De lymfe en de relatie met kanker

De lymfe en de relatie met kanker 1

Het cruciale belang van de lymfe

Het lymfevocht is van oorsprong bloedplasma. Bloedplasma dringt door de wanden van de haarvaten heen en verbindt zich met het weefselvocht of het bindweefsel. Dit bloedplasma dat zeer rijk is aan voedende nutriënten zoals glucose, mineralen, vitaminen, eiwitten, vetten is ook drager van zuurstof, hormonen, witte bloedcellen en eiwitten. Deze aangebrachte levensmiddelen voor alle cellen komt terecht in het intercellulaire vocht dat bekend staat als het bindweefsel. Lichaamscellen liggen ingebed in het bindweefsel en nemen deze levensmiddelen op. In de cel heb je de stofwisselingsprocessen via de mitochondriën die uit deze levensmiddelen energie wint. Afvalstoffen van deze stofwisselingsprocessen worden in het bindweefsel uitgescheiden. Ongeveer 90% van het weefselvocht  (intercellulaire vocht) komt in de bloedbaan terecht. Ongeveer 10% van de weefselvloeistof vormt uiteindelijk het lymfevloeistof.

De lymfe neemt vele afvalproducten van de stofwisseling op dat door de cellen is geproduceerd. De lymfe neemt eveneens dode microben, opgeloste eiwitten en kankercellen op die ontstaan bij een normale celdeling. Uitgezonderd het kooldioxide dat via de bloedbaan naar de longen wordt afgevoerd. Lymfevaten verzamelen dit afval om het te verwijderen. Daarmee wordt verstikking en beschadiging van de cellen voorkomen.

Een goed werkende lymfe zorgt ervoor dat de cellen goed kunnen worden gevoed en efficiënt gaan werken. Als al het afvalmateriaal snel door de lymfe wordt afgevoerd blijven de cellen gezond. Het meeste celafval kan niet rechtstreeks in het bloed worden opgenomen en moet via het lymfestelsel worden verwijderd. Lymfebanen vervoeren dit schadelijk materiaal naar de lymfeknopen om te worden ontgift en gefilterd. Deze lymfeklieren die op strategische plaatsen door het gehele lichaam verspreid liggen, verwijderen eveneens ook een deel van het lymfevloeistof. Dit voorkomt dat het lichaam te zwaar wordt en gaat zwellen.

De allerbelangrijkste functie van de lymfe is om het intercellulaire vocht tussen de cellen vrij te houden van afvalstoffen en schadelijke ziekteverwekkers. De lymfe is levensnoodzakelijk en een belangrijk systeem om ons lichaam zuiver en proper te houden. Daarmee kan het lichaam gezond blijven waarbij we welzijn ervaren.

Bijna alle kankers worden voorafgegaan door een ernstige chronische toestand van lymfeverstopping

Als lichaamscellen in het bindweefsel voortdurend lijden door onvoldoende lymfedrainage, m.a.w. ze verstikken en verzuren in afvalmateriaal dat toxisch wordt, kunnen ze carcinogeen worden. Op deze plaatsen manifesteren zich de eerste tumoren. Hoe meer gebieden in het lichaam lijden onder een chronische lymfeverstopping, hoe meer op deze plaatsen zich tegelijk kanker kan ontwikkelen.

Het lymfestelsel werkt nauw samen met de algemene gezondheid en detoxsysteem om het lichaam schoon en proper te houden, dus vrij van alle celafval, stofwisselingsafval, gifstoffen, kankercellen en zogezegde “ziekteverwekkers”. We weten dat verstopte lymfevaten oorzaak zijn van een slechte bloedsomloop en dat het intercellulaire vocht overbelast raakt met schadelijke stoffen. Deze overbelasting maakt het intercellulaire vocht stroperig waardoor de distributie van water, voedingstoffen en zuurstof naar de cellen wordt verhindert.  We kunnen dus spreken van een verstopping in het bindweefsel met verzuring tot gevolg. Deze toestand beschadigd lichaamscellen.

Waarmee begint lymfeverstopping?

Het belangrijkste aspect waarmee lymfeverstopping begint houdt verband met voornamelijk industrieel bewerkte voeding en gal van slechte kwaliteit in combinatie met het vasthouden van negatieve emoties. Doordat de sinusoïden van de lever verstopt zitten en intrahepatische stenen in de galwegen van de lever de afscheiding van gal verhinderen ontstaat continu verstoring van de spijsvertering. Slechte gal is het uiteindelijke gevolg van de spijsvertering die niet goed werkt waardoor de lever overbelast wordt. Een goed werkende spijsvertering is dus altijd de startbasis voor de gezondheid lichaam-geest. Elke verstoring van de spijsvertering leidt naar problemen. Door symptomatische behandeling van deze spijsverteringsproblemen gaan de problemen chronisch van aard worden met verstoppingen in de lymfe tot gevolg. Zo ontstaan ook galstenen doordat de lever overbelast wordt door verstopte lymfebanen. Besef dat 80% van de lymfe verbonden is met de darmen. Het deel van het lichaam waar de meeste ziekteverwekkende agentia worden gegenereerd (gekweekt) of bestreden is de dikke darm. In dit gebied van de buik heb je de grootste activiteit waarmee het lichaam zich kan ontgiften en zuiveren. 

Een tekort aan kwalitatieve gal ondermijnt het vermogen van de maag en de twaalfvingerige darm om voedsel goed te verteren. Dit heeft als gevolg dat de darmen onverteerd voedsel ontvangen. Daardoor ontstaat er een ongecontroleerde groei van destructieve organismen die dit onverteerd voedsel gaan bewerken. Deze destructieve organismen veroorzaken een chemisch proces dat bekendstaat als vergisting en verrotting. Daardoor kunnen aanzienlijke hoeveelheden afvalstoffen, verrot voedsel en toxines de lymfebanen van de darmen binnensijpelen. We denken hierbij ook aan de giftige kankerverwekkende putrescinen, aminen en cadaverinen die in het lymfesysteem terechtkomen. Het grootste lymfvat van het lichaam is de cisterna chyli met een uitbreiding naar andere kleinere zakvormige lymfevaten. De cisterna chyli ligt net achter de twee bovenste lendenwervels ter hoogte van de navel, een soort verwijding van de borstbuis van de lymfe. De borstbuis of ductus thoracicus ontvangt uiteindelijk de onverteerde vetten, rottende eiwitten en kankerverwekkende stoffen van rottend voedsel uit de damen. Dan begrijp je dat de lymfe niet meer in staat is om alle versleten en beschadigde cel eiwitten van het lichaam af te voeren. Bedenk dat het lichaam elke dag 30 miljard cellen moet afvoeren en neutraliseren. 

Onverteerde eiwitten, antigenen, antibiotica en andere gifstoffen afkomstig van dierlijke eiwitconsumptie zijn oorzaak dat lymfezakken gaan ontsteken en opzwellen. Het begin van lymfoedeem. We moeten begrijpen van zodra een dier dood is, zijn cellen binnen enkele seconden ook afsterven. Cel Enzymen beginnen onmiddellijk de eiwitstructuur van de cellen af te breken, dit is een volkomen natuurlijk proces. Eveneens wordt de driedimensionale molecuulstructuur uit elkaar getrokken door het verhitten, koken, frituren of braden. De eiwitten stollen en verharden. Deze nutteloze gedegenereerde eiwitten zijn eveneens schadelijk voor het lichaam, tenzij ze door de lymfestelsel direct worden verwijderd. Hoe meer aanwezigheid van deze nutteloze eiwitten, hoe meer bacteriologische activiteit. Micro organismen zoals wormen, parasieten, schimmels en destructieve bacteriën  gaan zich te goed doen met deze nutteloze eiwitten en de verzameling afvalstoffen. Daar kunnen zich dikwijls allergische reacties voordoen.

lymfoedeem

Lymfoedeem kun je voelen als verharde knopen terwijl je de navelstreek masseert of je op je rug ligt. Lymfoedeem is oorzaak van pijn in de onderrug en het middengedeelte van de rug. De lymfe begint het moeilijk te krijgen als bovenop de 30 miljard cellen en het stofwisselingsafval die het elke dag moet afvoeren, grote hoeveelheden toxines en onverteerde eiwitten bijkomen die ook afgevoerd moeten worden. In combinatie met een verminderde darmwerking als gevolg van onverteerde voeding die de darmflora verstoort kan dit leiden tot lymfoedeem. Er ontstaat een verstopping in de cisterna chyli, en dit cruciale onderdeel van de lymfe kan dan niet goed meer de versleten en beschadigde cel eiwitten van het lichaam afvoeren.

In zekere mate kenmerkt Lymfoedeem zich ook dikwijls aan een opgezette buiken het  dikker worden. Het verschijnsel van een ‘buikje’ gaat eveneens gepaard met het opzwellen van het gezicht. Komt daarbovenop nog gezwollen ogen, dubbele kin en een dikker wordende hals, kan men spreken van een gevorderde staat van lymfverstopping. Veel mensen beschouwen de toename van ‘gewicht’ rond hun middelste als een onschuldig ongemak of gewoon als onderdeel van het ouder worden. Hun zinsnede is dat iedereen tegenwoordig een buikje heeft en dat dit normaal zal zijn. De waarheid is echter dat het symptomen zijn van een slechter wordende gezondheid en de ontwikkeling van chronische ziekten zoals kanker, diabetes, degeneratieve zenuwaandoeningen en hart- en vaatziekten. Mensen beseffen blijkbaar niet dat ze met een ernstige intoxicatie zitten en dit plots kan openbarsten als een intense chronische aandoening en kanker.

Elke vorm van lymfoedeem en lymfeverstopping elders in het lichaam zijn altijd het gevolg van giftig darmafval veroorzaakt door een slechte spijsvertering. Dit leidt altijd tot ernstige complicaties elders in het lichaam. De darmen maken 70% van de algemene gezondheid en detoxsysteem uit. Het is zo belangrijk dat de darmen verteerde voeding ontvangen zodat de darmflora in balans blijft en de lymfe het lichaam kan ontgiften.

Elke keer als er een congestie van schadelijke stoffen ontstaat in een lymfebaan, zal lymfe zich ophopen in de buurt van deze verstopping. Als direct gevolg hiervan hebben de lymfeklieren die zich naast een verstopt lymfebaan bevinden problemen met het neutraliseren of ontgiften van de aangevoerde lymfe. Deze lymfe bevat zowel levende als dode fagocyten en de microben en kankercellen die zij hebben opgenomen. Fagocyten zijn vreetcellen die de overgroei van bacteriën en gisten, cellen uit kwaadaardige tumoren en de miljoenen kankercellen die een gezond mens elke dag aanmaakt te lijf gaan. Door omsluiting worden deze geëlimineerd, dit proces wordt ook fagocytose genaamd. Deze lymfe bevat ook versleten weefselcellen, gist afval, gifstoffen uit het voedsel dat we dagelijks eten, beschadigde cellen, ingeademde giftige stoffen en ander schadelijk materiaal.

Een voortdurende congestie in de lymfe

In de meeste gevallen ontwikkelt een lymfe congestie zich geleidelijk aan over vele jaren, met als enige probleem het opzetten van de buik, handen, enkels, voeten of en gezwollen gezicht. Dit vasthouden van vocht of vochtretentie is in werkelijkheid een voorbode van een chronische aandoening. De meeste mensen die nu lijden aan kanker lijden reeds lang aan een vorm van lymfeverstopping nog voordat kanker is geconstateerd. Een aanhoudende lymfeverstopping leidt tot ernstige verzuring in het bindweefsel waardoor cellen gedwongen worden te muteren (ze veranderen genen van het DNA) om te kunnen overleven. De meeste kankers zijn het gevolg van chronische congestie van de cisterna chyli. Als versleten weefselcellen, eiwitten en kankercellen onvolledig worden afgebroken in de lymfe, kunnen lymfeklieren ontstoken raken, verstoppen en opzetten zelfs met bloed. Geïnfecteerd materiaal kan uiteindelijk in de bloedbaan terechtkomen wat op zijn beurt leidt tot bloedvergiftiging en andere acute aandoeningen. 

Uiteindelijk zal de borstbuis ook verstoppen die de cisterna chyli draineert en de lymfe omhoog stuwt in de richting van de linkerhals. Op deze wijze wordt de borstbuis overbelast door de constante aanvoer van giftig materiaal en raakt dus verstopt. De borstbuis of thoracic duct staat in verbinding met vele andere lymfebanen die hun afval lozen in de riool van de borstbuis. De borstbuis verwerkt tot 85% van al het celafval en weefseleiwitten die het lichaam dagelijks produceert samen met ander giftig afval. Dus een blokkade in de borstbuis is desastreus en leidt tot terugloop van afval in andere verder weg gelegen delen van het lichaam. Dat is de oorzaak van zwellingen die zo kenmerkend zijn voor lokale lymfoedeem. Voornamelijk in de voeten en enkels.

Als het lichaam niet op tijd zijn dagelijkse stofwisselingsafval en celafval kan afvoeren en in het lichaam vast komt te zitten zullen er zich symptomen van ziekte gaan ontwikkelen en manifesteren. Het vastzittende giftige materiaal zal uiteindelijk abnormale celgroei in gang zetten.

Gevolgen van aanhoudende congestie in de cisterna chyli: overgewicht, obesitas, zwaarlijvigheid, toegenomen verkoudheden, vergrote prostaatklier, gewrichtsreuma, verstopte bronchiën en longen, rugproblemen, stijve nek, last in de schouders, hoofdpijn en migraine, vergroting linkerkant van het hart, verschillende vormen van astma, cysten in de baarmoeder en/of eierstokken, hooikoorts, sinusitis, desoriëntatie, oorsuizen, duizeligheid, roos, doofheid, poliepen in de dikke darm, maagklachten, spijsverteriongsklachten, galstenen, vergrote schildklier, scoliose, geheugenverlies, vergrote milt, slecht werkende pancreas, gezwollen voeten, enkels en benen, nierproblemen, vervette lever, zwelling in de borsten, knobbeltjes in de borsten, spastische darm, aandoeningen van de voortplantingsorganen, bijnieruitputting, slecht zien, oogaandoeningen, aandoeningen van de hersenen enzovoort. Een symptoom of combinatie van deze symptomen die zich reeds jarenlang voordoet is een aanwijzing van verhoogde risico op kankerontwikkeling en tumorvorming.

De vena subclavia

De borstbuis gaat naar omhoog in de borst en buigt naar achteren naar de linker halsader en halsslagader, ongeveer bij de C7 nekwervel. Hij eindigt in de aansluiting van de linker vena subclavia en de halsader onder het sleutelbeen, dichtbij de schouder. De vena subclavia gaat de bovenste holle ader binnen die aderlijk bloed naar het hart leidt. Na het verzamelen van de lymfe en deze te ontgiften en te zuiveren stroomt de lymfe terug in het linker lymfbuis. Deze buis loopt uit in de ondersleutelbeenader onderaan de hals. Dan loopt de gezuiverde lymfe via de vena subclavia terug in het circulatiesysteem. Deze ader mondt uit in de bovenste holle ader, die recht naar het hart voert. Normaal wordt al het lymfeafval ontgift in de lymfevloeistof in de lymfevaten en de lymfeknopen voordat de lymfe in het bloed komt.

Er komen giftige stoffen in het hart

Een congestie in de cisterna chyli en de grote borstbuis blokkeert een goede lymfedrainage uit diverse organen en weefsels. Maar deze verstoppingen zijn eveneens oorzaak dat giftige stoffen in het hart en de slagaders terechtkomen. Dat veroorzaakt stress in het hart en de bijnieren waarbij het hart onder grote druk komt. Daardoor kan het hart groter worden met een onregelmatige hartslag of andere complicaties. Gifstoffen en ziekteverwekkende stoffen komen uiteindelijk in de grote bloedsomloop en gaan zich verspreiden in andere delen van het lichaam met grote consequenties tot gevolg.

Conclusie:

Wanneer de lymfestroom en bloedsomloop ongehinderd en normaal verloopt is gezondheid eenvoudig voor het lichaam. Maar blokkering van de lymfe leidt altijd tot ziekte en aandoeningen. Blokkering van de lymfe ontstaan in de meeste gevallen door verstopte sinusoïden en galwegen in de lever in combinatie met een slecht werkende spijsvertering als gevolg van ongezonde voeding, slechte levensstijl en onopgeloste emotionele problemen. In extreme gevallen kan een lymfeverstopping leiden tot lymfkanker. Onze epidemie van overgewicht en obesitas is grotendeels te wijten een verstopt lymfestelsel (dat op zich niet de echte oorzaak van de aandoening is), wat verhindert dat lichaamsafval en overtollige eiwitten kunnen worden verwijderd.

Hier komt foto 5.2

Bedenk, als de grootste afvoerbuis van je woning is verstopt, dan verstoppen de kleinere afvoerbuizen van de keuken, de wc en de badkamer toch ook? Een overstroming is het gevolg. De borstbuis is de grootste afvoerbuis van je lichaam.

Aanhoudende spijsverteringsproblemen

In het spijsverteringskanaal dat begint bij de mond en eindigt bij de anus vinden er vier activiteiten plaats. De eerste activiteit is de voedselopname en het genieten van voeding. De tweede activiteit is de eigenlijke vertering van het voedsel door enzymen. De derde activiteit is de resorptie van voedingstoffen uit het verteerde voedsel. De laatste activiteit is de uitscheiding van de reststoffen en afvalstoffen. De spijsverteringsorganen die zich bezighouden met de vertering en absorptie bevinden zich onder het middenrif.

Mensen die jarenlang problemen hebben met de spijsvertering en het verteren van voedsel leiden meestal aan een chronische lymfcongestie. Lymfcongestie wordt voorafgegaan door aanhoudende problemen met de spijsvertering. Begrijp dat niet verteerd of onvoldoende verteerd voedsel een voedingsbodem wordt voor destructieve bacteriën. Dit voedsel ondergaat een chemisch proces dat bekendstaat als vergisting en verrotting. Niet goed verteerd voedsel wordt uiteindelijk een broedplaats voor carcinogenen, dat zijn giftige stoffen  en verbindingen die het gedrag van lichaamscellen kunnen beïnvloeden.

Er komen verschillende spijsverteringsprocessen op gang van zodra er voedsel wordt opgenomen. Men kan spreken van twee processen, een mechanische afbraak waarin voedsel fijngemalen wordt door het kauwen en een chemische afbraak door middel van spijsverteringsenzymen. De eerste spijsverteringsenzymen vind je reeds in het speeksel in de vorm van amylase dat begint met koolhydraten af te breken. De spijsverteringsenzymen in de maag richten zich voornamelijk op de vertering van de eiwitten. De spijsverteringsenzymen en andere sappen van de pancreas richten zich zowel op verdere vertereing van koolhydraten, eiwitten en vetten.

Spijsverteringsenzymen zijn kleine chemische moleculen die chemische veranderingen in andere stoffen veroorzaken zonder dat ze zelf veranderen. Spijsverteringsenzymen heb je ook in de gal en het darmsap van de dunne darm. 

Nu komt het, het is belangrijk te weten dat alle spijsverteringsenzymen en andere stofwisselingsenzymen die in het menselijke lichaam worden geproduceerd de krachtigste antistoffen tegen kanker bevatten. Enzymen van de pancreas bijvoorbeeld komen bij een goede spijsvertering in de bloedbaan terecht om mee te helpen met de ontgiftingsprocessen en het elimineren van kankercellen. Maagsappen komen uiteindelijk in de lymfe terecht om eveneens de fagocyten bij te staan in hun “opvreten” van kankercellen en ziekteverwekkers. Maar als de spijsvertering niet goed werkt (bij de meesten onder ons is dit spijtig genoeg het geval) kan het lichaam niet genoeg van deze waardevolle spijsverteringsenzymen aanmaken. Dit heeft rechtstreekse nadelige gevolgen voor de gezondheid en het welzijn van alle lichaamscellen. Een tekort aan deze enzymen is rechtstreeks verantwoordelijk voor de aanwas van kankergezwellen in het lichaam, het maakt niet uit waar ze zich voordoen.

Absorptie is een intelligent proces van de darmen waarbij miniscule voedingsstoffen uit het verteerd voedsel doorheen het darmslijmvlies en de darmwand in het bloed en de lymfebanen terechtkomt. Van daaruit worden ze naar de lever vervoerd die deze voedingstoffen lichaamseigen maakt. Van de lever gaat het naar het hart die vervolgens de lichaamseigen voedingstoffen naar alle lichaamscellen transporteert. Het is de taak van de darmen en de darmflora om waardevolle voedingsstoffen te scheiden van de reststoffen die niet kunnen worden verteerd of geabsorbeerd. Deze worden als stoelgang uitgescheiden. Stoelgang bevat ook gal dat afvalproducten en toxines vervoert die onschadelijk zijn gemaakt door processen in de lever. Gal bevat eveneens de afvalproducten van de afbraak van rode bloedcellen. Ongeveer eenderde van de stoelgang bestaat uit darmbacteriën.

We beginnen nu goed in te zien dat het menselijke lichaam alleen maar goed en efficiënt kan functioneren als de darmen elke dag het opgehoopte afval kan verwijderen via de stoelgang. Weet ook dat 80% van de lymfe eveneens verbonden is met de darmen. Gezondheid is het logische natuurlijke gevolg van een evenwichtig functioneren van de gehele spijsvertering met al zijn activiteiten.

Wanneer voedsel onvoldoende verteerd is valt dit voedsel ten prooi van destructieve bacteriën en is een darmverstopping een feit. (Je ervaart dit probleem niet altijd). Vervolgens ontstaan ernstige problemen met het ontgiften en het zuiveren van het lichaam. Een ander natuurlijk gevolg is het terugstromen van celafval en beschadigde eiwitten in de lymfe, het bloed, en alle bovenste delen van het lichaam. Denk maar aan de borsten, de nek, het hoofd, de keel, de hersenen en de zintuigen. Allemaal het gevolg als de functies van de spijsvertering verslechteren. Het wordt het begin van een ernstige intoxicatie in het lichaam waarbij kanker en vele soortgelijke overlevings pogingen van het lichaam de kop gaan op steken.

Intrahepatische stenen in de galwegen van de lever

De meeste galstenen ontstaan in de galwegen van de lever. De lever wordt overbelast door jarenlange spijsverteringsproblemen en lymfcongestie waardoor intrahepatische stenen zich gaan vormen. Bijna iedereen met een ernstige chronische aandoening en kanker heeft galstenen in de galwegen van de lever. Galstenen in de lever verstoren de spijsvertering en vele andere stofwisselingsprocessen in het lichaam. Ze vormen dus een belemmering voor het verwerven en behouden van een goede gezondheid, vitaliteit en jeugdigheid. Intrahepatische stenen en lymfcongestie zijn oorzaak van ziekte en eveneens het probleem waarom mensen problemen ervaren om van hun ziekte te genezen, waaronder kanker. Allemaal als gevolg van voortdurende spijsverteringsproblemen.

De lever produceert hormonen en andere eiwitstructuren om rechtstreekse controle uit te oefenen op de groei en het functioneren van elke lichaamscel. Elke verstoorde functie, stofwisselingsprobleem, abnormale celgroei of tekort is grotendeels een gevolg van een slecht functionerende lever. De lever is een orgaan dat niet snel laat merken dat hij slecht functioneert en qua vorm lijkt de lever vaak als normaal te functioneren. Zelfs als de lever  tot 60% van zijn oorspronkelijke vermogen heeft verloren blijft hij volgens onderzoeken nog steeds voldoende enzymen te produceren. Dit is enorm bedrieglijk voor zowel de arts als de patiënt. Bijna alle ziekten en zeker alle chronische aandoeningen zijn terug te voeren tot een slecht functioneren van de lever. Dit wordt veroorzaakt door verstoppingen in de spijsvertering, de lymfe en andere kanalen in het lichaam die lichaamssappen transporteren.

Met andere woorden, alle ziekten of symptomen van een problematische gezondheid worden altijd veroorzaakt door een verstopping dat de distributie van voedingstoffen, water en zuurstof verhindert. Tegelijkertijd kunnen afvalstoffen van de stofwisselingsprocessen in de cel ook niet afgevoerd worden. Als een haarvat verstopt raakt, is dit haarvat niet meer in staat om de onmisbare zuurstof en voedingsnutriënten naar een groep cellen te transporteren. Deze cellen worden verplicht om specifieke noodmaatregelen te nemen om te kunnen overleven. Veel van deze cellen zullen ondertussen reeds afsterven door deze “hongersnood”. Andere meer veerkrachtige cellen zullen leren om genen te veranderen en gaan muteren om zich te kunnen aanpassen aan deze veranderende ongunstige giftige omstandigheden. Deze cellen gaan zich voeden met vastzittende giftige afvalstoffen van de stofwisseling en al het andere wat ze bij andere cellen kunnen vinden.

Je kunt lezen en begrijpen dat dit een overlevingsreactie is van deze cellen. Dit overlevingsmechanisme beschermt uiteindelijk het gehele lichaam tegen bloedvergiftiging en het falen van organen. Maar onze reguliere geneeskunde zegt dat dit ziekte is, en in het geval van celmutatie wordt er het etiket kanker op geplakt. Maar dankzij deze kanker kan het lichaam nog een tijd overleven in de geïntoxiceerde omgeving waarin de cellen leven.

De lever en galblaas reinigen helpt de spijsvertering weer op te starten en de voeding echt te verteren. Daarbij krijgt het lichaam energie om zowel de spijsvertering als de lymfe te ontgiften. Dit draagt bij het herstel van de homeostase ofwel het evenwicht creëren om alle lichaamsprocessen in goede banen te leiden. Dan keert het lichaam terug naar zijn constitutionele lichaamsgewicht waarbij de voorwaarde wordt gecreëerd voor het lichaam om zichzelf te genezen. De spijsvertering, de lymfe en de lever ontgiften is de eerste stap die je kunt nemen om jezelf te beschermen tegen toekomstige ziekte of aandoening.

Disclaimer:

Dit naslagwerk heeft als doel u betrouwbare informatie te verstrekken over het onderwerp dat behandeld wordt. Er is alles in het werk gesteld om dit naslagwerk zo compleet en nauwkeurig mogelijk te maken. De aangeboden informatie kan, ondanks alle zorgvuldigheid, onjuistheden bevatten. Het doel van dit naslagwerk is om te onderwijzen. Zowel de schrijver als de uitgever zullen door geen persoon of instantie aansprakelijk gesteld noch verantwoordelijk geacht kunnen worden voor welk verlies, schade of letsel dan ook dat veroorzaakt is of waarvan aangenomen wordt dat het direct of indirect veroorzaakt is door de informatie die dit naslagwerk bevat. Het gebruik van de informatie die in dit naslagwerk aan bod komt, is geheel voor rekening van de lezer. De lezer moet zijn eigen oordeel vellen of een holistisch medisch expert of zijn persoonlijke arts raadplegen voor specifieke toepassingen bij zijn individuele problemen. De informatie die hierin gepresenteerd wordt, is op geen enkele manier bedoeld als vervanging van medische diagnostiek en/of behandeling. Indien u vragen heeft over uw gezondheid, raadpleeg dan een medisch bekwaam persoon.

Warme groet,

Daniel

Related Articles

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *