De mooiste reis van het leven is de reis binnenin jezelf.

Stop met wat dan ook buiten jezelf te zoeken. Alles wat je zoekt zit in jou. Maak een innerlijke reis. Ontdek en ervaar je eigen waarheid. De eeuwige geest waarin jij leeft, weet wie jij bent zonder er een concept of een beeld van te hebben. Jij bent uniek. Er is maar één jou. Nooit weer zal jij er zijn in deze huidige vorm. Via de reis naar binnen toe leer je de geestelijke elementen van het leven kennen. Uiteindelijk gaat elk mensenleven over een goddelijk kind dat te vondeling is gelegd en op reis is naar zijn ware zelf.

Dezelfde vraag wordt vaak gesteld. Hoe ga je om met de dualiteit van het leven? Maak gebruik van het wonderbaarlijke lichaam dat je hebt gekregen. bewustwording van het lichaam geeft bevrijding van de eindeloze gedachtestroom. Stop met denken en verplaats je aandacht naar het lichaam toe. Wees lief voor jezelf en geef geen oordeel over dat wat je voelt. Ervaar de onzichtbare stuurkracht van het leven die door jou stroomt. Voel de innerlijke kracht van de eenheid tussen rede, lichaam en ziel.

Focus op je hartcentrum, het gebied van je keelchakra, hartchakra en zonnevlecht. Vanuit dit centrum ervaar je de eenheid en de liefde waaruit alles is ontstaan. Je gelooft dat jij in de wereld leeft, terwijl in werkelijkheid de wereld in jou leeft. Keer terug in het dagelijkse leven vol liefde. Neem het jezelf niet kwalijk wanneer jij je weer afgescheiden voelt. Dualiteit is een cadeau van het leven waarvan wij mogen groeien, leren lachen en bewust worden van dat wat werkelijk is. Wanneer jij je één voelt met alles, dan ervaar je universele liefde. Geloof in de schoonheid van je dromen.

Zolang jij je zorgen maakt om wat anderen van je denken, ben je in hun bezit, slechts wanneer je geen goedkeuring van buiten meer nodig hebt, kun je over jezelf beschikken. Voel je waardig en wees altijd vriendelijk voor jezelf. Liefde en bewustzijn zijn jouw vrienden.

Denken is creatief, woorden productief, beide effectief in het geboorte doen geven van jouw werkelijkheid. Je kunt alleen van anderen houden als je ‘van jezelf houdt’, zoals het oneindige ons opdraagt, en dat eigenliefde dus de poort tot naastenliefde is. Wat je nodig hebt om gelukkig te zijn is vooral gelukkig zijn.

Schuldgevoel en vrees zijn de enige echte vijanden van de mens. Schuldgevoel en angst sluiten je op in wie je niet bent. Angst voor corona ondermijnt jouw gezondheid. Wie gelukkig is om het geluk van anderen, bezit een rijkdom zonder grenzen en wordt gezond.

Niets waarvan jij begrijpt dat het onecht is, kan pijn geven. Vergankelijkheid is de enige echte waarheid. Een intuïtieve geest is een godsgeschenk, het rationele verstand een dienaar. We hebben een maatschappij geschapen die de dienaar vereert en het geschenk is vergeten.

Laat ons geen vooruitgang noemen, waar een ander aan ten onder gaat. Laat ons geen groei noemen, waar een ander er minder van wordt. Laat ons geen vrijheid noemen, wat een ander het recht ontneemt zichzelf te zijn. Laat ons geen gemeenschap noemen, waar de minste niet de minste aandacht krijgt. Laat ons zelf de verandering zijn die we in de wereld willen zijn. Gandhi.

Gepubliceerd op 19/07/2024

Daniël Derweduwen

Delen:

 

Gerelateerde Publicaties

 

  • Wanneer je iemand het zwijgen oplegt, bewijs je niet dat die persoon fout heeft, maar dat je bang bent van wat hij zou zeggen. Kerngezond zijn betekent dat je geen vaccin nodig hebt. Censuur is een bekentenis van vrees voor de waarheid. Elke keer als wij onrecht waarnemen en niets doen, dan trainen we ons karakter om passief te zijn in de aanwezigheid van onrecht waarbij we uiteindelijk elk vermogen verliezen om onszelf, en degene die we liefhebben te verdedigen. Volg je hart, wil dat klopt. Al het goede begint met houden van wie je bent. Een vredige, relatie [...]

    By Published On: 05/02/2024
  • Vriendelijkheid is de gouden schakel die de wereld bijeen houdt. Als je kijkt naar het mooie in je leven, zal dit meer worden. Als je kijkt naar wat je niet hebt, zul je nooit genoeg hebben. Er is geen betere manier om respect te tonen dan naar iemand te luisteren. Echt luisteren is de bereidheid om te veranderen door wat je hoort. Geluk ligt niet voor het oprapen. Het komt voort uit je eigen handelen. Kies ervoor om optimistisch te zijn. Dat voelt beter. Als jouw mening die van de meerderheid is, wordt het tijd om eens goed na te [...]

    By Published On: 05/02/2024
  • Houden van jezelf is zelf kiezen hoe jij je tijd en energie gebruikt. Om te slagen moet je met zoveel passie in iets geloven dat het realiteit wordt. Wanneer je een fout toegeeft, ben je weer iets wijzer dan toen je hem beging. Als je kijkt naar wat er wel is, wat is er dan veel! Tel je zegeningen. En als het leven moeilijk is, tel ze dan luider. We zijn bang de controle te verliezen. Maar hoe kun je iets verliezen wat je nooit hebt gehad? Blijf altijd positief; je lichaam hoort alles wat je denkt. Goede beslissingen komen [...]

    By Published On: 05/02/2024