Corona: wat kun je preventief doen?

Wees niet bang, angst is ziekmakend

Angst werkt altijd ziekmakend

Laat de angst niet naar boven komen en jou domineren. Dat werkt niet. Angst en ongerustheid putten de bijnieren uit door aanhoudende productie van adrenaline en noradrenaline dat nodig is om energie op te brengen zodat je alert kunt zijn terwijl je bang bent. 

De amygdala en de kleine hersenen houden je continu in de vecht- en vluchtmodus. Je organen worden daarmee overspoeld en dat verstoort de algemene gezondheid en de hormoonhuishouding. Angst verstoort de werking van de dikke darm die ook onder stress komt te staan. Daardoor kan de spijsvertering niet optimaal functioneren en worden extra afvalstoffen en toxines gevormd. 

De gehele stofwisseling ondervind problemen als je angst toelaat in je leven. Angst werkt nu eenmaal restrictief. Je wordt gevoeliger voor nieuwe schokken en conflicten, minder energie om een gezonde weerstand tegen schokken op te bouwen. Je staat niet in je kracht. 

In de angst moet het lichaam overleven. het lichaam gaat de spijsvertering en de ontgifting op een lager pitje zetten, want dat is in het angstmoment niet zo belangrijk. Het is veel belangrijker om in de angst energie op te wekken voor de geest om alert te zijn en het angstconflict op te lossen.

Dat gegeven maakt je kwetsbaarder voor intoxicatieschokken dat een verergerend effect heeft. Grote hoeveelheden adrenaline in je lichaam verstoren het ontgiftend vermogen van het lichaam waardoor intoxicatie en verzuring toeneemt. Adrenaline in hoge concentratie is ook giftig. 

Samen met de effecten van biologische schokken en trauma’s worden vele lichaamsweefsels en -cellen geïrriteerd. Het lichaam kan niets anders doen dan latente microben en exosomen activeren die instaan voor het herstel en zuivering van deze aangedane weefsels. 

Het lichaam creëert daarvoor symptomen. Veranderde weefsels vormen de ideale bodem om aandoeningen te creëren. Weefsels veranderen als je conflictactief bent zoals angst. Gelukkig dat de moderne wetenschap dit inzicht begint te krijgen: je hebt altijd eerst aangedaan of geïrriteerd weefsel, dan pas verschijnen de microben. Dat geldt dus ook voor griep.

Er bestaan tientallen soorten adrenaline, afhankelijk van de emotie die je op het moment ervaart. De trillingsfrequentie van je emotie bepaald de kwaliteit van de adrenaline die geproduceerd wordt. Adrenaline die geproduceerd wordt op basis van angst en ongerustheid gaan alle organen die zich voornamelijk bezighouden met het ontgiften en zuiveren van het lichaam stilleggen. Inclusief de gehele spijsvertering. In herhaling: dat is om energie te vinden om de geest te ondersteunen het conflict op te lossen. 

Zware angsten en doodsangsten slaan in de longen. Massahysterie zoals nu gaande is, belet jou om nuchter te denken als je in die angst meegaat. Nuchter denken gaat niet als je in de angst bent terechtgekomen, het gaat de ratio voorbij. Overleven is het belangrijkste.

Voeding dat langere tijd kan bewaren, verliest veel voedende waarde (boviswaarde). Deze voeding heeft veel voedende stoffen verloren en is bewerkt met chemische stoffen om langer te bewaren. Deze voeding vervuilt je lichaam rustig verder omdat de spijsvertering en het metabolisme niet goed kunnen functioneren onder deze angstige omstandigheden. Angst creëert gevaar in je eigen territorium waardoor je veel conflicten oploopt, zowel bewust als onbewust. Los emoties en biologische conflicten op, traceer hun sporen en los deze eveneens op.

Vermijd tijdens de angst koemelk, kaas en zuivel. De grote hoeveelheden caseïne in deze producten kan het lichaam dat onder angst en andere biologische schokken leeft missen als kiespijn. Probeer grote hoeveelheden dierlijke eiwitten te vermijden, je spijsvertering zal je dankbaar zijn in deze moeilijke tijden. 

Door de angst heb je veel hogere adrenalinewaarden in het bloed en dat zorgt ervoor dat het meeste bloed naar de spieren gaat en niet naar de spijsvertering. Onverteerde caseïne en andere eiwitten werken verzurend en creëren verstoppingen in haarvaatjes en lymfevaatjes. Bovendien zijn deze zaken nog eens irriterend voor de slijmvliezen met als gevolg meer slijmvorming in de ademhalingswegen en spijsverteringskanalen.

Angst maakt je kwetsbaarder, waarbij de kans stijgt dat je lichaam symptomen gaat creëren. Komt er toevallig een aërosol met een exosoompje voorbij met eigenschappen die inherent zijn aan eigenschappen van de luchtwegen en de longen, dan zal het lichaam dat exosoompje gaan uitnodigen en beginnen repliceren. Tijdens de winter gebeurt dat met influenza, in het voorjaar met sars en corona. Het lichaam wacht soms op een seizoenswisseling om griep op te starten.

Zongerijpte voeding (rijk aan fotonen) in oorspronkelijke staat zoals de natuur het heeft bedoeld is het beste wat je nu kunt doen om je lichaam bij te staan in eerste instantie om zich beter te ontgiften en te zuiveren. Yoga, dansen, meditatie, ademhaling e.a. zijn ook tools om geestelijk tot ontspanning te komen en angst op te lossen. Het is belangrijk je emotionele problemen aan te pakken en trauma’s op te lossen, want deze werken altijd ziekmakend in de geest.

Want daar gaat het om: IN EEN ZUIVER EN ONTGIFT LICHAAM, met een emotioneel evenwicht (in termen van de Germaanse geneeskunde geen Hamerse Haard), worden geen latente microben of exosomen voor griep geactiveerd en dus geen ziektesymptomen gecreëerd. Er mogen aerosolen in je lichaam binnenkomen, je blijft gezond.

Daarom dat ik niet bang ben voor geen enkele microbe, vrije radicaal of kankercel. Ook niet vanwege Corona. Mijn lichaam is proper en zuiver en ik ben al meer dan 20 jaar medicijn- en vaccinvrij en kerngezond. En dit terwijl ik vroeger zware ziekten heb gekend, heb ik de ziekte volledig omgedraaid naar voortdurende gezondheid, vitaliteit en verjonging. 

Ik zie de ziekte als een onderdeel van een proces dat leidt naar gezondheid, er is een spirituele betekenis aan je ziekte (herstel) om verder te kunnen ontwikkelen in bewustzijn, als je het zo wilt zien tenminste. 

Wat ik kan, kunnen jullie ook, omdat ieder van jullie evenwaardig is als wat ik ben. Ziekte of gezondheid, het zit in jouw innerlijke wereld, wat kies je? Ik ben gestopt met duaal te denken, daardoor zag ik dat de oorzaken van ziekten die ik heb gekend in mezelf lagen. Neem de oorzaak weg en de ziekte verdwijnt.

Probeer volgende voedingsmiddelen en specerijen toe te voegen in jouw boodschappenlijst. Altijd voeding zoals de natuur het voorziet en in oorspronkelijke staat zonder industriële bewerking is eigenlijk het beste medicijn voor je lichaam. Dat geldt ook voor specerijen. Onze vriend Hippocrates zei dit ook. 

Je verkrijgt een krachtige synergetische werking als je de voedingsmiddelen en specerijen goed varieert. Variëren is belangrijk, zoveel mogelijk smaken toevoegen en genieten van je maaltijd is altijd cruciaal voor herstel. Veel specerijen hebben eigenschappen om het microbioom in evenwicht te brengen: wees er niet zuinig mee, ze zijn uiterst goedkoop ten opzichte van medicijnen en ze vervuilen het lichaam niet, hetgeen medicijnen wel doet. Deze medicinale vervuiling van medicijnen is een oorzaak van iatrogene aandoeningen.

Opteer voor specerijen, het zijn smaakmakers en stimuleren de spijsvertering. Goede specerijen die gunstig zijn om het microbiële leven te ondersteunen: tijm,       kruidnagel, citroenmelisse, nootmuskaat, steranijs, dragon, Ceylon kaneel, kervel,         rozemarijn, zoethout, kurkuma, gember en salie.

Veel specerijen bevatten stoffen voor de aanmaak van neurotransmitters en hormonen, nodig om alle fysiologische processen in het lichaam in evenwicht te brengen. De algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingsysteem wordt daarbij goed ondersteund. Kruidnagel, gember, anijs, kaneel, nootmuskaat, saffraan, zwarte peper, kurkuma, zwart komijnzaad, kardemom, curry …

Specerijen zijn tevens rijk aan belangrijke antioxidanten die de algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingsysteem een sterke boost geven! Asafoetida, anijs, karwij, koriander, dille, zwart komijnzaad, venkelzaad, selderijzaad,   peterselie. Deze specerijen stimuleren de peristaltiek.

Andere specerijen activeren het slijmvlies van de darmen waardoor er betere opname is van de verteerde voeding! Basilicum, dragon, tijm, fenegriek, laurier, look, marjolein, mierikswortel, munt, salie, rozemarijn, steranijs, paardenbloem, zwart mosterdzaad. Deze specerijen stimuleren de gehele spijsvertering. Koester je spijsvertering, het is de basis voor je algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingsysteem  en hormoonhuishouding.

De volgende lijst bevat groenten en vruchten die je algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingsysteem boosten en helpen om je microbioom in evenwicht te brengen. Probeer elke dag tenminste vier van deze voedingsmiddelen te eten, en varieer zo veel mogelijk. De eerste voedingsmiddelen zijn de krachtigste. Neem steeds biologisch en goed zongerijpte natuurlijke voeding.

-Wilde bosbessen: verwijderen de neurotoxinen en de zware metalen en andere uiterst giftige toxines. Dode omhulsels van bacteriën zijn ook zeer giftig voor het lichaam. Wilde bosbessen zuiveren de lever.

-Bleekselderij: levert minerale zouten aan het zenuwstelsel en versterkt het maagzuur.

-Kiemen bevatten een hoog gehalte aan zink en selenium, twee essentiële mineralen voor de algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingsysteem.

-Asperge: reinigt de lever en de milt, versterkt de pancreas. De wilde asperge is een geneeskrachtige plant uit de ayurveda, Asparagus racemosus of shatavari.

-Spinazie: bevat goed opneembare micronutriënten voor het zenuwstelsel en helpt het lichaam te ontzuren, creëert een alkalische omgeving in het lichaam.

– In het voorjaar spinazie maken van brandnetels, versterkend en rijk aan mineralen. Ook daslook is sterk ontgiftend en versterkt de algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingsysteem.

-Koriander: verwijdert zware metalen die diep in het lichaam zijn opgeslagen zoals de zenuwen, ligamenten en het endocriene systeem.

-Peterselie: gaat vooral koper en aluminium uit je systeem verwijderen.

-Kokosvet: een geschenk uit de tropen bevat waardevolle essentiële vetzuren zoals laurinezuur, caprylzuur, capronzuur en  monolaurine die het microbioom ook in evenwicht houden.

-Knoflook: versterkt de algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingsysteem. Ondersteunt het microbioom.

-Gember draagt bij aan de spijsvertering en de opname van voedingsstoffen en verlicht spasmen die veroorzaakt worden door overgroei microben en te hoge activiteit van exosomen.

-Frambozen zijn zeer rijk aan anti-oxidanten die de algemene gezondheid ondersteunen en het teveel aan vrije radicalen afvoeren uit de bloedsomloop.

-Sla bevat veel bitterstoffen en stimuleert de darmperistaltiek. Draagt bij aan de verwijdering van gifstoffen uit de lever.

-Papaja’s bevatten natuurlijke spijsverteringsenzymen die het gehalte van maagzuur verhogen en versterken. Versterkt het zenuwweefsel.

-Abrikozen versterken het bloed en de algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingsysteem, de gedroogde abrikozen zijn bruin en niet behandeld met zwavel. Vermijd alles waar zwavel in aanwezig is.

-Granaatappels hebben de smaken bitter en wrang in zich en helpen bij de ontgifting en de reiniging van het lymfesysteem en het bloed. Wrang is alkaliserend in het lichaam.

-Kruiden met sterke bittere smaken om de lever, pancreas en de milt te zuiveren, zeer belangrijk om de toxines te elimineren, denk maar aan de paardebloem, mariadistel, gentiaan, aloë vera enzovoort, ook de schil van citroen is bitter.

-Grapefruit zijn rijk aan bioflavonoïden en calcium, en versterken daarbij de algemene gezondheid om de gifstoffen te verwijderen. De pitten van grapefruit in extract is nog krachtiger om het lichaam te helpen zuiveren.

-Boerenkool bevat een hoog gehalte aan alkaloïden ( bitterstoffen, basische verbindingen) en deze beschermen tegen overgroei bacteriën en schimmels en te hoge activiteit van exosomen.

-Zoete aardappels dragen bij aan de verwijdering om dode microben en toxines uit het bloed te zuiveren.

-Komkommers versterken de bijnieren en de nieren en helpen giftige neurotoxines uit het bloed.

-Venkel bevat sterke gezondheid bevorderende stoffen die bijdragen om de algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingsysteem te versterken.

Geneeskrachtige specerijen en supplementen helpen de algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingsysteem te boosten en de weefsels te herstellen en ontgiften nadat de biologische schokken zijn opgelost. 

-Kattenklauw: algemeen ontgiftend en versterkt de algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingsysteem.

-Colloïdaal zilver vermindert de microbiële overgroei en belasting. 

Het is een omstreden supplement. Zilver kan niet gepatenteerd worden.

-Zink versterkt de algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingsysteem en beschermt de schildklier tegen ontstekingen. Je hebt wel veel verzadigd vet en een goede gal nodig om de opname van zink en andere mineralen te stimuleren.

-Vitamine B12, is zeer belangrijk voor het zenuwweefsel. Als supplement in de vorm van methylcobalamine en/of nosylcobalamine. Saffraan is een natuurlijke bron van vitamine B12. Zoethout, zeegroenten, smeerwortel, gemeber, boekweit, zonnebloempitten, druiven, perziken, amandelen, fenegriek, ginseng, hop, klis, honingkaars, paardebloem, klaver, bananen en doperwten bevatten allemaal een beetje natuurlijke vitamine B12. Belangrijk is om de spijsvertering te koesteren, want bacteriën in de dunne darm produceren deze belangrijke vitamine B12 en deze wordt opgenomen in het laatste deel van de dunne darm, het ileum.

-Zoethoutwortel heeft versterkende  eigenschappen voor de nieren en bijnieren.

-Citroenmelisse is eveneens versterkend en brengt de activiteit van exosomen in evenwicht zodat weefsels goed kunnen herstellen en ontgiften. Versterkt de algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingsysteem.

-Kruidnagel werkt versterkend en zorgt voor een goede spijsvertering, voorkomt overgroei van organismen.

-5-MTHF (5-methyltetrahydrofolaat) werkt versterkend op het endocriene systeem en het centrale zenuwstelsel.

-Selenium boost het zenuwweefsel en versterkt de neuronen.

-Rode algen, een zeewiersoort met krachtige eigenschappen om de algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingsysteem te versterken en verwijderd zware metalen als kwik en aluminium. 

-L-Lysine verlaagd de belasting van gifstoffen en werkt als ontstekingsremmer voor het zenuwweefsel.

-Spirulina, bij voorkeur uit Hawaï, herstelt het centrale zenuwweefsel en verwijdert zware metalen.

-Ester-C versterkt de algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingsysteem en verwijdert toxines uit de lever afkomstig van EBV.

-Brandnetelblad levert essentiële micronutriënten aan de hersenen en het zenuwweefsel. Dit versterkt het bloed.

-Vlierbessen versterken de algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingsysteem door hun kalmerende werking op exosomen.

-Rode klaverbloesem verwijderen vooral de neurotoxines in de lever, de milt en het lymfestelsel.

-Neemboom, Melia azidariscta, de enigste boom op deze wereld die nooit wordt aangetast door parasieten. Maak er een thee van, zeer bitter.

De dagelijkse routine is ook belangrijk!

Op tijd naar bed, de uren voor twaalf tellen dubbel voor het genezingsproces in het lichaam. Op de juiste uren eten, de grootste maaltijd op het middaguur als de hoeveelheden spijsverteringsenzymen het hoogst staan. 

Wat niet eten? Alles wat de voedingsindustrie heeft gezien laat je gewoonweg staan in de winkels.

-Zuivel en koemelk, raad ik ten stelligste af als je ziek bent, evenals alle oliën en vetten die een vorm van raffinage hebben ondergaan. De onverzadigde meervoudige vetzuren zoals omega’s zijn aangetast en zijn zeer giftig geworden voor het lichaam (transvetten), ze verstoppen de receptoren en zijn oorzaak van verstoppingen in lymfe en het bindweefsel.

-Maïs, was ooit een waardevolle voedingsbron voor de mens, maar de genetisch gemodificeerde organismen heeft dit tenietgedaan; Het lichaam herkent de huidige maïs niet meer als voeding. Dit geldt eveneens voor sojaproducten en koolzaadolie.

-Geraffineerd bietensuiker

-Eieren omwille van de zwavelverbindingen.

-Gekweekte vis omwille van zware metalen en antibiotica

-Verminder dierlijke eiwitconsumptie, vooral varkensvlees.

-Mononatriumglutamaat, is een smaakmaker en voedingsbodem voor overgroei van microben. Jammer genoeg zit deze smaakversterker in zeer veel producten, lees vooral de etiketten.

-E-nummers, bewaarmiddelen, synthetische zoetstoffen, light producten, junkfood

Related Articles

Diabetes deel 2

Geheime oorzaken diabetes: dierlijke eiwitten Teveel dierlijk eiwitten: schadelijker dan geraffineerde suiker Geraffineerd suiker en zetmeel is niet gezond. Maar grote hoeveelheden dierlijk eiwitten zijn…

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *