Het gevaar van de magnetron.

In onze hectische levensstijl lijkt de magnetron het ideale hulpmiddel om snel onze maaltijden op te warmen of zelfs te bereiden. Door gebrek aan tijd om te koken en gerechten te bereiden, hebben we ook gebrek aan tijd om onszelf af te vragen of de magnetron wel veilig is om voedingswaren in op te warmen. We weten niet welke effecten de magnetron heeft op het water, het voedsel dat nadien in ons lichaam binnenkomt.

Veel mensen weten niet dat magnetrons de eigenschap hebben om watermoleculen met een duizelingwekkende snelheid van meer dan een miljoen omwentelingen per seconde in de ronde te slingeren. Deze hoogfrequente microgolven veroorzaken een enorme wrijving op de moleculaire verbindingen, en dat vernietigt het voedsel.

Door de magnetron bereid voedsel is geen echt voedsel meer, hoe je het ook draait en keert. De natuurlijke voedselmoleculen van echte voeding worden in stukjes gebroken waarbij hun chemische compositie in nieuwe configuraties wordt veranderd. Maar deze nieuwe configuraties worden door het menselijke lichaam niet meer als voedsel herkend. Daar zit dus een groot probleem.

De magnetron vernietigt het voedsel

De magnetron mag dan wel zeer gemakkelijk zijn in gebruik, het vernietigt de natuurlijke moleculaire structuur en DNA van ons voedsel. Het lichaam herkent deze aangetaste natuurlijke codering of streepjescode in de voeding niet meer. Het menselijke lichaam heeft eigenlijk niets meer aan dit soort voedsel. Door de magnetron verwarmde en bereide voeding wordt een pure maagvulling zonder voedende meerwaarde voor het lichaam.

Het lichaam heeft een detox en het recyclingssysteem, en dit wordt overbelast. Dit is de eerste stap waarbij opstapeling ontstaat van afvalstoffen en toxische stoffen, eigenlijk een vorm van nucleair afval. Het risico op ziekmakende intoxicatie schokken wordt vele malen groter. De echte natuurlijke voedingswaarde is verloren gegaan.

De hoogfrequente microgolven blijven hangen in het voedsel en komen zo je lichaam binnen. Vooral de darmen lijden hieronder. De straling van de magnetron wordt bovendien opgeslagen in het meubilair van de keuken, dat zelf een bron van straling wordt.

Recente onderzoeken hebben inderdaad aangetoond dat er bij voedsel dat in de microgolf is opgewarmd een significante afname is van lichtenergie en voedingswaarde. Met lichtenergie bedoel ik de extra energie die door de zon is toegevoegd aan het voedsel en dat het menselijke lichaam hard nodig heeft.

De werking van vitamine E, het hele vitamine B-complex en tal van sporenelementen worden bevatten deze lichtenergie en dat wordt volledig tenietgedaan door de magnetron, zelfs bij een zeer korte opwarming of kooktijd.

Mineralen en voedingsnutriënten van al het magnetronvoedsel worden veranderd van samenstelling of vermindering in hoeveelheid. Het menselijke lichaam absorbeert deze veranderde voedselmoleculen, maar kan ze niet gebruiken en afbreken tijdens metabolische processen.

Door miljoenen jaren van natuurlijke evolutie is de anatomie van ons spijsverteringsstelsel zodanig ontwikkeld dat het door de natuur geproduceerde voeding zeer goed herkent en vervolgens optimaal kan verteren om het lichaam daarmee echt te voeden en te onderhouden.

De magnetron verandert deze moleculaire samenstelling van het voedsel en het lichaam kan dit voedsel niet meer herkennen als voeding voor het lichaam. In bijna al het bereide voedsel uit de magnetron wordt radiolyse aangetroffen dat kanker verergert en de hersen- en zenuwcellen beschadigt. Radiolyse is de dissociatie van moleculen – in het bijzonder de watermoleculen – als gevolg van de hoogfrequente microgolven door de magnetron. Dissociatie is in de biochemie of scheikunde een proces waarbij een groter deeltje in twee of meer kleinere stukken uit elkaar valt.

Vergeet niet dat onze voeding ook uit watermoleculen bestaat.

Voedsel bereiden in de magnetron kan leiden tot de vorming van acrylamide. Dit is een stof dat niet thuishoort in het menselijke lichaam.

Naast het veranderen van voedsel in afval heeft het gebruik van de magnetron nog andere minder leuke bijwerkingen: Lymfeproblemen zoals verstoppingen met verzuring tot gevolg bijvoorbeeld en het ontstaan van het onvermogen van het lichaam om zich te beschermen tegen intoxicatieschokken.

Magnetrons veroorzaken geheugenverlies, concentratieproblemen en afname van de intelligentie omdat het hersenweefsel lijdt onder radiolyse. Het vermogen om emoties te verwerken en te transformeren wordt aangetast met meer emotionele instabiliteit tot gevolg.

Magnetrons veroorzaken nog veel meer

Het heerlijk verorberen van magnetronmaaltijden leidt tot ernstige stressreacties in het lichaam en oxidatieve stress in de bijnieren, daarbij ontstaat het risico dat de bloedsamenstelling kan veranderen.

De bijnieren produceren aanhoudend adrenaline door het voedsel dat veranderd is in afval door de magnetron, met adrenalineuitputting tot gevolg. Daarbij manifesteren zich andere ongemakken die gerelateerd zijn aan bijnieruitputting zoals depressie, voortplantingsproblemen en spijsverteringsproblemen.

Dit proces is zo langzaam en sluipend dat men het niet eens doorheeft wat er werkelijk gebeurt tot op de dag dat je letterlijk geen energie meer hebt. Door de magnetron verwarmd of bereide voeding is mede een niet te onderschatten factor waarbij de bijnieren minder hormonen produceren en je energielevel daalt

Biologische zongerijpte groenten die verwarmd worden in de magnetron zullen sowieso je cholesterolspiegel naar extreme hoogte jagen. Cholesterolwaarden worden niet beïnvloed door de cholesterol in de voeding, maar wel door stressfactoren veroorzaakt door voedsel dat door de magnetron in afval is veranderd.

Je lichaam begint uiteindelijk te lijden aan ondervoeding en dit verzwakt je algemene gezondheid en detoxsysteem en de hormoonhuishouding. Magnetron veroorzaakt een cumulerend nadelig effect op je gezondheid met verhoogd risico op hoge bloeddruk, staar, migraine, duizeligheid, hersenschade, appendicitis, maagpijn, angst, depressie, hartaandoeningen, slaapproblemen en haaruitval.

De magnetron is enkel goed om je identiteitskaart en rijbewijs in te steken zodanig dat de chip onleesbaar wordt voor Mister Big Brother

De wetenschappelijke onderzoeken

Als je alle wetenschappelijke studies mag geloven, zijn er heel veel nadelen verbonden aan het gebruik van de magnetron. Sinds de introductie is hier altijd discussie over geweest, dus ook prima voer voor wetenschappers. In de lijst met mogelijke nadelen, wil ik alleen maar de wetenschappelijk bewezen feiten vermelden. Op deze manier blijft het helder en duidelijk.

Uit een onderzoek, uitgevoerd door Japanse wetenschappers, is gebleken dat het opwarmen van melk, waar de magnetron toch heel erg vaak voor gebruikt wordt, een zeer negatief effect heeft op de voedingswaarde hiervan. Al na ongeveer 6 minuten opwarmen is bijna 40% van de vitamine B12 vernietigd en dus niet meer actief.

Een onderzoeksteam in Scandinavië heeft onderzocht hoe asperges zich gedragen in de magnetron. Ze hebben een hele duidelijke verlaging van het vitamine C gehalte waargenomen.

Dezelfde wetenschappers deden ook tests met knoflook. Knoflook staat bekend om haar sterk kanker-remmende stof Allinase. Na 60 seconden in de magnetron, werd deze stof volledig uitgeschakeld. Weg voordelen!

In november 2003 is eenzelfde onderzoek gedaan naar broccoli. Broccoli staat bekend om haar hoge gehalte aan antioxidanten, maar na verhitting in de magnetron, was dit gehalte met bijna 97% gereduceerd! Ter vergelijking: Bij stomen gaat ongeveer 11% van de antioxidanten verloren. Overigens bleef het mineralengehalte in beide gevallen gelijk.

In Australië is onderzoek gedaan naar het opwarmen van moedermelk, dus afgekolfde melk, in de magnetron. De originele borstmelk staat bekend om haar essentiële ziekte remmende eigenschappen die de baby de beste start geven die je maar kunt bedenken. Door het opwarmen in de magnetron worden deze nagenoeg volledig tenietgedaan. Ook het vitaminegehalte was veel lager en de antilichamen in de melk waren vrijwel volledig verdwenen. Ook was het opvallend dat sommige aminozuren omgezet werden naar biologisch inactieve, en dus niet voedzame, stoffen. Sommige van deze inactieve stoffen zijn zelfs direct schadelijk voor het tere zenuwstelsel en de nieren van de baby.

Met name de kant-en-klaar maaltijden, pizza’s en popcorn, worden vaak verpakt in plastic, wat volgens de gebruiksaanwijzing zo in de magnetron kan worden gebruikt. Maar vaak is dit toch niet het geval. Al in 1990 werd duidelijk bewezen dat er schadelijke stoffen vrijkomen van verpakkingen, ook al is aangegeven dat deze magnetron bestendig zijn. De vrijgekomen stoffen zijn onder andere Xyleen, Tolueen, Benzeen en Polyethyleentereftalaat (PET). Deze stoffen komen dus direct in je eten terecht! Het meest verontrustende wat vrij kan komen is de stof Bisphenol-A (BPA). Deze stof wordt verwerkt in heel veel plastic gebruiksproducten, zelfs in speciaal voor de magnetron bestemde plastic bakjes en schalen!

Een Amerikaanse (onafhankelijke) consumentenorganisatie komt er wel degelijk schadelijke straling vrij, ondanks het feit dat de American Food and Drug Administration zegt van niet. De verkochte magnetrons blijven dus straling lekken die onder de voorgeschreven maximale waarden liggen. Maar deze waarden zijn nog steeds ernstig genoeg om je zorgen over te maken. Het is dus af te raden om vlak bij de magnetron te gaan staan, en al helemaal niet door het raampje te turen om te kijken wat er in die doos gebeurt. Dit kan leiden tot staar in de ogen.

Het wordt nog ernstiger als het deurtje van de magnetron niet goed meer sluit. In dat geval wordt je lichaam direct blootgesteld aan de elektromagnetische golven, wat heel ernstige schade aan je organen kan veroorzaken. We spreken dan van de ‘magnetronziekte ‘die heel veel symptomen kent: Slapeloosheid, hoofdpijn, nachtzweten, duizeligheid, verminderde concentratie, verzwakking van het immuunsysteem, misselijkheid, lusteloosheid, veel dorst, vaak plassen etc. etc.

Een Russisch onderzoek toonde recent aan dat bij het verwarmen van alle soorten voedsel in de magnetron, kankerverwekkende stoffen worden gevormd. In vlees werd bijvoorbeeld de kankerverwekkende stof D-Nitrosodienthanolamines gevonden. In melk en granen worden sommige aminozuren omgezet in kankerverwekkende stoffen, en werd bij het ontdooien van fruit vastgesteld dat Glycosiden en Galactosides beschadigd worden, en omgevormd tot kankerverwekkende stoffen.

De Amerikaanse Trent Universiteit heeft onlangs een onderzoek gedaan naar de invloed van magnetron op het hart. Hierbij is de uitslag ronduit schokkend te noemen. Ondanks het feit dat alle onderzochte magnetrons voldoen aan alle eisen, heeft de lekstraling toch invloed op je hart. Dit betreft zowel de hartslag zelf, als het hartritme. Dit heeft te maken met de specifieke stralingsfrequentie van 2,45 Gigahertz, een frequentie die overigens ook gebruikt wordt door WiFi-routers…

De effecten van magnetrongebruik op de lange termijn zijn helaas nog steeds niet duidelijk. Sommigen beweren dat het allemaal maar een fabeltje is, en dat we ons niet zo druk moeten maken, anderen beweren het tegenovergestelde. De eerder genoemde Zwitserse voedingswetenschapper Hans Ulrich Hertel beweerde in ieder geval al in 1989 dat het gebruik van de magnetron wel degelijk effect heeft op ons lichaam, ook op langere termijn.

Volgens zijn conclusies is de voedingswaarde van eten uit de magnetron dusdanig laag, dat er op termijn problemen kunnen ontstaan zoals een té laag aantal witte bloedcellen, een te hoog cholesterolgehalte, vermindering van het aantal rode bloedcellen en nog een lange lijst met andere aandoeningen.

Hoewel de onderzoeksmethode van de voedingswetenschapper twijfelachtig is door het beperkte aantal proefpersonen, is de wetenschap (later) toch wakker geschud door deze resultaten en is men zich ernstig zorgen gaan maken over de invloed van de elektromagnetische straling op het eten. https://www.optimalegezondheid.com/nadelen-van-de-magnetron/

Gepubliceerd op 16/04/2024

Daniël Derweduwen

Delen:

 

Gerelateerde Publicaties

 

  • Voedzame planten, gratis uit de natuur in overvloedHet voorjaar is aangebroken en de natuur biedt ons een overvloed aan jonge groei met ontgiftende eigenschappen. Het is wonderbaarlijk hoe verse daslook of brandnetels ons lichaam verrijken met goed opneembare mineralen en andere voedende stoffen; een ware boost voor onze gezondheid.Veel groenten die verkrijgbaar zijn in de winkel hebben aanzienlijk minder voedingswaarde als gevolg van uitputting van de landbouwgronden. Wilde planten daarentegen bieden een diepere smaak vanwege hun rijke gehalte aan voedingsstoffen. Bovendien zijn veel wilde planten altijd vers te vinden.Het is belangrijk om altijd zeker te zijn van de juiste identificatie [...]

    By Published On: 11/03/2024
  • Koolzaadolie is niet geschikt voor menselijke consumptieKoolzaadolie is de nieuwste manier om de spijsvertering en het metabolisme bij de mens grondig te verstoren, doordat het zonnebloemolie vervangt. Slimme media gebruiken nu oorlogen als excuus om de goedkope maar schadelijke koolzaadolie een grote afzetmarkt te geven, maar dit heeft niets te maken met gezondheid.Het probleem met koolzaadolie ligt in het feit dat het goedkoop te produceren is. Belangrijk om te weten is dat koolzaadolie absoluut niet verhit mag worden. De verwarming tijdens het productieproces en in huishoudens zorgt ervoor dat de natuurlijke omega 3-vetzuren in koolzaadolie omgezet worden in onnatuurlijke transvetten. [...]

    By Published On: 04/03/2024
  • De natuur draagt altijd het beste voor ons. Gedurende miljoenen jaren van natuurlijke evolutie heeft zich een voedingssysteem ontwikkeld voor elk levend organisme. Deze evolutie is vastgelegd in het DNA van de mens, wat impliceert dat het lichaam precies weet wat het nodig heeft. De schatten van de keuken, de specerijen, bevatten precies wat het lichaam nodig heeft. Meer aandacht schenken aan het luisteren naar het lichaam en minder aan het intellectuele meten en weten in het hoofd zou al een goede stap zijn om te begrijpen wat het lichaam werkelijk nodig heeft. Uiteindelijk weet de natuur altijd wat het [...]

    By Published On: 25/02/2024