De beschermende functie van cholesterol

Is het een idee om je af te vragen waarom het lichaam LDL cholesterol produceert?

Gelukkig is ondertussen wetenschappelijk aangetoond dat een verhoogd cholesterolgehalte het risico op hart- en vaatziekten niet doet toenemen. Verhoogde Cholesterol is niet de veroorzaker van ziekten, maar een symptoom als gevolg van ziekte.

Met medicijnen onderdrukt je dus de symptomen maar behandel je absoluut de oorzaak niet, De oorzaak van hoge cholesterolwaarden is net zoals bij elke ziekte een verhoogde opstapeling van toxines, afvalstoffen en de daaruitvloeiende verzuring die de lichaamscellen beschadigen.

Dit wordt voor het overgrote deel veroorzaakt door een ongezonde levensstijl, onnatuurlijke voeding met lichaamsvreemde bewaarmiddelen en andere E-nummers en met de combinatie van vastgehouden emoties. Deze vervuilde toestand in je lichaam veroorzaakt verzuring en dat irriteert en beschadigt de lichaamscellen.

Het verhaal van de cholesterol

We moeten ons eens afvragen waarom het lichaam zoveel cholesterol produceert? Het lichaam heeft daar echt een gegronde reden voor en doet niets verkeerd door de productie van cholesterol te verhogen. Cholesterol beschermt je lichaam. Door cholesterol met cholesterolverlagende medicijnen te behandelen breng je jouw leven juist in gevaar.

Zouden we beter ons eens afvragen waarom het lichaam zoveel cholesterol produceert? Het lichaam heeft daar echt een gegronde reden voor en doet niets verkeerd door de productie van cholesterol te verhogen.

Cholesterol is onze beste vriend, het is een krachtige antioxidant en antiaging. Ja, het gaat veroudering tegen, dat is de reden dat oudere mensen ook hogere cholesterolwaarden krijgen, dit is een overlevingsmechanisme van het lichaam.

Door de cholesterolwaarden opzettelijk te verlagen brengt men het leven in gevaar en versnelt men het verouderingsproces.

Cholesterol heeft een onderhoudende functie in het lichaam, ongeacht welke leeftijd je ook hebt. Wellicht hebt u ook al gehoord over “goede” en “slechte” cholesterol. In feite gaat het om een onterecht onderscheid. Er bestaat namelijk maar één soort cholesterol, er bestaat geen slecht cholesterol.

Cholesterol heeft proteïnen nodig om vervoerd te kunnen worden in het bloed. LDL en HDL zijn proteïnen. LDL brengt de cholesterol van de lever naar het lichaam. HDL brengt de LDL cholesterol als het zijn functie heeft volbracht in het lichaam en de cellen er voldoende van hebben, terug naar de lever.

Cholesterol is niets minder dan een levensredder

In werkelijkheid gebruikt het lichaam cholesterol als een soort ‘pleister’, over de schaafwonden op de huid. Door de samentrekkende eigenschap van cholesterol geneest de wonde veel sneller. Dit geldt ook voor de minuscule scheurtjes in de beschadigde wanden van de slagaderen om gevaarlijke inwendige bloedingen te voorkomen. Cholesterol doet dit met alle soorten wonden.

Bijvoorbeeld een schaafwond die net niet teveel bloed, het slijmachtige vloeistof dat vrijkomt is cholesterol. Het heeft een krachtige antioxidante werking en dient om de wonde samen te trekken en zo effectief sneller te genezen.

Microben kunnen niet indringen in de cholesterol en zo beschermt cholesterol tegen binnendringende microben bij verwondingen. Het lichaam kan je echt vertrouwen, het weet echt wat het doet! Cholesterol is een antioxidant, net zoals goede verzadigde vetten zoals boter, ghee, niet- ontgeurde kokosolie en ongeraffineerde rode palmolie ook krachtige antioxidanten zijn.

Voor het genezingsproces gaat het lichaam microben activeren die van binnenuit komen.

Cholesterol heeft een wrange ofwel samentrekkende smaak, Wrang is alkaliserend voor het lichaam en werkt ook verdrogend. Deze eigenschappen van cholesterol geneest sneller wonden en andere beschadigingen van lichaamsweefsels.

Cholesterol is belangrijk voor een goede structuur van alle weefsels in het lichaam

Als de cholesterolwaarden in het bloed sterk beginnen te stijgen, is dat een teken dat het lichaam zich probeert te beschermen tegen iets dat het lichaam van binnen bedreigt.

Vaak zijn dat toxines die lichaamsweefsels beschadigen en die op hun beurt wonden en intoxicatie veroorzaken. Denk maar aan bijvoorbeeld de giftige toxines die ontstaan door geraffineerde producten, margarine en bewerkte geraffineerde oliën.

Deze zijn zeer giftig en worden aan de voeding toegevoegd. Het vasthouden van negatieve emoties, trauma’s, onopgeloste conflicten enzovoort produceren eveneens giftige toxines die lichaamsweefsels beschadigen.

Deze giftige toxines tasten de wanden van de slagaders aan waardoor er beschadigingen ontstaan op deze vaatwanden met het risico op het ontstaan van scheurtjes die een inwendige bloeding kunnen veroorzaken.

Het lichaam herkent dit grote gevaar van een inwendige bloeding en gaat de productie van cholesterol ogenblikkelijk verhogen om een inwendige bloeding te voorkomen om zichzelf te kunnen redden. Ook uiterlijke verwondingen doen de cholesterolwaarden direct stijgen.

Men mag leren begrijpen dat het lichaam de productie van cholesterol gaat verhogen om zich te beschermen tegen stress, negatieve emoties, afvalstoffen, verzuring, toxines, straling.

Het zijn allemaal schadelijke invloeden en giftige stoffen die de lichaamsweefsels irriteren en vervolgens beschadigen. Deze gifstoffen zijn de echte oorzaken van hart- en vaatziekten, kanker, diabetes, zenuwziekten en de zeer hoge aanhoudende cholesterolwaarden.

Het lichaam elke dag ontgiften gecombineerd met het cultiveren van emotioneel evenwicht is de garantie op gezondheid. Je trillingsfrequentie verhogen is eveneens belangrijk voor je lichaam om zich beter te kunnen ontgiften.

Atheromateuze plaques

Het is niet het verzadigd vet dat je eet dat je slagaders en haarvaatjes doet verstoppen. Het zijn door de industrie bewerkte essentiële vetzuren, zowel basis omega 6 als basis omega 3 dat slagaders en haarvaten verstopt en de bloedstroom belemmert.

Een onderzoek uitgevoerd door The Lancet bewees: In een verstopping van de aorta bijvoorbeeld zijn meer dan 10 verschillende bestanddelen gevonden in de atheromateuze plaque, maar geen verzadigd vet.

Er zit wel een beetje cholesterol in de verstopping. Dat is omdat cholesterol zich gedraagt als een beschermende genezer voor beschadiging van de wanden van haarvaatjes en slagaders. Waardevolle essentiële vetzuren die zuurstof transporteren en bouwstenen zijn voor celmembranen en mitochondriën, worden door industriële bewerking geruïneerd waardoor het transvetten worden.

Ze worden in duizenden supermarkten in voedingswaren aangetroffen. Het is niet de cholesterol zelf die je slagaders en haarvaten verstopt.

Cholesterol is nooit oorzaak van een ziekte of aandoening

Verzadigde vetten verhogen je cholesterol niet, integendeel, ze bevatten stoffen die een antioxidante werking hebben en de cholesterolspiegel reguleren volgens de behoefte van het lichaam op dit moment. Verzadigde vetten zijn gezond, mits ze van natuurlijke afkomst zijn in de oorspronkelijke staat.

Wij zijn allemaal bang gemaakt dat verzadigd vet ongezond is.

Een van de hardnekkigste mythes uit de geneeskunde zegt dat te veel verzadigd vet in de voeding een verhoogd cholesterolgehalte veroorzaakt dat schadelijk is voor hart en bloedvaten. Dat is een flagrante leugen dat jammer genoeg in stand gehouden wordt. Verzadigde vetten worden zo vloeibaar als water tussen 25°C en 30°C en ons lichaam is bijna 37 graden Celsius! Een hoog cholesterolgehalte beschermt ons juist tegen ziekte.

Daarnaast leven oudere mensen met een hoog cholesterol langer dan mensen met een laag cholesterolgehalte.

Cholesterol is een natuurlijk product van het lichaam

Cholesterol is feitelijk bedoeld om onze aderen en slagaderen soepel en elastisch te houden. De grote waarheid is dat je goed voelen in je vel, in werkelijkheid een belangrijk symptoom is van hogere cholesterolwaarden in het bloed. Verzadigd vet is essentieel voor de vorming van cholesterol.

Zelfs als je meer verzadigd vet eet dan dat je het verbruikt gaan de cholesterolwaarden alleen bij een innerlijke bedreiging omhoog, en dan nog: ‘so what?’

Cholesterol is een vitale stof voor het goed functioneren van ons lichaam. Het beschermt het lichaam tegen allerlei bedreigingen, zelfs tegen uitdroging. De lever is in staat om dagelijks een hoeveelheid cholesterol aan te maken dat ook voorkomt in een dozijn eieren.

En waarom zit er zoveel cholesterol in eieren? Het beschermt de eieren tegen oxidatie. Net zoals cholesterol al onze lichaamscellen beschermen tegen oxidatie veroorzaakt door toxines en daaruitvloeiende verzuring. Cholesterol beschermt ook de essentiële basis omegavetzuren en transporteert deze doorheen het lichaam tot aan de cel.

Andere grote gezondheidsvoordelen van cholesterol

De lever reguleert uiterst accuraat de hoeveelheid cholesterol die in het bloed circuleert volgens de behoefte van het lichaam. Dat is de grote reden dat het zo moeilijk is om de cholesterolspiegel in het bloed te beïnvloeden met voedsel. Hoe meer cholesterol je binnenkrijgt via de voeding, hoe minder cholesterol de lever zal aanmaken.

Tenzij je lichaam bedreigd wordt door toxines en afvalstoffen die verstoppingen veroorzaken en lichaamscellen beschadigen. Omgekeerd, als er in het lichaam schade is kun je cholesterolarm voedsel eten zoveel je wilt, de lever zal grote hoeveelheden cholesterol blijven produceren om de bedreiging het hoofd te kunnen bieden.

Cholesterol is een bouwsteen van de kilometerslange celmembranen in het lichaam. Cholesterol vervoert de zo belangrijke omega vetzuren naar de dubbelwandige celmembraan. Omegavetzuren (basis omega 6 of linolzuur) zijn belangrijk in de celmembranen om de zuurstof tot in de cel te transporteren.

Cholesterol verstevigt de cellen en zorgt ervoor dat ze voldoende zuurstof en voedingstoffen kunnen opnemen en hun vocht niet verliezen. Ja, cholesterol beschermt de lichaamscellen tegen uitdroging.

Cholesterol is ook een bouwsteen van steroïdhormonen (waaronder de sekshormonen), vitamine D en galzuren. Cholesterol levert ook de belangrijke essentiële basis omega 6 (linolzuur) dat zo broodnodig is om de celademhaling goed te laten verlopen. Vanwege deze positieve eigenschappen heeft elk lichaam cholesterol nodig.

Bij baby’s, kinderen, zwangere vrouwen en moeders die borstvoeding geven, is de behoefte aan deze vetstof zelfs zeer groot. Wist je dat trouwens moedermelk twee keer zoveel cholesterol bevat als koemelk. Het menselijke lichaam is gevormd door miljoenen jaren natuurlijke evolutie, het lichaam maakt echt geen fouten meer, je kunt er best op vertrouwen.

Eigenlijk is het arrogant om je lichaam niet te vertrouwen

Verzadigde vetten verhogen het cholesterolgehalte niet. Verzadigde vetten stimuleren het vetmetabolisme waardoor ons lichaam beter zijn toxines en afvalstoffen kan afvoeren. Cholesterol helpt eveneens bij het ontgiften van het lichaam omdat het ook een antioxidante werking heeft.

Een verhoogd cholesterol verhoogt het risico op hart- en vaatziekten niet. Zo’n 10 procent van het cholesterol dat in je bloed komt, komt direct uit je voeding. De rest van het cholesterol wordt geproduceerd door de lever.

Het is natuurlijk verstandig om gezond te eten, maar je leefstijl is meer van belang als je kijkt naar de cholesterol, zijn echte functies in het lichaam. Ontgiften en zuiveren als dagelijkse levensstijl, probeer steeds te ontspannen en cultiveer een emotioneel evenwicht.

Dat is ook de reden dat het lichaam deze stof constant aanmaakt in de lever, het beschermt ons lichaam.

En vooral LDL cholesterol vervoert de belangrijke omegavetzuren ((basis omega 6) ofwel zuurstofmagneten en zuurstof tot in elke lichaamscel. Probeer steeds te ontspannen en cultiveer emotioneel evenwicht. Lichaamsdelen die veel cholesterol nodig hebben, zijn onze hersenen, de bijnieren en het zenuwstelsel.

De bijnieren en sommige delen in de hersenen bevatten 60% cholesterol om goed te kunnen functioneren. Het hart bestaat uit 10% cholesterol.

Cholesterol molecule

We kunnen absoluut niet leven zonder cholesterol

Cholesterol is belangrijk voor de cognitieve functies en de werking van de hersenen en het zenuwstelsel. Aldosteron is een steroïde hormoon (op basis van cholesterol) dat in de bijnieren wordt geproduceerd. Vandaar het belang dat de lever steeds voldoende cholesterol kan aanmaken. Aldosteron regelt bijvoorbeeld de bloeddruk.

En is hoge bloeddruk ook geen probleem in onze maatschappij? Cholesterol houdt ons lichaam gezond bij stressvolle situaties. Van alle cholesterol in het lichaam wordt 25% teruggevonden in het zenuwstelsel.

Eén van de belangrijkste eigenschappen van cholesterol is dat het nodig is om hormonen te maken die de cellen nodig hebben om met elkaar te kunnen communiceren. Zonder voldoende cholesterol in je lichaam zullen je hersen- en zenuwcellen afsterven.

Daarnaast is cholesterol ook nog een krachtige antioxidant die het lichaam beschermt tegen kanker. Een gezonde leefstijl is belangrijk voor het gezond houden van je lichaam. Valt het juist niet op door de systematische verlaging van de cholesterol bij de mensen dat er zoveel degeneratieve neurologische aandoeningen zijn ontstaan, alleen in onze geïndustrialiseerde maatschappij?

Dit gebeurt niet bij natuurvolkeren die dicht bij de natuur leven en veel verzadigde vetten consumeren, een voldongen feit op dit moment. Ja en het is waar, onze levensverwachting is de laatste tijd weer aan het dalen, dat zie je in de statistieken. Kinderen en jonge mensen die overlijden aan chronische ziekten.

We worden al jaren extreem bang gemaakt voor het eten van verzadigde vetten en een te hoog cholesterol

Het feit is dat geraffineerde koolhydraten, bewerkte geraffineerde oliën, zonnebrandmiddelen, E-nummers, additieven en geraffineerde suikers slecht voor ons zijn en dat we daar juist dik van worden. Deze industrie voeding creëert veel toxines in het lichaam.

Deze toxines hebben de eigenschap om de wanden van de bloedvaten te irriteren en te beschadigen. Vervolgens hebben toxines een vochtafdrijvende werking waardoor uitdroging op celniveau toeneemt.

De schadelijke effecten van toxines zijn een oorzaak dat het lichaam gedwongen wordt extra cholesterol te produceren om deze bedreiging het hoofd te kunnen bieden.

Het allergrootste vergif zijn de geraffineerde oliën en bewerkte vetten zoals margarine. Deze zaken veroorzaken verstoppingen op de celmembranen en hun receptoren waardoor er tekorten ontstaan voor de cel.

De cel lijdt aan een tekort van voedingsstoffen, water en zuurstof, omdat de receptoren van de cel verstopt zijn door de bewerkte oliën en vetten zoals margarine. De cel kan zijn eigen stofwisseling afval ook niet afvoeren. De cel verzuurt in zijn eigen stofwisselingsafval.

Zuurstoftekort is de primaire oorzaak van kanker. En geloof me, we worden echt niet dik van het eten van gezonde verzadigde vetten.

Zowel HDL als LDL cholesterol bevatten tot 80% lipiden (vetten en oliën), waaronder meervoudige onverzadigde vetzuren en cholesterol. Linolzuur of basis omega zes komt overvloedig voor in cholesterol en transporteert zeer veel zuurstof tot in de cel.

Essentiële basis vetzuren (meervoudige onverzadigde omega vetzuren) zijn ook bouwstenen van celmembranen en de mitochondriën of energiefabriekjes in de cel.

Essentiële vetzuren zijn ook bouwstenen van hemoglobine of rode bloedcellen om dezelfde reden, ze kunnen zuurstof binden. Alfa linoleenzuur of essentiële basis omega 3 speelt een rol bij de structuur en de bouw van het celmembraan.

Linolzuur of essentiële basis omega 6 speelt een belangrijke rol voor de celademhaling en de energieproductie in de mitochondriën.

Er zijn grote gevaren als je de cholesterolspiegel in je lichaam gaat verlagen

Je kan je geheugen verliezen of agressief worden, of zelfs suïcidaal, als je de cholesterolspiegel te veel verlaagt. Huidwonden gaan slecht genezen, huidziekten en chronische ontstekingsreacties nemen toe. Ontstekingen en ziekten gaan toenemen als je cholesterol te laag is. Je kunt impotent worden wanneer je cholesterol verlaagt.

Cholesterol is van vitaal belang voor de mitose of de celdeling en het functioneren van alle lichaamscellen, weefsels en organen. Oudere mensen met hoge cholesterol leven het langst, dat is een voldongen feit.

Wist je dat veel van deze feiten al decennialang gepresenteerd zijn in wetenschappelijke tijdschriften en boeken, maar zelden door de voorstanders van de cholesterolhypothese aan het grote publiek verteld worden? Cholesterol, medicatie en alles wat daarmee samenhangt creëert een immense rijkdom voor onderzoekers, artsen, medicijnfabrikanten en de voedingsindustrie.

De bijwerkingen van cholesterolverlagende medicijnen veroorzaken spierpijn, spierzwakte, koorts, misselijkheid, braken, buikpijn, verstopping, winderigheid, misselijkheid, zuurbranden, diarree, hoofdpijn, duizeligheid, vermoeidheid, slapeloosheid, een gevoel van zwakte, huiduitslag, jeuk, pijn en beklemmend gevoel op de borst, rugpijn, gewichtstoename, geheugenverlies, leverontsteking en honderden andere aandoeningen

Cholesterol in de bloedbaan

Mevalonaat, de basis van cholesterol

Maar vooraleer het lichaam cholesterol kan produceren, moet het eerst de basisstof voor het cholesterol aanmaken en dat is mevalonaat. En wat doen statines en andere cholesterolverlagende medicijnen precies? Ja, de productie van mevalonaat blokkeren. Op deze wijze wordt het voor het lichaam moeilijker om cholesterol te produceren.

Maar wist je ook dat mevalonaat ook de bouwsteen is van Vitamine D en tal van andere hormonen, neurotransmitters die verantwoordelijk zijn voor de regulatie van evenwichtige lichaamsprocessen en je energieniveau? Dus als je statines of andere cholesterolverlagende medicijnen gebruikt, onderdrukt je de werking van de bijnieren en de schildklier die vervolgens uitputten.

Vandaar dat deze statines en andere cholesterolverlagende medicijnen zoveel bijwerkingen hebben. Logisch.

Je blokkeert eveneens het vermogen van het lichaam om vitamine D te synthetiseren (aan de hand van ultraviolet B van de zon). En vitamine D is juist zo belangrijk voor de natuurlijke bescherming tegen zonnebrand.

Je hebt juist cholesterol nodig samen met vitamine E en vitamine A om vitamine D te kunnen synthetiseren. Daarbij moet je huid natuurlijk zuiver en vrij zijn van toxines, dus je lichaam ontgiften is weer de boodschap.

Vitamine D is de bescherming tegen zonnebrand. De zon heb je eveneens nodig om je lichaam te helpen ontgiften en te zuiveren. De zon heeft nog vele andere therapeutische eigenschappen en is levensnoodzakelijk voor de mens.

Ons lichaam is door natuurlijke evolutie ‘gevormd’ om in de zon te lopen, altijd al zo geweest. Vitamine D is ook belangrijk voor de bijschildklier en de opbouw van je botten. Om deze reden moet je over voldoende cholesterol blijven beschikken.

Door cholesterol te verlagen creëer je snel een ziekmakende vicieuze cirkel

Je belemmert het lichaam om vitamine D te synthetiseren. Dus je moet je gaan beschermen tegen de zon, hetgeen onnatuurlijk is. Insmeren met zonnebrandmiddelen heeft tot gevolg dat je huid extra wordt vervuild met toxines en giftige nanodeeltjes die uiteindelijk je lichaam binnendringen en schade gaan veroorzaken in de lever en andere organen.

De combinatie met industrieel bewerkte oliën en vetten zoals margarine en biologische conflicten van aanval, schending van je integriteit en bezoedeling zijn de perfecte mix om kanker- en melanoom ontwikkeling te creëren. We beseffen blijkbaar niet dat onze huid al deze giftige stoffen van zonnebrandmiddelen opneemt en deze in de bloedbaan terechtkomen. Deze giftige stoffen gaan de lever overbelasten.

Het lichaam probeert onder deze omstandigheden toch maar cholesterol te produceren om zich tegen deze levensgevaarlijke bedreiging te beschermen, maar krijgt het wel zeer moeilijk. En wij maar onwetend statines en cholesterolverlagende medicijnen blijven slikken, de bijnieren putten verder uit en de toxines stapelen zich op in het lichaam met totale uitputting tot gevolg.

We krijgen problemen met de bloeddruk, seksuele energie ontbreekt, we moeten viagra innemen om de mooiste levenservaring nog te kunnen verkrijgen en er ontstaan zoveel soorten stofwisselingsziekten door het gebruik van statines en cholesterolverlagende medicijnen.

Wie herkent dit? Een straatje zonder einde en we worden steeds zieker en zieker, chronische toestanden heet dat, typisch voor onze westerse maatschappij, en nog zien we niet wat er werkelijk aan de hand is.

Waarvoor heeft ons lichaam nog cholesterol nodig?

Cholesterol is belangrijk voor het slaapritme en het doorslapen. Cholesterol helpt bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel. Cholesterol geeft elasticiteit aan de rode bloedcellen zodat zij door de fijnste haarvaten heen kunnen stromen en daarmee is het zuurstoftransport gegarandeerd alle lichaamscellen.

Omegavetzuren hebben eveneens de eigenschap om de rode bloedcellen elastisch te houden.

Omegavetzuren zijn zuurstofmagneten en worden tegen oxidatie beschermt door verzadigde vetten en cholesterol. Tegelijkertijd beschermt cholesterol en verzadigde vetten de wanden van de slagaderen en haarvaten tegen beschadiging door toxines.

Plaque bestaat voornamelijk uit geoxideerde onverzadigde vetten, toxines en afvalstoffen. Cholesterol is het basisingrediënt van de sekshormonen en de stresshormonen, de steroïde hormonen. Cholesterol beschermt je nieren, zeker als je diabeet bent.

Cholesterol is zo belangrijk bij het aanmaken van collageen weefsel in het lichaam en de vorming van de huid. De huid ondersteunt de algemene gezondheid en zijn detoxsysteem. Cholesterol is dan nog belangrijk voor de spijsvertering, nodig voor de vorming van galzuren samen met de afbraak van rode bloedcellen die ons helpen bij de vertering van vetten en ons slank houden.

Gal beschermt de darmwanden tegen irritatie en bevordert de opname van voedingsstoffen. De gal is bovendien nodig om de enzymen van de pancreas te activeren zodat de spijsvertering goed verloopt en de enzymen ook in het bloed kunnen worden opgenomen om de daar aanwezige toxines en afvalstoffen op te ruimen.

Je leest het, cholesterol is zo belangrijk voor het lichaam, en je hoeft je echt geen zorgen te maken als de cholesterolspiegel hoger staat.

De rol van cholesterol bij hart- en vaatziekten

Cholesterol als bescherming van de slagaders

Genezingsfase van een bloedvat nadat het eigenwaardeconflict opgelost is

Heb je jezelf al ooit eens de vraag gesteld hoe het komt dat cholesterol zich alleen hecht aan de wanden van de slagaderen en haarvaten terwijl het de aderen met rust laat? Is cholesterol echt plakkerig en gaat het bloedvaten verstoppen?

In het eerste deel over cholesterol heb ik duidelijk uiteengezet hoe cholesterol onze levensredder is. In feite gebruikt het lichaam cholesterol als een soort verband om scheurtjes in de slagaderen af te dichten en een inwendige bloeding te voorkomen. Tegelijkertijd houdt cholesterol de wanden van de slagaderen elastisch.

De mythe dat cholesterol hart- en vaatziekten veroorzaakt, mag beëindigen. Een hoog cholesterol, zowel LDL als HDL is niet schadelijk, naarmate je ouder wordt verhoogd dit toch, dat is natuurlijk volkomen normaal. Oudere mensen hebben dubbel zoveel cholesterol als kinderen.

In feite komt cholesterol in het bloed vrijwel niet in vrije vorm voor, maar altijd in verbindingen met transporteiwitten die men apoproteïnen noemt. Door de verbinding tussen een apoproteïne en een lipide ontstaat een lipoproteïne, die de lipide oplosbaar maakt in het bloed en daardoor getransporteerd kan worden.

Drie lipoproteïnen zijn van bijzonder belang als het om cholesterol gaat: lipoproteïnen met lage densiteit (LDL) en lipoproteïnen met hoge densiteit (HDL). en lipoproteïnen met een zeer lage densiteit (VLDL of triglyceriden, de bloedvetten).

Hoe wordt cholesterol getransporteerd in het lichaam?

Het LDL is het eiwit in ons bloed dat cholesterol van de lever naar de verschillende organen en weefsels brengt. Als er veel LDL-eiwit aanwezig is, wordt er veel cholesterol naar de organen gevoerd. Echter bij oxidatie van de LDL cholesterol ontstaat oxycholesterol, dit wordt door toxines en verzuring in het lichaam veroorzaakt, en dat kan zich in de slagaderen en haarvaatjes gaan ophopen.

LDL en verwijst daarom verkeerdelijk naar slechte cholesterol. Het is oxycholesterol, dat is cholesterol dat is aangetast door de grote hoeveelheid toxines in het bloed, en dat is gevaarlijk voor hart- en vaatziekten.

Het HDL bevat voornamelijk proteïne en slechts een kleine hoeveelheid cholesterol. HDL-proteïnen hebben de eigenschap cholesterol op te nemen en te vervoeren naar de lever, dit in samenwerking met L-carnitine dat gevormd wordt door vitamine C.

Vitamine C en andere antioxidanten helpen te voorkomen dat cholesterol oxideert en dat beschermt je tegen aderverkalking.

Oxycholesterol is dus zeer schadelijk, dit cholesterol is ranzig geworden door de hoge concentratie toxines en verzuring in het bloed, dat is tevens een belangrijke cofactor van al onze ziekten, kanker en andere aandoeningen.

Nu komt de echte vraag naar boven drijven, hoe komt het dat de LDL cholesterol zolang in het bloed blijft en waarom de lever dit niet opneemt? Want daardoor kan cholesterol oxideren of ranzig worden door toxines en verzuring, en dat is schadelijk voor de gezondheid.

Het accuraat zelfregulerend systeem

Het lichaam heeft nochtans een uiterst accuraat zelfregulerend mechanisme om de cholesterolspiegel in het bloed te handhaven naar de behoeften van het lichaam, en de lever speelt hierin een voorname rol in. Wat loopt er fout? We weten dat LDL cholesterol de functie heeft om beschadigingen in het lichaam te genezen en dat HDL cholesterol nadien het teveel van deze cholesterol weer naar de lever brengt. Zo wordt ook de algemene gezondheid en zijn detoxsysteem versterkt van het lichaam.

Het is ons gelukt om het accuraat zelfregulerend systeem te verstoren door consumptie van bewerkte vetten en geraffineerde oliën. Alle flessen met de mooie goudgele olie die zo lekker smaken op de tong zijn puur vergif voor het lichaam. Denk ook maar aan gehydrogeneerde vetten, margarine en transvetzuren enzovoort.

Vetten en oliën zijn alleen gezond als men ze in de natuurlijke en oorspronkelijke staat consumeert. Bij de aankoop van vetten en oliën is het alleen belangrijk te weten dat ze in de oorspronkelijke natuurlijke staat voorkomen.

Elke industriële bewerking is een aantasting van de kwaliteit van de vetten of oliën

De zogezegde verkeerde vetten (transvetten) veroorzaakt door industriële bewerking gaan de membranen en receptoren van de cellen omhullen en verstoppen. Inclusief de basaalmembranen van slagaders en de cellen van de kransslagaderen van het hart.

Dit gegeven is de ontegensprekelijke oorzaak dat er praktisch geen zuurstof, voedingstoffen en water naar deze lichaamscellen vervoerd kunnen worden.

Omgekeerd kunnen de lichaamscellen hun stofwisselingsafval ook niet afvoeren waardoor de lichaamscellen uiteindelijk verzuren en afsterven. Er ontstaat zuurstoftekort in de cellen van de kransslagaders.

En deze situatie loopt uit de hand door toxines, afvalstoffen, verzuring, E-nummers in de voeding, zonnebrandmiddelen en overconsumptie van dierlijke eiwitten, in combinatie met het vasthouden van negatieve emoties, onopgeloste conflictsituaties en trauma’s.

Het zelfregulerend cholesterol mechanisme dat het lichaam zelfs in heftige stressvolle omstandigheden gezond houdt, kan dus grondig worden verstoord als het lichaam geen andere keus meer heeft om deze afvalstoffen, toxines en overconsumptie van dierlijke eiwitten moet opslaan in het bindweefsel van de slagaders en haarvaten.

Waardoor de wanden van de slagaders en haarvaten dikker en brozer worden en hun elasticiteit verliezen.

Verstopte kransslagaders en haarvaten

Kijk, het zit logisch in elkaar volgens de natuurwetten. Probeer te begrijpen, als er verstoppingen zijn in de kransslagaderen van het hart, dan heb je dat niet alleen op deze plaats. Het bloed stroomt in het hele lichaam rond. Deze verstoppingen gebeuren tegelijkertijd in alle organen van het lichaam.

Dus als je een verstopping hebt in de kransslagaderen, heb je automatisch ook verstoppingen in de zeer fijne bloedvaten van de pancreas waardoor er problemen gaan ontstaan met de productie van insuline (het is echt geen toeval dat veel mensen met hart en vaatziekten ook problemen hebben met de suikerspiegel in het bloed).

Dit geldt eveneens voor het endocriene stelsel waardoor de hormoonhuishouding en algemene gezondheid en zijn detoxsysteem verstoord wordt. Maar de haarvaten of de sinusoïden in de lever verstoppen eveneens, dus in de lever ontstaan er dan moeilijkheden.

En de lever is een orgaan met cellen die rechtstreeks met het bloed en zijn inhoud kunnen samenwerken.

Sinusoïden, speciale haarvaten van de lever

De haarvaten van de lever hebben basaalmembranen met zeer grote poriën die in staat zijn om in normale situaties grote moleculen zoals LDL-cholesterol, triglyceriden en bloedcellen uit de bloedstroom te halen. Om ze dan in de vloeistof rond de levercellen binnen te laten. De levercellen gaan met deze inhoud samenwerken. Deze haarvaten noemt men de sinusoïden.

Ondanks het feit dat de moleculen van LDL cholesterol en VLDL triglyceriden groter zijn als de moleculen van HDL cholesterol, zijn deze sinusoïden nog steeds in staat om zowel LDL als VLDL op te nemen uit de bloedstroom. De lever gaat de opgenomen LDL cholesterol opnieuw opbouwen en terug in de bloedsomloop brengen.

De lever kan het gebruikte cholesterol en het teveel aan cholesterol afbreken als grondstof voor de productie van gal. (samen met de afbraak resten van de rode bloedcellen). De gal wordt via de galwegen van de lever naar de galblaas getransporteerd. De gal wordt daar opgeslagen of direct afgevoerd naar de darmen als men net een maaltijd heeft geconsumeerd.

De belangrijke functie van de galblaas

De galblaas heeft een unieke flora die de gal van kwaliteit verbetert waardoor de pancreasenzymen nog beter kunnen worden geactiveerd in de Ampulla van Vater. Pancreasenzymen worden eerst door de gal geactiveerd vooraleer het in de twaalfvingerige darm terechtkomt.

De gal heeft een belangrijke functie voor de spijsvertering en de bescherming van het slijmvlies van de darmen om darmirritatie te voorkomen.

Cholesterol is een antioxidant. Maar terug naar de cholesterolwaarden in het bloed. De grotere moleculen cholesterol zoals de LDL en VLDL (triglyceriden) kunnen dus enkel en alleen door de cellen van de lever worden opgenomen en niet door de andere lichaamscellen.

Dit impliceert dat het teveel aan cholesterol alleen maar de bloedstroom kan verlaten via de levercellen.

HDL cholesterol heeft veel kleinere moleculen en wordt wel opgenomen door alle lichaamscellen en dat is de reden dat er nooit een abnormaal hoog niveau is van HDL cholesterol in het bloed.

Cholesterol is een bouwsteen voor lichaamscellen en is nodig voor de hormoonhuishouding en het goed functioneren van het zenuwweefsel en onze algemene gezondheid en zijn detoxsysteem.

We weten dat LDL cholesterol een genezende invloed heeft op de beschadigde wanden van de slagaderen en andere wonden. De cholesterol dat uit onze voeding wordt opgenomen door de dunne darm wordt vervolgens naar de lever gestuurd, en eens de grotere LDL en VLDL moleculen in de lever zijn aangekomen worden ze uit het bloed gehaald op de wijze die ik zojuist heb beschreven.

Hoe meer cholesterol uit de voeding ons lichaam binnenkomt, hoe minder cholesterol de lever aanmaakt. Het lichaam streeft altijd naar evenwicht.

Verstoring van het zelfregulerend mechanisme

Dit accuraat zelfregulerend mechanisme van ons lichaam houdt de cholesterolspiegels van het bloed in evenwicht. Maar dit zelfregulerend systeem kan niet meer goed werken als er verstoppingen zijn in de fijne bloedvaten van de lever (de sinusoïden).

Net zoals er verstoppingen aanwezig zijn in de andere organen of de kransslagaderen rondom het hart waardoor er zuurstoftekort ontstaat voor de hartcellen.

Een gevaarlijke situatie. Deze verstoppingen ontstaan door toxines, dierlijke eiwitconsumptie, afvalstoffen, verzuring, E-nummers, zware metalen. Ook zonnebrandmiddelen vervuilen de lever enorm, net zoals dioxines, emotionele toxines enzovoort dit ook doen.

Negatieve emoties en biologische conflicten (trauma’s) gaan belangrijke hormonen in de lever veranderen in dodelijke hormonen.

Verstoppingen veroorzaken beschadigingen van fijne haarvaten een een direct zuurstoftekort voor alle cellen die achter deze verstopping zitten en afgesneden worden van hun voorraad zuurstof, voeding en water. Toxines en andere schadelijke stoffen beschadigen ook de wand van de slagaders.

Vervolgens gaan de LDL cholesterol en VLDL triglyceriden in het bloed stijgen tot een niveau dat eigenlijk een indicatie is dat er een groot stofwisselingsprobleem aan de gang is.

Toxines en afvalstoffen die verstoppingen, beschadigingen en mogelijke ontstekingsprocessen in de sinusoïden, de kransslagaderen en alle fijne haarvaten, evenals de wand van de slagaders veroorzaken. Alle organen en endocriene klieren van de hormoonhuishouding krijgen daardoor problemen en worden onvoldoende voorzien van voeding, zuurstof en water.

Een indicatie dat er iets ernstig fout gaat in het lichaam waar we meer aandacht aan moeten geven. Schadelijke stoffen in het lichaam zijn de echte oorzaak van de aanhoudend hoge cholesterolwaarden. Verstoppingen in de bijnieren en de schildklier geven energietekort in het lichaam.

Er dient gezegd te worden dat deze processen ook het gevolg zijn van de causale oorzaak van ook hart- en vaatziekten, diabetes en vele andere aandoeningen. Dat zijn altijd biologische schokken

Ja alles is verbonden met elkaar in het lichaam

Dat is een grote waarheid. Van zodra de wanden van slagaders het risico lopen om beschadigd te worden door toxines of andere reden, zal het lichaam zeer veel cholesterol produceren om een innerlijke bloeding te voorkomen. Tegelijkertijd zijn de fijne haarvaten in de lever verstopt door opstapeling van afvalstoffen en toxines met de daaropvolgende verzuring.

Dus de LDL cholesterol en VLDL triglyceriden zitten gevangen in het bloed omdat de ontsnappingsroute in de lever verstopt zit! Dit gebeurt zodra de wanden van de slagaders beschadigd worden door toxines en de haarvaten en kransslagaderen in de rest van het lichaam ook aan het verstoppen zijn. Deze verstoppingen irriteren alle haarvaten, kransslagaders en slagaders in het gehele lichaam.

Het lichaam gebruikt LDL cholesterol om als pleister deze beschadigingen af te dekken om inwendige bloedingen te voorkomen. Alle lichaamsweefsels worden ook geïrriteerd door toxines en verzuring, dus alle HDL cholesterol wordt door lichaamscellen geconsumeerd en dit is de oorzaak dat er zo weinig HDL cholesterol in het bloed rond circuleert.

Dit is het begin van een vicieuze cirkel en deze vicieuze cirkel wordt compleet als de levercellen niet meer in staat zijn om LDL cholesterol en VLDL triglyceriden te ontvangen als gevolg van de verstoppingen.

Er ontstaan andere problemen in het lichaam

Het resultaat is dat de bloeddruk in de slagaderen gaat stijgen, en dat zal nog meer stress zal opleveren voor het hart. Door deze verhoogde bloeddruk zullen alle afvalstoffen, toxines, geoxideerde vetten en oliën, oxycholesterol samenklonteren en aderverkalking veroorzaken.

Het lichaam kan het niet meer elimineren en afvoeren want de ontsnappingsroute via de lever zit verstopt.

Boven op de beschadigde wanden van de slagaders komt er een nog laagje cholesterol. Want de wanden van slagaders en haarvaten die zijn aangetast door aderverkalking en kunnen elk moment scheuren en een inwendige bloeding veroorzaken.

Het lichaam kent dit gevaar en weet altijd precies wat het doet! Er ontstaat overal in het lichaam zuurstoftekort op celniveau als gevolg van de verstoppingen door schadelijke stoffen en de daaropvolgende verzuring.

Samen met biologische schokken komt kanker om de hoek kijken, zuurstoftekort is de correlatie met kanker. Het is nooit de schuld van de cholesterol, dat is het nooit geweest, cholesterol heeft een beschermende functie. Het is de schuld van schadelijke giftige stoffen in het lichaam die niet meer geëlimineerd kunnen worden door het lichaam.

Door opzettelijk de cholesterolspiegel te verlagen brengt men het lichaam daardoor juist in gevaar. De grote en juiste vraag is: Waarom wordt het lichaam nooit gezuiverd en gereinigd bij elke medische behandeling zodat het lichaam zijn eigen zelfregulerend mechanisme weer kan activeren en gezond worden?

Het lichaam wil alleen maar proper zijn van binnen. Dat is natuurwet. Wanneer gaan we alles oorzaak georiënteerd aanpakken, wanneer stoppen we de symptoombestrijding? Symptoombestrijding is alleen gerechtvaardigd als het levensbedreigend wordt, MAAR dan ook moet men tegelijkertijd alles in het werk stellen om het lichaam te zuiveren en te ontgiften.

De eerste hulppoging van het lichaam is lipoproteïne of LP5

Als eerste overlevingsmechanisme die het lichaam gebruikt in een poging om een beroerte of hartaanval te voorkomen is de productie van de lijmachtige stof lipoproteïne LP5 en dit af te geven aan het bloed. Daarmee probeert het lichaam de bloedende wonden mee te dichten. LP5 gaat zich aan open wonden hechten en afdekken.

Om te voorkomen dat de wonden opnieuw gaan bloeden en om de genezing te bevorderen zal de plakkerige LP5 de relatief grote LDL cholesterol en ook VLDL triglyceriden moleculen vangen en vastmaken aan de wanden van de haarvaten en slagaders. Er ontstaat een beschermend verband, en dit verband kan je leven redden.

Tenminste voor korte tijd. Het voorkomt eveneens dat er bloedstolsels in de bloedbaan terechtkomen die een hartaanval of beroerte kunnen veroorzaken. Men spreekt van coronaire hartziekten of verharding van de slagaderen als dit eerste overlevingsmechanisme zich voordoet in de slagaders van het hart.

Ik denk nu wel dat het duidelijk is dat er geen “slecht cholesterol” bestaat. Cholesterol is niets anders dan een stress- en herstelhormoon dat steeds naar elk beschadigd weefsel in het lichaam wordt gestuurd.

De grote schadelijke vicieuze cirkel

Als het lichaam niet wordt gezuiverd en ontgift zoals dat bij zeer veel mensen nu het geval is, ontstaat er een nieuw probleem. Door de verstoppingen krijgen de levercellen geen LDL-cholesterol en triglyceriden. Deze levercellen gaan er vervolgens van uit dat er een tekort is aan LDL cholesterol, dat alles is opgebruikt.

Het gevolg is dat de levercellen de productie van LDL cholesterol zullen beginnen op te drijven. Logisch toch! Maar je zou kunnen denken, aha, de lever kan deze nieuwe cholesterol niet afgeven aan het bloed, de sinusoïden zitten verstopt. Ja, dat is waar. Maar er is nog een manier om cholesterol in het bloed te krijgen.

Dat is via de spijsvertering, de dunne darm neemt cholesterol op. Via de gal en de spijsverteringkomt de cholesterol in het bloed.

Deze nieuwe lading LDL cholesterol gaat zich mengen met de andere inhoud van de gal en wordt afgegeven aan de darmen waar het zich verbindt met vetten en zo in de bloedstroom terechtkomt, maar met het gevolg dat het natuurlijk gevangen zit omdat de levercellen door verstopping van de sinusoïden deze cholesterol niet kan opnemen.

Het wordt nu duidelijk dat toxines, afvalstoffen en verzuring verstoppingen veroorzaken een belangrijke cofactor zijn van alle chronische ziekten en hoge cholesterolwaarden die we nu kennen in onze geïndustrialiseerde wereld.

De verzuring van het bloed

De lever heeft ook de functie om schadelijke stoffen uit het bloed te halen en via de gal naar de darmflora te voeren die deze schadelijke stoffen elimineert. Dat is de natuurlijke manier waarop het lichaam zich elke dag ontgift en zuivert. De lymfe heeft dezelfde functie en is voor 80 % verbonden met het darmstelsel.

Maar verstoppingen door toxines en afvalstoffen zijn tezelfdertijd een indicatie dat de tolerantie van het lichaam tegen gifstoffen ver is overschreden. Deze verstoppingen maken het voor de lever moeilijker om toxines en afvalstoffen uit het bloed te halen. Het lichaam weet dat onder deze conditie het risico stijgt dat de wanden van de slagaders kunnen worden beschadigd door toxines en zuurstoftekort.

De lever maakt extra cholesterol aan en probeert zo veel mogelijk het bloed te zuiveren. Maar de lever is overbelast en krijgt nog een overdosis gifstoffen te verwerken. Dit terwijl de lever al te lijden heeft door de vele verstoppingen. Snap je hoe een vervette lever ontstaat?

Het cholesterol in het bloed wordt door de toxische stoffen geoxideerd. De cholesterol die de lever produceert gaat zich in de lever binden aan deze toxische stoffen. Daardoor ontstaan intrahepatische stenen in de galwegen van de lever. Deze worden geleidelijkaan via de galwegen van de lever naar de galblaas getransporteerd.

Cholesterol is een natuurlijk antioxidant waardoor het zich bindt met de vele toxische stoffen in de overbelaste lever. Deze intrahepatische stenen verhinderen de galstroom en verstoort de galflora.

Dit zorgt ervoor dat de pancreasenzymen onvoldoende geactiveerd worden en de spijsvertering extra problemen krijgt om vetten en eiwitten goed te verteren. Met darmproblemen tot gevolg.. De darmflora wordt aangetast. Daardoor gaat de lever bij iedere maaltijd extra cholesterol toevoegen aan de hoeveelheid cholesterol die al gevangen zit in de bloedstroom.

Gal en cholesterol hebben een beschermende functie voor het darmslijmvlies, maar beide stoffen zijn ranzig geworden door oxidatie van verstoorde galflora en slechte spijsvertering. Het wordt gevaarlijk, de giftigheid in het bloed blijft stijgen. Met een daaropvolgende verzuring waarbij de cholesterol begint te oxideren of ranzig worden.

Geoxideerd cholesterol is oxycholesterol en deze zijn echt wel slecht en gevaarlijk. Maar nog steeds het gevolg van schadelijke stoffen en toxines in het bloed en slechte spijsvertering dat samen met biologische schokken de echte oorzaak zijn van al onze ziekten. Dat probleem wordt nooit aangepakt door onze medische geneeskunde, ondanks de waardevolle kennis die onze medische geneeskunde wel heeft.

Het lichaam probeert te overleven

In een laatste overlevingspoging van het lichaam gaat de lever trachten om steeds meer cholesterol te produceren om het weefsel van de lever en het gehele lichaam tegen de opstapeling van giftige toxines te beschermen.

Als gevolg omdat de conditie van het lichaam blijvend verzwakt is door inwendige vervuiling en verzuring en de algemene gezondheid en zijn detoxsysteem deze niet meer kan elimineren en afvoeren.

We doen niets om te ontgiften en doen gewoon verder met ongezonde voeding en onnatuurlijke levensstijl. Extra cholesterol wordt aan de galstroom toegevoegd om via de spijsvertering in de bloedbaan terecht te komen.

Uiteindelijk zal de aanhoudende toxische vervuiling in het lichaam tot aanhoudende hoge cholesterolspiegel leiden. Gecombineerd met een vervette overbelaste lever en een zo groot mogelijke opslag van geoxideerd cholesterol op de wanden van de slagaderen.

Mede omdat deze continue beschadigd worden door toxines en andere giftige stoffen die in de bloedstroom aanwezig zijn. Geoxideerde omega vetzuren (transvetten), gifstoffen en afvalstoffen gaan opstapelen op de beschadiging van de vaatwanden.

LP5 is daar mede verantwoordelijk voor, niet dat het slecht is, het is zijn functie om bij beschadiging de cholesterol op de beschadiging “te lijmen” voor genezing. Maar geoxideerde vetzuren en schadelijke stoffen blijven daar ook aan plakken.

Opslag van overconsumptie dierlijke eiwitten maken dit probleem nog erger. En dit gebeurt niet alleen in de sinusoïden van de lever en kransslagaders, maar eveneens in alle slagaders en haarvaten van het gehele lichaam.

Het gevolg is dat verstoppingen toenemen, en cholesterol probeert de toxische stoffen onschadelijk te maken, MAAR UITEINDELIJK LUKT HET NIET MEER voor het uitgeputte lichaam. Biologische schokken liggen ten grondslag waarom het lichaam al deze problemen krijgt

De verstoppingen worden zo ernstig dat cellen in de lever, de pancreas, het hart, en alle andere organen beginnen af te sterven door zuurstoftekort. Dit gebeurt in het gehele lichaam en er worden bloedproppen gevormd. Het is dan ook zo dat de elasticiteit van de haarvaten en de slagaderen aangetast en stug en hard worden, ook een oorzaak van hart- en vaatziekten.

Een zuurstoftekort is een belangrijke cofactor van alle soorten kanker! Ziekte en zijn symptomen doden jou niet, omdat het overlevingsstrategieën zijn van het lichaam, de vicieuze cirkel van opstapeling van giftige stoffen en verstoppingen zal jou doden en deze wordt nooit behandeld.

Cholesterol is niet schuldig

Cholesterol kan onmogelijk als de schuldige aangewezen worden. Levercellen die afgesneden worden van hun dagelijkse voedingsstoffen, water en zuurstof veroorzaakt door verstoppingen kunnen niets anders doen dan cholesterol gaan produceren om het lichaam te helpen dat het kan overleven.

Wanneer gaan we stoppen met weigering om de oorzaak van onze ziekten aan te pakken en beginnen om elke dag het lichaam te zuiveren en te ontgiften?

Statines en cholesterolverlagende medicijnen hebben geen effect bij het voorkomen van een hartaandoening (alleen als het symptoom levensbedreigend wordt, maar dat is bijna altijd het gevolg van eerdere symptoombestrijding).

Deze medicijnen gaan het lichaam extra vervuilen in plaats van ontgiften en zuiveren. Het gebruik van deze middelen brengt het lichaam in een vicieuze neerwaartse cirkel en veroorzaakt andere iatrogene ziekten.

Als je besluit om statines en cholesterolverlagende middelen te gebruiken, schaf dan een vergrootglas aan zodat je de lijst met bijwerkingen goed kunt lezen zodat je weet welke risico’s je neemt. Het beste wat je kunt doen bij hoge cholesterolwaarden zijn dierlijke eiwitten en alle geraffineerde producten inclusief bewerkte oliën en vetten weglaten.

Opteer voor plantaardige eiwitten uit zongerijpte peulgewassen, zaden, noten en bladgroenten, zongerijpte biologische gewassen enzovoort. Begin met je lichaam te zuiveren en te ontgiften.

Cholesterolverlagende medicijnen

Veel mensen slikken ten onrechte cholesterolverlagers (statines) die allerlei kwalijke bijwerkingen hebben. Statines zijn bewezen verantwoordelijk voor een toename van dementie gevallen en de achteruitgang van intellectuele en cognitieve vermogens bij ouderen, zoals alzheimer. Nu blijken daar ook nog eens suikerziekte en bepaalde vormen van kanker bij te komen.

Misschien is het jou ook al opgevallen dat er zoveel mensen vitamine D tekort hebben, zelfs ook in de zomer als er voldoende zon is. In onze maatschappij heerst er een epidemie van bijnieruitputting. Ja, een groot probleem dat 60 jaar geleden bijna niet bestond.

Vitamine D en vele steroïde hormonen worden eveneens uit mevalonaat aangemaakt, en mevalonaat is de grondstof van cholesterol. De aanmaak van mevalonaat wordt door statines en andere cholesterolverlagende medicijnen geblokkeerd.

Sommige delen van de hersenen en de bijnieren bestaan uit 60 % cholesterol om goed te kunnen functioneren.

Interessant om te weten is dat de cholesterolproductie in ons lichaam uiterst accuraat wordt bijgehouden door de lever en de klieren in de hersenen. De natuurlijke functie van cholesterol is om het lichaam te beschermen tegen iets dat het van binnen in bedreigt, zoals toxines.

We weten ondertussen dat het afvalstoffen en toxines zijn met een daaruitvloeiende verzuring die onze lichaamsweefsels beschadigt. Trouwens, dat is de oorzaak van elke aandoening en ziekte. Misschien is het toch verstandiger om elke dag alles in het werk te stellen om je lichaam te helpen zuiveren en ontgiften. Nu betekent dit niet dat iedereen massaal moet stoppen met zijn medicijngebruik.

Want dat zou weer allerlei kwalijke gevolgen kunnen hebben. Ik zou dit altijd in overleg met jouw arts doen. Nooit zomaar op eigen houtje aanpassingen gaan maken! Maar wil je verergering van ziekte voorkomen stap dan over op een echt gezonde levensstijl, eet zongerijpte voeding zoals de natuur dit heeft voorzien voor de mens en cultiveer emotionele stabiliteit. Verhoog je trillingsfrequentie door middel van onvoorwaardelijke liefde naar jezelf toe.

Ik wens jou veel succes met je gezondheid.

Gepubliceerd op 15/04/2024

Daniël Derweduwen

Delen:

 

Gerelateerde Publicaties

 

  • Hoe ontgift en zuivert het lichaam zich? Het menselijke lichaam is het pronkstuk van miljoenen jaren evolutie van de natuur. Het lichaam van de mens is evolutionair gezien hoog ontwikkeld en heeft verschillende uiterst intelligente en accurate systemen om zichzelf te kunnen ontgiften en te zuiveren van afvalstoffen en toxines. Deze processen zijn essentieel om te voorkomen dat afvalstoffen en toxines zich ophopen en verzuring veroorzaken, wat kan leiden tot verstoppingen in de fijne haarvaten van onze bloedsomloop, het bindweefsel waarin onze lichaamscellen zijn ingebed, en het lymfestelsel dat overtollige vloeistoffen en stofwisselingsafval afvoert. Wanneer verstoppingen optreden, ontvangen lichaamscellen geen [...]

    By Published On: 03/03/2024
  • Al meer dan 25 jaar wordt wetenschappelijke medische kennis onderdrukt. Natuurwetenschappelijk denken betekent het analyseren van metafysische en psychologische componenten die voorkomen bij kanker en chronische aandoeningen, om deze op te lossen. Het menselijke lichaam heeft dankzij miljoenen jaren natuurlijke evolutie geleerd zichzelf gezond te houden. De mens is eigenlijk het pronkstuk van natuurlijke intelligentie. Het microbioom werkt in evenwicht samen, met een dynamische samenwerking die gunstig is voor alle partijen, inclusief de mens. Microben staan altijd ten dienste van hogere levensvormen. Dr. Hamer begreep dit. Problemen zoals conflicten, trauma's en biologische schokken kunnen dit evenwicht grondig verstoren. In mijn [...]

    By Published On: 03/03/2024
  • Je immuunsysteem is in feite een recyclagesysteemHet lijkt erop dat je immuunsysteem een flinke klap heeft gekregen. Je voelt je slecht en je klachten lijken zelfs erger te worden. Maar voordat we ons haasten naar een antibioticakuur, laten we eens dieper ingaan op ons immuunsysteem en enkele zaken herontdekken.Het immuunsysteem past binnen een dualistische filosofie waarbij ziekte wordt gezien als iets van buitenaf dat het lichaam binnendringt, in plaats van een reflectie van interne geestelijke processen. Echter, de geest is wel degelijk ontvankelijk voor de schokken en trauma's van het leven. Het lichaam is als het ware het voertuig waarmee [...]

    By Published On: 03/03/2024