Moeten we organismen in de darmen vernietigen?

Het is beter dat de microbiële flora in evenwicht blijft

Het is effectiever om de spijsvertering te verbeteren dan proberen “destructieve” micro-organismen te vernietigen. Het concept van ‘destructieve’ organismen is eigenlijk dualistisch en simplistisch, aangezien er geen absolute goedheid of slechtheid bestaat bij bacteriën. Wanneer bepaalde bacteriën onverteerd en bedorven voedsel in de darmen ontvangen, kan er een overgroei ontstaan die de evenwichtige darmflora verstoort.

Hoewel het verbeteren van de spijsvertering langzamer werkt dan het doden van microben en parasieten, heeft het op de lange termijn positieve en genezende effecten. Dit kan zeker worden bevorderd door darm- en leverzuiveringen, bij voorkeur uitgevoerd door een ervaren professional, in combinatie met aanpassingen in het voedingspatroon en het gebruik van specerijen.

De manier waarop we eten speelt ook een belangrijke rol: hoe meer we kauwen, hoe meer speeksel er wordt geproduceerd en hoe beter het voedsel wordt voorverteerd. Het grondig kauwen van voedsel stimuleert de productie van antistresshormonen, wat resulteert in een betere doorbloeding van de spijsverteringsorganen. Goed verteerd voedsel kan gemakkelijker worden opgenomen door de darmflora, waardoor deze zich goed kan ontwikkelen.

Er bestaat een biota die in het spijsverteringskanaal leeft en verantwoordelijk is voor het herstel van de darmflora, inclusief het ileum of het laatste deel van de dunne darm. Deze biota is afkomstig uit de overvloedige natuur en is opmerkelijk krachtig. Het kan de gezondheid en de kwaliteit van leven aanzienlijk verbeteren en positief veranderen.

Veel mensen met een gezonde spijsvertering consumeren deze gunstige micro-organismen zonder zich er bewust van te zijn. Deze heilzame biota leven op groenten en fruit die bovengronds groeien en dragen de energie van fotonen in zich, geschonken door de zon. Ze komen overal in de natuur voor en moeten niet worden verward met organismen die op de grond worden gekweekt of uit de aarde worden gewonnen.

Een gezonde darmflora verwijdert afvalstoffen en toxines, waardoor het darmslijmvlies en de darmwand niet langer geïrriteerd worden en kunnen beginnen te herstellen. Dit zal stapsgewijs het algemene gezondheids- en detoxsysteem van het lichaam helpen om het probleem aan te pakken, in plaats van te vertrouwen op een symptoomgerichte benadering.

Verheven biotica

Verheven micro-organismen worden altijd bovengronds aangetroffen en zijn buitengewoon gunstig voor de spijsvertering. Deze heilzame bacteriën zijn te vinden op veel soorten kleinfruit, druiven, pitfruit, steenfruit, enzovoort. Kiemen zoals alfalfa, fenegriek, peulvruchten, broccoli, mosterd, zonnebloem en andere bevatten levende micro-tuintjes waar verheven biotica gedijt.

Bovengrondse groenten zoals sla, koolgewassen, selderij, radijsjes, peulerwten, tomaten en anderen bevatten ook verheven biotica. Het is belangrijk ervoor te zorgen dat de groenten en fruit zuiver en biologisch worden geteeld. Consumptie van deze voedingsmiddelen in rauwe, verse en ongewassen vorm wordt aanbevolen. Een kleine hoeveelheid rauwe groenten net voor de warm bereide maaltijd, en fruit tussen de maaltijden door, kan gunstig zijn voor de spijsvertering.

Het is raadzaam om ongeveer twee uur na de vorige maaltijd het fruit te consumeren. Bij biologisch geteelde gewassen vormt het eten van ongewassen groenten en fruit doorgaans geen probleem. Op groenten en fruit leven miljoenen van deze revitaliserende biotica. Alle dieren in de natuur krijgen zo dagelijks hun belangrijke biotica binnen. Beoordeel voor jezelf wanneer het veilig is om ongewassen groente en fruit te eten, bij biologisch geteelde gewassen stelt dit doorgaans geen probleem.

Als je bijvoorbeeld een bosbes of een rijpe druif neemt, kun je met je vinger een wasachtig laagje afwrijven. Hetzelfde geldt voor een bloemkool, waar aan de basis van de koolomvattende bladeren ook zo’n waslaagje aanwezig is dat je met je vinger kunt verwijderen. Een rijpe biologisch geteelde appel heeft dit ook, maar dit mag niet worden verward met het laagje giftige stoffen dat op met pesticiden gekweekte appels kan zitten.

Het laagje dat vaak te zien is bij biologisch geteelde groenten en fruit, bevat miljoenen verheven micro-organismen. Het wordt aanbevolen om dit laagje niet af te wassen, tenzij er aarde aan kleeft. De fijne schil op deze groenten en fruit krult naar binnen, waardoor de verheven biotica wordt omgevouwen en omsloten. Hierdoor kan deze biotica het maagzuur passeren zonder aangetast te worden.

Deze micro-organismen hebben een fenomenaal effect op je spijsvertering en je immuunsysteem. Hoe meer afvalstoffen en toxines je darmflora kan verwijderen, hoe sterker je algemene gezondheid en het detoxsysteem worden. In feite bevatten alle bovengrondse groenten en fruit deze heilzame bacteriën. Ze overtreffen zelfs probiotica die afkomstig zijn van de bodem of in het laboratorium worden gekweekt, evenals gefermenteerde producten.

Escherichia coli is inderdaad een bacterie die van nature voorkomt in de darmen van dieren en mensen. Het speelt een belangrijke rol bij de bescherming tegen de overgroei van andere bacteriën en helpt bij de spijsvertering.Een andere bacterie zoals de helicobacter pylori helpt de hormoonhuishouding met de productie van ghreline om het hongergevoel en leptine voor het metabolisme te activeren.

“Overgroei bacteriën en parasieten” zijn niet geïnteresseerd in een schoon en proper darmkanaal.

Het is onmogelijk om volledig vrij te zijn van “schadelijke” bacteriën en parasieten, aangezien we voortdurend blootgesteld worden aan micro-organismen via verschillende bronnen zoals ademhaling, voedsel, water en andere wegen. Sommige bacteriën veroorzaken een overgroei wanneer er een onderliggende oorzaak aanwezig is, zoals een intoxicatieschok of andere biologische schokken die weefsels veranderen.

Bij een gezond persoon overleven de meeste microben het maagzuur niet. Eventuele overlevende microben die toch de darmen bereiken, vinden vaak geen voeding en worden verzwakt door de biotische werking van de darmflora, waardoor ze onder controle worden gehouden.

Het is belangrijk om te beseffen dat parasieten geen interesse hebben in een schoon en gezond darmkanaal, omdat ze daar niet kunnen overleven en zich voortplanten. Een gezonde darmomgeving biedt geen voedingsbodem voor parasieten, terwijl onverteerd voedsel, toxines en afvalstoffen door een slechte spijsvertering wel een gunstige omgeving kunnen vormen.

Zelfs chemisch toegevoegde stoffen aan voedsel kunnen dienen als voedingsbodem voor bepaalde microben, omdat het hun natuurlijke taak is om afval op te ruimen.

In een omgeving waar onverteerde voeding begint te gisten en te rotten in de darmen, kunnen bacteriën zich inderdaad snel vermenigvuldigen, overgroei veroorzaken en zeer giftige stoffen produceren. Parasieten kunnen zich in de darmwand ingraven en daardoor toxines opnemen, waardoor de darmwand slecht doorbloed en gevoed wordt.

Een slechte spijsvertering is dus de belangrijkste oorzaak van ongemakken en ontstekingen in het spijsverteringskanaal. Een goed werkende spijsvertering voorkomt ziekten en ontstekingen. Echter, als er al ziekte of ontsteking aanwezig is, kunnen spijsverteringsproblemen verergeren

Het grote probleem is dat bij het doden van overmatige microben of parasieten, deze dode organismen ook moeten worden opgeruimd. Dode microben zijn giftig, en als ze afgebroken worden, wordt de onverteerde voeding nog giftiger, wat op zijn beurt nieuwe microben aantrekt. Dit creëert een vicieuze cirkel van toxiciteit en ontsteking in het spijsverteringskanaal.

We moeten ons realiseren dat micro-organismen zich veel sneller kunnen voortplanten dan we ons kunnen voorstellen. Zodra er een toxische voedingsbodem ontstaat, is het vrijwel onmogelijk om overgroei van bacteriën te voorkomen, wat leidt tot ernstige verstoring van de darmflora.

Maar waarom zouden we eigenlijk deze schadelijke micro-organismen en parasieten willen doden? Het lichaam zou vervolgens miljoenen dode bacteriën en parasieten moeten opruimen, waarvan de meeste in het afval en de toxines zitten waarmee ze zich hebben gevoed. Dit veroorzaakt een extra belasting voor de algemene gezondheid en het ontgiftingssysteem, wat in feite de darmflora en de gezondheid verder verzwakt.

Bij aandoeningen en ontstekingen in het spijsverteringskanaal blijven de gedode micro-organismen en/of parasieten vaak achter in de ontsteking zelf. Een aanzienlijk aantal van deze ontbindende dode bacteriën en parasieten kan uiteindelijk in de lymfe en het bloed terechtkomen, wat anafylactische reacties kan veroorzaken. Dode microben zijn namelijk altijd giftig.

De lever zal proberen deze microben uit te filteren en via de galwegen uit te scheiden. Echter, de aanwezigheid van dode bacteriën en parasieten trekt onvermijdelijk nieuwe levende bacteriën en parasieten aan. In de galwegen worden zowel dode als levende schadelijke micro-organismen overspoeld met gal, wat de eerste stap vormt naar de vorming van intrahepatische stenen in de galwegen van de lever. Daarnaast kunnen in de lymfe ook verstoppingen ontstaan door de overvloed aan eiwitten afkomstig van deze gedode bacteriën en parasieten, die afgebroken moeten worden.

Gevolgen van symptomatische bestrijding van schadelijke bacteriën en parasieten

Een uitgebreide aanval met antibiotica op bacteriën en parasieten zal uiteindelijk tegen je keren. De dode omhulsels van deze microben worden ook afval, wat leidt tot terugkerende ziekten en ontstekingen met schadelijke organismen en parasieten.

Het doden van bacteriën met antibiotica werkt eigenlijk op dezelfde manier. Bovendien beschadigen antibiotica ook de mitochondriën in de lichaamscellen, wat verklaart waarom je je zo vermoeid voelt en een gebrek aan energie hebt na een antibioticakuur.

In werkelijkheid zijn schadelijke microben en parasieten de opruimers in de natuur en in het menselijke lichaam. Echter, door onbehandelde onderliggende oorzaken kunnen ze zich tot een overgroei ontwikkelen. Bacteriën consumeren onverteerd, bedorven voedsel en scheiden excrement uit dat giftig is en gevaarlijke cytokinestormen kan veroorzaken.

In gevallen van cytokinestormen is het gebruik van antibiotica gerechtvaardigd, niet om het symptoom te bestrijden, maar om het af te remmen. In de trend van ‘hey, doe het iets rustiger aan, je bent de gastheer aan het vergiftigen’.

Het is altijd van cruciaal belang om de onderliggende oorzaak aan te pakken. Het feit blijft dat verzwakt weefsel eerst ontstaat, voordat zogenaamde ziekteverwekkers verschijnen om het weefsel te herstellen en te ontgiften.

Het is essentieel om dit te onthouden, omdat het je zal aansporen om de werkelijke oorzaak aan te pakken, zoals intoxicatieschokken en de effecten van andere biologische schokken en trauma’s, die de spijsvertering en het ontgiftingsvermogen van het lichaam verzwakken.

Na symptomatische behandeling komen er plotseling grote hoeveelheden dode bacteriën die de ontgiftingsorganen overspoelen en verstoppen. Dit leidt alleen maar tot nieuwe ziekten met ernstige complicaties.

Waarom is dat? Omdat de dode omhulsels van micro-organismen en parasieten een voedingsbodem vormen voor andere bacteriën en parasieten, aangezien het hun taak is om deze dode omhulsels, afvalstoffen en toxines op te ruimen.

Als gevolg hiervan is antibiotica een cruciale indirecte oorzaak van nieuwe darmproblemen en talrijke degeneratieve ziekten. Antibiotica moet alleen als laatste redmiddel worden gebruikt, omdat het aanzienlijke schade kan veroorzaken in het lichaam.

In sommige extreme gevallen is het rechtvaardigen van het doden van bacteriële overgroei en parasieten noodzakelijk wanneer de ziekten of ontstekingen levensbedreigend zijn geworden. Het gezondheids- en detoxsysteem is volledig overbelast en gedeeltelijk uitgeschakeld, waardoor het niet meer in staat is om de lever, pancreas en de dikke darm effectief te zuiveren en te ontgiften.

Het doden van parasieten is wenselijk, vooral bij mensen die worden geteisterd door een lintworm in hun darmen.

Veel ziekten en ontstekingen worden juist levensbedreigend als gevolg van eerdere symptomatische behandelingen, waarbij niets wordt gedaan om de onderliggende oorzaak in het lichaam aan te pakken, zoals ontgiften en zuiveren na een intoxicatieschok. Ook moeten de schadelijke effecten van trauma’s en biologische schokken worden aangepakt, bijvoorbeeld door middel van gesprekstherapieën.

Het komt erop neer dat wanneer je probeert schadelijke micro-organismen en parasieten op te ruimen, je er ook voor moet zorgen dat hun voedingsbodem wordt verwijderd, die deze organismen hebben aangetrokken.

Dit essentiële aspect wordt vaak over het hoofd gezien. Deze voedingsbodem, bestaande uit onverteerde rottende voeding en toxines, trekt automatisch nieuwe bacteriën en parasieten aan zodra de antibioticakuur of andere medicijnen zijn uitgewerkt.

Het is belangrijk om te begrijpen dat wanneer je bacteriële overgroei probeert te doden, je automatisch ook de goede, evenwichtige darmflora vernietigt. Dit leidt tot chaos in de darmen, waarbij de gedode goede bacteriën niet langer in staat zijn om de dode bacteriën op te ruimen. Dit resulteert in een toename van vergiftiging en een verhoogd risico op ontstekingen.

Wat kun je doen?

Begin met de verheven gratis biotica kuur van moeder natuur. Neem voor de maaltijd een paar stukjes rauwkost, maar niet te veel, aangezien onze spijsvertering niet krachtig genoeg is om grote hoeveelheden rauwkost te verteren. Goed gekookte voeding is ideaal, vooral met veel specerijen.

Tijdens het zachte kookproces komen mineralen en vitamines vrij uit de plantenvezels, waardoor ze goed opgenomen kunnen worden. Hoewel sommige vitaminen verloren gaan, is het niet echt een probleem, omdat ze anders ook verloren zouden gaan in de wc-pot. Een koe heeft vier magen om plantenvezels af te breken.

Zorg ervoor dat je goed kauwt en de etenstijden respecteert. De grootste en warmste maaltijd moet tijdens het middaguur worden genuttigd, terwijl de maaltijd ’s avonds lichter moet zijn. Het is ook belangrijk om op tijd op te staan, bij voorkeur tussen zes en zeven uur, en op tijd naar bed te gaan, rond 22.00 uur is het beste gezondheidsadvies dat er is.

Onder begeleiding kun je een darm- en leverzuivering uitvoeren, waardoor een grote hoeveelheid toxische stoffen wordt verwijderd. Dit is zeer gunstig, omdat de lymfe en het bloed hun dode bacteriën kunnen afvoeren, wat een stimulans geeft aan je algemene gezondheid en detoxsysteem.

Gebruik veel specerijen, want ze hebben altijd reinigende eigenschappen, en veel ervan hebben zelfs antiseptische eigenschappen. Bovendien dienen ze als smaakmakers en bevorderen ze de speekselvorming. Veel specerijen stimuleren de afgifte van spijsverteringsenzymen en bevorderen zo de verdere vertering van het ingenomen voedsel.

Sommige specerijen hebben ook een krachtige reinigende werking in de darmen. Specerijen zijn bovendien veel minder duur dan medicijnen en antibiotica, en ze stimuleren ook nog eens de darmflora.

Denk bijvoorbeeld aan asafoetida, nootmuskaat, zwarte peper, kruidnagel, zwart komijnzaad, dille, gember, kurkuma, tijm, enzovoort. Wees royaal met specerijen en gebruik een groot assortiment voor een krachtige synergetische werking in de spijsvertering. Specerijen hebben zowel genezende als voedende eigenschappen voor het maag- en darmkanaal.

Denk vooral aan de smaken bitter, scherp en wrang, dat zijn smaken met een reinigende werking in het lichaam. Ze stimuleren de algemene gezondheid en het detoxsysteem om het lichaam te zuiveren en te ontgiften. Paardebloem, Mariadistel, Ashwagandha, Neemboom, Andrographis paniculata, Alsem, zwarte walnoottinctuur, Boswellia serrata, Tinospora cordifolia zijn enkele voorbeelden om je spijsvertering te verbeteren en de darmflora te herstellen. Deze planten hebben tevens een reinigend effect op de lever, de pancreas, de darmen en de nieren.

Gepubliceerd op 16/04/2024

Daniël Derweduwen

Delen:

 

Gerelateerde Publicaties

 

  • Hoe ontgift en zuivert het lichaam zich? Het menselijke lichaam is het pronkstuk van miljoenen jaren evolutie van de natuur. Het lichaam van de mens is evolutionair gezien hoog ontwikkeld en heeft verschillende uiterst intelligente en accurate systemen om zichzelf te kunnen ontgiften en te zuiveren van afvalstoffen en toxines. Deze processen zijn essentieel om te voorkomen dat afvalstoffen en toxines zich ophopen en verzuring veroorzaken, wat kan leiden tot verstoppingen in de fijne haarvaten van onze bloedsomloop, het bindweefsel waarin onze lichaamscellen zijn ingebed, en het lymfestelsel dat overtollige vloeistoffen en stofwisselingsafval afvoert. Wanneer verstoppingen optreden, ontvangen lichaamscellen geen [...]

    By Published On: 03/03/2024
  • Al meer dan 25 jaar wordt wetenschappelijke medische kennis onderdrukt. Natuurwetenschappelijk denken betekent het analyseren van metafysische en psychologische componenten die voorkomen bij kanker en chronische aandoeningen, om deze op te lossen. Het menselijke lichaam heeft dankzij miljoenen jaren natuurlijke evolutie geleerd zichzelf gezond te houden. De mens is eigenlijk het pronkstuk van natuurlijke intelligentie. Het microbioom werkt in evenwicht samen, met een dynamische samenwerking die gunstig is voor alle partijen, inclusief de mens. Microben staan altijd ten dienste van hogere levensvormen. Dr. Hamer begreep dit. Problemen zoals conflicten, trauma's en biologische schokken kunnen dit evenwicht grondig verstoren. In mijn [...]

    By Published On: 03/03/2024
  • Je immuunsysteem is in feite een recyclagesysteemHet lijkt erop dat je immuunsysteem een flinke klap heeft gekregen. Je voelt je slecht en je klachten lijken zelfs erger te worden. Maar voordat we ons haasten naar een antibioticakuur, laten we eens dieper ingaan op ons immuunsysteem en enkele zaken herontdekken.Het immuunsysteem past binnen een dualistische filosofie waarbij ziekte wordt gezien als iets van buitenaf dat het lichaam binnendringt, in plaats van een reflectie van interne geestelijke processen. Echter, de geest is wel degelijk ontvankelijk voor de schokken en trauma's van het leven. Het lichaam is als het ware het voertuig waarmee [...]

    By Published On: 03/03/2024