Ik ben een schepper

Alles wat je in je leven wilt realiseren en ervaren, begint met een beslissing.

Het woordje ‘IK’ vormt de sleutel tot jouw scheppingsproces. Met wat er volgt op het woordje ‘IK’, draai je als het ware de sleutel in het startslot en start je de motor van manifestatie. Dit is het signaal dat je naar het universum stuurt. Zonder dit besluit kan er niets gebeuren.

Je kunt de hele dag door verlangen naar een liefdevolle relatie, erover denken en visualiseren, en zelfs hardop vragen aan het universum om het te manifesteren. Maar zo werkt het niet, ook niet in de liefde.

Alleen maar willen is niet genoeg. Wanneer je zegt: ‘Ik wil meer liefde in mijn leven’, zal het universum ‘JA’ zeggen en zul je blijven verlangen naar meer liefde. Het universum werkt veel logischer dan je zou denken en scant voortdurend je energetisch profiel. Als het onbewuste weerstanden, angsten, conditioneringen en programmeringen detecteert, zal het universum daarop reageren. Als gevolg hiervan lijkt het alsof je persoonlijke creatie niet werkt. Dit komt doordat de aantrekkingsenergie je heeft gebracht wat je onbedoeld, onopzettelijk en onbewust hebt gekozen, in plaats van wat je dacht te hebben gekozen.

Je comfortzone, een soort veilige gekende modus

Beslissen betekent altijd bereid zijn je comfortzone te verlaten. Deze comfortzone is eigenlijk een cocon die gevormd is door wat je kent: alles wat je hebt geleerd van je eigen ervaringen, je ouders, opvoeders, de media, enzovoort, en wat je onbewust hebt opgeslagen. Binnen deze comfortzone bevinden zich vaak ook je angsten, twijfels en beperkende gedachten, die kunnen leiden tot een laag zelfbeeld en een gebrek aan eigenwaarde.

De comfortzone is als een concept opgeslagen in je onderbewuste, en omdat dit concept in het onderbewuste jouw ondersteunende gedachte of kerngedachte is, kan het onderbewuste niet nuanceren zoals je bewust denken wel kan. Het is als een ‘veilige bekende modus’ die je steeds probeert te repliceren omdat hij zo vertrouwd lijkt. Maar de comfortzone is allesbehalve veilig en comfortabel; integendeel, het is enorm beklemmend. Je bent in feite een gevangene van je eigen beperkende overtuigingen en angsten.

Beslissen betekent het doorbreken van deze veilige en voorspelbare kaders, en dat is onlosmakelijk verbonden met “loslaten” – ook als het gaat om liefde. Maar hier is het punt: de meeste mensen zijn niet graag bereid om los te laten. Loslaten betekent verandering, en dat is angstaanjagend voor velen, waardoor ze besluiteloos blijven. Verandering gaat vaak gepaard met pijn – de pijn van het loslaten van oude ideeën, verwachtingen, dromen en hoop.

Mensen klampen liever vast aan vertrouwde patronen, zelfs als deze negatief en destructief zijn. Het bekende is vertrouwd, de uitkomst is voorspelbaar. Mensen klampen zich vast aan bekende patronen om verrassingen te vermijden, in de overtuiging dat ze zo pijn kunnen voorkomen.

Het wordt echter bijzonder lastig als je niet bereid bent om de comfortzone te verlaten en los te laten, terwijl je tegelijkertijd positieve veranderingen in je leven wilt. Uiteindelijk moet je toch een keuze maken, want deze twee kunnen absoluut niet samengaan. Het is het één of het ander.

Verlaat je comfortzone en ga het onbekende tegemoet

Een besluit nemen voor liefde betekent dat je het onbekende tegemoet moet durven gaan, openstaan voor verandering en vernieuwing. Het houdt in dat je de sprong in het diepe durft te maken en volledig verantwoordelijkheid neemt voor het realiseren van je verlangens, met alle risico’s en consequenties van dien. Tijdens deze sprong in het diepe zul je ongetwijfeld je eigen comfortzone en blinde vlekken tegenkomen, in de vorm van onbewuste weerstanden, pijn, patronen en andere conditioneringen die je juist weerhouden van het ervaren van liefde. Maar als je echt besluit om voor de liefde te gaan, moet je je comfortzone oplossen.

Het universum zal je voor uitdagende en gecompliceerde relaties plaatsen om datgene wat nog niet zichtbaar is in jou, zichtbaar te maken. Wanneer je begint in te zien hoe sterk jouw onbewuste patronen je gedrag, gedachten, gevoelens en emoties beïnvloeden, kun je ervoor kiezen om ze te aanvaarden en los te laten. Het is belangrijk om al deze onbewuste zaken een plek te geven in jouw realiteit.

Begrijp hoe deze onbewuste zaken, waar je je niet bewust van was, jouw trillingspatroon hebben bepaald waarop de wetten van aantrekking of het universum hebben gereageerd. Door deze onbewuste zaken te identificeren en ze te aanvaarden en bestaansrecht te geven in plaats van ertegen te verzetten of ze te veroordelen, zul je zien dat ze hun macht over jou beginnen te verliezen.

Pas wanneer je deze onbewuste zaken in kaart brengt en ze accepteert, kunnen ze hun grip op jou loslaten. Dan pas kan het trillingspatroon dat jij uitstraalt resoneren met het trillingspatroon van je verlangens. Neem eens een moment om naar alle relaties te kijken die je in je leven hebt gehad. Zie je het patroon dat zich telkens herhaalt, waarbij je telkens niet krijgt wat je bewust wilt? Liefde betekent innerlijk werk. Er is werk aan de winkel.

Liefde is harmonie met jezelf

Als je de ware liefde in al zijn facetten wilt ervaren, moet je eerst contact maken met je innerlijke natuur. Dit betekent dat je jezelf met liefde moet bekijken en harmonie met jezelf moet vinden. Het is essentieel om een eerlijk zelfinzicht te ontwikkelen over alle aspecten van je psyche tijdens je spirituele ontwikkeling.

Het is belangrijk om zowel het licht als het duister in jezelf te erkennen en te omarmen. Hoe beter je alle facetten van je psyche leert kennen en accepteert, en hoe meer verantwoordelijkheid je neemt voor ze, des te evenwichtiger zullen je relaties worden. Hoe meer je in staat bent om innerlijk op eigen benen te staan, hoe meer heelheid en volledigheid je zult ervaren binnen jezelf.

Door gelukzaligheid en tevredenheid met jezelf te ervaren, kom je steeds dichter bij een gelijkwaardige en vervullende liefdesrelatie. Wanneer je innerlijke rust en tevredenheid hebt gevonden, straal je een positieve energie uit die aantrekkelijk is voor anderen. Je trekt dan mensen aan die op een vergelijkbaar niveau van zelfacceptatie en innerlijke vrede zijn, wat de basis vormt voor een gezonde en vervullende relatie. Gelukzaligheid met jezelf is de sleutel tot het vinden van geluk en voldoening in je liefdesleven.

Jij bent de bron van waaruit jij je liefdesleven creëert

Door je innerlijk huiswerk goed te doen en alle facetten bestaansrecht te geven, merk je dat je steeds meer innerlijke vrijheid en eigenwaarde ontwikkelt. Dit betekent dat je de weg bewandelt om al je emotionele problemen op te lossen en het onvergeeflijke in jezelf te vergeven. Het gaat erom dat je eerst van jezelf mag houden en jezelf volledig mag accepteren zoals je bent, en nooit te stoppen met jezelf verder te ontwikkelen in bewustzijn en liefde.

De grote kern hiervan is dat het grootste deel van jouw buitenwereld een directe afspiegeling is van jouw innerlijke dialoog in je binnenwereld, hetgeen bijgevolg betekent dat je eerst jezelf liefdevoller moet gaan bekijken en behandelen. Ga je dat ook kiezen en vervolgens jezelf liefdevol behandelen?

Het universum voorziet altijd in wat je nodig hebt om je voor te bereiden op liefde. Dit kan vaak confronterend zijn, maar biedt tegelijkertijd de kans om te groeien in bewustzijn. Geleidelijk transformeer je tot een innerlijk onafhankelijk en gelukkig persoon, die steeds meer liefde zal aantrekken vanuit een liefdevolle staat van zijn. Op deze manier bouw je een betekenisvol leven op voor jezelf, zelfs zonder een romantische relatie.

Wanneer je tevreden bent met jezelf en in staat bent om alleen te zijn zonder een gevoel van eenzaamheid te ervaren, dan heb je de juiste context gecreëerd om het prachtige wonder van liefde tot leven te brengen. Dan ben je klaar voor de ontmoeting met je ware levenspartner.

Ik ben de schepper van mijn realiteit en wordt bewust van de tegenwerkende krachten uit mijn onbewuste. Dat is je comfortzone, “een soort veilige gekende modus”, maar de waarheid is dat je in feite een soort gevangene bent van je eigen beperkende overtuigingen en angsten.

Oefening

Neem een rustige en ontspannen zithouding aan of ga liggen. Plaats je handen op je buik en richt je aandacht op je ademhaling, voel de ritmische beweging van je buik terwijl je in- en uitademt. Laat dit je focus zijn.

Visualiseer nu een soort cocon waarin je je bevindt. Deze cocon vertegenwoordigt je comfortzone, waar je je veilig en vertrouwd voelt, maar ook beperkt door je blinde vlekken. Stel je voor dat je met je vuist een gat in deze cocon slaat en je hoofd erdoor steekt. Neem in gedachten een nieuwe keuze die je nog nooit eerder hebt gemaakt, een stap buiten je comfortzone.

Terwijl je dit doet, kun je voelen hoe angsten opkomen – angst voor het onbekende, voor het verlaten van je vertrouwde omgeving. Ervaar de weerstand die naar boven komt. Sta jezelf toe om deze angsten onder ogen te zien; ze komen voort uit je blinde vlek, in de vorm van onbewuste weerstanden, pijnen, patronen en andere conditioneringen die je ervan weerhouden liefde te ervaren.

Stop met oordelen en verzet; geef jezelf over aan deze ervaring en erken de negatieve aspecten van jezelf, zodat je een heel persoon kunt zijn. Op deze manier verliezen deze negatieve aspecten hun macht over jou. Richt vervolgens al je aandacht op harmonie met jezelf, want liefde is altijd harmonie met jezelf.

Gepubliceerd op 28/05/2024

Daniël Derweduwen

Delen:

 

Gerelateerde Publicaties

 

  • Ik begrijp dat het pijnlijk is. Het is vreemd hoe iemand zo lang een deel van je leven kan zijn en dan plotseling verdwijnt. Misschien eindigde de relatie goed, misschien was het een ramp. Hoe dan ook, het is verbazingwekkend hoe snel relaties kunnen veranderen. En weet je, het is helemaal oké als je nog steeds worstelt met wat er gebeurd is tussen jullie. Het einde van een relatie kan een van de moeilijkste dingen zijn die we doormaken. Het is oké als je hart nog steeds pijn doet. Jullie hebben samen veel herinneringen gemaakt, en die blijven bij je, [...]

    By Published On: 08/05/2024
  • Op een date authentiek zijn is cruciaal voor het opbouwen van een oprechte connectie. Hier zijn enkele tips om jezelf te blijven en een succesvolle date-ervaring te creëren: Wees open over je gevoelens: Als je je verlegen voelt, wees dan niet bang om dat te delen. Het uiten van je gevoelens kan een brug slaan naar openheid en begrip tussen jou en je date. Integriteit is essentieel: Wees eerlijk over wie je bent en wat je denkt. Dit betekent niet dat je elk detail moet delen, maar wel dat je trouw blijft aan jezelf in plaats van een ideaalbeeld te [...]

    By Published On: 08/05/2024
  • De liefde kan alleen bestaan bij loslaten, nooit bij ‘willen’De ware vind je door de bereidheid jouw innerlijke weg te gaan, je huiswerk te maken en eerst de ware voor jezelf te worden. Je kunt misschien dan denken: als ik mijn innerlijk huiswerk doe, dan krijg ik de beloning en zal ik de ware vinden. Nee, zo werkt het ook niet. Jouw innerlijk huiswerk en je levenspad is je levensdoel, al de rest mag je loslaten, want dat is niet meer van jou. Je mag eerst voor jezelf een zichzelf vervullend leven hebben gecreëerd waarbij je de behoefte aan heelwording [...]

    By Published On: 08/05/2024