De voornaamste oorzaak van darmproblemen = verstopping

De irritatie van het darmslijmvlies door giftige stoffen

Het slijmvlieslaag van het spijsverteringskanaal fungeert als een beschermende barrière aan de binnenkant van de darm. Het voorkomt dat het bloed vergiftigd zou worden. Een barrière dat voorkomt dat giftige stoffen in de bloedbaan zou binnendringen en bloedvergiftiging zou veroorzaken. Ons leven komt letterlijk in gevaar als deze inwendige huid wordt beschadigd en de giftige stoffen rechtstreeks in de bloedbaan terechtkomen.

Verschillende factoren kunnen het darmslijmvlies irriteren en beschadigen, waarbij veel darmproblemen worden veroorzaakt door het consumeren van schadelijk voedsel in combinatie met onverwerkte emoties en trauma’s. Het spijsverteringskanaal staat in directe verbinding met het emotionele centrum van de hersenen, ook wel bekend als het limbisch systeem.

Zowel negatieve als positieve emoties hebben invloed op het spijsverteringskanaal. Negatieve emoties kunnen leiden tot verstoppingen en de vorming van giftige stoffen, terwijl positieve emoties een genezend effect hebben en de peristaltische beweging van de darmen positief beïnvloeden.

Schadelijk voedsel is voedsel waar het lichaam weinig mee kan, waardoor het niet goed verteert. Dit zijn vaak bewerkte voedingsmiddelen waarbij voedzame nutriënten zijn verloren gegaan door industriële processen en chemische stoffen zijn toegevoegd, zoals conserveermiddelen om de houdbaarheid te verlengen. Hierdoor kan het lichaam dit voedsel niet goed verteren in de maag en de twaalfvingerige darm.

Omdat het lichaam niets kan met voedsel dat schadelijk is voor het bloed en de lichaamsweefsels, blijft het te lang in het verteringskanaal achter en ondergaat het een chemisch proces dat bekendstaat als vergisting en verrotting. Dit proces produceert grote hoeveelheden afvalstoffen en giftige toxines die de darmflora uit balans brengen.

In de dikke darm leven meer dan 400 verschillende organismen, waaronder bacteriën en gisten, die in een evenwichtige dynamische samenwerking gedijen. Een gebalanceerde darmflora is essentieel voor een goede afvoer van afvalstoffen en reststoffen van verteerde voeding.

Maar wanneer grote hoeveelheden industrieel bewerkt voedsel in de darmen terechtkomen en daar gaan vergisten en rotten, raken bacteriën en schimmels uit balans, wat leidt tot verstoring van de evenwichtige darmflora. Dit fenomeen staat bekend als microbiële overgroei.

Normaal gesproken is het de taak van micro-organismen en schimmels om afval op te ruimen, maar bij een verstoring van de darmflora kunnen ze zich razendsnel vermenigvuldigen, vooral in combinatie met het vasthouden van negatieve emoties of onopgeloste trauma’s.

Deze overgroei leidt tot de vorming van grote hoeveelheden giftige toxines en afvalstoffen, die de inwendige huid van het spijsverteringskanaal kunnen irriteren. Candida, een gist, bevindt zich normaal gesproken op het slijmvlies van de darmen om dit slijmvlies te beschermen tegen irritatie door giftige stoffen uit de voeding. Echter, als het voedsel niet goed verteerd is en begint te rotten, kan de candida zich ontwikkelen tot een schimmel om dit afval af te breken.

Wat is schadelijk voedsel?

Voedsel dat zijn natuurlijke voedingswaarde verliest door industriële bewerking, zoals het toevoegen van chemische lichaamsvreemde stoffen, raffinageprocedures, bestraling, verhitting, inblikken, frituren en het combineren van nutriënten die verkeerde voedselcombinaties vormen, is ronduit giftig voor het lichaam en de bloedwaarden. Voeding dat in de magnetron is verwarmd of bereid is ronduit toxisch voor je lichaam en de bloedwaarden.

Bovendien zijn er sterk zuurvormende voedingsmiddelen, zoals teveel dierlijke eiwitten. Onze overconsumptie van dierlijke eiwitten vormt een groot probleem. Anatomisch gezien is het menselijk lichaam niet ontworpen om zo’n grote hoeveelheden vis, vlees, gevogelte, eieren, melk, kaas en zuivel goed te verteren. Onze maag heeft niet zo krachtige spijsverteringsenzymen zoals katachtigen of andere carnivoren wel hebben.

In vergelijking met 150 jaar geleden, toen de meeste mensen met moeite 15 kg dierlijke eiwitten per jaar consumeerden, is de hoeveelheid dierlijke eiwitten nu gestegen tot meer dan 120 kg per jaar. Dit heeft geleid tot een afname van het niet-zuurvormende voedsel, zoals plantaardig voedsel, in vergelijking met 150 jaar geleden. Als gevolg hiervan komen veel dierlijke eiwitten onverteerd in de darmen terecht, wat leidt tot sterke vergisting en rotting.

Andere sterk zuurvormende stoffen die de darmflora ernstig verstoren zijn onder meer geraffineerd zout of keukenzout, chocolade (met uitzondering van pure chocolade), koolzuurhoudende dranken, stimulerende middelen, geraffineerde suikers en alcohol, snoep, vruchtensappen in pakken of flessen. Ook drugs en medicijnen irriteren het slijmvlies van het spijsverteringskanaal.

Schadelijk voedsel omvat al het voedsel dat door het lichaam niet wordt herkend als voedzaam en ondersteunend voor de algemene gezondheid en het detoxificatiesysteem.

In essentie is goed voedsel natuurlijk voedsel in zijn oorspronkelijke staat, verrijkt met fotonen door de zon. Dit voedsel bevat een soort ‘streepjescode’ die het lichaam kan herkennen. Het lichaam haalt vervolgens energie en informatie uit deze streepjescode, die nodig zijn voor voeding en voeding vanuit de omgeving.

Het droevige nieuws is dat meer dan 90% van alle voedingsmiddelen in de supermarkt een industriële bewerking heeft ondergaan, waarbij de natuurlijke ‘streepjescode’ is veranderd. Dit is niet gunstig voor de maag en de darmen.

Wanneer je het spijsverteringsslijmvlies ook nog eens regelmatig blootstelt aan fosforzuur, dat rijkelijk aanwezig is in frisdranken, zullen de problemen alleen maar toenemen. Fosforzuur en andere chemische stoffen kunnen leiden tot etterende wonden, met perforatie als complicatie.

Het lichaam probeert inwendige wonden te genezen

Het lichaam zet alles in het werk om inwendige beschadigingen en wonden te genezen en bloedvergiftiging te voorkomen. Bij het herstellen van beschadigingen en wonden van de maag en darmen is pus en etter een natuurlijk bijeffect. Pus of etter bestaat eigenlijk uit verrot celmateriaal afkomstig van weefselherstel van aangedaan weefsel, veroorzaakt door giftige stoffen en effecten van biologische schokken.

Pus en etter bevatten veel bacteriën, vooral dode microben. Deze bacteriën en schimmels dragen bij aan het herstel en de ontgifting van de aangedane weefsels, maar produceren ook excrementen die toxines zijn en die verdere weefselbeschadiging kunnen veroorzaken. Dit kan leiden tot heftige ontstekingsreacties in het lichaam, bekend als cytokinestormen.

Hoewel een ontsteking in principe bedoeld is om weefsels te herstellen en te ontgiften, kan het proces uit de hand lopen en gevaarlijk worden door een overvloed aan gifstoffen, bijvoorbeeld door onverteerd voedsel. Het is echter belangrijk op te merken dat de microben hierbij slechts het gevolg zijn en niet de oorzaak; zij ruimen enkel afval op.

Dit kan leiden tot pijn en verstopping, zoals we zien bij veel darmproblemen zoals colitis, diverticulitis en de ziekte van Crohn. Het is dus van belang om dagelijks het lichaam te ontgiften en te zuiveren, zodat de giftige stoffen afgevoerd kunnen worden en microben toch de weefsels kunnen herstellen en ontgiften tijdens de inflammatie of ontsteking. Het is ook essentieel om het biologische conflict en zijn sporen zo goed mogelijk op te lossen.

Wanneer je je inzet om goed gerijpt voedsel te consumeren en zuurvormend voedsel vermijdt, zijn je darmen veel beter in staat om pus en etter af te voeren. Het is echter ook van belang om negatieve emoties op te lossen. Het niet afvoeren van pus en etter als gevolg van onopgeloste schokken en trauma’s kunnen verdere complicaties veroorzaken. Een ernstige complicatie is dat het gif uiteindelijk in de bloedbaan terechtkomt, met een septische shock en zelfs de dood tot gevolg.

Het lichaam doet er alles aan om zo’n scenario te voorkomen, maar dit kan resulteren in een slecht gevoel terwijl het lichaam probeert te overleven.

Wanneer de darmen poliepen en tumoren vormen, kan dit ook veroorzaakt worden door een onverteerbare mentale last in de geest. Mentaal onverteerbare lasten zijn vaak de oorzaak van darmkanker. Deze lasten kunnen de spijsvertering verstoren, waardoor er steeds meer toxische belasting ontstaat. Kankercellen of tumoren hebben de eigenschap om giftige stoffen op te nemen, en in tumoren kunnen ook schimmels aanwezig zijn die deze gifstoffen afbreken.

Het is door de kankergroei van het darmslijmvlies dat er meer slijm geproduceerd wordt met de biologische doelstelling dat de brok erdoor zou kunnen, in dit geval de mentale brok.

Op deze manier worden giftige stoffen zo lang mogelijk uit de bloedbaan gehouden, zodat het lichaam kan overleven in deze gevaarlijke, geïntoxiceerde omgeving. Verzuring en mogelijk zuurstoftekort hebben dus dezelfde oorzaak als de ontwikkeling van darmkanker of andere vormen van kanker. Zo is zuurstoftekort dus gecorreleerd aan kanker. Zuurstoftekort is nooit een oorzaak van kanker.

Een natuurlijk proces dat leidt tot genezing

Een ziekte of ontsteking van de slijmvliezen van het spijsverteringskanaal en de luchtwegen wordt niet veroorzaakt door microben. Verziekt weefsel wordt nooit veroorzaakt door zogenaamde “ziekteverwekkers”. Dat is dualistisch denken waarmee we op het verkeerde spoor worden gezet.

In werkelijkheid wordt verziekt weefsel altijd in de eerste plaats veroorzaakt door de aanwezigheid van schadelijke stoffen, toxines en de effecten van biologische schokken. Dit leidt tot verzuring en zuurstoftekort in het weefsel, wat op zijn beurt irritatie van het darmslijmvlies veroorzaakt. Geïrriteerde lichaamsweefsels nodigen vervolgens microben uit. Microben zijn altijd gecorreleerd aan de symptomen.

Het zijn eenvoudige natuurwetten. Microben hebben een opruim- en herstelfunctie in de natuur, en dit geldt ook voor het menselijke lichaam. Hippocrates, die 2500 jaar geleden leefde, was zich al bewust van dit natuurlijke proces.

De zogenaamde schadelijke en dodelijke bacteriën, die betrokken zijn bij de meeste ziekten en ontstekingen, worden in feite overal aangetroffen. We vinden ze in de keuken, de slaapkamer, op het servies, onze computer, op de huid en handen, in het haar en op deurknoppen. Ondanks dat iedereen blootgesteld wordt aan deze micro-organismen, wordt niet iedereen ziek. De waarheid is dat deze bacteriën totaal onschadelijk zijn voor ons.

De dikke darm met bifidus bacteriën

Wat maakt bacteriën overactief waardoor overgroei ontstaat?

Het is belangrijk om te erkennen dat het voortdurend consumeren van ongezonde voeding en het vasthouden van negatieve emoties kunnen leiden tot een verandering in bacteriën, waardoor ze zich ontwikkelen tot een potentiële overgroei die gedijen in een omgeving van afvalstoffen.

Een symptomatische benadering van ziekten, inclusief het gebruik van medicijnen en vaccins, kan de toxiciteit in het lichaam verhogen in plaats van verminderen. Ook de serums uit vaccinaties bevatten zoveel giftige stoffen die bedoeld zijn om je algemene gezondheid en het detoxsysteem te versterken, maar in plaats daarvan verzwakken ze de algemene gezondheid en het detoxsysteem.

Het bestrijden van symptomen met medicijnen en vaccins kan het vermogen van het lichaam om zichzelf te ontgiften ondermijnen. Dit kan resulteren in bijwerkingen en complicaties, waarvan sommige ernstig kunnen zijn, zoals shock, neurologische problemen en zelfs overlijden. Daarom is het belangrijk om een holistische benadering te hanteren, gericht op het verbeteren van de algehele gezondheid, in plaats van alleen symptomen te bestrijden.

Bacteriën zijn inderdaad inherent onschadelijk in een gezonde en gebalanceerde omgeving, zoals het spijsverteringskanaal. Echter, wanneer ze worden blootgesteld aan bedorven voedsel of andere ongunstige omstandigheden, kunnen ze zich ontwikkelen tot overmatige populaties om deze gifstoffen en afvalstoffen te elimineren, wat hun natuurlijke functie is.

Ons lichaam is eigenlijk buitengewoon slim en uitgerust met mechanismen om op een effectieve manier om te gaan met verschillende soorten bacteriën, gisten en andere micro-organismen in onze darmflora. In een gezond individu worden deze organismen in balans gehouden en worden zelfs potentieel schadelijke parasieten geëlimineerd voordat ze schade kunnen veroorzaken.

Een gezond lichaam met een gebalanceerde darmecologie is voortdurend in staat om afvalstoffen en toxines te verwijderen, waardoor de voedingsbodem voor overmatige groei van schadelijke organismen wordt verminderd. Dit benadrukt nogmaals het belang van het handhaven van een gezonde levensstijl en het ondersteunen van de natuurlijke processen van het lichaam om optimale gezondheid te behouden.

Het is waar dat we veel kunnen leren van dieren. Honden en katten likken instinctief hun wonden schoon. Bacteriën die betrokken zijn bij het genezingsproces van een wond worden feitelijk door de hersenen geactiveerd om te helpen bij het genezingsproces.

Het wordt echter een ander verhaal als afvalstoffen en toxines van onverteerd voedsel te lang in de darmen blijven. Soms kunnen bepaalde stoffen van onverteerd voedsel wekenlang tussen de darmvlokken blijven hangen.

Bij veel mensen raken de darmen verstopt door lagen verhard slijm en afvalstoffen van onverteerd voedsel, die zich jarenlang kunnen opbouwen. Factoren zoals te snel eten, onvoldoende kauwen, verkeerde voedselcombinaties en laat op de avond grote maaltijden eten, kunnen allemaal bijdragen aan een verstoorde spijsvertering en de ophoping van onverteerd voedsel in de darmen.

Het is bekend dat verkeerde voedselcombinaties de werking van de maag verstoren. Ook laat op de avond grote maaltijden eten kan leiden tot extra vergisting en verrotting van voedsel. Bovendien kan het eten terwijl het voorgaande nog niet is verteerd, zeer giftige toxines creëren. Al deze factoren kunnen de spijsvertering ernstig verzwakken en bijdragen aan het ontvangen van onverteerd voedsel in de darmen.

Daarnaast hebben negatieve emoties zoals woede, angst en verdriet ook een aanzienlijke invloed op de spijsvertering. Bovendien zijn echte conflicten met betrekking tot de spijsvertering, zoals mentale blokkades, de oorzaak van darmziekten. Onverteerd voedsel kan deze situatie verder verergeren.

Wat gebeurt er als de darmen onverteerde voeding ontvangen?

Microben worden stuurloos als ze het groene licht krijgen om zich te verspreiden door het spijsverteringskanaal. Normaal gesproken worden deze microben in evenwicht gehouden door de algemene gezondheid en het detoxsysteem.

Echter, wanneer microben een voedingsbodem vinden in onverteerde voeding, gaan ze zich explosief vermenigvuldigen. Dit resulteert in het spijsverteringskanaal dat verandert in een soort menselijke rioolbuis, waarin alle aanwezige afval wordt afgebroken.

Terwijl ze onverteerde voedingsstoffen en toegevoegde chemische stoffen aanvallen, produceren ze giftige toxines via hun uitwerpselen. Zelfs de dood van microben kan resulteren in giftig afval. Alles wat ze tegenkomen, wordt omgezet in toxisch materiaal.

Deze toxines omvatten cadaverine, een kleverige, kleurloze, toxische ptomaïne (lijkgif) met een smerige geur, gevormd door de activiteit van bacteriën op onverteerde dierlijke eiwitten van vlees en vis. Cadaverine wordt ook geproduceerd door rottende eiwitten en dode micro-organismen.

Een andere giftige stof is putrescine, een organische chemische stof die ook wordt gevormd door rottend vlees en een vergelijkbare onaangename geur heeft. Butyraatzuur, met een zure geur, wordt ook geproduceerd en wordt aangetroffen in braaksel, Parmezaanse kaas en ranzige boter.

Daarnaast ontstaat methylmercaptaan door het rottende voedsel in de darmen. De chemisch toegevoegde stoffen veranderen ook in toxisch vergif.

Hoe reageert het lichaam op deze noodsituatie?

De darmwand en het lymfesysteem beginnen deze giftige stoffen op te nemen om ze te neutraliseren. In deze systemen bevinden zich veel cellen die zich bezighouden met ontgifting. Echter, bij veel verstoppingen en ontstekingsreacties is de aanvoer van giftige stoffen groter dan het vermogen van het lichaam om ze te neutraliseren.

In dergelijke gevallen komen schimmels in actie om de toevloed van gifstoffen af te breken, waarbij Candida een bekend voorbeeld is. Het is belangrijk op te merken dat Candida niet de oorzaak is van de aandoening, maar eerder het gevolg ervan. Schimmels zoals Candida spelen een rol bij het afbreken van zwaar giftige stoffen.

De constante aanvoer van toxisch materiaal kan lymfoedeem veroorzaken. Dit resulteert in zwelling in de onderbuik omdat de lymfestroom wordt geblokkeerd in de borstbuis en de Cisterna Chyli lymfevaten, die zich rond de lendenwervels bevinden. Hierdoor worden andere lymfestromen in het lichaam ook belemmerd in de doorstroom van lymfevocht, wat leidt tot een toename van vocht en zwelling, vooral rond de taille.

De ontstekingen aan de binnenkant van de darmen en het lymfesysteem van de darmen, samen met de zwelling, zijn noodmaatregelen die het lichaam neemt om te voorkomen dat de toxines worden opgenomen door de bloedstroom. Deze preventieve maatregel is bedoeld om een septische shock en mogelijk de dood als gevolg daarvan te voorkomen.

Bij ernstige darmaandoeningen is er sprake van een onderliggende biologische schok of trauma, waardoor de spijsvertering niet goed kan functioneren en er veel gifstoffen ontstaan. Darmaandoeningen worden meestal veroorzaakt door onverteerbare mentale brokken, zoals beschreven in de Germaanse Geneeskunde. Zie index ziekten op deze website.

Het lichaam reageert op deze geïntoxiceerde darmen door de aangetaste delen van de darmen te verharden en te verdrogen in een poging tot overleving. Dit is echter slechts een tijdelijk overlevingsmechanisme en het begin van het ontstaan van chronische ontstekingen in de dikke darm. Via ontsteking probeert het lichaam het beschadigde weefsel te herstellen en te ontgiften.

Wanneer negatieve emoties worden vastgehouden in combinatie met ongezonde eetgewoonten en levensstijl, vormen zich steeds meer lagen van verhard slijm en verdroogde afvalstoffen en toxines rond het aangetaste gebied. Dit kan uiteindelijk leiden tot de vorming van een dikke korst.

Dit alles resulteert in belemmerde darmperistaltiek, waardoor de voeding langer dan normaal achterblijft in de darmen. Hierdoor neemt de bloeddoorstroming van de darmwand af en wordt de opname van voedingsstoffen verminderd.

De reststoffen van voeding en onverteerde voeding transformeren tot een stroperige, plakkerige massa die uiteindelijk droog en hard kan worden, wat leidt tot constipatie. Wanneer grote hoeveelheden bacteriën deze verdroogde massa gaan bewerken, kan diarree optreden, verergerd door negatieve emoties.

Afwisselende periodes van constipatie en diarree, met sterk ruikende ontlasting, kunnen het gevolg zijn van onze ongezonde eetgewoonten en symptoomgerichte benadering. Uiteindelijk kan dit evolueren naar chronische diarree en ontstekingsreacties, in combinatie met onopgeloste biologische conflicten en vastgehouden negatieve emoties.

Het oplossen van emotionele problemen en biologische conflicten, samen met een goede verzorging van de spijsvertering en het gebruik van specerijen vanwege hun ontgiftende eigenschappen, kan helpen. Specerijen zijn een goedkoper en minder vervuilend alternatief voor medicijnen, terwijl ze de spijsvertering stimuleren en het lichaamsmicrobioom in evenwicht houden, waardoor het lichaam effectief kan ontgiften en detoxen.

Gepubliceerd op 13/07/2024

Daniël Derweduwen

Delen:

 

Gerelateerde Publicaties

 

  • Hoe ontgift en zuivert het lichaam zich? Het menselijke lichaam is het pronkstuk van miljoenen jaren evolutie van de natuur. Het lichaam van de mens is evolutionair gezien hoog ontwikkeld en heeft verschillende uiterst intelligente en accurate systemen om zichzelf te kunnen ontgiften en te zuiveren van afvalstoffen en toxines. Deze processen zijn essentieel om te voorkomen dat afvalstoffen en toxines zich ophopen en verzuring veroorzaken, wat kan leiden tot verstoppingen in de fijne haarvaten van onze bloedsomloop, het bindweefsel waarin onze lichaamscellen zijn ingebed, en het lymfestelsel dat overtollige vloeistoffen en stofwisselingsafval afvoert. Wanneer verstoppingen optreden, ontvangen lichaamscellen geen [...]

    By Published On: 03/03/2024
  • Al meer dan 25 jaar wordt wetenschappelijke medische kennis onderdrukt. Natuurwetenschappelijk denken betekent het analyseren van metafysische en psychologische componenten die voorkomen bij kanker en chronische aandoeningen, om deze op te lossen. Het menselijke lichaam heeft dankzij miljoenen jaren natuurlijke evolutie geleerd zichzelf gezond te houden. De mens is eigenlijk het pronkstuk van natuurlijke intelligentie. Het microbioom werkt in evenwicht samen, met een dynamische samenwerking die gunstig is voor alle partijen, inclusief de mens. Microben staan altijd ten dienste van hogere levensvormen. Dr. Hamer begreep dit. Problemen zoals conflicten, trauma's en biologische schokken kunnen dit evenwicht grondig verstoren. In mijn [...]

    By Published On: 03/03/2024
  • Je immuunsysteem is in feite een recyclagesysteemHet lijkt erop dat je immuunsysteem een flinke klap heeft gekregen. Je voelt je slecht en je klachten lijken zelfs erger te worden. Maar voordat we ons haasten naar een antibioticakuur, laten we eens dieper ingaan op ons immuunsysteem en enkele zaken herontdekken.Het immuunsysteem past binnen een dualistische filosofie waarbij ziekte wordt gezien als iets van buitenaf dat het lichaam binnendringt, in plaats van een reflectie van interne geestelijke processen. Echter, de geest is wel degelijk ontvankelijk voor de schokken en trauma's van het leven. Het lichaam is als het ware het voertuig waarmee [...]

    By Published On: 03/03/2024