Wist je dat de Wereldgezondheidsorganisatie een lijst heeft met kankerverwekkende stoffen? Hierop staan onder meer sigaretten, asbest en plutonium. Ook bewerkt en rood vlees staan op deze lijst. 

Begrijp dat toxische stoffen op zichzelf niet direct ziekmakend zijn, maar wel kunnen opstapelen in het lichaam. Wanneer de tolerantiegrens voor gifstoffen is overschreden, ontstaat er een intoxicatieschok, die wél ziekmakend is en aandoeningen en kanker kan verergeren. De causale oorzaak van aandoeningen is vaak psychologisch van aard.

Bewerkte vleessoorten zoals bacon, worstjes en hotdogs worden als even gevaarlijk beschouwd als het roken van sigaretten. Een grote portie van deze vleeswaren per dag het risico van verergering van darmkanker. Alles wat we eten kan de algemene gezondheid en het detox-systeem van ons lichaam verzwakken.

Tot mijn verrassing behoren tot bewerkt vlees ook hotdogs, bacon, salami, ham, peperoni, vleesbeleg en andere vleeswaren. Dit was wat ik vroeger altijd at. 

Gelukkig ben ik al 20 jaar vegetariër, dat is een individuele keuze, waardoor ik niet bijdraag aan de dieronvriendelijke praktijken. Mijn eiwitten haal ik uit plantaardige bronnen. Hoewel ik iedereen de vrijheid laat om zelf te beslissen, raad ik het eten van bewerkt vlees af.

Hoe kan het dat, als bewerkt vlees hetzelfde label krijgt als sigaretten en asbest, het nog steeds legaal is voor kinderen om te consumeren? Dit is niet nieuw; veel van deze onderzoeken bestaan al meer dan vijftig jaar. 

Op de websites van kankerverenigingen en organisaties die zich richten op diabetes en hart- en vaatziekten, vind ik deze informatie niet terug. Schokkender is dat op hun “Eet gezond”-pagina’s zelfs voedsel wordt aangeraden dat op de lijst van kankerverwekkende stoffen staat.

Voedsel zoals bewerkte kalkoen en vlees in blik. Dit is nadat de Wereldgezondheidsorganisatie honderden onderzoeken had bestudeerd en bewerkt vlees gecorreleerd werd met kanker en andere aandoeningen.

Ik heb altijd zorgen gehad over kanker; mijn moeder (49) en andere familieleden zijn eraan overleden. Hadden zij geweten dat hun eetgewoonten deze ziekte verergerden, had het dan anders kunnen lopen? Tegenwoordig is één op de twee sterfgevallen het gevolg van kanker. Eén op de drie diabetes en hart-en vaatziekten, overgewicht, diabetes enzovoort.

Na 20 jaar zelfstudie in geneeskunde, waarbij ik me niet op de farmaceutische kant heb gericht, heb ik veel leugens ontmaskerd. Dankzij de Germaanse geneeskunde weet ik dat onopgeloste emoties, conflicten en biologische schokken meestal de oorzaak zijn van ziekten, maar bewerkte voeding maakt het alleen maar erger.

Wat voor soort voedsel mijn moeder in het ziekenhuis kreeg, was ronduit slecht, om ziek van te worden. Mensen met kanker hebben onbewerkt vlees nodig in hun dieet om de bacteriën te voeden die kankerweefsel afbreken zodra de psychologische schok is opgelost.

Mijn 20 jaar onderzoek naar geneeskunde en voeding heeft me geleerd dat diabetes, kanker en hartziekten weinig met suiker te maken hebben (behalve geraffineerde suikers en koolhydraten) en meer worden verergerd door bewerkt vlees en geraffineerde oliën en vetten. Voedingsstoffen die in de natuur niet voorkomen. Veel kinderen vertonen al op 10-jarige leeftijd symptomen van een ongezond lichaam.

We behandelen zieke mensen zonder ons bezig te houden met preventie. De keuze van voedsel is belangrijker dan niet roken. Stress, trauma’s en conflicten, in combinatie met het voedsel dat we eten, veroorzaken intoxicatieschokken die de situatie verergeren. Verzuring van het lichaam heeft dezelfde oorzaak als de ziekte zelf. Bewerkte vleeswaren verergeren de verzuring van het lichaam.

Gepubliceerd op 17/06/2024

Daniël Derweduwen

Delen:

 

Gerelateerde Publicaties

 

  • Voedzame planten, gratis uit de natuur in overvloedHet voorjaar is aangebroken en de natuur biedt ons een overvloed aan jonge groei met ontgiftende eigenschappen. Het is wonderbaarlijk hoe verse daslook of brandnetels ons lichaam verrijken met goed opneembare mineralen en andere voedende stoffen; een ware boost voor onze gezondheid.Veel groenten die verkrijgbaar zijn in de winkel hebben aanzienlijk minder voedingswaarde als gevolg van uitputting van de landbouwgronden. Wilde planten daarentegen bieden een diepere smaak vanwege hun rijke gehalte aan voedingsstoffen. Bovendien zijn veel wilde planten altijd vers te vinden.Het is belangrijk om altijd zeker te zijn van de juiste identificatie [...]

    By Published On: 11/03/2024
  • Koolzaadolie is niet geschikt voor menselijke consumptieKoolzaadolie is de nieuwste manier om de spijsvertering en het metabolisme bij de mens grondig te verstoren, doordat het zonnebloemolie vervangt. Slimme media gebruiken nu oorlogen als excuus om de goedkope maar schadelijke koolzaadolie een grote afzetmarkt te geven, maar dit heeft niets te maken met gezondheid.Het probleem met koolzaadolie ligt in het feit dat het goedkoop te produceren is. Belangrijk om te weten is dat koolzaadolie absoluut niet verhit mag worden. De verwarming tijdens het productieproces en in huishoudens zorgt ervoor dat de natuurlijke omega 3-vetzuren in koolzaadolie omgezet worden in onnatuurlijke transvetten. [...]

    By Published On: 04/03/2024
  • De natuur draagt altijd het beste voor ons. Gedurende miljoenen jaren van natuurlijke evolutie heeft zich een voedingssysteem ontwikkeld voor elk levend organisme. Deze evolutie is vastgelegd in het DNA van de mens, wat impliceert dat het lichaam precies weet wat het nodig heeft. De schatten van de keuken, de specerijen, bevatten precies wat het lichaam nodig heeft. Meer aandacht schenken aan het luisteren naar het lichaam en minder aan het intellectuele meten en weten in het hoofd zou al een goede stap zijn om te begrijpen wat het lichaam werkelijk nodig heeft. Uiteindelijk weet de natuur altijd wat het [...]

    By Published On: 25/02/2024