Ben je bewust wat je denkt en zegt?

Elke gemoedstoestand versterkt zichzelf. Zoals je denkt, zo zul je spreken. Denken is altijd creatief, woorden zijn altijd productief. Beiden zijn enorm effectief in het vormgeven van jouw realiteit. Wist je dat het universum altijd reageert op wat je denkt en voelt? Echt waar, het geeft altijd gehoor aan jouw innerlijke wereld, het zegt altijd “JA”.

Vandaag wil ik het hebben over de kracht van woorden en gedachten. Je krijgt niet altijd precies wat je bewust vraagt of denkt, maar eerder datgene wat verborgen ligt in jou, datgene waarvan je jezelf niet bewust bent. De onbewuste gedachte in je innerlijke dialoog zal zich manifesteren in wat er in je leven plaatsvindt.

Als je de kracht van woorden zou begrijpen, zou je meer bewust opletten wat je zegt en je gedachten automatisch aanpassen. Dit is al een manier om invloed uit te oefenen op het deel van jezelf dat nog niet volledig bekend is. Je affirmaties zouden dan steeds positiever worden.

Begrijp dat het universum maar één doel heeft: jou geven wat je vraagt. Maar wat is vragen? Dat is waar je aandacht naartoe gaat in je denken en voelen, vooral afkomstig van de onbewuste kerngedachte, het deel dat jij nog niet kent over jezelf. Dit resulteert altijd in het equivalent van jouw gedachten en uitspraken.

Als je ervoor kiest om te denken dat je niet goed genoeg bent, dat je het niet waard bent, of dat je leven een puinhoop zal blijven en je wensen nooit zullen uitkomen, volg je het besturingssysteem van je onbewuste gedachten in je bewuste denken. Dan zal het universum altijd op een zeer vriendelijke manier “JA” zeggen. Je krijgt gewoon wat je vraagt.

Je ziet, het is echt niet moeilijk. Zodra je begint te veranderen, zodra je bereid bent om je blinde vlekken te erkennen en ruimte te geven aan het goede in je leven, zal het universum weer “JA” zeggen en je geven waar je om vraagt. Albert Einstein vroeg zich af of het universum vriendelijk was, en het antwoord is natuurlijk JA.

Veel mensen proberen de wetten van aantrekking te gebruiken om iets te bereiken wat ze wanhopig willen. Wanneer ze dan teleurgesteld raken en van een koude kermis thuiskomen, denken zij “zie je wel, die hele hocus-pocus werkt niet”, beseffen ze niet dat ze tegen hun “nee-stroom” van het onbewuste zijn aangelopen. Dit kan hard aankomen.

Velen denken dat ze dan aan zichzelf MOETEN werken, maar beseffen niet dat ze hiermee impliciet erkennen dat ze niet goed genoeg zijn, wat vaak verborgen zit in hun onbewuste kerngedachte. Het vragen van “hoe” is onmogelijk als je het antwoord niet al in jezelf hebt. Deze vraag roept vaak onbewust onzekerheid op.

Wanneer je merkt dat je iets wanhopig graag wilt en voortdurend tegen jezelf zegt “IK WIL DAT”, communiceer je naar het universum dat je dat ene ding op dit moment niet hebt. En het universum antwoordt dan weer met “JA” en geeft jou je zin.

Veel mensen gebruiken het werkwoord “WILLEN” vrij letterlijk. Zolang je dergelijke gedachten blijft koesteren, zul je nooit krijgen wat je wilt. Het is belangrijk om te beseffen dat het feitelijk onmogelijk is om tegelijkertijd te ervaren wat je ontkent te hebben. Wanneer je letterlijk zegt “ik wil”, interpreteert het universum dat als een gebrek, en daarom kun je het niet krijgen.

Luister goed naar jezelf, naar wat je zegt en denkt. Als je jezelf negatieve gedachten of beperkende woorden hoort gebruiken, verander ze dan. Praat en denk positief, vermijd termen van tekorten of slachtofferschap, want anders zul je steeds meer van dat krijgen. Aandachtsenergie is enorm krachtig, en dit wordt vaak vergeten.

Beste mensen, het draait allemaal om kracht, de kracht van een magneet. Onthoud: GEDACHTEN EN GEVOELENS ZIJN ENERGIE. IN HET DOMEIN VAN ENERGIE ZOEKEN GELIJKGEZINDEN ELKAAR OP. Daarom geeft het universum altijd gehoor aan jouw wensen en zegt het “JA”. Enkele voorbeelden:

Als je constant uitspreekt dat je meer liefde wilt in je leven, zal het universum jouw gevoelens die gerelateerd zijn aan die uitspraak oppikken. Als het universum dan een gevoel van gebrek detecteert in jouw uitspraak, zal het daarop reageren. Het universum zal jou je wensen inwilligen en natuurlijk “JA” zeggen, waardoor je steeds meer naar liefde blijft verlangen.

Evenzo, als je constant verkondigt dat je meer geld wilt, en het universum opnieuw een gevoel van gebrek detecteert, zul je blijven verlangen naar meer geld. Deze principes gelden voor alle aspecten van je leven, zowel materieel als niet-materieel.

Als je het proces van aantrekking wilt gebruiken, is het woord “IK” de sleutel tot jouw creatieproces. Met wat er op het woordje “IK” volgt, draai je de sleutel in het startslot om en wordt de motor van manifestatie gestart. Voor velen lijkt het daarna alsof het proces van creatie hocus pocus is, omdat ze zeggen dat het niet werkt. Maar het werkt feilloos door, alleen heb jij niet door dat de principes van aantrekking jou hebben gebracht wat je onbedoeld, onbewust hebt gekozen, in plaats van wat je dacht bewust te hebben gekozen.

Dat is een belangrijk verschil. Bij veel mensen leven er veel blinde vlekken in het onbewuste. Waarom zijn ze blind? Omdat jij ze niet kent! Het gevoel van tekort, gemis, ongeluk komt voort uit deze blinde vlekken. Maar je bent je er niet van bewust.

Precies op deze blinde vlekken zegt het universum zo vriendelijk “JA”, met veel plezier geeft het universum altijd gehoor aan je wensen, maar je beseft niet dat ‘je wensen’ uit het onbewuste komen. Het onbewuste staat aan het roer, het runt bij jou de tent van creatie. Je onbewuste is de grote baas die met de scepter zwaait.

Eens je dit begrijpt, kun je beginnen met het ontmantelen van je blinde vlekken. Bewustwording van je blinde vlek, het erkennen van je negatieve (en ook de weggeduwde positieve) kanten, zal je kunnen bevrijden van je lijden.

Het universum zal vervolgens “Ja” zeggen op wat je bewust wilt, omdat het dan overeenkomt met wat je op zielsniveau wilt, nadat de blinde vlek bestaansrecht heeft gekregen van jou. Dit is het geheim waar nooit over wordt gesproken in het boek “The Secret” – het ontbrekende stukje kennis.

Mensen veranderen niet door wat anderen zeggen, maar door wat ze zichzelf horen zeggen. Introspectie is niet altijd gemakkelijk, dat moet ik toegeven. Het was in mijn persoonlijke ontwikkeling behoorlijk intens toen ik ervoor koos om mijn blinde vlekken te ontmantelen, maar het werkte zo bevrijdend en bracht me in mijn kracht. Dat gun ik iedereen. Kracht en gezondheid.

Conclusie: Hoe sneller je je blinde vlekken leert kennen en ontmantelen, hoe sneller de wensen van zielsniveau tot uiting komen. Dat is wat je wilt, je licht laten schijnen dat van je ziel afkomstig is. En dat is waar het om gaat: je kunt pas deze zielswensen leren kennen als je ook het tegenovergestelde kent, namelijk je blinde vlekken. Dat is het doel van blinde vlekken.

Daarom: geef je blinde vlekken bestaansrecht zodat ze niet langer jouw aandacht opeisen. Het universum geeft je altijd wat je nodig hebt om dit doel te bereiken en verder te kunnen gaan. Zo kun je je eigen missie tot uiting brengen, synoniem aan gezondheid en gelukzaligheid.

Vandaag is een ideale dag om je aandacht naar binnen te richten. Neem even de tijd om te voelen: je hebt jezelf naar deze relatieve wereld gebracht om het gereedschap te hebben waarmee je kunt weten en ervaren wie je werkelijk bent. Wie je bent, is wie je creëert om in relatie te staan tot al het andere.

Individuele relaties zijn het allerbelangrijkste element in dit proces; ze vormen de heilige grond voor je individuele groei en ontwikkeling. Ze hebben bijna niets te maken met de ander, en toch, omdat ze met elkaar verbonden zijn, hebben ze alles te maken met de ander. Deze heilige tweedeling is een paradox, een gesloten cirkel, een oneindigheid.

Zij die op zichzelf gericht zijn, zullen het goddelijke leren kennen in henzelf en dit als het hoogste deel cultiveren. Je eerste relatie is de relatie met je eigen zelf – het koesteren, eren en beminnen van je eigen zelf. Het is belangrijk om eerst je eigen zelf als waardevol te beschouwen voordat je een ander als waardevol kunt beschouwen.

Het is belangrijk om eerst je eigen zelf als gezegend te zien voordat je een ander als gezegend kunt beschouwen. Het is belangrijk om eerst te erkennen dat je eigen zelf heilig is voordat je de heiligheid in een ander kunt erkennen.

Ik ben momenteel bezig met het voorbereiden van een nieuwe lezing over liefde. Ik merk dat het weer de moeite waard zal zijn, omdat we nog steeds zo weinig weten over wat liefde precies inhoudt voor de ontwikkeling van het zelf in relatie tot de eenheid van ons allen.

Het ontwikkelen van een verheven en vervullende relatie betekent leren om alle vormen van behoeftigheid te ontstijgen, en dat is precies wat ik bij de meeste mensen zie dat ze nog niet kunnen. Verwachtingen ruïneren relaties. Het zal een lezing worden die het bewustzijn enorm verruimt over liefde, iets wat eigenlijk al aan kinderen op school zou moeten worden geleerd om een mooiere wereld te kunnen creëren. Warme groeten, Daniël

Gepubliceerd op 21/04/2024

Daniël Derweduwen

Delen:

 

Gerelateerde Publicaties

 

  • Weet je wat het lastigste is? Dat er mensen zijn om je heen waar je om geeft die zichzelf onbewust kapot maken, en jij mag toekijken. Dat put je uit, want je kan niets doen. Jij kan helemaal niemand veranderen. En elke keer dat je probeert, merk je dat de weerstand steeds groter wordt en dat je relatie met hen op de helling komt te staan. Het is jouw taak niet om de ander te veranderen, verbaal overtuigen is altijd psychologisch aftuigen en zorgt voor conflictsituaties. Het is nu eenmaal een bittere pil om te slikken. Verandering gebeurt namelijk intern, [...]

    By Published On: 20/03/2024
  • Waar denk je aan als je aan het woord vergeving denkt? We hoeven niet te weten hoe we kunnen vergeven, we hoeven alleen maar bereid te zijn om te vergeven. Dat is de eerste stap: bereid zijn om te vergeven. Voel je dat vergeving een geschenk is dat je aan jezelf geeft? Kun je je voorstellen dat vergeving jou bevrijdt van het verleden, van ervaringen uit het verleden, van relaties uit het verleden? Denk je dat je niet kunt vergeven? Wie of wat denk je nooit te kunnen vergeven? Wat houdt je vast aan het verleden en belet jou om [...]

    By Published On: 20/03/2024
  • Verzet werkt nooit Misschien is het wijzer om ons niet langer te verzetten tegen alles wat ons niet dient. Verzet je niet tegen het tegenovergestelde van wat je wenst te ervaren. Aanschouw het en zie het onder ogen voor wat het is. Alles waartegen je je verzet, blijft volharden in je levenservaring. Dit wordt veroorzaakt door je voortdurende negatieve aandacht, waardoor het een plek krijgt in jouw realiteit. Als je je ergens tegen verzet, breng je het in jouw realiteit. Door vervolgens je gefrustreerde negatieve energie erop te concentreren, blaas je het feitelijk meer leven in. Het zal groeien. Dit [...]

    By Published On: 19/03/2024