Voor mij persoonlijk heeft biologisch voedsel altijd de voorkeur

Biologisch voedsel is nog steeds duur als je het vergelijkt met voedsel dat met pesticiden is behandeld. Je kunt eveneens proberen zelf groenten te verbouwen en fruit te kweken.

In feite zouden mensen die lijden aan chronische aandoeningen zoals fibromyalgie en/of chronisch vermoeidheidssyndroom, diabetes, corona, kanker e.a. eigenlijk altijd biologisch voedsel moeten eten.

Het gebruik van pesticiden bij het telen van groenten en fruit geeft een significante daling van de gezondheidsvoordelen van de betreffende groente of fruit. Gewassen die niet behandeld worden met pesticiden worden tijdens hun groeiperiode bezocht door insecten.

Dit zorgt ervoor dat de planten meer polyfenolen produceren. Dit zijn krachtige natuurlijke antioxidanten die niet alleen insecten weren, maar tevens de voedingswaarde van de plant verhoogt.

Als planten behandeld worden met pesticiden, dan hebben ze de natuurlijk bescherming van polyfenolen niet nodig en gaan ze deze stof ook veel minder produceren.

Bovendien gaan biologisch geteelde gewassen meer salvestrolen vormen. Salvestrolen zijn fytonutriënten die voornamelijk in biologisch geteelde gewassen voorkomen.

Salvestrolen zijn stoffen die de plant beter beschermen tegen schimmels, bacteriën, microben, UV-licht en insecten. De plant maakt ze alleen in grotere hoeveelheden aan als dit noodzakelijk is. Met andere woorden, als de planten bedreigd worden door insecten.

Het gebruik van pesticiden zorgt ervoor dat deze planten een veel lager gehalte hebben aan salvestrolen.

Salvestrolen hebben een bittere smaak en ondersteunen eveneens de algemene gezondheid van de mens. Specerijen zijn eveneens rijk aan salvestrolen. Veel specerijen hebben inderdaad de bittere smaak in zich. Bitter op de tong maakt het hart en lijf gezond. Bitter bevat reinigende informatie voor het lichaam zodat het lichaam zichzelf goed kan zuiveren en ontgiften. Daardoor wordt de gezondheid en ontgifting sterker. Salvestrolen zijn natuurlijk en niet toxisch voor menselijke lichaamsweefsels.

Voedingsmiddelenproducenten verwijderen salvestrolen uit voedingsmiddelen door raffinage en andere industriële bewerkingen. Het gaat voornamelijk om de smaak, kleur en helderheid van voedingsmiddelen zoals vruchtensappen en oliën zoals olijfolie. De smaak wordt zoeter zonder de noodzaak suiker toe te voegen. Alles dat geraffineerd is bevat in regel geen salvestrolen meer.

Conclusie: Voedsel dat tijdens de groeicyclus is behandeld met pesticiden bevat dus giftige residuen die het lichaam van binnen contamineren met toxines. Bovendien heeft dit voedsel een beduidend lagere voedingswaarde en zeer weinig fytonutriënten om je algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingssysteem goed te kunnen voeden.

Daarbij is biologisch voedsel vrij van toevoegingen. Denk maar aan msg of monosodium glutamaat. Dat zijn krachtige smaakstoffen onder het E-nummer E-621. Biologische gewassen zijn ook vrij van kunstmatige zoet- en kleurstoffen, gehydrogeneerd vet (transvetten), die allemaal in verband kunnen worden gebracht met hoofdpijn, groeiachterstand, astma hyperactiviteit bij kinderen, en de ontwikkeling van allergieën (ook met een biologische schok als psychologische relevantie).

Biologisch voedsel is rijker aan goed opneembare vitamine C en zijn begeleidende mantelstoffen, denk maar aan de bioflavonoïden. Dit voedsel bevat veel meer mineralen in de agström grootte. Dat is de grootte waarbij het weefsel goed in staat is om dit in de weefselstructuren in te bouwen en een betere werking van vitaminen en antioxidanten te verkrijgen.

Biologisch voedsel is beter verteerbaar, voedzamer en geeft de algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingssysteem wat het echt nodig heeft om zijn levensonderhoudende functies goed te volbrengen. Dat is goed voor de maag en de darmen.

Biologisch voedsel is ook vrij van genetisch gemodificeerde organismen. Voedsel van genetisch gemodificeerde organismen of gewassen zijn lichaamsvreemd en irriteren de darmwand van mensen. Ondanks dat biologisch voedsel duurder is, kun je het wel bekijken als een investering voor je gezondheid

Gepubliceerd op 21/04/2024

Daniël Derweduwen

Delen:

 

Gerelateerde Publicaties

 

  • Voedzame planten, gratis uit de natuur in overvloedHet voorjaar is aangebroken en de natuur biedt ons een overvloed aan jonge groei met ontgiftende eigenschappen. Het is wonderbaarlijk hoe verse daslook of brandnetels ons lichaam verrijken met goed opneembare mineralen en andere voedende stoffen; een ware boost voor onze gezondheid.Veel groenten die verkrijgbaar zijn in de winkel hebben aanzienlijk minder voedingswaarde als gevolg van uitputting van de landbouwgronden. Wilde planten daarentegen bieden een diepere smaak vanwege hun rijke gehalte aan voedingsstoffen. Bovendien zijn veel wilde planten altijd vers te vinden.Het is belangrijk om altijd zeker te zijn van de juiste identificatie [...]

    By Published On: 11/03/2024
  • Koolzaadolie is niet geschikt voor menselijke consumptieKoolzaadolie is de nieuwste manier om de spijsvertering en het metabolisme bij de mens grondig te verstoren, doordat het zonnebloemolie vervangt. Slimme media gebruiken nu oorlogen als excuus om de goedkope maar schadelijke koolzaadolie een grote afzetmarkt te geven, maar dit heeft niets te maken met gezondheid.Het probleem met koolzaadolie ligt in het feit dat het goedkoop te produceren is. Belangrijk om te weten is dat koolzaadolie absoluut niet verhit mag worden. De verwarming tijdens het productieproces en in huishoudens zorgt ervoor dat de natuurlijke omega 3-vetzuren in koolzaadolie omgezet worden in onnatuurlijke transvetten. [...]

    By Published On: 04/03/2024
  • De natuur draagt altijd het beste voor ons. Gedurende miljoenen jaren van natuurlijke evolutie heeft zich een voedingssysteem ontwikkeld voor elk levend organisme. Deze evolutie is vastgelegd in het DNA van de mens, wat impliceert dat het lichaam precies weet wat het nodig heeft. De schatten van de keuken, de specerijen, bevatten precies wat het lichaam nodig heeft. Meer aandacht schenken aan het luisteren naar het lichaam en minder aan het intellectuele meten en weten in het hoofd zou al een goede stap zijn om te begrijpen wat het lichaam werkelijk nodig heeft. Uiteindelijk weet de natuur altijd wat het [...]

    By Published On: 25/02/2024