Wanneer je iemand het zwijgen oplegt, bewijs je niet dat die persoon fout heeft, maar dat je bang bent van wat hij zou zeggen. Kerngezond zijn betekent dat je geen vaccin nodig hebt. Censuur is een bekentenis van vrees voor de waarheid. Elke keer als wij onrecht waarnemen en niets doen, dan trainen we ons karakter om passief te zijn in de aanwezigheid van onrecht waarbij we uiteindelijk elk vermogen verliezen om onszelf, en degene die we liefhebben te verdedigen.

Volg je hart, wil dat klopt. Al het goede begint met houden van wie je bent. Een vredige, relatie met jezelf. Het eenvoudige besef dat we de wereld niet bezitten, maar slechts voorbijgangers zijn, zou ons vanzelf bevrijden en anderen veel leed besparen. Het is me nog nooit gelukt om iemand te genezen. Hoe kan ik dan verantwoordelijk zijn voor een ander zijn of haar gezondheid? Mijn gezondheid is mijn verantwoordelijkheid, en ik alleen kan mezelf genezen. En daar heeft niemand er zich mee te moeien! En waarom heb ik geen last van corona? Omdat ik geen televisie heb. De spiegelneuronen en het terugkoppelingssysteem van het zenuwstelsel kunnen dan ook geen angst opnemen. Voor deze waarheid ben ik een hele maand geblokkeerd op facebook.

Het gemakkelijkste in het leven is zijn wie je bent. Het moeilijkste is: zijn wie anderen vinden dat je moet zijn. Als je vertraagt, zie je meer. Een reis van duizend mijl begint met één stap. De natuur heeft geen haast en toch komt alles voor elkaar. Het mooie aan zelfvertrouwen is dat als je het hebt, je het kan doorgeven. Het is geen zonde om blij te zijn dat je leeft. Feiten ruim je niet uit de weg door te doen alsof ze er niet zijn. Je hoeft niet altijd een reden te hebben om gelukkig te zijn. Je kunt het ook gewoon zijn. Vandaag is een nieuwe dag. Ik begin opnieuw en ik creëer en ontvang al het goede.’ Je hoeft iemand niet te begrijpen om er grenzeloos van te houden.

Wie goed kan lachen is een goed mens. Alles wat ons ergert aan anderen, kan ons ertoe bewegen onszelf beter te begrijpen. Ervaring is niet wat je overkomt, het is hetgeen je doet met wat je overkomt. De manier waarop we zowel met anderen als met onszelf communiceren bepaalt uiteindelijk de kwaliteit van ons leven. Als ik de mensen niet meer begrijp, dan worden ze mooier. Uiteindelijk is niets anders heilig dan de integriteit van je eigen geest. Dromen zijn er om te leven, niet om te wensen. De mens is wat hij gelooft. Ik aanvaard het leven als het leven zelf. Ik probeer alleen maar mijzelf te bewijzen dat ik niet ben zoals ieder ander.

Domme mensen weren zich met wapens. Verstandige mensen wapenen zich met woorden. Wijze mensen ontwapenen met liefde. Wees zelf de verandering die je in de wereld wilt zien. Wat voor de een geven is, is voor de ander ontvangen. Eigenlijk is ontvangen hetzelfde als geven. Het zijn gewoon verschillende aspecten van de energiestroom door het universum. Stel jouw eigen welvaart niet uit door kwaad of jaloers te zijn omdat iemand anders meer heeft dan jij. Of je het nu leuk vindt of niet, alles wat er op dit ogenblik gebeurt is het resultaat van de keuzes die je in het verleden hebt meegemaakt. De gemakkelijkste manier om te krijgen wat je wilt, is anderen helpen krijgen wat ze willen. De ergste vorm van onrechtvaardigheid is geveinsde rechtvaardigheid. Wetenschap is het geloof in de onwetendheid van autoriteiten.

Gepubliceerd op 15/04/2024

Daniël Derweduwen

Delen:

 

Gerelateerde Publicaties

 

  • Vriendelijkheid is de gouden schakel die de wereld bijeen houdt. Als je kijkt naar het mooie in je leven, zal dit meer worden. Als je kijkt naar wat je niet hebt, zul je nooit genoeg hebben. Er is geen betere manier om respect te tonen dan naar iemand te luisteren. Echt luisteren is de bereidheid om te veranderen door wat je hoort. Geluk ligt niet voor het oprapen. Het komt voort uit je eigen handelen. Kies ervoor om optimistisch te zijn. Dat voelt beter. Als jouw mening die van de meerderheid is, wordt het tijd om eens goed na te [...]

    By Published On: 05/02/2024
  • Houden van jezelf is zelf kiezen hoe jij je tijd en energie gebruikt. Om te slagen moet je met zoveel passie in iets geloven dat het realiteit wordt. Wanneer je een fout toegeeft, ben je weer iets wijzer dan toen je hem beging. Als je kijkt naar wat er wel is, wat is er dan veel! Tel je zegeningen. En als het leven moeilijk is, tel ze dan luider. We zijn bang de controle te verliezen. Maar hoe kun je iets verliezen wat je nooit hebt gehad? Blijf altijd positief; je lichaam hoort alles wat je denkt. Goede beslissingen komen [...]

    By Published On: 05/02/2024
  • Vandaag een stevige doordenker om je bewustzijn nog meer te openen en het mooie in jezelf te exploreren. Het voorrecht van je leven is om te worden wie je echt bent. Het meest angstaanjagende is om jezelf volledig te accepteren. Totdat je het onbewuste bewust maakt, zal het je leven leiden en je zult het dan het lot noemen. Je eigen duisternis kennen is de beste methode om om te gaan met de duisternis van andere mensen. De slinger van de geest oscilleert tussen zin en onzin, niet tussen goed en kwaad. Mensen zullen alles doen, hoe absurd ook, om [...]

    By Published On: 05/02/2024