Ben jij ook verlekkerd op industriële smaakmakers?

Vandaag heb ik het over mononatriumglutamaat bekend als E621. Deze chemische stof wordt aan vele voedingswaren toegevoegd. Nietsvermoedende consumenten krijgen in hun heerlijke eten carcinogene en neurotoxische stoffen gratis binnen. Deze stoffen richten schade aan het deel van de hersenen dat de functies van het autonome zenuwstelsel en het endocrien systeem reguleert en controleert. Ik spreek dus over de hypothalamus en de hypofyse. Als de hormoonhuishouding verstoord wordt leidt dit eveneens tot obesitas. MSG heeft een nadelige werking op de hypothalamus. De hypothalamus is belangrijk voor onze hormoonhuishouding en de algemene gezondheid

Glutaminezuur en asparaginezuur (gekend van de synthetische zoetstof aspartaam), gebruiken dezelfde receptoren in de hersenen waardoor ze identieke beschadigingen veroorzaken van het hersenweefsel. Ze veroorzaken beiden dezelfde neuro-endocriene ziekten en aandoeningen. Beide stoffen zijn nog eens een lekkernij voor tal van herpesvirussen. Mensen gaan als gevolg van asparaginezuur en glutaminezuur meestal dwangmatige eetgewoonten ontwikkelen. De hypothalamus is een klier die het lichaamsgewicht reguleert.

MSG dringt bij pasgeboren baby’s zeer gemakkelijk doorheen de bloed-hersenbarrière. Een foetus is totaal onbeschermd. Omdat het meeste industrieel voedsel MSG bevat, en bovendien in veel supplementen, medicijnen en cosmetica producten verwerkt is. Het is onmogelijk voor de zwangere vrouw om haar foetus te beschermen tegen MSG en asparaginezuur. Aspartaam komt eveneens voor in zeer veel voedingswaren, supplementen en medicijnen voor. Na de geboorte wordt de zuigeling blootgesteld aan MSG en asparaginezuur uit vaccinaties. De meeste soorten flesvoeding bevat eveneens MSG en asparaginezuur.

Dan heb je nog eens polysorbaat 80 dat eveneens in voedingswaren en vaccinaties voorkomt. Polysorbaat 80 zorgt ervoor dat de bloed-hersenbarrière nog gemakkelijker MSG en asparaginezuur doorlaat waardoor buiten de klieren ook hersencellen worden beschadigd. Conclusie: bewerkte voeding, cosmetica, medicijnen, supplementen en vaccins waaraan deze schadelijk stoffen zijn toegevoegd beschadigen de bloed-hersenbarrière en vervolgens de hersencellen. Nog twijfel over het ontstaan van onze mysterieuze ziekten en auto-immuunziekten? Geloof me, het lichaam valt zichzelf nooit aan.

Nu is het interessant te weten dat de schildklier onder controle staat van de hypothalamus en de hypofyse. De hypothalamus geeft TRH af, dat zet de hypofyse aan tot de productie van TSH (Thyroid Stimulerend hormoon). TSH zorgt ervoor dat de schildklier meer schildklierhormoon produceert. De gestegen bloedspiegels van de schildklierhormonen zorgen voor een remmend effect op de hypothalamus en hypofyse. Dit heet negatieve terugkoppeling of negatieve feedback. Dit wordt door MSG en asparaginezuur verstoord.

MSG komt voor in voeding, ook vegetarisch voedsel onder schuilnamen zoals mononatriumglutamaat, monokaliumglutamaat, gist voedsel, gist smaakstof, gehydrolyseerde eiwitten, gehydrolyseerde plantaardige eiwitten, calcium caseïnaat, natrium caseïnaat, gehydrolyseerde dierlijke eiwitten, plantaardig eiwit extract, gestructureerd soja eiwit, moutextract, gestructureerd eiwit, gehydrolyseerde maïsgluten, mout smaakstof, bouillon, smaakstof, gistextract, natuurlijke smaakstof, gekatalyseerde gist, gist voedingsstof, accent, soja extract, gehydrolyseerde haverbloem, glutaminezuur, gelatine en soms ook onder gewone kruiden en specerijen.

Met vriendelijke groet,

Daniël The Healthman

Related Articles

Diabetes deel 2

Geheime oorzaken diabetes: dierlijke eiwitten Teveel dierlijk eiwitten: schadelijker dan geraffineerde suiker Geraffineerd suiker en zetmeel is niet gezond. Maar grote hoeveelheden dierlijk eiwitten zijn…

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *