De industriële bewerking van ons voedsel

Industriële bewerkingen vernietigen ons voedsel, dat is echt niet gezond!

Nadenker, Waarom wordt er voor de industriële bereiding van voedingswaren een karrenvracht ingrediënten ingeschakeld die we thuis nooit zullen aantreffen? Ingrediënten die gebruikt worden om voedingsmiddelen af te stemmen op bepaalde machines om te vermijden dat het product gaat schuimen bijvoorbeeld. Er worden dan zeer veel ingrediënten toegevoegd in onze voedselketen om het verlies in smaak, geur, kleur en textuur te compenseren dat gepaard gaat door de zware industriële processen.

Geloof me, al deze chemisch lichaamsvreemde stoffen zal je niet snel in je persoonlijke voorraadkast terugvinden. En dan zijn er marketeers die perfecte misleiding gebruiken om ons wijs te maken dat het om authentieke producten te maken heeft dat met huiselijke warmte is bereid. 

Denk maar aan de spotjes op tv, met slogans waarin grootmoeders gezellige warmte ergens op een mediterrane heuvel in een grote koperen ketel staat te roeren waarin een heerlijke dampende saus pruttelt, bij voorkeur met een houten lepel.

Ik trap daar niet in, de realiteit is dat al deze veelbelovende voedingsproducten gefabriceerd zijn in een gigantische fabriek vol met grote ronkende motoren en waar arbeiders ingrediënten toevoegen die eveneens enorm in trek zijn bij de petrochemische sector. 

Het gros van alle voedingswaren die op industriële wijze op grote schaal worden gefabriceerd zijn het resultaat van zware industriële processen waarbij de producten intensief worden behandeld. Chemische, fysische en thermische behandelingen hebben het koken gereduceerd tot een soort bandwerk waarbij alle voedende fytonutriënten vrijwel beschadigd worden. 

Fotonen van het zonlicht zijn volledig verdwenen uit dit soort voedsel. En net deze zware industriële bewerkingen vernietigen de waarde van onze voeding. Dat is de grote reden dat er zoveel smaak-, geur- en kleurstoffen moeten worden toegevoegd om de gevolgen van de zware behandeling dat het voedsel heeft ondergaan te kunnen MASKEREN!

Ten slotte is het zeer verstandig om geraffineerde oliën en geharde vetten absoluut te weigeren die je vind in restaurant voedsel, diepvries en alle bewerkte voedingsmiddelen. Deze bewerkte vetten samen met onderliggende emoties vormen een sterke verergering van vele chronische ziekten. Je mag gezonde oliën en vetten gebruiken, zoals koudgeperste kokosolie, olijfolie, sesamolie, geklaarde boter, cacaoboter.

Related Articles

Diabetes deel 2

Geheime oorzaken diabetes: dierlijke eiwitten Teveel dierlijk eiwitten: schadelijker dan geraffineerde suiker Geraffineerd suiker en zetmeel is niet gezond. Maar grote hoeveelheden dierlijk eiwitten zijn…

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *