg? Ja, dat ben ik. We hebben maar twee opdrachten die we in ons leven hebben uit te voeren: groeien en genieten. Denk eens in energie. Wat voedt mij en wat eet mij op? Verricht zelfs de kleinste daden met je hart, geest en ziel. Dat is het geheim van succes. Wat doen we als ons hart zeer doet?”, vroeg de jongen. ”Dan wikkelen we het in vriendschap, gedeelde tranen en tijd, totdat het weer vrolijk en vol hoop wakker wordt. Grote veranderingen in ons leven kunnen een tweede kans betekenen. Het verleden verklaart hoe je ergens bent gekomen. Hoe je verder gaat, kies je zelf.

Vriendelijke daden, hoe eenvoudig ook, geven ons leven betekenis en schenken geluk, aan onszelf en aan anderen. Veel te veel mensen zijn op zoek naar de juiste persoon, in plaats van te proberen zelf de juiste persoon te zijn. Vrede wordt niet bereikt met macht. Vrede wordt bereikt door begrip. Drink thee met je angsten. Hoe verschillend mensen ook zijn, ze blijken altijd wel iets gemeen te hebben. Daarop kunnen ze verder. Samenwerken is omgaan met verschillen. Dans met je hart en je voeten zullen volgen.

Nee zeggen tegen dingen die er niet toe doen, schept ruimte voor de dingen die er wel toe doen. Vertrouwen is de cruciale schakel tussen mensen. Als deze breekt, breekt alles. Als ik aan iemand of iets trouw moet zijn, dan is het op de eerste plaats wel aan mezelf. Je kunt gevoelens telkens parkeren maar op een gegeven moment is de parkeerplaats vol. Doe wat juist voelt in je hart. Kritiek krijg je altijd. De intuïtie vertelt het verstand waar het moet zoeken. Als je denkt dat je ergens vast in gelooft, verzint het leven wel iets om dat te testen. Wees jezelf; er zijn al genoeg anderen. Nee zeggen vanuit je diepste overtuiging is beter dan ja zeggen om te behagen, of erger nog, om moeilijkheden te vermijden.

We krijgen geen goed of slecht leven. We krijgen een leven. Aan ons om het goed of slecht te maken. Wanneer iemand je vertelt dat iets onmogelijk is om te doen… onthoud dat hij praat over zijn grenzen, niet de jouwe. Het gevoel heeft een beter geheugen dan het verstand. De waarheid vertellen is een uiting van eigenwaarde en zelfliefde. De grootste fout die je in het leven kunt maken, is voortdurend bang zijn een te maken. Etiketten zijn bedoeld voor conservenblikken, niet voor mensen. Angst houdt de dood niet tegen, maar kan je er wel van weerhouden te leven. Reageer zelfs op een on-intelligente behandeling intelligent. 

 

Je hoeft iemand niet te begrijpen om er grenzeloos van te houden. Zoals een kaars niet kan branden zonder vuur, kunnen mensen niet leven zonder een spiritueel bewustzijn. Als je vol vertrouwen de richting van je dromen volgt, beleef je successen die je nooit zou hebben verwacht. Kinderen zijn geen kleurboeken; je kunt ze niet met je lievelingskleuren inkleuren. Als er één geluid zou zijn wat vrede uitdrukt, zou ik kiezen voor het spinnen van mijn poes. Als de binnenkant van de mens verandert, verandert heel de wereld. Een leugen heeft snelheid, maar de waarheid heeft uithoudingsvermogen. 

 

Grote ideeën komen voort uit de details van het leven. De scheikundige die aan zijn hart de elementen medeleven, respect, verlangen, geduld, spijt, verrassing en vergevingsgezindheid kan onttrekken en tot één geheel kan verbinden, kan het atoom maken dat liefde heet. Er bestaat geen samenloop van omstandigheden en niets gebeurt bij toeval. Wanneer God ons zou willen straffen, dan laat hij onze gebeden waarheid worden. Zoek geen gebrek, vind een remedie. Er is een fase waarin het duidelijk is dat je op het verkeerde spoor zit, maar je gaat gerust door. Soms is er nog een luxueuze hoeveelheid tijd voordat er iets ergs gebeurt. Er zou veel minder kwaad op aarde gedaan worden, indien het kwaad nimmer gedaan kon worden in naam van het goede. Alles lost zich op in tegenstrijdigheid. 

 

Gepubliceerd op 16/04/2024

Daniël Derweduwen

Delen:

 

Gerelateerde Publicaties

 

  • Wanneer je iemand het zwijgen oplegt, bewijs je niet dat die persoon fout heeft, maar dat je bang bent van wat hij zou zeggen. Kerngezond zijn betekent dat je geen vaccin nodig hebt. Censuur is een bekentenis van vrees voor de waarheid. Elke keer als wij onrecht waarnemen en niets doen, dan trainen we ons karakter om passief te zijn in de aanwezigheid van onrecht waarbij we uiteindelijk elk vermogen verliezen om onszelf, en degene die we liefhebben te verdedigen.Volg je hart, wil dat klopt. Al het goede begint met houden van wie je bent. Een vredige, relatie met jezelf. [...]

    By Published On: 05/02/2024
  • Vriendelijkheid is de gouden schakel die de wereld bijeen houdt. Als je kijkt naar het mooie in je leven, zal dit meer worden. Als je kijkt naar wat je niet hebt, zul je nooit genoeg hebben. Er is geen betere manier om respect te tonen dan naar iemand te luisteren. Echt luisteren is de bereidheid om te veranderen door wat je hoort. Geluk ligt niet voor het oprapen. Het komt voort uit je eigen handelen. Kies ervoor om optimistisch te zijn. Dat voelt beter. Als jouw mening die van de meerderheid is, wordt het tijd om eens goed na te [...]

    By Published On: 05/02/2024
  • Houden van jezelf is zelf kiezen hoe jij je tijd en energie gebruikt. Om te slagen moet je met zoveel passie in iets geloven dat het realiteit wordt. Wanneer je een fout toegeeft, ben je weer iets wijzer dan toen je hem beging. Als je kijkt naar wat er wel is, wat is er dan veel! Tel je zegeningen. En als het leven moeilijk is, tel ze dan luider. We zijn bang de controle te verliezen. Maar hoe kun je iets verliezen wat je nooit hebt gehad? Blijf altijd positief; je lichaam hoort alles wat je denkt. Goede beslissingen komen [...]

    By Published On: 05/02/2024