De gezondheidsvoordelen van modderbaden

Ontspannende modderbaden

Modderbaden zijn een manier om je te ontspannen en ze zijn bovendien nog eens gezond ook. Al duizenden jaren lang worden modderbaden aangeprezen voor allerhande gezondheidsklachten te verhelpen. Modderbaden zijn een wijze om je te ontgiften, maar net als vele alternatieve therapieën niet bewezen volgens een strak stramien in het kader van onze moderne geneeskunde. Modderbaden hebben ontstekingsremmende eigenschappen waardoor ze heilzaam zijn. Modderbaden bevatten tevens veel mineralen en zuigen als het ware toxines, schadelijke chemicaliën en radioactieve isotopen (röntgenstraling) uit de huid. Daarom worden ze vaak gebruikt tegen allerhande aandoeningen van de huid zoals psoriasis, eczeem, huidkanker, acne,  rosacea maar ook bij spondylitis, Reumatoïde Artritis, Artrose enzovoort.

Voor alle duidelijkheid, het betreft geen modder van zand en water uit je achtertuin. Het gaat meestal om stof of mengsel van vulkanisch as, klei, zeewier, slijk uit de bergen of andere mineraalrijke stoffen vermengd met bronwater of mineraalwater (zeewater). De modder wordt trouwens verwarmd waarbij deze intense warmte je spieren nog meer zal ontspannen. De bloedvaten gaan zich verwijden en je gaat waarschijnlijk transpireren terwijl je in het modderbad bent. Je lichaam drenken in de modder helpt om spierpijn en Reumatische klachten te verminderen. Het vermindert dus de pijn terwijl het de bloedsomloop verbeterd. Dit heeft een gunstig effect op de immuniteit. Spieren en gewrichten worden soepeler.

Grondstoffen om zelf een modderbad te maken zijn bentoniet, vulkanische as, groene klei, kaolien, Marokkaanse klei, calcium bentoniet klei en rhassoul. In goede gezondheidswinkels is er ontgiftingsklei te vinden. Voor een bad heb je ongeveer een kleine kg grondstof nodig.  Zorg dat het water voldoende warm is. Je kunt eveneens etherische oliën aan toevoegen. Blijf ongeveer een half uur in het bad liggen, geniet van de warme ontspanning, en met een warme douche spoel je je af. Je kunt ook een gezichtsmasker maken. Interessant alternatief zijn voetbaden als je geen modderbad kunt aanmaken. Voor mensen met Artrose aan de handen en polsen is een handbad of je handen en polsen inwrijven met modder heilzaam, je verkrijgt een betere grip met je handen, minder stijfheid en pijn ‘s morgens. Modder is al 2500 jaar lang een therapeutisch middel tegen gewrichtsklachten, Artrose, Reuma en Artritis.

Afhankelijk van de soort grondstof bevat modder zout, calcium, magnesium en tal van waardevolle mineralen. In warme landen kun je in open lucht modderbaden nemen in de buurt van heilzame bronnen, stranden, rivierbeddingen, meren enzovoort. Je laat als het ware de modder op de huid drogen door de zon. Na een half uur ga je vervolgens zwemmen in de rivier of in de zee om alles weer af te spoelen. Deze wijze van werken zuigt letterlijk alle schadelijke stoffen uit de huid en is zo ontspannend en heilzaam. Het is echt niets voor niets dat veel dieren in de wilde natuur zoals olifanten bijvoorbeeld ook modderbaden nemen.

Related Articles

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *