De mooiste reis van je leven is de reis in jezelf

De mooiste reis van het leven is de reis binnenin jezelf.

Stop met wat dan ook buiten jezelf te zoeken. Alles wat je zoekt zit in jou. Maak een innerlijke reis. Ontdek en ervaar je eigen waarheid. De eeuwige geest waarin jij leeft, weet wie jij bent zonder er een concept of een beeld van te hebben. Jij bent uniek. Er is maar één jou. Nooit weer zal jij er zijn in deze huidige vorm. Via de reis naar binnen toe leer je de geestelijke elementen van het leven kennen. Uiteindelijk gaat elk mensenleven over een goddelijk kind dat te vondeling is gelegd en op reis is naar zijn ware zelf.

Dezelfde vraag wordt vaak gesteld. Hoe ga je om met de dualiteit van het leven? Maak gebruik van het wonderbaarlijke lichaam dat je hebt gekregen. bewustwording van het lichaam geeft bevrijding van de eindeloze gedachtestroom. Stop met denken en verplaats je aandacht naar het lichaam toe. Wees lief voor jezelf en geef geen oordeel over dat wat je voelt. Ervaar de onzichtbare stuurkracht van het leven die door jou stroomt. Voel de innerlijke kracht van de eenheid tussen rede, lichaam en ziel.

Focus op je hartcentrum, het gebied van je keelchakra, hartchakra en zonnevlecht. Vanuit dit centrum ervaar je de eenheid en de liefde waaruit alles is ontstaan. Je gelooft dat jij in de wereld leeft, terwijl in werkelijkheid de wereld in jou leeft. Keer terug in het dagelijkse leven vol liefde. Neem het jezelf niet kwalijk wanneer jij je weer afgescheiden voelt. Dualiteit is een cadeau van het leven waarvan wij mogen groeien, leren lachen en bewust worden van dat wat werkelijk is. Wanneer jij je één voelt met alles, dan ervaar je universele liefde. Geloof in de schoonheid van je dromen.

Een hart dat heeft geleerd om te vertrouwen, kan gerust zijn. Ontspannen stelt je in staat je geest leeg te maken om zo creatieve oplossingen te vinden voor je problemen. Als je het niet in jezelf kunt vinden, waar verwacht je het dan te vinden? Als je vredige gedachten hebt, ervaar je vredige emoties. En die neem je mee in elke levenssituatie. Waar je aandacht is, daar is ook je energie. Het leven begint aan het einde van je comfortzone. Wat het leven van ons verwacht, is dat we het vieren.

Aan een plotseling succes gaan jaren van voorbereiding vooraf. Je kunt alleen tegen de stroom in de weg terugvinden naar de bron. Houd je ziel en je gedachten rein; zo zal ook jouw blik op de wereld zuiver zijn. Kwetsbaarheid is geen aaibare zwakte, maar een wezenlijke kracht. Niemand kan alles doen. Maar iedereen kan iets doen. Niet minder doen, maar meer doen wat je leuk vindt. Dat is de beste oplossing tegen een burn-out. Mensen hebben elkaar nodig. Relaties zijn de grootste attractie in het pretpark van het leven. Je bent wat je doet, niet wat je zegt te zullen doen.

Zolang jij je zorgen maakt om wat anderen van je denken, ben je in hun bezit, slechts wanneer je geen goedkeuring van buiten meer nodig hebt, kun je over jezelf beschikken. Voel je waardig en wees altijd vriendelijk voor jezelf. Liefde en bewustzijn zijn jouw vrienden.

Denken is creatief, woorden productief, beiden effectief in het geboorte doen geven van jouw werkelijkheid. Je kunt alleen van anderen houden als je ‘van jezelf houdt’, zoals het oneindige ons opdraagt, en dat eigenliefde dus de poort tot naastenliefde is. Wat je nodig hebt om gelukkig te zijn is vooral gelukkig zijn.

Schuldgevoel en vrees zijn de enige echte vijanden van de mens. Schuldgevoel en angst sluiten je op in wie je niet bent. Angst voor corona ondermijnt jouw gezondheid. Wie gelukkig is om het geluk van anderen, bezit een rijkdom zonder grenzen en wordt gezond.

Niets waarvan jij begrijpt dat het onecht is, kan pijn geven. Vergankelijkheid is de enige echte waarheid. Een intuïtieve geest is een godsgeschenk, het rationele verstand een dienaar. We hebben een maatschappij geschapen die de dienaar vereert en het geschenk is vergeten.

Laat ons geen vooruitgang noemen, waar een ander aan ten onder gaat. Laat ons geen groei noemen, waar een ander er minder van wordt.  Laat ons geen vrijheid noemen, wat een ander het recht ontneemt zichzelf te zijn. Laat ons geen gemeenschap noemen, waar de minste niet de minste aandacht krijgt. Laat  ons zelf de verandering zijn, die we in de wereld willen zijn. Gandhi.

Related Articles

Diabetes deel 2

Geheime oorzaken diabetes: dierlijke eiwitten Teveel dierlijk eiwitten: schadelijker dan geraffineerde suiker Geraffineerd suiker en zetmeel is niet gezond. Maar grote hoeveelheden dierlijk eiwitten zijn…

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *