Biologische voeding, logisch toch?

Biologische voeding

Voor mij persoonlijk heeft biologisch voedsel altijd de voorkeur

Biologische voeding is nog steeds duur als je het vergelijkt met voedsel dat met pesticiden is behandeld. Je kunt eveneens proberen om zelf groenten te verbouwen en fruit te kweken. Gelukkig zie ik op mijn tijdlijn veel mensen zelf groenten verbouwen. Dat is heel fijn. Zeker als je een chronische aandoening onder de leden hebt.

In feite zouden mensen die lijden aan chronische aandoeningen zoals fibromyalgie en/of chronisch vermoeidheidssyndroom, diabetes, corona, kanker e.a. eigenlijk altijd biologisch voedsel moeten eten.

Het gebruik van pesticiden bij het telen van groenten en fruit geeft een significante daling van de gezondheidsvoordelen van de betreffende groente of vrucht. Gewassen die niet behandeld worden met pesticiden worden tijdens hun groeiperiode bezocht door insecten. Dit zorgt ervoor dat de planten meer polyfenolen produceren. Dit zijn krachtige natuurlijke antioxidanten die niet alleen insecten weren, maar tevens de voedingswaarde van de plant verhoogt.

 Als planten behandeld worden met pesticiden, dan hebben ze de natuurlijk bescherming van polyfenolen niet nodig en gaan ze deze stof ook veel minder produceren. Bovendien gaan biologisch geteelde gewassen meer salvestrolen vormen. Salvestrolen zijn fytonutriënten die voornamelijk in biologisch geteelde gewassen voorkomen. Het zijn stoffen die de plant beter beschermen tegen aanvallen van schimmels, bacteriën, microben, UV licht en insecten. De plant maakt ze alleen in grotere hoeveelheden aan als dit noodzakelijk is. Met andere woorden als de planten bedreigd worden door micro organismen. Het gebruik van pesticiden zorgt ervoor dat deze planten een veel lager gehalte hebben aan salvestrolen.

Salvestrolen hebben een bittere smaak en ondersteunen eveneens de weerstand van de mens, voornamelijk de weerstand respons tegen kanker. Specerijen zijn eveneens rijk aan salvestrolen. Veel specerijen hebben inderdaad de bittere smaak in zich. Bitter op de tong maakt het hart en lijf gezond. Bitter bevat reinigende informatie voor het lichaam zodat het lichaam zichzelf goed kan zuiveren en ontgiften. Daardoor wordt de weerstand sterker. Salvestrolen zijn natuurlijk en niet toxisch voor menselijke lichaamscellen.

Voedingsmiddelenproducenten verwijderen salvestrolen uit voedingsmiddelen door raffinage en andere industriële bewerkingen. Het gaat voornamelijk omwille de smaak, kleur en helderheid te bekomen van voedingsmiddelen zoals vruchtensappen en oliën zoals olijfolie. De smaak wordt zoeter zonder de noodzaak suiker toe te voegen. Alles dat geraffineerd is bevat in regel geen salvestrolen.

Conclusie: Voedsel dat tijdens de groeicyclus is behandeld met pesticiden bevat dus giftige residuen die het lichaam van binnen contamineren met toxines. Bovendien heeft dit voedsel een beduidend lagere voedingswaarde en zeer weinig fytonutriënten om je weerstand en weerstand respons tegen kanker te versterken.

Bovendien is biologisch voedsel vrij van toevoegingen. Denk maar aan msg of monosodium glutamaat. dat zijn krachtige smaakstoffen onder het e-nummer E-621. Biologische gewassen zijn ook vrij van kunstmatige zoet- en kleurstoffen, gehydrogeneerd vet (transvetten), die allemaal in verband kunnen worden gebracht met hoofdpijn, groeiachterstand, astma hyperactiviteit bij kinderen, en de ontwikkeling van allergieën. Biologisch voedsel is rijker aan goed opneembare vitamine C en zijn begeleidende mantelstoffen, denk maar aan de bioflavonoïden. Dit voedsel bevat veel meer mineralen in de agström grootte. Dat is de grootte waarbij cellen goed in staat zijn om dit in de celstructuur in te bouwen en een betere werking van vitaminen en antioxidanten te verkrijgen. Biologisch voedsel is beter verteerbaar, voedzamer en geeft de immuniteit wat het echt nodig heeft om zijn levensonderhoudende functies goed te volbrengen. Dat is goed voor de maag en de darmen. Biologisch voedsel is ook vrij van genetisch gemodificeerde organismen. Voedsel van genetisch gemodificeerde organismen of gewassen zijn lichaamsvreemd en irriteren de darmwand van mensen. Ondanks dat biologisch voedsel duurder is, kun je het wel bekijken als een investering voor je gezondheid.

Maak eens kennis met mijn programma: 9 Dagen alles over de voeding. Stel je jezelf eens voor hoe je leven eruit gaat zien als je je lichaam ontgift hebt en het leven leeft met plezier en vertrouwen. Dat is goed mogelijk met dit 9 dagen programma dat is gebaseerd op het tijdloze voedingsadvies uit de zes duizend jaar oude Ayurveda

Daniël The Healthman

Vertrouw op je lichaam en genees jezelf

Je bent veel meer dan je denkt

Related Articles

Diabetes deel 2

Geheime oorzaken diabetes: dierlijke eiwitten Teveel dierlijk eiwitten: schadelijker dan geraffineerde suiker Geraffineerd suiker en zetmeel is niet gezond. Maar grote hoeveelheden dierlijk eiwitten zijn…

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *