De mooiste reis in je leven

De mooiste reis van het leven is de reis binnenin jezelf.

Stop met wat dan ook buiten jezelf te zoeken. Alles wat je zoekt zit in jou. Maak een innerlijke reis. Ontdek en ervaar je eigen waarheid. De eeuwige geest waarin jij leeft, weet wie jij werkelijk bent, existentiële energie, het ZIJN. Jij bent uniek. Existentiële energie dat altijd heeft bestaan, nu bestaat en altijd zal blijven bestaan. Het neemt vorm aan, doorloopt de vorm om uiteindelijk de vorm weer te verlaten in een oneindige ritmische dans dat het leven is. 

Je hart weet wie je bent. Er is maar één jou. Nooit weer zal jij er zijn in deze huidige vorm. Via de reis naar binnen toe leer je de geestelijke elementen van het leven kennen. Uiteindelijk gaat elk mensenleven over een goddelijk kind dat te vondeling is gelegd en op reis is naar zijn ware zelf.

Dezelfde vraag wordt vaak gesteld. Hoe ga je om met de dualiteit van het leven? Maak gebruik van het wonderbaarlijke lichaam dat je hebt gekregen (zelf gecreëerd). Bewustwording van het lichaam geeft bevrijding van de eindeloze gedachtestroom. 

Stop met buiten jezelf te denken en verplaats je aandacht naar het lichaam toe. Wees lief voor jezelf en geef geen oordeel over dat wat je voelt. Ervaar de onzichtbare stuurkracht van het leven die door jou stroomt. Voel de innerlijke kracht van de eenheid tussen rede, lichaam en ziel. 

“Naarmate je dichter in de buurt van de waarheid komt, neemt jouw alleen zijn toe. In het alleen zijn kan je de verbinding met jezelf volledig herstellen waardoor je nooit eenzaam bent. Het gebouw is prachtig, maar verlaten. Je loopt door de grote lege zalen, die de echo van jouw stappen weerkaatsen. Je beseft wie je werkelijk bent, de lucht is klaar en oneindig zuiver alsof de dingen lijken te zijn versteend. Soms begint je te huilen, zo bevrijdend helder is het zicht. Zelfvertrouwen neemt toe door kennis en wijsheid. 

“Je zou rechtsomkeer willen maken, terug willen keren naar de nevelen van de onkennis; maar in je hart weet je dat het al te laat is.” Bewustzijnsgroei is een éénrichtingsweg. Je ontdekt dat de dualiteit een contrast biedt waarin er keuzemogelijkheid bestaat. Deze keuze dient om te kunnen voelen, ervaren wat jij conceptueel weet over wie je bent. dat is het geschenk van het leven.

Je kunt nu kiezen te zijn wie je echt bent en dit aan jezelf te geven op de eerste plaats. Je begrijpt de paradox “Je hebt niemand nodig om te weten wie je bent, zonder de ander ben je niets”. Paradoxen zijn de poorten naar waarheid. Als je kiest om te weten wie je bent, dan geef je alles aan jezelf op de eerste plaats. Dan zie jij jezelf staan. 

Zo geef jij alles aan de ander vanuit een innerlijke volheid, en de ander zal jou ook zien staan waardoor je nooit alleen bent. Wat je nalaat te geven aan jezelf, laat je na te geven aan een ander waardoor de ander jou niet ziet staan en jij eenzaamheid ervaart. Geef je onder deze conditie wel aan de ander, dan geef je vanuit je innerlijke leegte en gemis al je eigen levensenergie weg en krijg je het deksel op je neus. 

Focus op je hartcentrum, het gebied van je keelchakra, hartchakra en zonnevlecht. Vanuit dit centrum ervaar je de eenheid en de liefde waaruit alles is ontstaan. Je gelooft dat jij in de wereld leeft, terwijl in werkelijkheid de wereld in jou leeft. Keer terug in het dagelijkse leven vol onvoorwaardelijke liefde. Je hoeft niets te verwachten, want innerlijk heb je alles. 

Neem het jezelf niet kwalijk wanneer jij je weer afgescheiden voelt, het is een illusie. Dualiteit is een cadeau van het leven waarvan wij mogen groeien, ontdekken, leren lachen en bewust worden van dat wat werkelijk is. Wanneer jij je één voelt met alles, dan ervaar je universele liefde. Geloof in de schoonheid van je dromen.

Met andere woorden: buiten het duale met zijn tegenstellingen kom je in het transcendentale met zijn paradoxen. Vanuit het transcendentale zie je de dualiteit als het geschenk van het leven. Je begint met de dualiteit te spelen en zo creëer jij het fysieke leven. Onthoud: op het domein van energie geld de universele wetmatigheid dat het gelijkgestemde het gelijkgestemde aantrekt, soort zoekt soort heet dat. 

Hoe meer je kiest je bewustzijn te verruimen, hoe meer je mensen gaat aantrekken die ook bezig zijn dit bewustzijnsproces te ondergaan. Je bent nooit alleen, je hebt jezelf en de ander….wij zijn allen één. Als je dit weet, dan worden relaties verheven en vervullend. Alles zit in jou.

Hoi vrienden, vandaag een nadenker. Vele onder jullie volgen mij trouw en dat doet mij plezier. Ik heb vele studies, reizen en levenservaringen opgedaan om te weten wat gezondheid echt omvat. Regelmatig post ik iets waarvan het tegendeel niet bewezen kan worden. Dat heet psychologische relevantie dat iedereen intuïtief kan voelen. Dit wordt echter steeds verworpen door de dualistische gedachtegang van vele instituten.

Nochtans is dit een grote uitnodiging om er wat meer onderzoek naar te doen, het zijn opportuniteiten om hiaten in de kennis op te vullen. Ik kan wel zeggen dat ik gezond ben door het volgen van mijn kennis, maar ook door het volgen van mijn intuïtie en te luisteren naar mijn lichaam. 

Dat laatste kan ik echt niet wetenschappelijk bewijzen, maar het vormt wel een bron van waarheid voor mij als mens. Dat ervaar ik trouwens. Vroeger heb ik ernstige ziekten gehad die ik naar gezondheid wist te draaien. 

De spirituele boodschap begrijpen dat achter de ziekte, het was belangrijk om de conflictsituaties en mijn comfortzone te begrijpen en op te lossen. Dit betekent dat ik ervoor koos om introspectie te verrichten om mijn schaduwzijde te leren kennen. Niet echt leuk, en heftig om met je eigen weerstand in contact te komen, uiteindelijk wel enorm bevrijdend. 

Letterlijk de cocon van de comfortzone stuk slaan en de schaduw bestaansrecht geven. Het leven en gezondheid is echt niet moeilijk, gewoon meestromen met de natuur. Zo simpel. Al mijn verworven kennis en ervaring, mede door opleidingen te volgen deel ik graag. Ik vind het nu eenmaal leuk om mensen gezonder te zien worden. Dan kan ik mezelf hierin herkennen.

Er zijn mensen die om me lachen omdat ik anders ben en anders leef. Dat is positief, want lachen is gezond. Maar ik ben wel gezond en vitaal, en naarmate ik net als iedereen ouder wordt, word ik steeds leniger en sterker. 

Voor mij klinkt het zo logisch dat je jong en vitaal kunt blijven als je een hogere chronologische leeftijd hebt bereikt. Ik ben ervan overtuigd dat ziekte en veroudering een vergissing is in het menselijke denken. Het menselijke leven is bedoeld om gelukkig en gezond te zijn en om je zijnstoestand steeds opnieuw te kunnen uitdrukken.

Ja, het doel en de zin van het leven is om te besluiten en te verklaren, te scheppen en uit te drukken, te ervaren en te vervullen wie jij werkelijk bent. Om jezelf ieder moment te herscheppen als de prachtigste versie van het grootste visioen dat je ooit gehad hebt van wie jij werkelijk bent. Dat is jouw doel als spiritueel wezen in de menswording, en dat is het doel van heel het leven. Precies dat is veel leuker als je altijd vitaal en gezond bent. Al de rest is onnatuurlijk!

Er zijn mensen die het niet eens zijn met mij, vrije wil is een universele wet. Daarom is het beter dat ik niets zeg, en wacht ik af met wat voor een fantastisch verhaal ze nu weer op de proppen komen en gaan verzinnen over mij. Zo heb ik ook lectuur waarmee ik kan lachen, want lachen is nu eenmaal gezond. Ik hoef me niet te bewijzen, want ik ben het bewijs dat het werkt.

Een mooie vraagstelling dat vele problemen in relaties kan oplossen. Een koppel dat bij mij op consult kwam voor hulp en vele relatieproblemen had, hoe zij dit hebben opgelost. Ik geef de fictieve namen mee van Robert en An. Robert en An hebben jarenlang veel ruzie gehad. Het maakte ze allebei ongelukkig waardoor het uiteindelijk zeer moeilijk was om als gezin samen te leven. Op een dag, na een hevige ruzie zat Robert in de douche flink te huilen en hij realiseerde dat hij An niet kon veranderen, alleen maar zichzelf. Dat was een echte eyeopener voor Robert.

De volgende ochtend toen ze nog in bed lagen vroeg Robert aan zijn vrouw: “hoe kan ik jouw dag beter maken?” An keek Robert boos aan en zei: “wat?” Robert zei: “hoe kan ik jouw dag beter maken?” “Dat kan je niet”, Zei An. “Waarom vraag je dat?” Robert antwoordde: “omdat ik wil weten hoe ik jouw dag beter  kan maken” An staarde Robert aan en zei: “wil je iets doen voor mij?, maak dan de badkamer maar schoon. An dacht dat Robert in woede zou uitbarsten. Maar in plaats daarvan, stond Robert op, maakte zich klaar en begon de badkamer schoon te maken.

De volgende dag vroeg in de ochtend vroeg Robert hetzelfde: “An, hoe kan ik jouw dag beter maken?” An zei gewoon: “Maak maar de keuken schoon.” Robert maakte de keuken schoon en het kostte hem drie uur van zijn tijd. Robert herhaalde iedere dag deze vraag. In het midden van de tweede week gebeurde er plots een wonder…

Toen Robert de vraag stelde, kreeg zijn vrouw tranen in de ogen en begon ze te huilen. Toen ze gekalmeerd was, zei ze: “stop alsjeblieft met die vraag, het probleem ligt niet bij jou, het ligt eveneens bij mij. Ik heb het moeilijk. Ik begrijp eigenlijk niet waarom je nog steeds bij me bent.” Robert raakte An haar gezicht aan en zei: “Omdat ik van je hou, hoe kan ik jouw dag beter maken?” An zei: “Ik zou dat aan jou moeten vragen.” Robert repliceerde: “Dat zou je kunnen doen, maar niet nu.” “Het is belangrijk voor jou te weten hoeveel je voor mij betekent”, “Hoe kan ik jouw dag beter maken?”

An zat even rustig na te denken en antwoordde: “Misschien moeten we wat tijd samen doorbrengen?” Robert moest even glimlachen. “Ja, dat zou ik heel fijn vinden.” Sinds dat moment is onze relatie veranderd. De betonnen muur tussen ons is plots ingestort. Toen begon An te vragen: “Wat wil je dat ik doe?” En zo begonnen ze elkaar beter te begrijpen en werden ze allebei onvoorwaardelijk dienstbaar naar elkaar toe. Natuurlijk waren al hun relatieproblemen nog niet direct opgelost. Beiden kunnen zelfs niet zeggen dat ze helemaal gestopt zijn met ruzie te maken. Maar de aard van de ruzies is wel veranderd waarbij de wederzijdse spiegels beter werden begrepen en de ruzies sneller opgelost werden. En Robert is blij dat zelfs nu, verschillende jaren later, er één van ons regelmatig aan de ander vraagt: “Hoe kan ik jouw dag beter maken?”

Het grote doel van elke relatie is om elkaar bewust te maken verder te groeien in persoonlijke ontwikkeling en bewustzijnsverruiming. Gewoon uit onvoorwaardelijke liefde dienstbaar te zijn voor elkaar zonder verplichting of een verwachtingspatroon. Steeds vanuit eigen persoonlijke kracht jezelf blijven.  Zo wordt de relatie verheven en vervullend. Je kiest elke dag opnieuw voor elkaar.

Bij steeds meer mensen komt de wijsheid met de jaren tot uitdrukking, en dat is goed. Veel mensen voelen echte veranderingen, waarbij ikzelf er ook inspiratie uithaal om blogs te schrijven. En natuurlijk ervaar ik ook grote veranderingen in mijn denken en overtuigingen. Ik leer elke dag bij, en het is voor mezelf belangrijk wat ik zelf denk of zeg over mezelf. Ook in mijn vriendenkring zijn er mensen die een respectabele leeftijd hebben gehaald en waarmee ik diepgaande gesprekken heb gehad. Ervaringen even op een rijtje.

– Ik heb geleerd om me niet te schamen voor mijn emoties. Het zijn mijn emoties die me menselijk maken. Emoties zijn een hulpmiddel om te groeien.

-Op restaurant laat ik mijn serveerster een fooi achter. Het extra geld brengt misschien een glimlach op haar gezicht. Ze zwoegen veel harder voor de kost dan ik.

– Ik heb me gerealiseerd dat ik geen ′′ Atlas ′′ ben. De wereld rust niet op mijn schouders. Het is veel belangrijker mijn innerlijke wereld goed te kennen, van deze innerlijke staat creëer ik mijn leven en gezondheidstoestand.

-Ik ben eveneens gestopt met onderhandelen met groente-en fruitverkopers. Een paar centjes meer gaat me echt niet breken, maar het zou deze mensen die hard werken kunnen helpen om iets extra te sparen voor de schoolkosten van hun kinderen.

-Ik heb geleerd om mensen niet te corrigeren, zelfs als ik weet dat ze het mis hebben. Dat is mijn taak niet. Iedereen heeft zijn eigen innerlijke wereldbeeld en doen volgens dit gegeven niets verkeerd. De onus (bewijs) om iedereen perfect te maken is niet mijn verantwoordelijkheid. Vrede is veel kostbaarder dan perfectie.

– Ik geef gratis & royaal complimenten. Complimenten zijn niet alleen voor de ontvanger, maar ook voor mij een sfeerversterker. En een kleine tip voor de ontvanger van een compliment, aanvaard het compliment en zeg zeer zacht, zeg gewoon dankjewel of graag gedaan. Zo ontstaat er een mooie energie-uitwisseling dat iedereen blij maakt. Goed voor je algemene gezondheid

-Na het liefhebben van mijn ouders, mijn broers en zussen, mijn echtgenoot, mijn kinderen en mijn vrienden, ben ik nu van mezelf gaan houden. Van jezelf houden is belangrijk om gezond oud te worden.

-Ik blijf cool als iemand vies speelt om me te ontlopen in de ratrace. Ik ben geen rat en ik zit ook niet in een race.

-Ik doe waar ik blij van word. Ik ben verantwoordelijk voor mijn geluk, en dat ben ik aan mezelf verschuldigd. Geluk is een keuze. Je kunt op elk moment gelukkig zijn, kies ervoor om te zijn! Volg je hart.

-Ik stopte met de ouderen te vertellen dat ze dat verhaal al vaak hebben verteld. Het verhaal laat ze over de memory lane lopen en hun verleden herleven om hun dankbaarheid te verspreiden.

-Ook ik loop weg van mensen die me niet kunnen waarderen. Ze kennen misschien mijn waarde niet, maar ik ken mijn waarde wel. Ik weet dat mensen zich alleen maar zichzelf kunnen herkennen in mij, ik ben dus hun spiegel.

-Bovendien heb ik geleerd dat het beter is om het egoïstische aspect van mijn ego te laten vallen dan een relatie te verbreken. Het egoïstische aspect van mijn ego uit balans houdt me afzijdig, terwijl ik met relaties nooit alleen zal zijn. Met een ego in balans kun je mooie levenservaringen creëren en mooie vervullende relaties onderhouden.

– Ik heb geleerd om elke dag te leven alsof het de laatste is. Immers, het kan weleens de laatste zijn. En daar maak ik me geen zorgen over, het existentieel leven is oneindig.

 -Ik heb geleerd om geen last te hebben van een crease of een plek op mijn shirt. Persoonlijkheid spreekt veel luider dan schijn.

-Van ouderen kunnen we veel leren, ze kunnen jonge mensen goede tools meegeven om deze levenswijsheid te oefenen en gelukkiger te worden.

-Ik begrijp de volgende paradox: Ik heb niemand nodig om mezelf te zijn, zonder de ander ben ik niets. You’re my favorite.

Het liefdeshormoon oxytocine

Oxytocine is één van de verschillende liefdeshormonen die een genezend en stimulerend effect hebben op ons lichaam. Het is bekend als het verliefdheidshormoon (en neurotransmitter). Oxytocine wordt bij iedereen aangemaakt bij onderling positief contact, zoals bij het aankijken, aanraken, knuffelen en vrijen. Liefdevolle affectie. 

Oxytocine is een echt gelukshormoon dat versterkt wordt door adrenaline, dopamine, fenylethylamine en geeft jou het euforisch gelukkig gevoel, zeker op momenten dat je stapelverliefd bent. Samen met endorfine en vasopressine zorgt oxytocine voor een langdurig gevoel van geluk waarbij je weerstand aanhoudend versterkt wordt. Het lichaam wordt sterker tegen biologische schokken, en je krijgt meer energie om trauma’s te verwerken. Dus veel knuffelen is goed voor je gezondheid.

Oxytocine remt de activiteit in het rechterdeel van de amygdala, een deel van de hersenen dat betrokken is bij emotionele reacties van emoties zoals angst en woede. Als je geconfronteerd wordt met angstige en boze gezichten zorgt oxytocine voor een zwakkere amygdala reactie, wat een positieve sociale interactie ten goede komt. 

Bij hogere niveaus is er sprake van een hogere weerbaarheid tegen stress en verslaving en komt het lichaam sneller tot rust (samen met gaba). Oxytocine helpt jou om angst te verminderen, knuffel elkaar veel, want dat helpt tegen elke angstpsychose van de overheid waardoor je jouw gezondheid een flinke boost geeft.

Omgekeerd zorgt oxytocine er ook voor dat mensen zich agressief kunnen gedragen ten opzichte van mensen uit een concurrerende groep. (Dat zijn onbewuste archaïsche programma’s die geactiveerd kunnen worden bij bedreiging). Oxytocine maakt je ook ziek en ongelukkig als je lief weg is.

Oxytocine heeft nog enkele andere specifieke functies in het lichaam zoals een sneller voldaan gevoel bij het eten. Het speelt een grote rol bij de moederbinding, romantische interacties, vriendschappen en bij seksualiteit. Ook bij het verrichten van zorgtaken wordt er meer oxytocine geproduceerd. Verder speelt het een belangrijke rol in het limbisch systeem ofwel het emotionele centrum van de hersenen. 

Er ontstaat een magnetische resonantie als men kust. Als een moeder met haar lippen het hoofd van haar kind kust ontstaat er een reactie bij het kind waarbij ook dopamine vrijkomt. Dopamine geeft ons een goed gevoel. Dopamine en oxytocine (liefdeshormoon) versterken elkaar. 

Beide zijn verantwoordelijk voor genegenheid en hechting. Bij het kind vertaalt zich dat verbonden voelen met mama, waarbij angst verdwijnt. Het vertrouwen tussen het kind en mama is vergroot waarbij het kind zich beschermd voelt. Een baby tracht met zijn lippen de tepel te pakken te krijgen om zich veilig te kunnen voelen. Daarbij komt eveneens oxytocine, dopamine en vasopressine vrij die moeders verbindt met hun baby’s tijdens hun eerste levensmaanden.

Bij de bevalling is oxytocine zeer belangrijk omdat het de contracties bevordert van het glad spierweefsel van de baarmoeder tijdens de barensweeën. Het stimuleert de borstvoeding door de melkklieren te activeren. Het zorgt voor het reguleren van de  toeschietreflex. 

Oxytocine is belangrijk bij de binding die een ouder met zijn of haar baby voelt. Bij baby’s speelt oxytocine een belangrijke rol in de hersenontwikkeling, het helpt bij het associëren van sociale interactie met gevoelens van kalmte en plezier. In herhaling: knuffelen, handjes geven en menselijke aanraking is goed om je algemene gezondheid te versterken. 

Het helpt jou emotioneel in evenwicht te komen waarbij je biologische schokken en trauma’s beter kunt verwerken, oplossen en bestaansrecht geven. Want trauma’s en biologische schokken zijn de causale oorzaak van alle ziekten die we kennen.

Neuroloog Rebecca Saxe presenteerde de mooiste ′′ foto ′′ van het jaar. 

Sterker nog, de afbeelding van een magnetische resonantie vastgelegd wanneer een moeder haar slechts twee maanden oude zoon kust. 

De lippen die op het hoofd van de kleine man geplaatst worden, triggeren meteen een reactie in zijn hersenen. 

Dopamine komt vrij, die ons het gevoel van goed, maar ook oxytocine, gedoopt ′′ liefdeshormoon “, omdat het verantwoordelijk is voor de genegenheid en hechting.

Kussen veroorzaakt een chemische reactie in de hersenen van de kleine. Een ′′ explosie ′′ van oxytocine genaamd ′′ liefdeshormoon ′′ triggers❤️

Het vermindert angst en vergroot het vertrouwen, vonken gevoelens van genegenheid en hechting, een teken dat de baby begreep dat hij beschermd wordt? 

Dopamine komt ook vrij, waardoor we ons goed voelen en vasopressin, de ′′ lijm ′′ die moeders verbindt met baby ‘ s in hun eerste levensmaanden. 

Ook de aanwezigheid van serotonine werd gesignaleerd, degene die onze stemming reguleert.

Dank je wel Olivia Butnariu en Terra Nova

Related Articles

Diabetes deel 2

Geheime oorzaken diabetes: dierlijke eiwitten Teveel dierlijk eiwitten: schadelijker dan geraffineerde suiker Geraffineerd suiker en zetmeel is niet gezond. Maar grote hoeveelheden dierlijk eiwitten zijn…

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *