De achteruitgang van het gebit

Het is belangrijk dat we gehoorzamen aan de natuur

Veel inheemse bevolkingsgroepen hebben klaarblijkelijk de taal van moeder natuur beter begrepen dan onze gemoderniseerde groepen. Maar inheemse bevolkingsgroepen raken in verval als ze ons concept van voeding overnemen. Hier bij ons in het westen is het verval van het menselijke lichaam de laatste decennia enorm toegenomen.

Als we willen overleven gaan we onze hoogmoedige cultuur en zijn waarden compleet moeten herzien aan de hand van de beheersende krachten van de natuur. We staan voor het feit van een verminderende voortplantingsvermogen, achteruitgang van de algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingssysteem, hormoonhuishouding en de verzwakking van de tanden en botten.

Aangezien de natuur onthult dat dit voornamelijk het gevolg is van onvolwaardige voeding kunnen wij de eerste stap zetten. We kunnen zorgen voor toereikende voeding voor zowel de voortplanting als de inspanningen op lichamelijk en geestelijk vlak die in goede banen zou geleid worden.

Inheemse bevolkingsgroepen voorzien in beschermingsfactoren om zich tegen (over)belasting te beschermen. Ze doen dit door inname van ruim voldoende echte voedingstoffen. Echter deze wijsheid is bij de moderne mens volledig verloren gegaan, waardoor moeders, vaders en kinderen uitgeput geraken of zich onvoldoende ontwikkelen.

En de voedingswaarde van ons voedsel gaat jaar na jaar steeds verder achteruit. Daar zijn veel oorzaken voor waar ik nu even niet dieper op in ga. Wel vermeld ik dat industriële bewerking de grootste oorzaak is om voedsel zodanig te bewerken dat het menselijke lichaam niet anders kan dan in verval raken en ziek worden.

Net als succesvolle inheemse bevolkingsgroepen kunnen wij lesprogramma’s opzetten voor de opgroeiende jeugd en hen bekend maken met de natuurlijke behoeften van het lichaam. Dit kan in de vorm van gezonde lichaamsbeweging, juist gebruik van het lichaam, levensstijl en de voedselinname. Dat zou in overeenstemming zijn met de praktijk van veel van de inheemse bevolkingsgroepen die menselijk verval en achteruitgang weten te voorkomen.

Wat doen we fout?

Teveel eten, slechte voeding, het gebruik van farmaceutische medicijnen en stimulerende zaken, slaapgebrek, onvoldoende schoon water drinken etc. verminderen de energiereserves van het lichaam. Het lichaam wordt gevoelig voor ziekte en verval die kan uitmonden in een toxine crisis met bacteriële of fungale ziekten. Het reinigen van het lichaam van opgehoopte afvalstoffen en toxines is reeds de eerste stap. Het aanwennen van zongerijpte voeding in natuurlijke staat en een goede levensstijl creëren de voorwaarden voor het lichaam om zichzelf te genezen en verergering van kanker te voorkomen.

We zijn onze kinderen aan het vergiftigen met voeding. Kinderen en volwassenen die voortdurend last hebben van ziektes dragen in feite de consequenties van het vergif in ongezonde producten. Dit heeft een enorm verergerend effect op aandoeningen en ziekten.

We denken hierbij aan fastfood, bewerkte chocolade, flessen met slasaus, snoep, frisdrank, ijs, chips, light producten, ingeblikt voedsel, kant en klare ontbijtgranen en maaltijden, diepvriesmaaltijden, koemelk, zuivel enzovoort. En dan lijden kinderen aan cariës. Onze arrogantie te denken dat we beter voedsel kunnen produceren dan moeder natuur heeft van ons voedsel een massavernietigingswapen gemaakt. En de meesten onder ons zien dit niet in.

De verstoorde spijsvertering

Ons spijsverteringsstelsel kan op geen enkele wijze voedsel goed verteren dat beroofd is van zijn wezenlijke levens- en lichtenergie. En van bewerkte levensmiddelen die totaal waardeloos zijn geworden door industriële bewerking ongeacht de fantastische ingrediëntenlijst op het etiket. Als ons voedsel bewerkt of gemaakt wordt in een laboratorium, kun je dit echt niet meer als volwaardige voeding bekijken.

Dit voedsel is eigenlijk veranderd in vergif, en dat is het geval met het meeste voedsel dat in warenhuizen verkocht wordt. Het gezondheidssysteem verzwakt door dit door de mens geproduceerde sterk verzurende voeding te eten. Kinderen kunnen nauwelijks het hoofd bieden aan in feite onschadelijke ziektekiemen die in onze natuurlijke omgeving voorkomen.

Deze situatie verslechterd nog eens als kinderen flesvoeding krijgen met ranzige (geoxideerde) cholesterol en vetten als gevolg van het droogproces van de koemelk en toegevoegde chemicaliën. Hetzelfde geldt voor flesvoeding op basis van soja of gehydrolyseerd eiwit. Koemelk is rechtstreekse oorzaak van tandbederf en osteoporose.

Echte borstvoeding zorgt dat het kind een natuurlijke gezondheid kan opbouwen. Veel mensen in de tropen hebben hun kinderen gezond grootgebracht met zuivere kokosmelk als moedermelk geen optie was. Het eerste vaste voedsel dat moeders uit onze samenleving geven in het eerste levensjaar is vervolgens ingeblikt en gesteriliseerd. Het heeft nog tal van andere industriële bewerkingen ondergaan waardoor er weinig voedingswaarde en levensenergie overblijft.

Wat doen we onze kinderen aan?

Er is niets natuurlijk meer aan onze voeding, kun je wel voorstellen wat dit DOOD bewerkt voedsel met kleine kinderen doet? Hoeveel baby’s en kinderen moeten regelmatig naar de dokter vanwege allerlei soorten ziekten??? Flesvoeding en het eerste industrieel bewerkte vaste voeding dat een kind krijgt levert enorme gezondheidsrisico’s op. Vooral omdat het gezondheidssysteem van het jonge kind nog onvoldoende is ontwikkeld.

Ik zie toch dat de huidige jonge generatie steeds ongezonder en zwakker wordt dan welke eerdere generaties dan ook. Kinderen krijgen tegenwoordig vele ziekten die alleen voorkwamen op oudere leeftijd. Diabetes, overgewicht, aderverkalking, hoge bloeddruk, kanker, leukemie enzovoort Zien jullie dit ook???

Related Articles

Diabetes deel 2

Geheime oorzaken diabetes: dierlijke eiwitten Teveel dierlijk eiwitten: schadelijker dan geraffineerde suiker Geraffineerd suiker en zetmeel is niet gezond. Maar grote hoeveelheden dierlijk eiwitten zijn…

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *