De mooiste reis van je leven is de reis in jezelf

De mooiste reis van het leven is de reis binnenin jezelf.

Stop met wat dan ook buiten jezelf te zoeken. Alles wat je zoekt zit in jou. Maak een innerlijke reis. Ontdek en ervaar je eigen waarheid. De eeuwige geest waarin jij leeft, weet wie jij bent zonder er een concept of een beeld van te hebben. Jij bent uniek. Er is maar één jou. Nooit weer zal jij er zijn in deze huidige vorm. Via de reis naar binnen toe leer je de geestelijke elementen van het leven kennen. Uiteindelijk gaat elk mensenleven over een goddelijk kind dat te vondeling is gelegd en op reis is naar zijn ware zelf.

Dezelfde vraag wordt vaak gesteld. Hoe ga je om met de dualiteit van het leven? Maak gebruik van het wonderbaarlijke lichaam dat je hebt gekregen. bewustwording van het lichaam geeft bevrijding van de eindeloze gedachtestroom. Stop met denken en verplaats je aandacht naar het lichaam toe. Wees lief voor jezelf en geef geen oordeel over dat wat je voelt. Ervaar de onzichtbare stuurkracht van het leven die door jou stroomt. Voel de innerlijke kracht van de eenheid tussen rede, lichaam en ziel.

Focus op je hartcentrum, het gebied van je keelchakra, hartchakra en zonnevlecht. Vanuit dit centrum ervaar je de eenheid en de liefde waaruit alles is ontstaan. Je gelooft dat jij in de wereld leeft, terwijl in werkelijkheid de wereld in jou leeft. Keer terug in het dagelijkse leven vol liefde. Neem het jezelf niet kwalijk wanneer jij je weer afgescheiden voelt. Dualiteit is een cadeau van het leven waarvan wij mogen groeien, leren lachen en bewust worden van dat wat werkelijk is. Wanneer jij je één voelt met alles, dan ervaar je universele liefde. Geloof in de schoonheid van je dromen.

Een hart dat heeft geleerd om te vertrouwen, kan gerust zijn. Ontspannen stelt je in staat je geest leeg te maken om zo creatieve oplossingen te vinden voor je problemen. Als je het niet in jezelf kunt vinden, waar verwacht je het dan te vinden? Als je vredige gedachten hebt, ervaar je vredige emoties. En die neem je mee in elke levenssituatie. Waar je aandacht is, daar is ook je energie. Het leven begint aan het einde van je comfortzone. Wat het leven van ons verwacht, is dat we het vieren.

Aan een plotseling succes gaan jaren van voorbereiding vooraf. Je kunt alleen tegen de stroom in de weg terugvinden naar de bron. Houd je ziel en je gedachten rein; zo zal ook jouw blik op de wereld zuiver zijn. Kwetsbaarheid is geen aaibare zwakte, maar een wezenlijke kracht. Niemand kan alles doen. Maar iedereen kan iets doen. Niet minder doen, maar meer doen wat je leuk vindt. Dat is de beste oplossing tegen een burn-out. Mensen hebben elkaar nodig. Relaties zijn de grootste attractie in het pretpark van het leven. Je bent wat je doet, niet wat je zegt te zullen doen.

Daniël The Healthman

Vertrouw op je lichaam en genees jezelf

Je bent veel meer dan je denkt.

Related Articles

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *