De grote rol van de zwezerik (thymus) voor onze “immuniteit” of beter gezegd onze algemene gezondheid of recyclingsysteem

Het verlies van levensenergie

Zeer veel mensen zijn er zich bewust van hoeveel energie er steeds wegstroomt door zichzelf bloot te stellen aan stressvolle situaties en negatieve emoties. Je kunt zelfs voelen hoe je energiepeil daalt in conflictsituaties. Maar ben je ook bewust dat je lichaam eveneens onder hevige stress staat als jij je bevindt in een kamer vol sigarettenrook? Hetzelfde scenario heb je ook als je in de buurt van de industrie woont of onder hoogspanningslijnen. Straling is een niet te onderschatten stressfactor voor het endocriene systeem ofwel de hormoonhuishouding. Deze ongezonde omgeving creëren stresshormonen in je lichaam, ook al voel jij je op dat moment blij. Andere situaties zoals bijvoorbeeld, bij slecht weer in het donker autorijden en daarbij in de file staan is zo uitputtend voor de bijnieren en de zwezerik waardoor de algemene gezondheid of recyclingsysteem verzwakt.

Hoe jij jouw algemene gezondheid verzwakt!

Je lichaam kan ook overweldigd worden als je op de onjuiste uren een zware maaltijd verorberd, denk maar aan de uitgebreide vijf gangen menu’s op oudejaarsavond bijvoorbeeld. Je lichaam is niet in staat om voldoende spijsverteringsenzymen aan te maken waardoor de voeding begint te gisten en er zeer veel afvalstoffen en toxines ontstaan. De stress op je pancreas, milt en de lever is daarbij zo groot dat de zwezerik ook zal gaan inkrimpen met het gevolg dat de algemene gezondheid of het recyclingsysteem energie verliest en onvoldoende kracht heeft om de afvalstoffen en toxines te verwijderen en celafval te recyclen. Het logische gevolg is de typische voorjaarsmoeheid die een tweetal maanden nadien ontstaat.

Er ontstaan in deze toestand verstoppingen in de haarvaten, het bindweefsel en de lymfe. Indien men onvoldoende rust neemt en je lichaam niet meehelpt om zich te ontgiften, zal dit leiden tot verzuring en celbeschadiging. Door de verzwakte conditie van de gastheer zal de algemene gezondheid of het recyclingsysteem van je lichaam verplicht worden de zogezegde “ziekteverwekkers” uit te nodigen om de grote schoonmaakoperatie te starten. Het lichaam creëert ziektesymptomen om te kunnen genezen.

Niet op tijd gaan slapen, waardoor verstoring ontstaat in de productie van melatonine. Melatonine zal op zijn beurt andere hormonen activeren die instaan voor de celdeling en het ontgiften en zuiveren van het lichaam. Te lang blijven slapen brengt verstoringen in de spijsvertering teweeg met stress in de bijnieren en de zwezerik. Heel de dag door onder stress staan door de hectiek van ons leven is echt niet goed en ondermijnt eveneens de zwezerik die verder zal inkrimpen.

Dan heb je nog zoveel andere stressfactoren die de algemene gezondheid of het recyclingsysteem uitputten terwijl we het niet in de gaten hebben dat dit gebeurt. Denk maar, het is mooi weer en we gaan naar het strand om te genieten van het mooie weer. We smeren ons om de twee uur in met zonnebrandmiddelen volgens de adviezen van de producenten. Een cocktail aan lichaamsvreemde chemicaliën gaat ticket eersteklas naar de lever en de hersenen. Deze roepen enorme stressreacties op die de zwezerik en de algemene gezondheid of het recyclingsysteem onherroepelijk ondermijnt.

Het vervuilende effect van vaccins

Hetzelfde gebeurt ook bij zeer jonge baby’s die ingeënt worden, terwijl hun algemene gezondheid of het recyclingsysteem nog niet volledig is ontwikkeld. Giftige stofjes (adjuvanten) van de vaccinaties gaan rechtstreeks naar het hersenweefsel van de baby dat nog niet volledig is ontwikkeld. Het is onverantwoord om baby’s onder 18 maand te vaccineren, hun algemene gezondheid of het recyclingsysteem is nog niet volgroeid. Het hersenweefsel bij baby’s is het enige weefsel met grotere hoeveelheden vet. Het lichaam gebruikt vetcellen om giftige stoffen te isoleren als overlevingsmechanisme. Maar de hersencellen zijn wel de verkeerde plaats om toxines in te isoleren, maar bij een baby kan het niet anders. We weten echt niet wat we doen met al deze vaccinaties. De thymus Van de baby begint reeds met te krimpen.

En dan nog te zwijgen over de aanhoudende milieuvervuiling door chemtrails dat een extra belasting vormt voor het ruggenmerg waar de stamcellen van de bloedcellen aanwezig zijn. Logisch dat de algemene gezondheid of het recyclingsysteem verzwakt als je geen extra inspanning doet om je lichaam te ontgiften.

Zo zijn er nog honderden factoren op te noemen die lichamelijke stress veroorzaken zonder dat we ons daar echt bewust van zijn.

Zwezerik en witte bloedcellen

Tijd dat we meer bewust gaan leven door zuivere waarneming van de principes die in de natuur gelden en jouw gezondheid positief beïnvloeden. De thymus (zwezerik) komt uit het Grieks en wil zeggen levensenergie, het verlangen van het hart.

De zwezerik ofwel de thymus genoemd is een twee kwabbige endocriene klier die zich achter het borstbeen bevindt, net aan de basis van de zich vertakkende bronchiën.

Endocrien wil eigenlijk zeggen dat de vloeistoffen van de klier rechtstreeks in de bloedbaan terechtkomen. Deze klier speelt een grote rol in het lymfatische (recycling- en ontgiftingssysteem) systeem, samen met de milt, de lever en andere organen is zij van belang bij de bescherming tegen allerlei bronnen van microbiële overgroei, doordat zij instaat voor de zuivering en ongifting van het lichaam. Daarbij produceert de thymus hormonen, (onder andere thymosine) die de groei en het ontgiftingssysteem stimuleren.

De beide kwabben van de thymus worden omringd door taaie vezelige capsule. In elke kwab bevindt zich een oppervlakkig weefsel gebied dat de cortex of schors wordt genoemd. Dieper in elke kwab heb je de medulla ofwel het merg. De thymus bestaat vooral uit epitheelweefsel en lymfeweefsel die dendritische cellen en macrofagen bevatten. Beide witte bloedcellen. Dendritische cellen functioneren als antigeen presenterende cellen. Macrofagenworden ook monocyten genoemd als ze zich vanuit het bloed naar andere weefsels hebben verplaatst.

De thymusklier is een van de belangrijkste organen in ons immuniteitssysteem. Alle stamcellen van bloedcellen bevinden zich in het rode beenmerg. Een belangrijk deel van de lymfocyten (witte bloedcellen), de zogenaamde “T-lymfocyten”(T van Thymus) worden in deze klier verder geactiveerd tot ze “rijp” zijn om een echt leger “vecht”cellen te vormen.  En vervolgens komen ze in de bloedbaan terecht om het lichaam te helpen met toxische stoffen te elimineren, beschadigde weefsels te herstellen en bepaalde microbiële overgroei te elimineren. (En dit in samenwerking met microben en exosomen).

Zwezerik en het ‘geheugen’

Daarnaast speelt de thymus ook een essentiële rol bij de aanmaak van B-cellen die antilichaampjes produceren. Verder produceert de thymus “geheugencellen” die het recept onthouden hoe de geheugen stofjes tegen doorgemaakte ziekten moeten worden aangemaakt als je weer een overgroei krijgt van deze zogezegde  “ziekteverwekkers” als gevolg van inwendige vervuiling met toxines en afvalstoffen. Beschadiging van weefsels is altijd de fundamentele oorzaak van microbiële overgroei, het is niet omgekeerd. Daarbij wordt het ontgiften van het lichaam in gang gezet met symptomen. De thymus heeft regeneratieve en verjongende eigenschappen. 

De zwezerik stimuleren

Je kunt de thymus stimuleren door er ritmisch en zachtjes op te kloppen. Zachtjes ritmisch met de vingers ongeveer 2 minuten op het borstbeen kloppen, rustig en gelijkmatig en ontspannen blijven ademen. Drink nadien een glas schoon water.

De foetus en het kleine kind

Bij jonge kinderen die exclusief borstvoeding krijgen, is de thymus maar liefst twee keer zo groot als bij kinderen die kunstvoeding krijgen. We weten dat bijnieren onder zware druk komen te staan door stress, eveneens stress waar we ons bewust van zijn. Foetussen en kleine kinderen nemen veel energetische emoties van de moeder (en vader) over.

Wordt echt bewust om emoties op te ruimen die jou niet dienstbaar zijn, in het belang van je vrucht in de moederschoot. Uiterst belangrijk! De vader mag ook emotioneel evenwicht cultiveren, omdat energetisch gezien hij dicht bij de ontwikkeling van de foetus is betrokken. De ontwikkeling van het kind in de baarmoeder is beïnvloedbaar door de levenskwaliteit van de moeder en haar omgevingsfactoren.

De energetische belasting van stress en negatieve emoties van de ouders worden ook reeds door de zaadcel en de eicel meegegeven aan de foetus. Als het lichaam van de moeder en de vader emotioneel in balans is, gezuiverd en ontgift is, is de foetus ook zuiver en vrij van toxines, dan pas kan de foetus zich optimaal ontwikkelen en een gezonde baby voortbrengen met een goed ontwikkelde thymus.

Een gezonde ontwikkeling van de foetus, kind en volwassene is alleen mogelijk dankzij evenwicht en een goede communicatie tussen al onze lichaamscellen die gestuurd worden door neuropeptiden (hersenen) en andere peptiden die in andere lichaamsdelen aangemaakt worden. Het is een netwerk van signalen en boodschappen die lichaamscellen constant naar elkaar toe sturen. Lichaamsweefsels en organen maken ook peptiden (waaronder hormonen) om boodschappen te sturen naar de hersenen.

Al deze signalen regelen onder andere ook de celdeling, apoptose of de natuurlijke celdood en het endocriene stelsel waar de algemene gezondheid of het recyclingsysteem deel van uitmaakt. Dit alles kan grondig verstoort worden door stress en negatieve emoties met ziekte en sterfte van de baby tot gevolg. Een baby blijf na de geboorte de emanerende negatieve energieën van de ouders opnemen, en dat is ongunstig voor de verdere ontwikkeling van de baby en zijn of haar algemene gezondheid of het recyclingsysteem en hormoonhuishouding.

De aanhoudende intoxicatie van het lichaam

De zwezerik is daar uiteraard ook gevoelig aan en gaat krimpen, en daarbij is de zwezerik nog eens extra gevoelig aan innerlijke stress die door inwendige vervuiling wordt veroorzaakt, en waar wij ons daar niet altijd bewust van zijn.

De beruchte T-lymfocyten die ons lichaam helpen om kankercellen en andere gevaarlijke indringers te identificeren en op te ruimen gaan hun vechtkracht verliezen. Inwendige vervuiling in combinatie met onopgeloste emotionele problemen gaan de activering van T-lymfocyten door de thymus hormonen sterk verminderen. Met als gevolg dat het lichaam zich niet voldoende kan verdedigen tegen de verspreiding van kankercellen en andere gevaarlijke ziekteverwekkers als gevolg van vervuiling in het lichaam.

Omdat het lichaam in deze conditie zichzelf ook niet kan reinigen en zuiveren vergroot de opstapeling en verstoppingen van schadelijke stoffen in het lichaam.. Een verzwakte thymus is altijd het gevolg van inwendige vervuiling in combinatie van emotionele problemen die men meedraagt in het leven.

Uitdroging op celniveau door verstoppingen in het bindweefsels veroorzaakt door E-nummers, geraffineerde oliën en suikers, het drinken van frisdrank, stimulerende dingen enzovoort zijn uitlokkende factoren die innerlijke stress veroorzaken, en die op hun beurt de bijnieren en thymus flink gaan verzwakken.

De zwezerik begint te krimpen bij elke vorm van stress. Als je naar negatieve beelden kijkt op de televisie, of slecht nieuws hoort over misdaad, kan dit al ernstige stress opleveren voor je zwezerik. Het is bekend dat na een serieuze verwonding, een operatie of een levensbedreigende ziekte, dat er miljoenen witte bloedcellen vernietigd zijn en de zwezerik kan verschrompelen tot meer dan de helft van zijn normale grootte.

De thymus lijdt onder consumptie van geraffineerde oliën, suikers en bewerkte vetten zoals margarine. Frisdranken zijn zeer schadelijk. Kant- en klare maaltijden zijn giftig voor de thymus net als magnetron voedsel. Industrie Voedsel met chemisch toegevoegde lichaamsvreemde stoffen hebben hun voedende waarde verloren, en dat levert stress op celniveau.

Hippocrates zegt: ziekte moet je uitzieken

Dat is ook de reden dat onze voorouders alle ziekten “uitziekten” in een stressvrije rustige omgeving en de genezende zon opzochten. Zonder zonnebrandmiddelen natuurlijk. Zij luisterden naar de wijze raad van Hippocrates. Uitzieken in een rustige stressvrije omgeving is steeds de beste manier om de algemene gezondheid of het recyclingsysteem te versterken en je lichaam te ontgiften waarbij de zwezerik zich kan herstellen. Angst en kritiek zijn zo uitputtend, maar beeld je eens in dat je helemaal vervuld zou zijn van liefde en mededogen, dan zou je helemaal geen stressreactie hebben.

Persoonlijk heb ik om deze reden ook geen televisie, lees ik geen kranten en weekbladen en luister ik niet naar de radio. Mijn gezondheid is mijn verantwoordelijkheid en ik hou ervan om humor te zoeken en positieve dingen te lezen en te studeren. Omwille van deze persoonlijke verantwoordelijkheid voor mijn gezondheid mijd ik eveneens junkfood, lichaamsvreemde chemicaliën in voeding en dranken en neem ik nooit stimulerende middelen of medicijnen. Een ander geheim van mijn goede gezondheid incluis goed werkende zwezerik is dat ik nooit probeer mezelf te verdedigen tegen mensen die negatief ingesteld zijn, dat is puur energieverlies met verregaande gevolgen voor je algemene gezondheid of het recyclingsysteem en eigenwaarde.

Alle voorgaande factoren die stress opleveren voor de zwezerik en bijnieren, laten zoveel energie weglekken uit je systeem waardoor er onvoldoende energie overblijft om nog normaal te kunnen functioneren. Een kleinigheidje kan dan zoveel innerlijke stressreacties oproepen waarbij je in paniek raakt of enorm nerveus. Je voelt je de hele dag zo gespannen, of je zegt, ‘ik ben helemaal gestrest’. Elke stresstoestand is niets anders dan een constante uitputting van je zwezerik en algemene gezondheid of het recyclingsysteem als gevolg van negatieve of verzwakkende invloeden op je leven. In onze huidige maatschappij zijn we collectief dringend aan toe onze kijk op het leven te veranderen en de blootstelling aan stress te verminderen. Zeer veel mensen lopen nu met aandoeningen rond, mysterieuze ziekten nemen pandemische vormen aan, en generatie na generatie verzwakken we steeds meer.

Stress uit het verleden worden via patronen vastgehouden en blijven negatief doorwerken in je energetisch systeem. Iedereen heeft allicht ook al eens gehoord van negatieve familiepatronen waardoor bepaalde ziekten ook van generatie aan generatie wordt doorgegeven. Wat ik wil zeggen is dat jij jouw zwezerik en algemene gezondheid of het recyclingsysteem positief kunt opladen en versterken door dingen te doen waar je hart van gaat zingen. Waar je jezelf echt prettig en ontspannen kunt voelen. Door gezonde zongerijpte natuurvoeding in zijn oorspronkelijke staat te eten, luisteren naar je lievelingsmuziek en op regelmatige basis een bezoekje in de natuur te brengen in plaats van steeds televisie te kijken kun je al veel doen om je energieniveau te verhogen en de zwezerik te versterken. De bijnieren en de schildklier zullen blij zijn.

Of je nu kiest je lichaam te verzwakken door stressvolle situaties of je lichaam te versterken door gezonde voeding en emotionele stabiliteit te cultiveren, in beide gevallen breng je het principe ‘de geest is sterker dan het lichaam’ in de praktijk.

De zwezerik en de chakra’s

De thymus is verbonden met een kleiner chakra gelegen tussen het hart en de keel. Dit chakra heeft een turquoise kleur. Het is een verbindende chakra of energiewiel om de liefde van het hartchakra, en de creatieve communicatie van het heiligbeenchakra te verbinden en tot uitdrukking te brengen via het keelchakra. Het thymuschakra speelt een rol in de verbinding derde oog en de zonnevlecht, bijzonder voor telepathische vermogens. Met andere woorden, de thymus helpt bij dynamische en harmonieuze verbindingen tussen de chakra’s.

Heilzaam voor de thymus: Regelmatig rustige en bewuste ademhalingsoefeningen. Veel rusten, op tijd frisse lucht en wandelen in de natuur. Een warm bad of douche met kruiden voor de luchtwegen. Zoals tijm en eucalyptus. Dit geeft verlichting op de borst maar ook in het hoofd via de neus. Meestal zijn deze klachten van voorbijgaande aard. Met intentie je thymus koesteren zal hem energetisch opladen. We denken zelden aan wat we hebben, maar voortdurend aan wat er ons ontbreekt. Dit geeft ook veel stress aan de thymus

Disclaimer:

Dit naslagwerk heeft als doel u betrouwbare informatie te verstrekken over het onderwerp dat behandeld wordt. Er is alles in het werk gesteld om dit naslagwerk zo compleet en nauwkeurig mogelijk te maken. De aangeboden informatie kan, ondanks alle zorgvuldigheid, onjuistheden bevatten. Het doel van dit naslagwerk is om te onderwijzen. Zowel de schrijver als de uitgever zullen door geen persoon of instantie aansprakelijk gesteld noch verantwoordelijk geacht kunnen worden voor welk verlies, schade of letsel dan ook dat veroorzaakt is of waarvan aangenomen wordt dat het direct of indirect veroorzaakt is door de informatie die dit naslagwerk bevat. Het gebruik van de informatie die in dit naslagwerk aan bod komt, is geheel voor rekening van de lezer. De lezer moet zijn eigen oordeel vellen of een holistisch medisch expert of zijn persoonlijke arts raadplegen voor specifieke toepassingen bij zijn individuele problemen. De informatie die hierin gepresenteerd wordt, is op geen enkele manier bedoeld als vervanging van medische diagnostiek en/of behandeling. Indien u vragen heeft over uw gezondheid, raadpleeg dan een medisch bekwaam persoon.

Groet, 

Daniel The Healthman

Related Articles

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Daniel, dit is de eerste keer dat ik echte informatie lees die zo verbonden is met alles.
    Ik vind je heel bijzonder een echte healer die met hart en ziel bewustwording brengt.
    Dankbaar dat ik je gevonden heb. Ik ?