Vandaag iets over Candida “infectie” of beter gezegd: Candidaovergroei waar toch vele mensen mee rondlopen

Candida gist is bij vrijwel iedereen aanwezig als een normale bewoner van de huid, de mond, de darmen en de vagina, en vormt daar met de aanwezige bacteriën een zeker evenwicht. Echter, door verschillende factoren kan deze gist draden gaan vormen, waardoor men spreekt van een schimmel. In de natuur fungeert Candida als een opruimer van organismen die overleden zijn.

De positieve kant van Candida

Het is belangrijk om te benadrukken dat Candida van nature aanwezig is in onze darmflora en een aantal cruciale functies vervult in ons spijsverteringssysteem. Deze gist is niet per se schadelijk en kan zelfs essentieel zijn voor een goede spijsvertering en opname van voedingsstoffen. Mensen met een hoog gehalte aan Candida kunnen desondanks nog steeds gezond zijn en geen last hebben van spijsverteringsproblemen zoals maagklachten of vermoeidheid.

Candida fungeert als een saprofytisch organisme, wat betekent dat het leeft van dode en potentieel giftige stoffen. Het heeft een natuurlijke opruimfunctie in ons lichaam en beschermt het darmslijmvlies tegen irritatie door giftige toxines. Wanneer er een overgroei van Candida optreedt, kan dit juist voorkomen dat er ernstigere vormen van intoxicatie of vergiftiging ontstaan.

Een schone darm met een goede balans aan microben is de voorwaarde om gezond te blijven. Candida speelt daarin een zeer belangrijke rol, het beschermt het darmslijmvlies tegen irritatie van giftige toxines.

Het is belangrijk om te begrijpen dat Candida niet actief schade aanricht in het lichaam. Net als schimmels in de natuur heeft Candida een rol als opruimer van organisch materiaal en giftige stoffen. Dit is ook zo in het menselijke lichaam. Wanneer het lichaam voldoende kracht heeft om zichzelf te reinigen, zal de Candida vanzelf verminderen en terugkeren naar zijn oorspronkelijke vorm van gist.

Als Candida echter begint te woekeren in het lichaam, kan dit een indicatie zijn van een ernstig onderliggend probleem, zoals een intense intoxicatieschok. In dergelijke gevallen is het belangrijk om de oorzaak van de overgroei aan te pakken en het lichaam te ondersteunen bij het herstel van de balans in de darmflora.

Candida is een gevolg van intoxicatie van je lichaam

Het is essentieel voor algemene lichamelijke en geestelijke gezondheid dat er een evenwicht bestaat tussen alle soorten bacteriën, schimmels en gisten in de darmen. Candida, behorend tot de groep van schimmels, is van nature aanwezig in de darmflora als gist. Wanneer Candida in overgroei gaat, kunnen er schimmeldraden ontstaan en uiteindelijk zelfs paddenstoelen groeien.

Candida is een saprofytisch organisme en maakt deel uit van het delicate evenwicht in de darmflora. Dit evenwicht kan gemakkelijk verstoord worden door factoren zoals antibiotica. Wanneer de darmflora ernstig verstoord raakt, kan Candida overgroeien. Het is belangrijk om te begrijpen dat Candida een natuurlijke en zelfs levensnoodzakelijke bewoner van onze darmen is. Het beschouwen van Candida als een vijand die bestreden moet worden, is een vergissing, omdat we niet kunnen overleven zonder microben en Candida.

Candida speelt ook een rol bij de afbraak van suikers, met name geraffineerde suikers en zetmelen. Wanneer koolhydraten niet voldoende worden verteerd, bijvoorbeeld door onvoldoende kauwen van de maaltijd, kan dit leiden tot een toename van microben, waaronder ook Candida.

In een gezonde spijsvertering met een evenwichtige darmflora worden Candida en andere bacteriën in evenwicht gehouden door gunstige bacteriën zoals lactobacillus, acidophilus en bifido. Candida-schimmelbacteriën bevinden zich meestal rond de membranen van de slijmvliezen en helpen deze membranen schoon te houden en vrij van afvalstoffen. Dit is een natuurlijke functie van gisten en schimmels.

Suikers

Bij een goede spijsvertering worden de meeste suikers al opgenomen door de maagwand en het duodenum. Als koolhydraten niet goed worden verteerd, komen deze suikers in de dikke darm terecht, waar onverteerde voeding een voedingsbron kan vormen voor de groei van micro-organismen. Deze microben produceren excrementen die giftig kunnen zijn. Candida heeft de natuurlijke functie om deze gifstoffen af te breken, dat is zijn natuurlijke functie.

Met name geraffineerde suikers en oliën kunnen de darmwerking verstoren. Candida helpt bij de afbraak van geraffineerde suikers, zetmelen en oliën. Als koolhydraten onvoldoende worden verteerd, bijvoorbeeld door onvoldoende kauwen van de maaltijd, kan dit leiden tot een sterke toename van microben die deze stoffen afbreken, omdat dit hun natuurlijke functie is.

Onverteerde voeding ondergaat chemische processen zoals vergisting en verrotting. Candida speelt een rol bij het opruimen van deze onverteerde voeding.

In een evenwichtige spijsvertering met een gezonde darmflora wordt Candida voornamelijk in evenwicht gehouden door probiotische bacteriën zoals lactobacillus, acidophilus en bifido. Candida-bacteriën bevinden zich meestal rond de membranen van de slijmvliezen en helpen deze membranen schoon te houden en vrij van afvalstoffen. Dit is een natuurlijke functie van gisten en schimmels.

De angst voor suiker:

Het is inderdaad een misvatting dat Candida zich alleen voedt met suiker. Deze misvatting ontstaat vaak door verwarring over verschillende soorten suikers. Niet alle suikers hebben dezelfde impact op het lichaam. Suikers uit zongerijpte vruchten en groenten bevatten bijvoorbeeld zowel glucose als fructose, maar ze worden vergezeld door antioxidanten, zoals polyfenolen, anthocyaninen, bio-flavonoïden en fytochemicaliën, evenals voedzame micronutriënten. Deze stoffen helpen het lichaam bij het zuiveren en reinigen, en dragen bij aan het behoud van een evenwichtige microbiële flora, inclusief Candida.

Mensen denken dat alle soorten suiker hetzelfde zijn. Dat is hetzelfde als zeggen dat alle soorten waters hetzelfde zijn, zoals het drinkwater uit de kraan en het water uit de toiletpot.

Zelfs als deze suikers gescheiden worden van fruit, kunnen glucose en fructose Candida niet voeden omdat ze al in de maag worden opgenomen voordat ze de dikke darm bereiken. Het consumeren van zongerijpt fruit tussen de maaltijden door kan helpen om verkeerde voedselcombinaties te vermijden en de spijsvertering te ondersteunen.

Het is inderdaad belangrijk om te weten dat biologische zongerijpte vruchten en groenten veel middellange suikers bevatten die een voedingsbodem vormen voor een gezonde darmflora. Deze suikers worden niet volledig afgebroken in de maag en bereiken de dikke darm, waar ze bijdragen aan een evenwichtige microbiële flora. Denk hierbij aan fruitvezels, pulp, zaden, en schillen. Biologische, zongerijpte voeding kan dus een effectief middel zijn om Candida in evenwicht te houden.

Aan de andere kant stimuleren geraffineerde suikers zoals bietensuiker, rietsuiker, agavesiroop (geconcentreerd en van mindere kwaliteit), druivensuiker (uit maïs), bewerkte granensuikers, enzovoort, de groei van Candida. Deze suikers worden snel afgebroken en kunnen Candida overgroei bevorderen. Het vermijden van bewerkte voedingsmiddelen is daarom een goede richtlijn.

Ook dierlijke vetten en eiwitten in grote hoeveelheden, evenals bewerkte oliën zoals frituurolie, kunnen bijdragen aan de groei van Candida. Dierlijke eiwitten en vetten kunnen minder goed worden verteerd in ons spijsverteringskanaal en kunnen onverteerd in de dikke darm terechtkomen, wat de groei van Candida kan stimuleren.

Gouden stelregel: alles dat bewerkt is door de voedingsindustrie nooit eten!!

Het is inderdaad zo dat het maagzuur van de mens niet zo krachtig is als dat van carnivoren zoals tijgers, waardoor onverteerde voeding in de darmen kan terechtkomen en een voedingsbodem kan vormen voor Candida en andere schimmels, gisten, parasieten en destructieve bacteriën.

Dierlijke vetten hebben over het algemeen een lange keten en zijn daardoor moeilijker verteerbaar, wat kan bijdragen aan deze problemen. In tegenstelling hiermee zijn plantaardige verzadigde vetzuren, zoals die in kokosvet, vaak gemakkelijker verteerbaar en kunnen ze helpen om de microbiële flora van het lichaam in evenwicht te houden. Dit wordt nog ens versterkt door het gebruik van specerijen.

Kokosvet bevat bijvoorbeeld laurinezuur, dat bekend staat om zijn reinigende werking en het vermogen om de darmflora in balans te houden. Het kan Candida helpen terug te dringen naar waar het thuishoort, namelijk rond de membranen van het darmslijmvlies. Geklaarde boter heeft vergelijkbare eigenschappen en kan het zenuwweefsel beschermen tegen toxines.

Het is belangrijk op te merken dat bewerkte oliën, die vaak in grote hoeveelheden in supermarkten te vinden zijn, een van de belangrijkste oorzaken kunnen zijn van een destructieve overgroei van schadelijke micro-organismen, waaronder bacteriën, schimmels en Candida. Daarom is het vermijden van bewerkte oliën een belangrijke stap in het bevorderen van een gezonde darmflora.

Inderdaad, dierlijke vetten en bewerkte oliën kunnen moeilijk te verteren zijn en kunnen de groei van Candida bevorderen. Het is daarom verstandig om het gebruik van dierlijke eiwitten en vetten te matigen en te kiezen voor gezondere alternatieven, zoals plantaardige bronnen van vetten en eiwitten. Het vermijden van geraffineerde suikers en oliën is ook essentieel om de groei van Candida te beperken.

Een dieet dat rijk is aan biologische zongerijpte vruchten en groenten kan daarentegen de darmflora ondersteunen en helpen om Candida in balans te houden. Deze voedingsmiddelen bevatten veel vezels, antioxidanten en andere voedingsstoffen die de gezondheid van de darmen bevorderen en de groei van gunstige micro-organismen stimuleren. Het is belangrijk om een gevarieerd en uitgebalanceerd dieet te volgen dat rijk is aan voedzame voedingsmiddelen om een gezonde darmflora te behouden en de overgroei van Candida te voorkomen.

De evenwichtige darmflora

Inderdaad, bacteriën spelen een essentiële rol in ons lichaam en zijn nodig voor verschillende functies, waaronder de spijsvertering en het behoud van een gezonde darmflora. Echter, wanneer grote hoeveelheden onverteerde koolhydraten en eiwitten in de darmen terechtkomen, kan dit leiden tot een overgroei van bacteriën, waaronder Candida, die de darmflora verstoren. Zonder microben kunnen we niet overleven.

Factoren zoals het consumeren van zware maaltijden op ongepaste tijdstippen, te laat eten in de avond, of eten voordat voorgaande maaltijden volledig zijn verteerd, kunnen allemaal bijdragen aan disbalans in de darmflora en de groei van Candida bevorderen. Dit kan resulteren in een ophoping van afvalstoffen en toxines in het spijsverteringskanaal, wat zich geleidelijk door het lichaam kan verspreiden.

Candida overgroei is vaak een signaal dat er onderliggende problemen zijn die aandacht vereisen, zoals onopgeloste emotionele conflicten of andere biologische schokken. Het is belangrijk om deze onderliggende factoren te identificeren en aan te pakken om de gezondheid van het lichaam te herstellen.

Hoewel Candida vaak als de boosdoener wordt gezien, is het belangrijk om te begrijpen dat Candida in feite probeert om de intoxicatie in het lichaam op te ruimen. Het is daarom belangrijk om niet alleen de Candida overgroei te behandelen, maar ook de onderliggende oorzaken aan te pakken om een duurzame oplossing te vinden voor het herstellen van de gezondheid. Biologische schokken zoals brokconflicten die opgelost worden.

Candida is betrekkelijk eenvoudig op te sporen. Candida is eigenlijk te vergelijken met een kanarie die mijnwerkers meenemen in de mijn om hen te waarschuwen tegen gasvergiftiging.

Candida is echter een zondebok geworden, nochtans candida probeert juist de intoxicatie op te ruimen.

Het gevaar van antibiotica

Het gebruik van antibiotica kan inderdaad leiden tot een verstoring van de darmflora, wat de groei van Candida kan bevorderen. Het voedsel kan niet meer goed verteren waardoor de candida zich als schimmel kan verspreiden door de darmen.

Candida-overgroei in de darmen kan op zijn beurt de spijsvertering verstoren door de werking van enzymen die voedsel afbreken te belemmeren. Dit kan leiden tot symptomen zoals een opgeblazen gevoel.

Als Candida zich verder ontwikkelt, vormt het tentakels die zich door de darmwand beginnen te boren, dit kan leiden tot een verhoogde mate van intoxicatie in het lichaam. Wanneer Candida toxines door de darmwand het lichaam binnendringen, kan dit ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken, vooral als Candida het zenuwweefsel en de hersenen bereikt.

In de vorm van een schimmel kan Candida mycotoxinen produceren, die giftige stoffen zijn die het zenuwweefsel irriteren en een breed scala aan lichamelijke en emotionele problemen kunnen veroorzaken. Het is dus belangrijk om de gezondheid van de darmen te ondersteunen en Candida-overgroei te voorkomen of te behandelen om ernstige complicaties te voorkomen.

Het gebruik van antibiotica kan inderdaad ernstige schade aanrichten aan de microbiële flora in ons lichaam, omdat ze niet alleen de beoogde overgroei van bacteriën doden, maar alle nuttige bacteriën die essentieel zijn voor onze gezondheid. Bovendien kunnen antibiotica mitochondriën in de cellen beschadigen vanwege hun bacteriële DNA, wat kan leiden tot vermoeidheid na een antibioticakuur.

Daarnaast kunnen ook andere medicijnen zoals de conceptiepil en hormoonvervangers de microbiële balans verstoren en de groei van destructieve microben bevorderen. Dit kan leiden tot een overgroei van Candida, die zich verspreidt om toxines op te ruimen, volgens de natuurwetten.

Naast medicijnen kunnen ook negatieve emoties, stress, gebrek aan slaap en ongezonde voeding een rol spelen bij het verstoren van het evenwicht in de microbiële flora. Het is belangrijk om deze factoren te erkennen en maatregelen te nemen om de gezondheid van de darmen te ondersteunen en Candida-overgroei te voorkomen.

Een toxinecrisis als voorbode van Candida overgroei

De symptomen, zoals spijsverteringsproblemen, slapeloosheid, chronisch vermoeidheid, vaginitis, constipatie, nierproblemen, galstenen, oorontsteking, overgewicht en obesitas, angst en onzekerheid, conjunctivitis, witte vloed, schimmelnagels, huidproblemen, hormonale balans, vocht vasthouden, depressie, versterkte premenstruele spanningen blaasontsteking, gewichtsproblemen, emotionele disbalans en andere gezondheidsproblemen, kunnen inderdaad wijzen op een ernstige intoxicatie van het lichaam.

Een overgroei van Candida kan een rol spelen bij het veroorzaken of verergeren van deze symptomen, omdat Candida zich verspreidt om toxines op te ruimen, zoals je eerder hebt beschreven.

Het verlangen naar koolhydraten, vooral suiker en snoep, kan ook een teken zijn van een onevenwichtige darmflora en een overgroei van Candida. Candida voedt zich met suiker en kan het lichaam signaleren om meer suiker te consumeren om zichzelf te voeden.

Interessant is de opmerking over Candidagroei in tumoren vanwege de hoge concentratie toxines. Dit benadrukt nogmaals de rol van Candida als een natuurlijke opruimer van schadelijke stoffen in het lichaam.

De dag dat je sterft zal de candida jouw lichaam beginnen ontbinden, puur natuur. Candida albicans is een diploïde schimmel die groeit als gist- en filamenteuze cellen en een co-factor van opportunistische orale en genitale aandoeningen bij de mens

Het is belangrijk om de gezondheid van de darmen te ondersteunen en maatregelen te nemen om de microbiële flora in balans te houden, zodat Candida-overgroei kan worden voorkomen of behandeld. Dit kan helpen bij het verminderen van de symptomen en het verbeteren van de algehele gezondheid.

Ik benadrukt terecht dat Candida zich verspreidt door het lichaam als reactie op de aanwezigheid van toxines die moeten worden verteerd. Dit duidt op een verzwakking van de algehele gezondheid, waardoor het lichaam moeite heeft om zich te ontgiften en te reinigen.

Verschillende factoren, zoals een ongezonde levensstijl, negatieve emoties, trauma’s, bewerkte voeding en andere stressoren, kunnen bijdragen aan deze verzwakking van de gezondheid en de ophoping van toxines dat het lichaam berooft van zijn energie, wat op zijn beurt de groei van Candida kan bevorderen.

Het is ook belangrijk op te merken dat een wildgroei van Candida soms koorts kan veroorzaken, vaak in combinatie met een snelle uitbreiding van bacteriële overgroei. Dit kan een teken zijn dat het lichaam bezig is met het herstellen en ontgiften van de weefsels, hoewel het ook kan wijzen op een ernstige aandoening die soms medische aandacht vereist.

Ik benadrukt hier de waarde van het veranderen van perceptie ten opzichte van Candida en het als een kanarie in de koolmijn zien die jou een waarschuwingssignaal wil geven. In plaats van het alleen als een schuldige te beschouwen voor ongemakken, is het belangrijk om te erkennen dat Candida een indicator kan zijn van onderliggende problemen, zoals intoxicatie door zware metalen, dioxines, gifstoffen en andere factoren die een disbalans in het lichaam veroorzaken.

Eigenlijk geldt dit ook voor overgroei van streptokokken

Het oplossen van deze onderliggende problemen, samen met het ontgiften en zuiveren van het lichaam, is cruciaal voor het herstellen van een gezonde balans en het verminderen van Candida-overgroei. Ook het oplossen van biologische schokken is een vereiste. Het is een proces dat dagelijkse aandacht vereist, maar de beloning is een blijvende gezondheid en welzijn.

Door Candida te zien als een signaal dat aandacht en actie vereist, kunnen mensen een meer holistische benadering van gezondheid aannemen en proactief werken aan het verbeteren van hun algehele welzijn.

Gepubliceerd op 15/04/2024

Daniël Derweduwen

Delen:

 

Gerelateerde Publicaties

 

  • Hoe ontgift en zuivert het lichaam zich? Het menselijke lichaam is het pronkstuk van miljoenen jaren evolutie van de natuur. Het lichaam van de mens is evolutionair gezien hoog ontwikkeld en heeft verschillende uiterst intelligente en accurate systemen om zichzelf te kunnen ontgiften en te zuiveren van afvalstoffen en toxines. Deze processen zijn essentieel om te voorkomen dat afvalstoffen en toxines zich ophopen en verzuring veroorzaken, wat kan leiden tot verstoppingen in de fijne haarvaten van onze bloedsomloop, het bindweefsel waarin onze lichaamscellen zijn ingebed, en het lymfestelsel dat overtollige vloeistoffen en stofwisselingsafval afvoert. Wanneer verstoppingen optreden, ontvangen lichaamscellen geen [...]

    By Published On: 03/03/2024
  • Al meer dan 25 jaar wordt wetenschappelijke medische kennis onderdrukt. Natuurwetenschappelijk denken betekent het analyseren van metafysische en psychologische componenten die voorkomen bij kanker en chronische aandoeningen, om deze op te lossen. Het menselijke lichaam heeft dankzij miljoenen jaren natuurlijke evolutie geleerd zichzelf gezond te houden. De mens is eigenlijk het pronkstuk van natuurlijke intelligentie. Het microbioom werkt in evenwicht samen, met een dynamische samenwerking die gunstig is voor alle partijen, inclusief de mens. Microben staan altijd ten dienste van hogere levensvormen. Dr. Hamer begreep dit. Problemen zoals conflicten, trauma's en biologische schokken kunnen dit evenwicht grondig verstoren. In mijn [...]

    By Published On: 03/03/2024
  • Je immuunsysteem is in feite een recyclagesysteemHet lijkt erop dat je immuunsysteem een flinke klap heeft gekregen. Je voelt je slecht en je klachten lijken zelfs erger te worden. Maar voordat we ons haasten naar een antibioticakuur, laten we eens dieper ingaan op ons immuunsysteem en enkele zaken herontdekken.Het immuunsysteem past binnen een dualistische filosofie waarbij ziekte wordt gezien als iets van buitenaf dat het lichaam binnendringt, in plaats van een reflectie van interne geestelijke processen. Echter, de geest is wel degelijk ontvankelijk voor de schokken en trauma's van het leven. Het lichaam is als het ware het voertuig waarmee [...]

    By Published On: 03/03/2024