De huid, spiegeltje, spiegeltje…

De huid is het grootste orgaan van het lichaam

De huid is verbonden met ieder deel van het lichaam en dient feitelijk als bescherming. De huid is in feite een weerspiegeling van de interne staat van het organisme. Tegenwoordig kennen we tientallen verschillende huidaandoeningen, en ieder probleem weerspiegelt de conditie van het bloed, de lymfe, stofwisselingssystemen en de inwendige organen. De huid kan gelezen worden en is een manier voor artsen en therapeuten om een diagnose te doen. Als de huid klachten gaat vertonen, is het onverstandig om alleen de oppervlakte te behandelen.

De totale buitenlaag van de huid gaat over de lippen en de neusgaten van het lichaam binnen. Hetzelfde via de anus. Het zijn openingen (ingangen en uitgangen), maar de huid bekleed ook het gehele spijsverteringskanaal. Dit impliceert dat alles wat je op de huid aanbrengt, ook via de huid kan opgenomen worden. Ons voedsel wordt via de inwendige huid opgenomen. De uitwendige huid kan eveneens voedende stoffen opnemen. 

In feite zeg ik hierbij dat het onverstandig is om pleisters met medicijnen, zalfjes, injecties, sprays, chemische stoffen zoals zonnebrandmiddelen, cosmetische behandelingen en röntgenfoto’s toe te passen die uitermate schadelijk kunnen zijn en huidproblemen alleen maar kunnen verergeren. De opperhuid neemt deze giftige stoffen op en dat gaat de ontgiftingsorganen overbelasten.

Dit wil zeggen als je iets op de huid aanbrengt, dat het in principe ook gegeten kan worden. De huid neemt voeding op. Wees dus voorzichtig met chemische stoffen, want ze dringen in je lichaam binnen en kunnen eveneens intoxicatieschokken die ook biologische schokken zijn, veroorzaken. Het is altijd beter om je aandacht te geven aan de oorzaak van de klachten. 

Een ontsteking van de huid is feitelijk een genezingsfase die opstart als het biologisch conflict volledig is opgelost. Een ontsteking is een passende manier van het lichaam om zich te kunnen ontdoen van schadelijke en irriterende stoffen waarbij weefsels in hun oorspronkelijke staat worden hersteld. 

De natuur heeft er miljoenen jaren over gedaan om met een ontstekingsreactie weefsels te herstellen en te ontgiften samen met microben in een dynamische verhouding dat voor alle partijen gunstig is. Altijd in het teken van overleven.

Zolang de inwendige ontsteking of onbalans blijft bestaan, zal de huid ook tekenen van deze situatie vertonen, tenzij ze door symptomatische bestrijding onderdrukt worden. Zoals het gebruik van medicijnen en zalfjes die nooit het biologisch conflict kunnen oplossen.

Huidproblemen ontstaan altijd als de natuurlijke ontgiftingsorganen en systemen overbelast zijn waardoor de huid zijn functie als ontgiftingsorgaan gaat vervullen en smerig, schadelijk afval via de huidlaag zal afvoeren. De huid zal pas zijn natuurlijke glans en schoonheid terugkrijgen als de ontgiftingsorganen weer normaal gaan werken.

Nu is het zo als je biologische conflicten oploopt dat de spijsvertering en de lymfe niet naar behoren kunnen werken en de intoxicatie en verzuring in het lichaam kan toenemen. Het conflict eerst oplossen is voor het lichaam om te overleven belangrijker dan de ontgiftingsorganen actief te houden. Het lichaam probeert toxisch materiaal via de huid naar buiten te duwen tijdens de genezingsfase. 

Uitslag, pukkels, vlekken, mee-eters, puistjes, droogheid of vetheid, verharding, verlies van elasticiteit, overgevoeligheid verandering van kleur enzovoort wijzen allemaal op inwendige vervuiling en intoxicatie en herinneren je eraan om de inwendige hygiëne te verbeteren. Dit geldt ook voor alle huidziekten zoals dermatitis, acne, rosacea, lichen planus, psoriasis, eczeem, basaalcarcinomen, gordelroos, spataderen enzovoort. Natuurlijk ook de biologische conflicten oplossen. Meestal gaat het biologisch conflict met de opperhuid over scheidingsconflicten.

De belangrijkste ontgiftingsorganen zijn de lever, de lymfe, de darmen, de longen, de pancreas gevolgd door de nieren en de huid. Als de hoeveelheid op te ruimen afval en toxines abnormaal groot is, wordt de huid ingeroepen om te assisteren. In zekere zin geldt dit ook voor de nieren. De nieren zijn in eerste instantie niet bedoeld om gifstoffen uit te scheiden. 

Nieren zijn in eerste instantie gespecialiseerd om alle waarden in het bloed in evenwicht te houden. Alles wat teveel aanwezig is in het bloed gaan nieren uitscheiden, ik spreek over het teveel aan hormonen, enzymen, ureum, urinezuur, mineralen en stoffen dat de lever eerst heeft geneutraliseerd. Bij extreme intoxicatie gaan de nieren ook gifstoffen uitscheiden maar daarbij raken de nieren beschadigd. Dit zien we bijvoorbeeld bij diabetes.

Een ongezonde huid spreekt boekdelen over de strijd die het lichaam elke dag moet leveren om gifstoffen te verwijderen die zowel fysiek van aard zijn, maar ook emotioneel en mentaal van aard kunnen zijn. Als de huid niet gezond oogt wil dat zeggen dat het gehele systeem van lichaam-geest extra aandacht nodig heeft. 

De meest “besmettelijke” (om deze term eens te gebruiken) huidziekten zijn gewoon pogingen van het lichaam om schadelijke afvalstoffen en toxines te verwijderen en zich te zuiveren nadat het biologisch conflict in de geest is opgelost. 

Specifieke soorten uitslag zoals we bij kinderen zien in de vorm van rode hond, windpokken, mazelen etc. getuigen alleen van een onderliggende toxinecrisis in het lichaam waarbij het lichaam en de algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingssysteem “leert” hoe het zichzelf moet ontgiften in samenwerking met bacteriën of exosomen dat verkeerdelijk als virussen wordt aanzien. 

Kinderen kunnen na het uitzieken van deze kinderziekten een spurt in groei en ontwikkeling doormaken. Dit stimuleert de  gezonde respons tegen nieuwe biologische schokken. Kinderziekten zijn een natuurlijk proces in de normale ontwikkeling van het kleine kind en het heeft te maken hoe het kind biologische schokken kan oplossen.

Huidziekten zijn een belangrijke zichtbare en waardevolle indicatie over de conditie van het gehele lichaam. Huidziekten zeggen dat je algemene gezondheid met zijn detoxsysteem ernstig verzwakt is. De ernst van een huidontsteking houdt altijd verband met de hoeveelheid toxines en andere soorten schadelijke stoffen die de huid moet verwijderen om de ontgiftingsorganen te ontlasten. 

Elke huidaandoening laat alleen zien dat het lichaam toxisch materiaal uitscheidt via de huid. Een gezonde huid scheidt elke dag afvalstoffen uit, dat is een normale zaak, maar als het lichaam meer via de huid begint af te voeren om vitale organen te beschermen blijft er restafval achter in de weefsels van de huid en veroorzaakt daar huidirritatie en ontstekingen.

Het eerste orgaan dat overbelast is, is meestal de lever gevolgd door de pancreas, de longen, de lymfe en het gehele darmkanaal. Overbelasting van de ontgiftingsorganen wordt veroorzaakt door stress, straling, onevenwichtige manier van eten, blootstelling aan chemische stoffen die via de huid binnendringen in het lichaam zoals bijvoorbeeld zonnebrandproducten. 

Scheidingsconflict in de zin van huidcontact willen hebben of niet. Het huidcontact kan verbroken worden door bijvoorbeeld verlies van een dierbaar mens of dier. Of gewoon niet kunnen omhelzen of mogen omhelzen of vasthouden van een geliefde.  In de steek gelaten worden is eveneens mogelijk. 

Soms is een gevaar niet kunnen opmerken of iets niet kunnen voelen ook een scheidingsconflict omdat de opperhuid sensorisch waarneemt. 

Algemeen kun je stellen dat men met de binnenzijden van het lichaam zoals de borst, de buik en binnenzijden van de armen en benen kunnen “omarmen, omhelzen” betekent. Zo maken we huidcontact als we iemand mogen. Hierbij gaat het conflict vooral om het gemis van huidcontact. 

Als het scheidingsconflict in de zin is van: “geen huidcontact willen-hebben” zoals mensen die te dichtbij komen waarbij je territorium kan geschonden worden, zal voornamelijk de buitenzijden van het lichaam treffen. 

De rug, het zitvlak, en vooral de buitenzijden van de armen en benen, ellebogen, pols, kniegewricht, enkelgewricht gebruiken we als verdediging tegen ongewenste mensen of dingen. 

Scheidingsconflicten op het gezicht en het hoofd gaat meestal om het gemiste strelen, knuffelen en kussen. Bij kinderen vaak om het gemiste strelen van hun ouders (ouder-kindcontact)

Op verkeerde uren eten en niet op tijd gaan slapen verstoren de hormoonhuishouding. Onze algemene gezondheid hangt van de hormoonhuishouding af. In herhaling, alle huidproblemen zijn het gevolg van toxines in het bloed en de lymfe als gevolg van biologische schokken die het lichaam via de huid tracht af te voeren. 

Verstoppingen in de ontgiftingsorganen en systemen samen met verkeerde eet- en leefgewoonten zijn de voornaamste oorzaken van een vette of droge huid, vlekkerige huid acne, pukkels en alle andere huidaandoeningen. De juiste verandering in de manier van eten, keuze van het voedsel, het respecteren van de dagelijkse cycli en het cultiveren van emotionele stabiliteit zullen uiteindelijk veel problemen oplossen.

Vele mensen vragen mij uit nieuwsgierigheid wat ik allemaal doe om mijn huid zo gezond te houden. Te bedenken dat ik vroeger ook eczeem en acne had. Door mijn spijsvertering te optimaliseren samenhangend met biologische schokken en de effecten ervan in de geest eerst op te lossen of bestaansrecht te geven, zijn veel huidsymptomen verdwenen. 

Maar ook door te wennen aan zonlicht. Blootstelling aan zonlicht op een goede manier zal vele huidaandoeningen en zelfs huidkanker laten verdwijnen. We weten ondertussen dat huidkanker het gevolg is van extreme intoxicatie van de huid gecombineerd met zuurstoftekort en scheidingsconflicten in de geest. Huidcellen die letterlijk verstikken in afval en verzuring.

Kokosolie zit ook in Dermacress van Cressana, samen met waardevolle gevriesdroogde waterkersmaceraat. Vriesdrogen heeft het voordeel  dat de bestanddelen niets van hun voedende waarde verliezen. Dermacress helpt de huid om goed te ontgiften en heeft een sterk cosmetisch effect, allemaal op basis van plantaardige oliën, extracties van goudsbloem, oregano enzovoort. Aangevuld met huid-tolereerbare etherische oliën, denk maar aan sandelhout en lavendel. Ik heb lang gezocht naar een goed middel om mijn huid te verzorgen, waarbij de huid en het lichaam ook gevoed wordt. 

Het mooie van Dermacress is dat er geen vulstoffen in aanwezig zijn, geen giftige chemicaliën en sterk hydraterend is voor de huidcellen. Op en top 100% plantaardig. Nog een voordeel dat ik wens te vermelden, de waterkers wordt gekweekt in bronwater met een zeer hoge trillingsfrequentie (Roborst in Oost-Vlaanderen is een sterk energetische plaats). Deze trillingsfrequentie is aanwezig in Dermacress. Het wordt goed opgenomen door alle organen en het lichaam kan zich beter ontgiften. Goed voor het hart. Je kunt Dermacress eveneens gebruiken als bescherming tegen de zon waarbij het vermogen om vitamine D te produceren niet verstoord wordt, hetgeen bij klassieke chemische zonnebrandmiddelen wel het geval is.

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *