Cholesterol is niet de oorzaak van cardiovasculaire aandoeningen

Het is interessant te bedenken dat alleen geoxideerde vetten en geoxideerd cholesterol in de slagaderlijke plaque worden aangetroffen. Niet geoxideerde vetten en cholesterol worden niet in plaque opeengehoopt. Slechts vetten die door oxidatie zijn beschadigd, zijn schadelijk voor het hart, kransslagaderen en slagaderen. Transvetten zijn zeer schadelijk voor het gehele organisme.

Onze moderne geïndustrialiseerde voeding bevat een overvloed aan geoxideerde vetten. Vooral de geraffineerde plantaardige oliën en geharde vetten zijn enorm slecht voor je gezondheid, inclusief je hart. Deze geraffineerde oliën zijn van hun natuurlijke antioxidanten berooft, die deze oliën beschermen tegen oxidatie en de vorming van schadelijke vrije radicalen. De waarheid is dat al deze oliën en geharde vetten al tijdens de bewerking oxideren en ranzig worden waarbij er veel schadelijke vrije radicalen worden gevormd. Het lichaam gebruikt vrije radicalen om het membraan vrij en zuiver te krijgen van de ranzige oliën en vetten die verstoppend werken.

Eens deze geraffineerde oliën en geharde vetten in je lichaam zijn terechtgekomen gaat het lichaam nog meer vrije radicalen vormen om zich te kunnen ontdoen van deze schadelijke oliën en geharde vetten. Voornamelijk transvetten gaan zich vastzetten op de membramen van de cellen waardoor er problemen ontstaan met de celademhaling. Het lichaam probeert met vrije radicalen deze membramen te reinigen. Hierbij worden veel lichaamscellen beschadigd. Dat is een primaire oorzaak van chronische ontstekingsreacties. Verder verstoppen deze geraffineerde oliën en geharde vetten eveneens de membranen van de cellen en basaalmembramen van de slagaders. Waardoor er zuurstoftekort op celniveau ontstaat. De primaire oorzaak van kanker en hart- en vaatziekten.

Conclusie: GERAFFINEERDE OLIËN EN GEHARDE VETTEN ZIJN MET FACTOR 50 SCHADELIJKER ALS GERAFFINEERDE SUIKER EN NIEMAND DIE DAAROVER SPREEKT.

Related Articles

Diabetes deel 2

Geheime oorzaken diabetes: dierlijke eiwitten Teveel dierlijk eiwitten: schadelijker dan geraffineerde suiker Geraffineerd suiker en zetmeel is niet gezond. Maar grote hoeveelheden dierlijk eiwitten zijn…

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *