De navelstreng en de placenta

Een pasgeboren baby krijgt de krachtigste en meest beschermende vorm om de algemene gezondheid met zijn detoxsysteem te versterken, wanneer men wacht met het doorknippen van de NAVELSTRENG TOT HET NIET MEER KLOPT, en wanneer de moeder borstvoeding geeft.

Een vroege start met borstvoeding zorgt ook voor een betere lactatie en minder bloedverlies bij de moeder. Vooral het colostrum tijdens het eerste levensuur van de baby is zeer belangrijk vanwege zijn hoge gehalte aan gezondheidsversterkende stoffen van de moeder, verzadigde vetten en cholesterol. Cholesterol is de antioxidant bij uitstek. De natuur weet altijd wat hij doet.

Op deze manier krijgt het kind alle noodzakelijke stoffen binnen om een goede gezondheid op te bouwen, waardoor het effectief kan omgaan met toxines en afvalstoffen, in samenwerking met micro-organismen.

Als het kind symptomen ontwikkelt, zal het lichaam adequaat en op veilige wijze kunnen reageren, wat alleen maar ten goede komt aan de algemene gezondheid van het kind, zowel fysiek als mentaal.

Moedermelk is enorm rijk aan cholesterol en cholesterol is een levensbeschermende stof. Als er in moedermelk zoveel verzadigd vet en cholesterol aanwezig is, betekent dat het wel goed moet zijn voor de pasgeboren baby, anders zou het niet aanwezig zijn in het colostrum.

Eerste grote shock voor de baby: De navelstreng doorknippen terwijl hij nog klopt.

Een pasgeborene verkeert in een staat van dubbele ademhaling. In eerste instantie ontvangt de baby nog zuurstof en voedingsstoffen via de navelstreng. De longen van een pasgeboren baby zijn nog niet volledig actief. De baby blijft van nature ademen door de navelstreng tot hij het laatste bloed van de placenta heeft ontvangen.

De baby heeft tijd nodig en begint geleidelijk aan lucht in te ademen door zijn neus om zo zijn longen langzaam te activeren.

Maar wat gebeurt er in de praktijk? De zorgverleners snijden onmiddellijk na de geboorte de navelstreng door, waardoor de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen abrupt wordt afgesneden. Dit is zeer nadelig voor de baby!

De baby, die een waarnemend bewustzijn heeft, kan dit ervaren als een zuurstoftekort of een angstig moment. Dit kan een belangrijke oorzaak zijn voor de latere ontwikkeling van astma. Hiermee wordt de integriteit en vrije wil van de baby in zijn prille bestaan ernstig aangetast.

De baby ervaart zuurstofgebrek, begint diep te ademen en probeert zijn longen te activeren, wat pijnlijk kan zijn. Bovendien bevindt zich nog bloed in de placenta dat bedoeld is voor de baby! Dit bloed bevat waardevolle stoffen, stamcellen en bacteriële sporen die het kind later in zijn leven nog nodig zal hebben voor genezingsprocessen.

Dan krijgt de baby nog eens een stevige klap op zijn kont, wat indirect de longen activeert en hem doet huilen. Maar dit is uiterst onvriendelijk en liefdeloos als manier om de baby te verwelkomen, en het kan zware traumatische ervaringen veroorzaken bij de baby.

Het lijkt erop dat mensen niet veel slimmer zijn dan dieren. Dieren wachten altijd tot de navelstreng niet meer klopt voordat ze deze doorbijten. Een interessante vergelijking tussen het dierenrijk en de mensheid!

Er bestaat een stilzwijgende en onofficiële regel op de kraamafdelingen van ziekenhuizen: “snijd altijd onmiddellijk de navelstreng door”.

Maar dat is eigenlijk helemaal niet nodig! Gelukkig komt daar verandering in. Velen, waaronder verpleegkundigen, weten mij te vertellen dat dit aan het veranderen is, en dat is positief. Een baby die geboren wordt, verdient een liefdevolle ontvangst.

Kirill Rebjew: Als voormalig dokter wil ik u iets vertellen

“Als de navelstreng onmiddellijk wordt doorgesneden, zal de baby niet genoeg bloed hebben net na de geboorte.” Echter, het bloed in de placenta bevat het volledige natuurlijke spectrum voor de opbouw van de algemene gezondheid van de baby. Met andere woorden, als de navelstreng onmiddellijk wordt doorgesneden, wordt een deel van dit spectrum voor de algemene natuurlijke gezondheid van de baby bewust geweigerd. Als het kind in het begin al het bloed uit de placenta niet meekrijgt door de navelstreng direct na de geboorte door te knippen, kan het kind tijdens zijn hele leven gezondheidsproblemen krijgen. Na enkele generaties zien we toch duidelijk hoe verzwakt we al zijn ten opzichte van generaties in de jaren vijftig en zestig vorige eeuw. Medicijnen en vaccinaties zijn daar ook oorzaak van deze collectieve verzwakking. Het gaat langzaam, daarom dat veel mensen het niet zien, maar het is een voldongen feit.

Het betekent ook dat de medische wereld aan de ouders kan vertellen dat hun kind pillen, vaccinaties, operaties en allerlei andere medische behandelingen nodig heeft om te overleven. Maar als je de navelstreng tot één uur na de geboorte niet afsnijdt, kan de natuur zijn gang gaan en de baby voorzien van alle stoffen die het nodig heeft voor zijn verdere ontwikkeling en gezondheid. Het is een NATUURLIJK PROCES DAT NIET VERSTOORD MAG WORDEN.

Er zijn nog meer voordelen aan het laten uitkloppen van de navelstreng voordat deze wordt doorgeknipt. Doordat al het bloed van de placenta en de navelstreng in de baby komt, heeft de baby een groter bloedvolume.

Direct na de geboorte zit er één derde van het bloed in de placenta en twee derde in de baby. Bovendien is dit bloed rijker aan hemoglobine en hormonen. Een ander groot voordeel is dat tot 4 maanden na de geboorte het ijzergehalte nog steeds hoog is in het bloed van de baby.

Wanneer een baby wordt geboren, is de navelstreng blauw van kleur, vaak dikker en met mooie draaiingen erin. Dit komt doordat de navelstreng op dat moment nog vol bloed zit dat van de moeder naar de baby gaat.

Met ondoordachte redenen wil de medische wereld dat dit proces zo snel mogelijk eindigt. De medische praktijk streeft ernaar dat de navelstreng en de placenta zo vers mogelijk blijven. Nu rijst de vraag: waarom heeft de medische wereld deze weefsels nodig?

Dit is om er dure medische en cosmetische preparaten van te maken. Een belangrijke reden waarom de medische praktijk niet wil dat mensen thuis bevallen in een comfortabele en bekende omgeving, is dat als meer mensen dat toch zouden doen, een belangrijke bron van inkomsten wordt gemist.

Na de geboorte begint de baby zelf te ademen zodra hij al het bloed uit de placenta heeft ontvangen. Door de ontplooiing van de longen gaat de prenatale circulatie over naar de grote en de kleine bloedsomloop. Als je net na de geboorte aan de navelstreng voelt, kun je daar nog de hartslag voelen ‘kloppen’. Daarom wordt gesproken van het laten ‘uitkloppen’ van de navelstreng, en dat heeft tijd nodig.

Met ondoordachte redenen wil de medische wereld dat dit proces zo snel mogelijk eindigt. De medische praktijk streeft ernaar dat de navelstreng en de placenta zo vers mogelijk blijven.

Nu rijst de vraag: waarom heeft de medische wereld deze weefsels nodig? Dit is om er dure medische en cosmetische preparaten van te maken. Een belangrijke reden waarom de medische praktijk niet wil dat mensen thuis bevallen in een comfortabele en bekende omgeving, is dat als meer mensen dat toch zouden doen, een belangrijke bron van inkomsten wordt gemist.

Ik schrijf dit artikel om moeders en vaders bewust te maken van het belang van wachten met het doorknippen van de navelstreng tot deze BLANK EN LEEG is, en al het bloed uit de placenta in de baby is terechtgekomen.

Op deze manier krijgt de baby alles wat hij nodig heeft om een goede gezondheid te ontwikkelen. Ik schrijf dit artikel ook voor liefhebbers van cosmetica die, in hun onwetendheid, deze cosmetische ingrediënten op hun gezichten aanbrengen, zonder te beseffen waar ze vandaan komen en welke waarde ze hebben.

Navelstreng Feiten

De navelstreng bevat 3 vaten. Er zijn twee slagaders en één ader. Veel mensen denken dat het eigenlijk gewoon een ′′ koker ′′ is die voedingsstoffen naar hun baby vervoert. Maar het is zoveel ingewikkelder ontworpen dan dat!

De ader draagt zuurstofrijk en voedingsrijk bloed naar je baby, en de slagaders dragen het gedeoxygeneerde bloed, afvalproducten (zoals koolstofdioxide) en bloed dat arm aan voedingsstoffen is door de placenta in de bloedbaan van de moeder om weg te werken.

Na levering laatste bloed uit de placenta sluiten deze bloedvaten vanzelf. De slagaders sluiten eerst door hun gespierde muren. De navelader volgt nauwlettend achterop, waardoor zuurstofrijk bloed terug kan keren naar je baby uit de placenta.

Bij de geboorte bevat de placenta 1/3 van het bloedvolume van je baby. Door het beklemmen van het koord enkele minuten uit te stellen tot de navelstreng wit kleurt, sta je toe dat zuurstofrijk bloed via de navelader naar je baby wordt overgebracht.

Het zou natuurlijk zijn als de pasgeborene na de geboorte minimaal een uur op de borst van de moeder zou blijven zitten. De navelstreng is dus maar 50 tot 60 centimeter lang, het is voldoende voor de baby om bij de moederborst te komen zodat het colostrum kan drinken om zich veilig en geborgen te voelen. Ontspannen dus. En nu heb ik het niet alleen over positieve gevoelens voor moeder en kind, maar heeft het kind het laatste bloed uit de placenta ontvangen zoals de natuur het bedoeld heeft. Het voorkomt bloedarmoede bij het kind.

Alle waardevolle stoffen, hormonen, geneeskrachtige moleculen, sporen van bacteriën, stamcellen en gezondheidsversterkende stoffen komen zo in het lichaampje van de baby terecht en niet in de banken van de farmaceutische investeringsmaatschappij. Veel dieren eten de placenta op als het jong alle bloed heeft ontvangen.

Wat de lotusgeboorte betreft, het is een oeroude praktijk, en als het werkelijk zo gevaarlijk is zoals de medische wetenschap dit zegt, zouden we allang uitgestorven zijn. Bij een lotusgeboorte wordt gewacht tot de navelstreng vanzelf loslaat. Bij een halve lotusgeboorte wordt de navelstreng pas doorgeknipt enkele uren nadat de placenta is geboren.

Bron: Kirill Repjew, Andreas Moritz

De waarde van stamcellen

Bij volwassenen zitten de stamcellen in het beenmerg. Het laatste bloed van de placenta en de navelstreng is rijk aan stamcellen. De waarde van stamcellen in het placenta-bloed kan duizenden euro’s bedragen, afhankelijk van de “oogst” in de eerste minuten na de geboorte.

Zo kostbare stamcellen zijn letterlijk de prijs van GOUD waard! Maar niet voor stamcelbanken, alleen voor je baby. Het is het meest waardevolle erfgoed, dat in de eerste minuten van de geboorte direct vanuit de placenta gaat.

Stamcellen ontstaan door conceptie en zitten in de placenta, het uitwendige orgaan dat je baby 9 maanden voedt. De stamcellen van je baby zijn intelligente cellen die van de placenta naar het lichaam van de pasgeborene worden overgebracht, als je wacht met de navelstreng door te knippen tot hij volledig wit is uitgeslagen.

Daarnaast zullen deze stamcellen eventuele abnormaliteiten na de bevalling en schade aan het kind herstellen.

Beste toekomstige moeder, laat je niets wijsmaken en voel intuïtief hoe het van nature werkt. Laat je niet vangen door vele bedrijven die de stamcellen van je kind willen met de belofte dat ze je ooit in je leven zullen redden. Alles uit de placenta is bedoeld voor de pasgeboren baby. PUNT.

Gepubliceerd op 25/07/2024

Daniël Derweduwen

Delen:

 

Gerelateerde Publicaties

 

  • Hoe ontgift en zuivert het lichaam zich? Het menselijke lichaam is het pronkstuk van miljoenen jaren evolutie van de natuur. Het lichaam van de mens is evolutionair gezien hoog ontwikkeld en heeft verschillende uiterst intelligente en accurate systemen om zichzelf te kunnen ontgiften en te zuiveren van afvalstoffen en toxines. Deze processen zijn essentieel om te voorkomen dat afvalstoffen en toxines zich ophopen en verzuring veroorzaken, wat kan leiden tot verstoppingen in de fijne haarvaten van onze bloedsomloop, het bindweefsel waarin onze lichaamscellen zijn ingebed, en het lymfestelsel dat overtollige vloeistoffen en stofwisselingsafval afvoert. Wanneer verstoppingen optreden, ontvangen lichaamscellen geen [...]

    By Published On: 03/03/2024
  • Al meer dan 25 jaar wordt wetenschappelijke medische kennis onderdrukt. Natuurwetenschappelijk denken betekent het analyseren van metafysische en psychologische componenten die voorkomen bij kanker en chronische aandoeningen, om deze op te lossen. Het menselijke lichaam heeft dankzij miljoenen jaren natuurlijke evolutie geleerd zichzelf gezond te houden. De mens is eigenlijk het pronkstuk van natuurlijke intelligentie. Het microbioom werkt in evenwicht samen, met een dynamische samenwerking die gunstig is voor alle partijen, inclusief de mens. Microben staan altijd ten dienste van hogere levensvormen. Dr. Hamer begreep dit. Problemen zoals conflicten, trauma's en biologische schokken kunnen dit evenwicht grondig verstoren. In mijn [...]

    By Published On: 03/03/2024
  • Je immuunsysteem is in feite een recyclagesysteemHet lijkt erop dat je immuunsysteem een flinke klap heeft gekregen. Je voelt je slecht en je klachten lijken zelfs erger te worden. Maar voordat we ons haasten naar een antibioticakuur, laten we eens dieper ingaan op ons immuunsysteem en enkele zaken herontdekken.Het immuunsysteem past binnen een dualistische filosofie waarbij ziekte wordt gezien als iets van buitenaf dat het lichaam binnendringt, in plaats van een reflectie van interne geestelijke processen. Echter, de geest is wel degelijk ontvankelijk voor de schokken en trauma's van het leven. Het lichaam is als het ware het voertuig waarmee [...]

    By Published On: 03/03/2024