De huid, spiegeltje, spiegeltje

De huid is het grootste orgaan van het lichaam

De huid is verbonden met ieder deel van het lichaam en dient in feite als bescherming. Het is een weerspiegeling van de interne staat van het organisme. Tegenwoordig zijn er tientallen verschillende huidaandoeningen bekend, waarbij elk probleem de conditie van het bloed, de lymfe, stofwisselingssystemen en de inwendige organen weerspiegelt.

De huid kan gelezen worden en biedt artsen en therapeuten een manier om een diagnose te stellen. Als de huid klachten vertoont, is het onverstandig om alleen de oppervlakte te behandelen.

De totale buitenlaag van de huid bedekt de lippen en de neusgaten van het lichaam, evenals de anus. Dit zijn openingen (ingangen en uitgangen), maar de huid bekleedt ook het gehele spijsverteringskanaal. Dit impliceert dat alles wat je op de huid aanbrengt, ook via de huid kan worden opgenomen. Ons voedsel wordt via de inwendige huid opgenomen, terwijl de uitwendige huid ook voedende stoffen kan opnemen.

Vanuit de Germaanse geneeskunde weten we dat de opperhuid tot het ectodermale kiemblad behoort, terwijl de binnenhuid en slijmvliezen van het spijsverteringskanaal tot het endodermale kiemblad behoren.

In feite betekent dit dat het onverstandig is om pleisters met medicijnen, zalfjes, injecties, sprays, chemische stoffen zoals zonnebrandmiddelen, cosmetische behandelingen en röntgenfoto’s toe te passen, aangezien deze uiterst schadelijk kunnen zijn en huidproblemen alleen maar kunnen verergeren. De opperhuid neemt deze giftige stoffen op en dit kan de ontgiftingsorganen overbelasten.

Dit betekent dat alles wat op de huid wordt aangebracht in principe ook kan worden opgenomen door het lichaam. De huid neemt voeding op. Wees daarom voorzichtig met chemische stoffen, omdat deze het lichaam kunnen binnendringen en intoxicatieschokken kunnen veroorzaken, die ook biologische schokken zijn. Het is altijd beter om de aandacht te richten op de oorzaak van de klachten.

Ontsteking is een genezingsfase

Een ontsteking van de huid is eigenlijk een genezingsfase die begint zodra het biologische conflict volledig is opgelost. Een ontsteking is een passende reactie van het lichaam om zich te ontdoen van schadelijke en irriterende stoffen en om weefsels te herstellen naar hun oorspronkelijke staat.

De natuur heeft er miljoenen jaren over gedaan om met een ontstekingsreactie weefsels te herstellen en te ontgiften, in samenwerking met microben, in een dynamische verhouding die gunstig is voor alle betrokken partijen, altijd gericht op overleving.

Zolang de interne ontsteking of onbalans aanhoudt, zal de huid ook tekenen van deze situatie blijven vertonen, tenzij ze worden onderdrukt door symptomatische behandelingen. Het gebruik van medicijnen en zalfjes kan het biologische conflict nooit oplossen.

Het komt vaak voor dat wanneer een huidprobleem symptomatisch wordt behandeld met medicijnen, dezelfde aandoening na enkele dagen of weken op een andere plaats op de huid verschijnt. Dit bewijst dat de onderliggende oorzaak niet is opgelost.

Overbelaste ontgiftingsorganen

Huidproblemen ontstaan altijd wanneer de natuurlijke ontgiftingsorganen en -systemen overbelast zijn, waardoor de huid zijn functie als ontgiftingsorgaan gaat vervullen en schadelijke afvalstoffen via de huidlaag afvoert. De huid zal pas zijn natuurlijke glans en schoonheid terugkrijgen wanneer de ontgiftingsorganen weer normaal gaan functioneren.

Wanneer biologische conflicten optreden, kunnen de spijsvertering en de lymfe niet naar behoren functioneren, wat leidt tot een toename van intoxicatie en verzuring in het lichaam. Voor het lichaam is het oplossen van het conflict prioriteit om te overleven, wat belangrijker is dan het actief houden van de ontgiftingsorganen. Tijdens de genezingsfase probeert het lichaam toxisch materiaal via de huid naar buiten te duwen.

Uitslag, pukkels, vlekken, mee-eters, puistjes, droogheid of vetheid, verharding, verlies van elasticiteit, overgevoeligheid, verandering van kleur, enzovoort, duiden allemaal op inwendige vervuiling en intoxicatie, en herinneren je eraan om de inwendige hygiëne te verbeteren.

Dit geldt ook voor alle huidziekten zoals dermatitis, acne, rosacea, lichen planus, psoriasis, eczeem, basaalcarcinomen, gordelroos, spataderen, enzovoort. Het oplossen van de biologische conflicten is hierbij ook essentieel. Meestal gaat het biologisch conflict met de opperhuid over scheidingsconflicten.

Aandoeningen met betrekking tot de lederhuid hebben te maken met aanvalsconflicten, schending van de integriteit en bezoedeling. Zie de Germaanse geneeskunde op deze website

De belangrijkste ontgiftingsorganen zijn de lever, de lymfe, de darmen, de longen en de pancreas, gevolgd door de nieren en de huid. Wanneer de hoeveelheid op te ruimen afvalstoffen en toxines abnormaal groot is, wordt de huid ingeroepen om te assisteren. In zekere zin geldt dit ook voor de nieren, die in eerste instantie niet bedoeld zijn om gifstoffen uit te scheiden.

Nieren zijn in eerste instantie gespecialiseerd in het handhaven van evenwicht in alle waarden in het bloed. Ze scheiden alles uit wat in overmaat aanwezig is in het bloed, inclusief hormonen, enzymen, ureum, urinezuur, mineralen en stoffen die eerst door de lever zijn geneutraliseerd. Bij extreme intoxicatie kunnen de nieren ook gifstoffen uitscheiden, maar dit kan leiden tot beschadiging van de nieren, zoals bijvoorbeeld bij diabetes.

De huid beschermt het organisme

De huid beschermt het organisme. Een ongezonde huid geeft een duidelijk beeld van de strijd die het lichaam dagelijks moet voeren om gifstoffen te verwijderen, zowel fysiek als emotioneel en mentaal. Als de huid er niet gezond uitziet, geeft dat aan dat het hele systeem van lichaam en geest extra aandacht nodig heeft.

De meest “besmettelijke” huidziekten zijn eigenlijk gewoon pogingen van het lichaam om schadelijke afvalstoffen en toxines te verwijderen en zich te zuiveren nadat het biologisch conflict in de geest is opgelost.

Specifieke soorten uitslag, zoals we bij kinderen zien in de vorm van rode hond, windpokken, mazelen, enzovoort, getuigen alleen van een onderliggende toxinecrisis in het lichaam. Hierbij leert het lichaam en de algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingssysteem hoe het zichzelf moet ontgiften, vaak in samenwerking met bacteriën of exosomen die verkeerdelijk als virussen worden beschouwd.

Kinderen kunnen na het uitzieken van deze kinderziekten een groeispurt en ontwikkeling doormaken. Dit stimuleert een gezonde respons tegen nieuwe biologische schokken zoals scheidingsconflicten. Kinderziekten zijn dus een natuurlijk proces in de normale ontwikkeling van het kleine kind en hebben te maken met hoe het kind biologische schokken kan oplossen.

Huidziekten vormen een belangrijke zichtbare en waardevolle indicatie van de conditie van het gehele lichaam. Ze geven aan dat je algemene gezondheid, inclusief het detoxsysteem, ernstig verzwakt is. De ernst van een huidontsteking staat altijd in verband met de hoeveelheid toxines en andere schadelijke stoffen die de huid moet verwijderen om de ontgiftingsorganen te ontlasten.

Elke huidaandoening geeft aan dat het lichaam toxisch materiaal via de huid uitscheidt. Een gezonde huid scheidt dagelijks afvalstoffen uit, wat normaal is. Echter, als het lichaam meer afvalstoffen via de huid begint af te voeren om vitale organen te beschermen, blijft er restafval achter in de weefsels van de huid, wat huidirritatie en ontstekingen veroorzaakt.

Het eerste orgaan dat vaak overbelast is, is de lever, gevolgd door de pancreas, de longen, de lymfe en het gehele darmkanaal. Overbelasting van de ontgiftingsorganen kan worden veroorzaakt door stress, straling, onevenwichtige voeding en blootstelling aan chemische stoffen die via de huid het lichaam binnendringen, zoals bijvoorbeeld zonnebrandproducten.

Biologische schokken en negatieve emoties

Negatieve emoties en biologische conflicten verzwakken eveneens de ontgiftingsorganen.

Een voorbeeld van een scheidingsconflict is het verlangen naar of het vermijden van huidcontact. Dit contact kan worden verbroken door bijvoorbeeld het verlies van een dierbare, het niet kunnen omhelzen of vasthouden van een geliefde, of het gevoel van in de steek gelaten worden.

Soms kan het niet kunnen opmerken van gevaar of het niet kunnen voelen van iets ook een vorm van scheidingsconflict zijn, omdat de opperhuid sensorische informatie waarneemt.

Over het algemeen kun je stellen dat het vermogen om delen van het lichaam zoals de borst, de buik en de binnenzijden van de armen en benen te “omarmen” of “omhelzen”, het verlangen naar huidcontact uitdrukt. Het conflict draait hier vooral om het gemis van huidcontact.

Als het scheidingsconflict inhoudt dat men geen huidcontact wil hebben, zoals wanneer mensen te dichtbij komen en je territorium mogelijk geschonden wordt, zal dit voornamelijk de buitenzijden van het lichaam treffen.

De rug, het zitvlak en vooral de buitenzijden van de armen en benen, ellebogen, polsen, knie- en enkelgewrichten worden vaak gebruikt als verdediging tegen ongewenste mensen of situaties.

Scheidingsconflicten op het gezicht en het hoofd gaan meestal over het gemiste strelen, knuffelen en kussen. Bij kinderen gaat het vaak om het gemis van streling van hun ouders (ouder-kindcontact).

Levensstijl

Op verkeerde uren eten en niet op tijd gaan slapen kunnen de hormoonhuishouding verstoren. Aangezien onze algemene gezondheid afhankelijk is van een evenwichtige hormoonhuishouding, kunnen deze verstoringen een negatieve invloed hebben op het lichaam. Zoals eerder vermeld, zijn alle huidproblemen het gevolg van toxines in het bloed en de lymfe als gevolg van biologische schokken die het lichaam via de huid probeert af te voeren.

Verstoppingen in de ontgiftingsorganen en systemen, samen met ongezonde eet- en leefgewoonten, zijn de voornaamste verergerende factoren van een vette of droge huid, vlekkerige huid, acne, pukkels en alle andere huidaandoeningen. Door de juiste veranderingen in de manier van eten, het maken van gezonde voedselkeuzes, het respecteren van de dagelijkse cycli en het cultiveren van emotionele stabiliteit, kunnen veel problemen uiteindelijk worden opgelost.

Vaak vragen mensen uit nieuwsgierigheid wat ik doe om mijn huid zo gezond te houden. Het is goed om te weten dat ik vroeger ook last had van eczeem en acne. Door mijn spijsvertering te optimaliseren, gerelateerd aan biologische schokken en de effecten ervan in de geest eerst op te lossen of te erkennen, zijn veel huidsymptomen verdwenen.

Daarnaast heeft blootstelling aan zonlicht op een goede manier veel voordelen voor de huid. Het kan vele huidaandoeningen, en zelfs huidkanker, helpen verminderen. We weten inmiddels dat huidkanker het gevolg is van extreme intoxicatie van de huid, gecombineerd met zuurstoftekort en scheidingsconflicten in de geest. Huidcellen kunnen letterlijk verstikken in afvalstoffen en verzuring.

Ikzelf gebruik Dermacress van Cressana.

Na aanhoudende zorg om de spijsvertering goed te laten werken, verzorg ik eveneens mijn huid goed. Ik gebruikte eerder kokosolie vanwege zijn huidbeschermende eigenschappen tegen zonnestraling.

Kokosolie zit ook in Dermacress van Cressana, samen met waardevolle gevriesdroogde waterkersmaceraat. Vriesdrogen heeft het voordeel dat de bestanddelen niets van hun voedende waarde verliezen. Dermacress helpt de huid om goed te ontgiften en heeft een sterk cosmetisch effect, allemaal op basis van plantaardige oliën, extracties van goudsbloem, oregano enzovoort. Aangevuld met huid-tolereerbare etherische oliën, denk maar aan sandelhout en lavendel. Ik heb lang gezocht naar een goed middel om mijn huid te verzorgen, waarbij de huid en het lichaam ook gevoed wordt.

Het mooie van Dermacress is dat er geen vulstoffen in aanwezig zijn, geen giftige chemicaliën en sterk hydraterend is voor de huidcellen. Op en top 100% plantaardig. Nog een voordeel dat ik wens te vermelden, de waterkers wordt gekweekt in bronwater met een zeer hoge trillingsfrequentie (Roborst in Oost-Vlaanderen is een sterk energetische plaats). Deze trillingsfrequentie is aanwezig in Dermacress. Het wordt goed opgenomen door alle organen en het lichaam kan zich beter ontgiften. Goed voor het hart. Je kunt Dermacress eveneens gebruiken als bescherming tegen de zon waarbij het vermogen om vitamine D te produceren niet verstoord wordt, hetgeen bij klassieke chemische zonnebrandmiddelen wel het geval is.

Gepubliceerd op 13/07/2024

Daniël Derweduwen

Delen:

 

Gerelateerde Publicaties

 

  • Hoe ontgift en zuivert het lichaam zich? Het menselijke lichaam is het pronkstuk van miljoenen jaren evolutie van de natuur. Het lichaam van de mens is evolutionair gezien hoog ontwikkeld en heeft verschillende uiterst intelligente en accurate systemen om zichzelf te kunnen ontgiften en te zuiveren van afvalstoffen en toxines. Deze processen zijn essentieel om te voorkomen dat afvalstoffen en toxines zich ophopen en verzuring veroorzaken, wat kan leiden tot verstoppingen in de fijne haarvaten van onze bloedsomloop, het bindweefsel waarin onze lichaamscellen zijn ingebed, en het lymfestelsel dat overtollige vloeistoffen en stofwisselingsafval afvoert. Wanneer verstoppingen optreden, ontvangen lichaamscellen geen [...]

    By Published On: 03/03/2024
  • Al meer dan 25 jaar wordt wetenschappelijke medische kennis onderdrukt. Natuurwetenschappelijk denken betekent het analyseren van metafysische en psychologische componenten die voorkomen bij kanker en chronische aandoeningen, om deze op te lossen. Het menselijke lichaam heeft dankzij miljoenen jaren natuurlijke evolutie geleerd zichzelf gezond te houden. De mens is eigenlijk het pronkstuk van natuurlijke intelligentie. Het microbioom werkt in evenwicht samen, met een dynamische samenwerking die gunstig is voor alle partijen, inclusief de mens. Microben staan altijd ten dienste van hogere levensvormen. Dr. Hamer begreep dit. Problemen zoals conflicten, trauma's en biologische schokken kunnen dit evenwicht grondig verstoren. In mijn [...]

    By Published On: 03/03/2024
  • Je immuunsysteem is in feite een recyclagesysteemHet lijkt erop dat je immuunsysteem een flinke klap heeft gekregen. Je voelt je slecht en je klachten lijken zelfs erger te worden. Maar voordat we ons haasten naar een antibioticakuur, laten we eens dieper ingaan op ons immuunsysteem en enkele zaken herontdekken.Het immuunsysteem past binnen een dualistische filosofie waarbij ziekte wordt gezien als iets van buitenaf dat het lichaam binnendringt, in plaats van een reflectie van interne geestelijke processen. Echter, de geest is wel degelijk ontvankelijk voor de schokken en trauma's van het leven. Het lichaam is als het ware het voertuig waarmee [...]

    By Published On: 03/03/2024