De functie van de dikke darm

De dikke darm ontvangt verteerd voedsel om de laatste mineralen, galzouten, bruikbare producten en water uit de voedselresten te onttrekken. De dikke darm – colon – heeft een diameter van ongeveer 6 centimeter en is 1 meter lang. Hij heeft geen darmvlokken zoals de dunne darm.

In de dikke darm huist de grootste microbiële flora van ons lichaam. De darmwand is omgeven door endodermale spieren die de darminhoud kunnen voortbewegen. De darmwand is bekleed met een endodermaal slijmvlies dat slijm produceert en het voortbewegen van de darminhoud gemakkelijker maakt.

De dikke darm is het voorlaatste deel van het maag-darmkanaal en eindigt in het laatste stuk van de darm: de endeldarm. Als de endeldarm is gevuld met feces, krijgt u aandrang om naar de wc te gaan. Via de anus verlaat de ontlasting het lichaam.

Het slijmvlies van het spijsverteringskanaal ziet eruit als een inwendige huid dat je beschermt, zodat er geen vervuiling in het lichaam kan binnendringen of ons bloed kan worden vergiftigd. Alles wat aan het bloed wordt toegevoegd moet de spijsvertering of de longen passeren.

De dikke darm is verdeeld in verschillende structurele gedeelten. Het eerste deel van de dikke darm is de blindedarm met het wormvormige aanhangsel, een buidelachtige tube met een doodlopend uiteinde, die aan de opstijgende dikke darm is bevestigd.

De dwarsliggende dikke darm strekt zich uit van de rechter naar de linkerzijde van het lichaam, waar het in de dalende dikke darm uitmondt. De sigmoïd darm is de laatste bocht van de dikke darm. Oorspronkelijk diende het gehele darmkanaal voor de absorptie – absorptie kwaliteit – en de spijsvertering – secretoire kwaliteit – van voedsel.

In het huidige evolutionaire stadium scheidt de dikke darm slijm af en is de functie van dit deel van het darmkanaal om afvalmateriaal uit het voedsel te verwerken tot feces.

De dikke darm bestaat uit intestinaal cilinderepitheel, is afkomstig van het endoderm en wordt daarom aangestuurd vanuit de hersenstam. Het dikke darmslijmvlies is gevoelig voor een brok conflict.

Het sigma slijmvlies is gevoelig in de trend van zich niet kunnen ontdoen van een “schit-situatie”. Meestal iets onaangenaams, een “schit-situatie” niet los kunnen laten. Iets “smerigs” niet kunnen verwerken.

In de hersenstam zijn er 4 controlecentra met betrekking tot de dikke darm. Mooi geordend en gepositioneerd in de ringvorm van de hersenrelais die de organen van het spijsverteringskanaal aansturen.

Op orgaanniveau worden de dunne darm en de dikke darm gescheiden door de ileocecale klep, die op het niveau van de hersenen de overgang van de rechter- naar de linker hemisfeer van de hersenstam markeert.

Het biologisch conflict met betrekking tot de dikke darm

Brokconflicten zijn de primaire conflict thema’s die behoren tot het endodermale kiemblad. Het gaat over voedselbrokken. Voor dieren is een onverteerbare brok een reëel stuk voedsel, de brok is te groot en de dikke darm produceert meer slijm om deze te grote brok erdoor te krijgen.

Dit geldt ook voor de mens, maar het onbewuste kan geen onderscheid maken of het om een voedselbrok of een figuratieve brok gaat.

Bijvoorbeeld een auto, een huis of een waardevol object. We kunnen bepaalde omstandigheden of een vervelende gebeurtenis ook als een “brok” waarnemen en een brokconflict lijden wanneer de situatie als “onverteerbaar” of “niet-absorbeerbaar” wordt beschouwd, bijvoorbeeld wanneer een verwachte aankoop, promotie of belofte niet kan worden “verinnerlijkt”.

Dikwijls gaat het om het subjectieve gevoel dat de brok als bijzonder lelijk wordt ervaren, bijvoorbeeld lelijke ruzies over geld of over een eigendom, vechtscheidingen, slepende rechtszaken of een verraad. Een smerige ‘shit-situatie, bijvoorbeeld een verwijt of beschuldiging niet kunnen verwerken, iets achterbaks, hatelijks of gemeens niet kunnen verwerken heeft betrekking op het sigmoïd.

Een onverteerbare ergernis treft meer de galwegen, de galblaas, de maag en de afvoergangen van de pancreas dat tot het ectodermale kiemblad behoort, aangestuurd door de hersenschors.

Voorbeelden uit het archief van Dr. Hamer:

Het huwelijk van de 54 jarige patiënte verloopt zeer onharmonieus. Het paar verhuist geregeld naar een nieuwe woning. Tijdens de verhuizing vertelt de man volledig onverwachts dat hij niet mee wil verhuizen. Hij begint zijn spullen terug naar binnen te dragen.

Als hij later ondanks de scheiding toch nog de huwelijksdaad van de patiënte verlangt, komt het opnieuw tot een heftige ruzie = “hatelijk, gemeen schijtconflict”. De bloemkoolachtige tumor groeit in de actieve fase en wordt in het kader van een preventief onderzoek gevonden. Ondanks het feit dat deze tumor geen klachten geeft, laat de vrouw zich toch behandelen met chemotherapie.

Een jongeman krijgt van een belangrijke klant geen geld voor een in opdracht gemaakt kunstwerk.

Een man is sinds vele jaren een trouw lid van een vereniging. Het komt tot een grote ruzie met een ander verenigingslid, omdat de cafébaas de bijeenkomsten niet meer in zijn lokaal wil hebben. Dat leidt tot een onverteerbare brok. Enkele weken later wordt een dikkedarmtumor gediagnosticeerd.

Een man werkt reeds 15 jaar bij een firma. Het komt tot onenigheid met een collega. De chef staat achter de collega, wat de man teleurstelt.

Tijdens de conflictactieve fase ontstaat de darmtumor

Er ontstaat weefseltoename vanaf het moment dat het conflict synchroon inslaat in de psyché, de hersenen en de dikke darm. De weefseltoename is evenredig aan de duur en de intensiteit van het conflict. Dankzij de verhoging van de functie produceert de dikke darm meer slijm om de brok te verteren of resorberen.

Hoewel de dikke darm niet langer een spijsverteringsfunctie heeft, reageert de dikke darm in geval van een biologisch conflict nog altijd wel met celvermeerdering, omdat oorspronkelijk het gehele darmkanaal voor de vertering van voedsel diende.

Bij langdurige conflictactiviteit of hangende conflictactiviteit ontwikkelt zich een tumor of darmkanker of darmkanker als gevolg van de voortdurende celvermeerdering. Groei van een bloemkoolachtige adeno-ca van het secretorische type – meer slijm produceren – als het conflictaspect in de zin is van “niet kunnen verteren”.

De tumor kan ook vlakgroeiend zijn van het absorptieve type – meer slijm produceren – als het conflictaspect in de zin is van “niet kunnen inlijven”.

Als de mate van de celdeling een bepaalde grens overschrijdt, beschouwt de conventionele geneeskunde de kanker als “kwaadaardig”; onder die limiet wordt de tumor als “goedaardig” beschouwd of gediagnosticeerd als een darmpoliep.

Er zijn geen symptomen tijdens de conflictactieve fase. Een grote tumor veroorzaakt echter een vernauwing van de dikke darm (met “potlood-ontlasting”), wat kan leiden tot een obstructie van de darm die chirurgie vereist.

De genezingsfase van de dikke darm

Na de conflictoplossing begint de normalisering van de darmfunctie. Het lichaam activeert zuurvaste schimmels of mycobacteriën zoals TBC-bacteriën, om het overtollig weefsel – tumor – die niet langer nodig is af te breken. Een tuberculeus necrotische afbouw van de tumor.

Helingssymptomen zijn bloed en slijm in de ontlasting, diarree, koorts, nachtzweten, dikkedarmontsteking – zie artikel over colitis. Tijdens de genezingscrisis – epicrisis ontstaan er sterke buikkrampen met rilkoorts en sterke bloeding.

Een “schimmelinfectie in de darmen” geeft aan dat schimmels ondersteunend zijn bij het genezingsproces. Er kan overgroei ontstaan van de bacterie Escherichia coli die zowel de dunne als de dikke darm bevolkt. Dit gaat gepaard met diarree. Afhankelijk van de mate van de conflictactieve fase variëren de symptomen van mild tot ernstig.

Als de vereiste microben niet beschikbaar zijn bij het oplossen van het conflict, omdat ze zijn vernietigd door een overmatig gebruik van antibiotica, blijft de tumor aanwezig die door het lichaam ingekapseld wordt. In de conventionele geneeskunde zal dit hoogstwaarschijnlijk worden gediagnosticeerd als een darmpoliep of een “goedaardige kanker”.

Opmerking:

Als gevolg van een actief existentie- of bestaansconflict met betrekking tot de nierverzamelbuizen, ontstaat er waterretentie in het genezingsgebied. In de Germaanse geneeskunde spreekt men van het Syndroom. Dit verergert de genezing en kan de dikke darm blokkeren.

Hier wordt het vastgehouden vocht overmatig opgeslagen in het genezingsgebied. Tijdens de conflictactieve fase kan er een occlusie – verstopping – optreden. Het is tijdens de genezingsfase dat de blindedarm ontstoken raakt en gediagnosticeerd zal worden als een blindedarmontsteking. Een scheuring van de blinde darm treed op wanneer de Epileptoïde Crisis intens is.

Therapie:

Conflict en zijn sporen achterhalen en zo mogelijk reëel oplossen indien het conflict nog actief is.

Affirmaties: “Deze situatie doet zich voor opdat ik hieruit kan leren”. “Door mijn eigen denken en handelen heb ik deze situatie aangetrokken”. “Aan ergernis heeft niemand iets!” “Alles heeft zin en hiervan kan ik leren”.

Geneesmiddelen voor de darm:

Geen onnodige medicatie innemen.

Thee: duizendguldenkruid, agrimonie, venkel, pepermunt en duizendblad.

Uitgebreid kauwen, genieten van het eten!

Colontherapie, darmspoeling ter ontgifting.

Ricinusolie pakking op de buik.

Warme buikwikkels met zoutoplossing.

Het lichaam wilt vasten bij darmproblemen: de oudste therapie bij verteringsproblemen. Bij het vasten volgen we ons instinct, net zoals dieren wanneer zij niets eten. Vasten onder dwang of druk verstoort de spijsvertering en veroorzaakt nieuwe conflicten en nieuwe aandoeningen.

“Willfort”: 3-weekse kuur met vers geperst zuurkool-sap – over de dag verdeeld 0,5 – 1 liter drinken.

De darmflora, ons detox-systeem

De ecologie van een bos

Als je in een bos gaat wandelen, dan kun je paddenstoelen vinden. Een paddenstoel is het vruchtlichaam van een schimmel, deze schimmel vormt een mycelium, een netwerk van allerlei schimmeldraden.

De functie van het mycelium is om elk jaar de afgevallen bladeren, takjes enzovoort te verteren en deze om te zetten in humus. Toxische stoffen worden door de schimmel afgebroken. Dat houdt de natuur en het bos zuiver en gezond. En geef toe, bosgrond heeft toch een heerlijke frisse geur.

Er komen voedingsstoffen vrij die door de planten en de bomen weer kunnen worden opgenomen.

Paddenstoelen en microben zijn een onderdeel van een perfect werkend ecologisch systeem in onze natuurlijke wereld. Op deze wijze ontstaat er een fantastische samenwerking van alle levensvormen in het bos waarbij een evenwicht gehandhaafd blijft dat alle planten, dieren en bomen gezond houdt.

Evenwicht is de basis van gezondheid, ook in het menselijke lichaam.

Het menselijke lichaam bevat meer bacteriën en schimmelbacteriën dan lichaamscellen. Er heerst een symbiose in het lichaam dat harmonieus werkt en je gezond houdt als je je in een toestand van evenwicht bevindt. Een harmonieus en dynamisch evenwicht dat goed is voor alle partijen inclusief de gastheer.

De ecologie in het lichaam is evenwichtig en gezond. De microbiële flora van het lichaam zorgt ervoor dat we kunnen leven en overleven.

De belangrijkste schimmel in het menselijke lichaam is de Candida albicans, hij leeft voornamelijk tegen het darmslijmvlies, om het darmslijmvlies te beschermen tegen irritatie van schadelijke stoffen in onze voeding.

De hersenen activeren bacteriën of schimmels indien dit noodzakelijk is om te kunnen overleven, bijvoorbeeld als de darmtumor geen functie meer heeft omdat het conflict is opgelost.

De darmflora die zowel bestaat uit bacteriën als schimmels hebben een sterk ontgiftende functie, zodanig dat giftige stoffen op een veilige manier het lichaam kunnen verlaten. In feite kunnen we niet overleven zonder schimmels en bacteriën, het zijn harde werkers om weefsels bij reparatiewerken te herstellen en te ontgiften.

Volgens de vijf biologische natuurwetten is een ontsteking altijd een genezingsfase. Wist je dat de lymfe ongeveer 80% verbonden is met de darmen en hun flora? De lymfe heeft ook een flora. In het lichaam heb je vele flora’s, allemaal bedoeld om het lichaam in goede conditie te houden.

Een verstoorde spijsvertering is meestal het gevolg van onverteerde voeding dat in de darmen een chemisch proces ondergaat dat bekendstaat als ‘vergisting en verrotting’. Daarbij ontstaat een overgroei van bepaalde bacteriën en schimmelbacteriën.

Bacteriën hebben nu net als schimmels een opruimfunctie in de natuur, en voeding dat niet goed verteert is eigenlijk afval. Tumoren hebben de eigenschappen om gifstoffen en geraffineerde suikers uit het bloed te halen, om het bloed zuiver te houden.

Het is geen toeval dat in veel tumoren schimmels groeien die deze gifstoffen en slechte suikers afbreken.

Een slecht werkende spijsvertering vormt veel toxische stoffen die de darmwand irriteert. Als de darmperistaltiek om verschillende redenen niet goed werkt, verstoort dit de darmflora en stijgt de toxische concentratie. Bacteriën en schimmels gaan extra actief worden om deze toxische belasting af te breken.

Bij extreme intoxicatie kunnen schimmels zich door de darmwand heen perforeren om de toxische lading in het lichaam te neutraliseren. Wist je dat gestorven dieren volledig verteerd worden door schimmels? Dit is ook zo bij de mens.

De inwendige vervuiling begint reeds bij een slecht werkende spijsvertering

Teveel eten, negatieve emoties, verzurende voeding, industrieel bewerkt voedsel enzovoort verstoren de spijsvertering. Dit kan irritatie geven op de slijmvliezen van het maag-darmkanaal.

Te zware voeding, de maag steeds overvol eten, denk maar aan de Bourgondische vijf-gangen menu’s tijdens feestdagen hebben een schadelijke werking op de spijsvertering. Op de verkeerde uren eten – denk maar ‘s avonds laat – of eten als het voorgaande nog niet is verteerd, werken ook verstorend op de spijsvertering.

Onder deze omstandigheden kan het voedsel niet goed verteren en dit verstoort in eerste instantie de darmflora, ons ontgiftingssysteem. De problemen kunnen zich reeds voordoen in de maag. Als de maag niet goed werkt, heeft dit gevolgen voor de darmen. Het slijmvlies van het spijsverteringskanaal, van de mond tot aan de anus wordt in feite geïrriteerd.

Het logische gevolg is dat darmen onverteerd voedsel krijgen.

Voedsel moet ECHT VERTEREN in de maag en het duodenum of de twaalfvingerige darm. Het is belangrijk dat de dunne en dikke darm altijd verteerde voeding ontvangt voor een gezonde darmflora. Onverteerde voeding zorgt ervoor dat sommige bacteriën en gisten stuurloos worden, want het is hun natuurlijke taak om afval op te ruimen.

Het onnatuurlijke voedsel van de industrie

Industrieel bewerkt voedsel met bewaarmiddelen en E-nummers kunnen echt niet goed verteren. Het lichaam kan deze onnatuurlijke voeding niet herkennen als voedsel. De natuurlijke ”streepjescode” is door industriële bewerking en toevoeging van chemicaliën beschadigd.

Met als gevolg dat het begint te gisten en te rotten in het spijsverteringskanaal. Bedenk, als voedsel behandeld wordt om lang te bewaren, hoe kan het dan goed verteren in de maag?

Natuurlijk zongerijpte voeding heeft een specifieke “streepjescode” dat het menselijke lichaam kan herkennen als voedsel dat informatie bevat. Geïndustrialiseerd voedsel heeft een deel van die “streepjescode” verloren. De voedingswaarde is door industriële bewerking aangetast.

Voedsel dat gefrituurd, bestraald, bewerkt, geraffineerd, met E-nummers, ingeblikt of door de magnetron is verwarmd bevat weinig voedingswaarde en verteert dus niet goed! Sterk zuurvormend voedsel zoals overconsumptie van dierlijke eiwitten, geraffineerde koolhydraten en hun derivaten, industrieel bewerkte oliën en vetten, zuivelproducten, alcohol en gebrande dingen zoals koffie, koolzuurhoudende dranken, bewaarmiddelen, drugs en medicijngebruik zullen het slijmvlies sterk irriteren.

De anatomie van het menselijke organisme is niet in staat om grote hoeveelheden rood vlees te verteren. Enzymen van de maag en de pancreas zijn niet krachtig genoeg om rood vlees te verteren. Katachtigen hebben maagzuur dat 30 maal krachtiger is dat het maagzuur van de mens.

Serotonine, ons gelukshormoon

95% Van de serotonine wordt in het slijmvlies van de dikke darm geïnitieerd. Dus je gelukkig voelen hangt ook af van de werking van je spijsvertering. Bij verstoring van de darmflora wordt de synthetisatie van serotonine in de darmwand belemmerd. Serotonine helpt het lichaam om de genezende stofjes aan te maken in de hersenen, je wordt ook vrolijker.

Naar de avond toe wordt door de pijnappelklier de serotonine omgezet in melatonine, waardoor je spijsvertering trager gaat werken en je hele lichaam in rust gaat. Serotonine stimuleert overdag de pancreas en de maag actief met de uitscheiding van spijsverteringsenzymen. Daarom is het beter om tijdens de avonduren geen grote maaltijden te eten.

Dodelijke microben?

De zogenaamde meest dodelijke microben zijn overal aanwezig, alles is gecontamineerd met deze “beestjes”. Op de huid, de keukenkast, ons bed en in de gehele spijsvertering komen ze voor. De waarheid is dat ze in feite onschadelijk zijn, tenzij we ongezond eten en leven waardoor we onze algemene gezondheid verzwakken.

Microben en gisten in de darmflora kunnen stuurloos worden als ze een voedingsbodem vinden dat bestaat uit onverteerd voedsel. Het is belangrijk om er alles aan te doen om de spijsvertering goed te laten werken, ons lichaam te zuiveren en te ontgiften. Elke dag opnieuw als levensstijl.

De verzwakking van de algemene gezondheid en de darmflora wordt verergerd door elk spijsverteringsprobleem symptomatisch te behandelen. Door symptomen van spijsverteringsklachten te onderdrukken of te verwijderen, kan het lichaam niet herstellen en zijn afval niet meer kwijt.

Het lichaam wordt letterlijk tegengewerkt om zich via symptomen te ontdoen van schadelijke stoffen.

Als afvalstoffen, slijmen en onverteerd voedsel langer dan normaal achterblijven in de darmen, soms jaren achtereen in een verdroogde vorm, gaan de darmen zich beginnen uitzetten.

Het betreft geïndustrialiseerd voedsel, onvoldoende gekauwd, tussen de maaltijden door eten als het voorgaande voedsel nog niet is verteerd, zware maaltijden laat in de avond, verkeerde voedselcombinaties enzovoort. Samenhangend met emotionele stress en biologische conflicten of trauma’s. Deze situatie verlamt letterlijk de spijsvertering in zijn totaliteit.

Het spijsverteringskanaal verandert in een rioolbuis, dat groen licht geeft aan een stuurloze overgroei van microben en gisten die alle afval en onverteerd voedsel dat ze vinden gaan afbreken. Maar microben scheiden ook secretie uit en dat is puur gif en enorm irriterend voor de darmwand.

De gehele darmflora is uit evenwicht met alle gevolgen vandien. Zo ontstaan de onwelriekende darmgassen waar je alleen maar ongemakkelijk van wordt als je ze ruikt!

De darmwand en het lymfesysteem van de darmen gaan deze gifstoffen opnemen en proberen te neutraliseren. De constante aanvoer van dit gif zal lymfoedeem veroorzaken en er ontstaat een zwelling in de onderbuik. Door water toe te voegen worden toxische stoffen verdund en minder irritant voor de lichaamsweefsels.

Vaak ontstaan problemen in de cisterna chyli lymfevaten en de borstbuis, en neemt het vocht alleen maar toe. Het zijn allemaal noodmaatregelen die het lichaam moet nemen om te voorkomen dat het gif in de bloedstroom terechtkomt. Want als dat toch zou gebeuren betekent dat een septische shock voor het lichaam en dat is levensbedreigend.

Veel mensen kiezen voor onze ongezonde levensgewoonten, verkeerde voedingsstijl en houden negatieve emoties en stress vast. Er ontstaan steeds meer lagen van verhard slijm, onverteerde voeding en toxines die zich als een verharde korst rondom tegen de darmwand gaan vormen.

Dit zorgt voor een verstijving van de darmwanden en stagnatie van de darmperistaltiek. De dikke darm kan niet anders dan uitzetten en verzwaren. De geboorte van een opgezette buik.

Deze factoren zorgen er uiteindelijk voor dat ons voedsel nog langer in onze darmen achterblijft dan normaal. De voedselbrij verandert in een plakkerige massa dat ook droog en hard kan worden en blijft vastzitten tussen de darmvlokken van de dikke darm. Als grote hoeveelheden microben deze massa gaan ‘bewerken’ is diarree het resultaat. Constipatie en diarree gaan elkaar afwisselen.

Het continu onderdrukken of bestrijden van milde symptomen van verstoring van de spijsvertering leidt tot energietekort. Weet dat geestelijk energie uiteindelijk ook afkomstig is van de spijsvertering. Gebrek aan geestelijke energie zorgt ervoor dat je moeilijker kennis en wijsheid kunt incorporeren. Gevolg: je bent gevoeliger voor biologische schokken.

De emotionele factor van darmkanker (Christiane Beerlandt)

Langzaam peinzend en dromend van verwachtingsvolle perspectieven, terwijl je niet met een vaste voet op de grond staat. Sluit jij jezelf niet af voor de echte realiteit en inclusief de aanvaarding van de minder fraaie kanten van het leven?

Het wordt jou stilaan duidelijk dat het leven jou vertelt dat jij gewoon niet verder komt met je dromen, je denken en jezelf iets voor te spiegelen. Wat is de echte werkelijkheid, waar zijn jouw echte waarden? Ben jij de droom, de gedachte of de roes geworden in plaats van de echte IK in de realiteit van het hier en nu?

Jezelf zien in de vorm van vlees en bloed, niet zwevend in de sfeer van gedachten en je dromen. Het leven nodigt je keihard uit om jezelf naar werkelijkheid in te schatten en te waarderen, het hoge in jezelf tot ontwikkeling te brengen. Alles dat minder is dan het hoge in jezelf los te laten. Ook je belang aan valse waarden loslaten.

Het wil absoluut niet zeggen dat je een slecht mens bent, maar dat jij jezelf verliest in waarden die geen echte waarden zijn. In feite wordt aan jou gevraagd om nuchter met beide voeten op de grond naar het hier en nu te kijken, uit de roes of schijnvreugde te treden.

Je niet meer te verbergen achter iets of iemand anders proberen te zijn. Treed naar voren met je ware gevoelens, je ware IK, je ware hart en breng dit alles tot expressie. Zeg tegelijkertijd ook wat er werkelijk in je omgaat, stop met opkroppen! Tandengeknars, om je gevoelens en gedachten niet te moeten tonen of te bedwingen zorgt ervoor dat jij al je kostbare bezit stijf onder je arm vastgeklemd vasthoudt.

Wat dit bezit ook moge zijn, uiterlijke schijn, een diploma, emotioneel geheim, vrienden, familie, kinderen en prestaties bijvoorbeeld. Het gehechte belang aan materiële waarden, waarom wil je zoveel bijhouden, ben je angstig of boos iets van jezelf prijs te moeten geven?

Zowel letterlijk als figuurlijk, materieel of emotioneel? Misschien ben je boos op de wereld omdat je bang bent iets tekort te komen? Is er angst omdat men jou iets zou ontnemen?

Dit wantrouwen en verbergen doet jou ter plaatse stagneren, je komt niet verder en het lijkt alsof de ander de oorzaak is van jouw lijden. Durf te kijken naar datgene dat negatief is dat je als niet-ziende misschien tot dusver bij je hebt gehouden.

Ga in jezelf op zoek naar de echte waarden, stop ermee zinsbegoocheling te koesteren. Laat alles los wat niet past binnen het kader van jouw echte waarden. Een loslaten in zelfliefde en in open communicatie met andere goede mensen, zonder jouw onderliggende gevoelens weg te drukken.

Liefdevol gevend aan jezelf, aan anderen. Oude dingen uit het verleden die je ergerden loslaten. In liefde, vrede, begrip en rust bouwen aan je echte mooie kernwaarden. Wees daar gelukkig en dankbaar om.

Gepubliceerd op 17/06/2024

Daniël Derweduwen

Delen:

 

Gerelateerde Publicaties

 

  • Cataract of grauwe staar Het oog is het meest complexe orgaan van het lichaam. In dit kleine orgaan bevinden zich drie kiembladen: het endoderm, het nieuwe mesoderm en het ectoderm. Deze drie structuren dienen slechts één doel: kijken en zien. Dr. Hamer heeft veel ontdekt over het oog en dankzij zijn onderzoek kunnen we vele oogaandoeningen beter begrijpen. Emotioneel actieve conflicten spelen zich af in het binnenste gebied van het oog. Volgens de reguliere geneeskunde takelen eiwitten in het oog af, waardoor de transparantie van de ooglens langzaam afneemt. Hierdoor krijg je wazig zicht, wat het scherp zien belemmert. [...]

    By Published On: 10/06/2024
  • De functie van de galblaas De galblaas of vesica biliaris is een klein, peervormig zakje waarin gal kan worden opgeslagen. Ze bevindt zich rechtsboven in de buikholte, tegen de onderkant van de lever. De galblaas is verbonden met het hepatische systeem via de ductus cysticus, die direct in de ductus choledochus uitmondt. De galblaas heeft een wateronttrekkende werking op de gal die zodoende wordt ingedikt en een typische groene kleur krijgt. Gal is een vrij dikke, geelgroene vloeistof die in de lever wordt geproduceerd. Gal wordt verzameld in de galblaas, waar het wordt opgeslagen totdat het nodig is voor [...]

    By Published On: 27/05/2024
  • De galwegenDe galwegen vertakken zich door de lever in een boomachtige structuur. Het zijn kanalen waardoor gal stroomt. Gal is een vloeistof die door de lever wordt geproduceerd en is belangrijk voor de spijsvertering, vooral voor het verteren van vetten. De ductus hepaticus (grote leverkanaal) voegt zich samen met de ductus cysticus (afvoergang van de galblaas) om de ductus choledochus (grote galweg) te vormen. De ductus choledochus mondt uit in de alvleeskliergang voordat het in de darm terechtkomt.Gal wordt geproduceerd in de lever en opgeslagen in de galblaas, een peervormig zakje waarin galvloeistof tijdelijk wordt opgeslagen. Wanneer vet voedsel de [...]

    By Published On: 26/05/2024