Pijnappelklier of de epifyse

De pijnappelklier of epifyse wordt in de volksmond het derde oog genoemd.

Het is een endocriene klier dat deel uitmaakt van onze hormoonhuishouding.

Endocrien wil in feite zeggen dat alle secreties – hormonen – rechtstreeks in de bloedbaan worden uitgescheiden, in dit geval de bloedbanen van de hersenen.

De epifyse bevindt zich onder het corpus callosum (de hersenbalk) en aan de bovenkant van de derde ventrikel, achter de basis van de neus, en drijft in een klein meer van cerebrospinaal vocht. De pijnappelklier reguleert de voortplanting, motorische activiteit, de slaap, de algemene gezondheid en de bloeddruk.

De hypofyse en hypothalamus reguleren samen met de schildklier en bijnieren de lichaamstemperatuur, celgroei en vele andere vitale functies, en deze zijn allemaal afhankelijk van de werking van de pijnappelklier met zijn regelmatige melatonine cyclus om het lichaam in staat te stellen synchroon met de ritmen van de natuur te leven.

Melatonine in grote hoeveelheid heeft een verjongend effect op het gehele lichaam. Melatonine zorgt voor een gezond, vitaal en lang leven. De melatonine en serotonine cyclus zijn totaal afhankelijk van elkaar en worden nauwkeurig bestuurt door de veranderende omgeving.

Als je tegenin de ritmische verandering van deze natuurwetten leeft, zijn je lichaam en geest niet meer in balans. Dit is een veel voorkomende oorzaak van lichamelijke en geestelijke ziekten. De pijnappelklier heeft zich als endocriene klier bij “hogere” gewervelde dieren (zoogdieren, waaronder de mens) ontwikkeld uit het zogeheten derde oog, dat in spirituele kringen veel aandacht krijgt. Bij vissen, amfibieën, reptielen en vogels is deze klier (organum pineale) in de eerste plaats een lichtgevoelig orgaan.

De pijnappelklier is het allereerste klier dat zich ontwikkelt in de foetus, nadat een zaadcel de eicel heeft bevrucht en reeds na drie weken al kan worden ontwaard. Bij kinderen is de epifyse goed ontwikkeld, maar na de puberteit wordt hij kleiner, en bij oudere mensen is de klier vaak verkalkt en niet meer functioneel.

Descartes:

René Descartes of gelatiniseerd Renatus Cartesius was een Franse filosoof en wiskundige. Zijn benadering van het probleem van de kennis en de aard van de menselijke geest speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling van de filosofie.

De pijnappelklier werd door volken uit de Oudheid het derde oog genoemd. Het zou magische krachten hebben. Dat is de reden waarom de Franse filosoof Descartes de pijnappelklier de zetel van de ziel heeft genoemd, wat we de ‘mind’ of geest noemen.

Descartes besteedde veel tijd aan studie van de pijnappelklier en ging ervan uit dat de pijnappelklier de centrale plaats was voor interactie tussen lichaam en ziel. De pijnappelklier werd de zetel van de ziel genoemd.

Descartes was geobserveerd door het leren begrijpen wie we zijn. Hij merkte op dat onze zintuigen kunnen worden gemanipuleerd, dat het meeste wat wij kennen eigenlijk illusie is. Hij worstelde met de mogelijkheid dat onze identiteit als individu onjuist is.

Descartes concludeerde uiteindelijk dat als het mogelijk is om te twijfelen aan ons bestaan, er “iets” moet zijn om deze twijfel te kunnen ervaren, en dat dit onze ware zelf is. Ons ware zelf is puur bewustzijn en kan observeren.

Bewustzijn en het denkproces zijn twee fenomenen die met elkaar zijn verbonden.

De hamvraag hierbij is hoe het verband ontstaat tussen het verstand en het spiritueel bewustzijn. Als we in staat zijn te begrijpen hoe bewustzijn ons denken interpreteert, kunnen we hopelijk het proces omdraaien en waarnemen vanuit ons bewustzijn, ons ware zelf en daardoor verlichting vinden. Met de pijnappelklier als centrale plaats voor interactie tussen lichaam en de ziel is de pijnappelklier eveneens de antenne van de mens.

Het derde oog, zetel van de ziel, In het oude Egypte afgebeeld als het oog van Horus. De ring van Nebula in het universum wordt geassocieerd met het derde oog.

De pijnappelklier is zeer gevoelig voor elektromagnetische stralingen, fluoride, zware metalen en andere gifstoffen die in vaccinaties aanwezig zijn. Dit zijn zaken waardoor de mens het contact en de waarde verliest met zichzelf en dat de mens haar mensheid verliest.

Empathie en liefde wordt afgestompt, cognitie, focus en concentratie wordt wazig. De pijnappelklier kan door belasting vanuit het milieu en stress worden aangetast: door ongewoon sterke ritmische lichtprikkels, straling, magnetische velden, grote temperatuurverschillen, grote hoogte, voedingstekorten en dagelijkse stress.

Enkele eigenschappen van de pijnappelklier

Het is een ongelooflijke kleine klier dat geassocieerd wordt met psi, een neutrale aanduiding voor parapsychologische effecten als buitenzintuiglijke waarnemingen, psychokinese en andere paranormale vermogens.

Er is een duidelijk verband tussen de kwetsbaarheid van de pijnappelklier door ons materialisme en de steeds toenemende depressies die pandemische vormen aannemen. De pijnappelklier wordt zorgvuldig voorzien van het beste bloed om goed gevoed te worden.

Deze klier ontvangt als eerst het meeste zuurstof en een mix van voedingsstoffen die voorradig zijn in de menselijke anatomie. De structuur is enkelvoudig, dat in tegenstelling tot de andere delen van onze hersenen die zich in spiegelbeeld in de linker- en rechterhersenhelften bevinden. het derde oog speelt een belangrijke rol in het bewustzijn en de poort naar ons ware zelf.

De pijnappelklier of epifyse is gelegen in het geometrische centrum van de hersenen. Dit correleert met de locatie van de grote piramide van Giza in het geometrische centrum van de continenten op aarde.

Een gezonde pijnappelklier is belangrijk in deze tijd

Om de controle over je eigen leven terug te krijgen en leugens door te kunnen prikken zijn een gezonde pijnappelklier en een goede geestelijke en spirituele gezondheid een belangrijke voorwaarde. De meeste mensen brengen hun dagen door als gemanipuleerde slaven. Vandaag de dag komen wetenschap en spiritualiteit gelukkig steeds meer samen en bieden ons sleutels aan. Veel geheimen zijn openbaar geworden. Een daarvan is het belang van een schone pijnappelklier.

Maar de medische wetenschap werkt nog niet mee.

Door ritmisch te ademen of door te zingen wordt zuurstofrijk bloed naar de pijnappelklier gevoerd. De hartslag wordt iets opgevoerd en de bloeddruk daalt. Omgekeerde houdingen in yogastijlen worden om dezelfde redenen beoefend.

De pijnappelklier reageert op licht (dag- en nachtritme) en speelt diverse rollen bij het menselijk functioneren. De klier maakt hormonen en neurotransmitters aan, serotonine en melatonine, dimethyltryptamine (DMT) en synthetiseert uit DMT 5-Methoxy-N,N-Dimethyltryptamine (5-meo-dmt), deze laatste in zeer lage concentratie. Het is eveneens aanwezig in het netvlies en is geïdentificeerd in menselijke lichaamsvloeistoffen, waaronder urine, bloed en hersenvocht.

De hormonen reguleren een reeks biologische processen, die verband houden met de waak- en slaaptoestand. Melatonine wordt uit serotonine geproduceerd. Melatonine maakt ons rustig, legt de spijsvertering naar de avond toe bijna stil en doet ons slapen. Het netvlies van de ogen bevat ook zeer veel melatonine.

Van daaruit werd de pijnappelklier ook het derde oog genoemd, omdat het ook verbonden is met de ogen.

95% Van de serotonine wordt in de dikke darm geïnitieerd en getransporteerd naar de pijnappelklier. Serotonine is ons gelukshormoon omdat het de aanmaak van genezende stofjes reguleert. Gelukshormonen zijn medicijnen die het lichaam zelf aanmaakt en die geen schadelijke bijwerkingen hebben. Serotonine heeft een belangrijke werking voor de totaliteit van de spijsvertering.

De pijnappelklier produceert meer melatonine wanneer het donker is en minder onder invloed van licht. Kegeltjes en staafjes in het oog zenden informatie over de cyclus van dag en nacht naar de epifyse. Serotonine is een neurotransmitter met een overwegend inhiberende (onderdrukkende, remmende) werking waardoor het helpt om pijn te verwerken. Het is een tryptamine, een organische verbinding van waaruit serotonine de melatonine wordt gevormd (dit proces gebeurt in de epifyse) en is belangrijk voor de goede slaap.

Tryptofaan is de basisstof voor serotonine en komt voor in melk, bananen, pruimen, chocolade en sommige peulvruchten waaronder kikkererwten, pompoenpitten e.a.

Tryptofaan is een aminozuur die aan de basis ligt van de vorming van serotonine.

Tryptofaan wordt door het slijmvlies van de dikke darm opgenomen waaruit serotonine wordt geïnitieerd met behulp van enzymen. Tryptamines hebben invloed op het geheugen, stemming, zelfvertrouwen, slaap, emoties, seksuele activiteit en de eetlust en helpt bij de verwerking van pijnprikkels.

Serotonine werkt als regulator van het dopamine en endorfine systeem. Het is belangrijk voor het geluksgevoel en het welbehagen. Serotonine is ook aanwezig in bloedplaatjes. Als serotonine wordt vrijgegeven uit de bloedplaatjes kan dit vasoconstrictie van het bloedvat teweegbrengen.

Een tekort aan serotonine leidt tot slaapproblemen, een opgejaagd gevoel omdat het adrenalinegehalte stijgt, pijngevoeligheid, chronische vermoeidheid, obsessief en agressief gedrag, gevoeligheid. Helpt bij verslavingen en depressie.

Melatonine reguleert het zogenaamde circadiaans ritme (een ritme van ca. één dag) en het grotere met jaargetijden samenhangende ritme. Melatonine wordt vanaf de vroege avond en in de nacht, gedurende de slaap, losgelaten in de bloedstroom.

Ook gedurende meditatie scheidt de pijnappelklier melatonine af. Gedurende het ouder worden verkalkt de pijnappelklier meestal door slechte levensstijl en bewerkte voeding, medicijnen en vaccins. De melatonineproductie vermindert dan eveneens.

Deze verminderde melatonine productie wordt daarom in verband gebracht als de veroorzaker van het verouderingsproces omdat melatonine op zijn beurt samen met de groeihormonen de mitose en het ontgiftingsproces in de lever reguleert, een proces dat vooral tijdens de nacht plaatsvindt.

DMT (de dimethyltryptamine) en 5-meo-dmt zijn verwant aan de neurotransmitter serotonine. Het zijn natuurlijke tripmiddelen. DMT zit in allerlei planten, acacia, mimosa hostilis, wijnruit, grassen, zeesponzen, padden, zoogdieren en is ook een lichaamseigen stof bij mensen. Mogelijk heeft DMT een functie als overdrachtsstof. Overdrachtsstoffen geven signalen door van de ene zenuw naar de andere.

DMT functioneert mogelijk als angstremmer. De functie van de stof is tot dusver wetenschappelijk onduidelijk, al blijkt uit onderzoek dat DMT mogelijk een rol speelt bij schizofrenie, bijna-doodervaringen en visuele dromen. DMT en 5-MEO-DMT hebben psychoactieve eigenschappen. 5-MeO-DMT zit ook in bepaalde planten en grassen, maar in minder soorten dan DMT.

Zaden van de Yopo boom (Anadenanthera Peregrine) bevatten rijkelijk 5-MeO-DMT en een pad, genaamd Bufo Alvarius die een secretie uitscheidt die 5-MeO-DMT bevat. Het onderscheid tussen DMT en 5-MEO-DMT is belangrijk. De stoffen hebben een verschillende werking en de laatste wordt als veel potenter ervaren.

DMT wordt geassocieerd met bijna-doodervaringen, paranormale staten van bewustzijn, latente dromen (DMT wordt periodiek verhoogt om afbeeldingen te genereren). De epifyse is al met al niet zomaar een klier, maar een klier met een rijke geschiedenis en mysterieuze karakteristieken waar de wetenschap maar mondjesmaat grip op krijgt.

De pijnappelklier van dieren bevat magnetisch materiaal en zorgt ervoor dat zij kunnen navigeren. Het is een “magneto-ontvanger” die zich afstemt op magnetische velden op aarde en in de lucht. Wellicht is de klier bij mensen verantwoordelijk voor een onbewust navigatiesysteem?

Elektromagnetische velden (EMF) onderdrukken de werkzaamheid van de pijnappelklier en verminderen de melatonineproductie. EMF kunnen er dus voor zorgen dat het biologische ritme wordt verstoord. Een aantal jaren geleden publiceerde NewScientist een artikel waaruit bleek dat er een direct verband bestaat tussen zonnevlammen en de mensen op aarde. Een zonnevlam is een explosieve gebeurtenis in de zonneatmosfeer, waarbij energie vrijkomt die wordt vastgehouden in magnetische velden.

Zonnevlammen zorgen voor een plotselinge sterke toename van hoog energetische elektromagnetische straling op aarde. Ook het magnetisch veld rondom mens en dier wordt erdoor beïnvloed. De magnetische stormen kunnen het circadiaanse ritme en de productie van melatonine in de epifyse verstoren, met alle gevolgen van dien.

Bij vogels en reptielen ligt de pijnappelklier dicht bij de huid. Er is dus geen interactie met de ogen nodig om de dag- en nachtcyclus te registreren. Bij deze dieren is de pijnappelklier de belangrijkste klok. Mensen met borstkanker hebben minder melatonine in hun bloed en mensen bij wie de epifyse is weggehaald hebben een grotere kans op kanker. Melatonine heeft een beschermende werking op afbraak van DNA en een stimulerende werking op de algemene gezondheid.

Schoonmaken van de pijnappelklier

Het schoonmaken van de pijnappelklier wordt belangrijk wanneer je toegang wilt krijgen tot multidimensionale perceptie. De pijnappelklier maakt DMT aan wanneer ze volledig werkzaam is. Een ontwaakte epifyse geeft je toegang tot bewust uittreden, astraal reizen, andere dimensies ontdekken en helderziendheid.

Wanneer de pijnappelklier ontwaakt, kan men een soort druk voelen in de basis van de hersenen. Ook een hoofdtrauma kan de activatie van het derde oog tot gevolg hebben. Hoewel de fysieke functie van de epifyse bij wetenschappers lang onbekend is gebleven, hebben mysteriescholen altijd geweten, dat deze klier ter grootte van een gedroogde erwt (nauwelijks 200 milligram), de deur is tussen de materiële en spirituele wereld.

Ontgiften van de pijnappelklier

 1. Kwik en alles waarin kwik zit is giftig voor de pijnappelklier. Geldt eveneens voor aluminium en andere zware metalen. Amalgaamvullingen, ook wel “kwik” vullingen genoemd omdat amalgaam een legering is van kwik en zilver, liever weghalen en vervangen door composietmaterialen. Vaccinaties, ze bevatten namelijk het conserveermiddel thiomersal, dat voor ca. 50% uit kwik bestaat. Garnalen en tonijn. In het algemeen geldt: hoe groter de vis, hoe meer kwik. Spaarlampen: wanneer deze breken kan men een duidelijke kwiklucht ruiken. Kwik kan door dagelijks Chlorella, tarwegras of spirulina te slikken uit het lichaam gezuiverd worden.

Elke dag verse koriander en peterselie innemen helpt om kwik uit de hersenen te halen.

 1. Fluoride – in tandpasta en het ontsmetten van drinkwater. Fluoride zorgt ervoor dat de pijnappelklier verkalkt. Hoe meer fluoride zich ophoopt in de epifyse, hoe minder melatonine en DMT wordt aangemaakt.
 1. Eet biologische groente: een goed ontgiftende werking gaat uit van biologische groenten en fruit. Pesticiden zijn zeer vervuilend voor het lichaam op alle vlakken.
 1. Alcohol en roken: stop ermee, ook de emotionele en geestelijke verslaving eraan oplossen. Meestal komt dit neer op een gebrek aan zelfvertrouwen en eigenwaarde en/of onverwerkt trauma. Laat je helpen door een ervaringsdeskundige.
 1. Helen van je hart zorgt voor een verhoogde frequentie. Angsten onder ogen zien en oplossen.
 1. Andere toxines zoals aspartaam, witte suiker, alle toevoegingen beginnend met E1, chemische deodorant, schoonmaakmiddelen, luchtverfrissers en mondspoelmiddelen (gewoon spoelen met zou water is voldoende).
 1. Rauwe chocolade, een cacaoboon die niet is verhit, is in kleine hoeveelheden goed voor de pijnappelklier.
 1. Homeopathische verdunningen helpen de pijnappelklier ontstoren en genezen.

Ontwaken

We hebben allemaal krachten in ons, die tot nu toe sluimerend en onbewust zijn. We kunnen de pijnappelklier tot leven wekken en evolueren naar een hoger bewustzijnsniveau. Begin met de televisie uit te zetten. De televisie is een manipulatiemiddel ter controle van de massa.

Stop de dagelijkse stroom ongezonde portie leugens en leer de waarheid te onderscheiden. Investeer tijd in werkelijke educatie. Open de deur tussen de materiële en spirituele wereld en help jezelf te helen, op fysiek, emotioneel en spiritueel niveau.

Fluor en de pijnappelklier

Een lange tijd geleden was ik bij iemand op bezoek die weigerde fluorhoudende tandpasta te gebruiken. Ik keek daar van op en ben vervolgens op internet gaan speuren om meer informatie te verkrijgen over de mogelijke nadelige effecten van fluoride op het lichaam en ik werd daarbij vooral onaangenaam verrast door het effect van fluoride op de pijnappelklier in de hersenen.

De pijnappelklier is een klier in de hersenen welke vooral bij kinderen groot is, en vanaf de puberteit in grootte begint af te nemen en naarmate mensen ouder worden, begint het zelfs te verkalken.

Vaccinaties en fluor veroorzaken het snel verkalken van de pijnappelklier. Sommigen leggen een link tussen veroudering en een slechter functionerende pijnappelklier. Deze klier heeft de hoogste fluorconcentratie van het hele lichaam, omdat het rechtstreeks door het bloed gevoed wordt, fluoride tast de werking van de klier ernstig aan.

De klier is vervolgens bijvoorbeeld minder goed in staat om melatonine te produceren. Ik vind het geen aantrekkelijk idee om mijn pijnappelklier te vergiftigen met fluor. In de Verenigde Staten wordt fluoride in het drinkwater van veel staten toegevoegd.

Er is geen verschil tussen de gezondheid van de tanden en het eventueel toegevoegde fluoride in het water en tandpasta. De Nazi’s gebruikten fluoride om de bevolking af te stompen. Behalve dat fluoride een van de meeste potente rattengiffen is, is het ook een van de basisingrediënten van Prozac en Sarin (zenuwgas). In België en Nederland is het fluorideren van het drinkwater gelukkig verboden.

Het advies om tandpasta niet door te slikken is bekend omdat het niet goed voor je is. Dit heeft vooral te maken met de fluoride die erin zit. Als ik echter denk aan mijn opa die het advies kreeg om bij zware hartproblemen een pilletje onder de tong te plaatsen omdat het daar snel wordt opgenomen in de bloedstroom, lijkt het me ook niet meer dan logisch om te veronderstellen dat er tijdens het tandenpoetsen ook via deze weg veel fluoride in de bloedstroom terechtkomt.

De pijnappelklier heeft vanwege de hormoonfunctie een belangrijk station aan diezelfde bloedbaan en neemt zo ook veel fluoride op. Alhoewel de productie van melatonine door elektromagnetische straling vermindert , is het omgekeerde zichtbaar bij sommige andere soorten straling. Paranormale vermogens zijn iets wat mogelijk bij de bron van radiostraling “gezien” wordt door de pijnappelklier, maar nog niet door de mensheid begrepen wordt.

De spirituele betekenis van de pijnappelklier

De pijnappelklier is een soort ontvanger en zendmast tegelijkertijd. Je kunt de pijnappelklier als de bougie van je leven zien. De pijnappelklier is de modem waarmee we de wifi uit het universum kunnen ontvangen. De pijnappelklier is een soort ontmoetingspunt tussen hemel en aarde, tussen stof en psyche en tussen uiterlijk en innerlijk.

Alles is energie. Met de pijnappelklier kunnen we emoties omzetten in energie en doorsturen naar de akasha velden waar alle informatie ligt opgeslagen. Het universum is dus de google van de akasha kronieken. Deze belangrijke klier is als een hoofdpijler van het hoogspanningsnet van elektriciteitskabels en een opvangbassin van aardse waarnemingen, het duwt ons meteen naar de aarde toe.

Met dit diepe intense en aardse contact grijpt dit onmiddellijk aan bij ons gevoelsleven, ons totale inhoud, het geheugen in onze hersenen en het verleden. Daarbij fungeert de pijnappelklier als een trechter en staat in onmiddellijk contact met de hypofyse en hypothalamus en andere endocriene klieren in ons lichaam.

De pijnappelklier maakt ons bewust van IK BEN hier te ZIJN op aarde, met beide voeten op de grond wel te verstaan. Dit kan omdat de pijnappelklier openstaat voor onze totale zielsinhoud, ons innerlijk zelf om dit niet-materiële aspect van wie je bent in contact te laten komen met de materiële wereld of het aardse.

Het is zo belangrijk voor evenwicht tussen de psychische inhoud van een mens (of dier) met het aardse. De pijnappelklier staat altijd in verbinding met de gehele hormoonhuishouding van het lichaam en is vatbaar of beïnvloedbaar door veranderingen in de menselijke psyche.

De klieren van de hormoonhuishouding staan als een vertaling van het innerlijke zelf, de pijnappelklier is in staat het licht van de buitenwereld op te vangen en biedt een weergave van het innerlijk licht (het zeven kleurenspectrum als een openbloeiende lotus).

Naarmate je meer evolueert om innerlijk licht op te vangen, zal de pijnappelklier hierop reageren en eventueel van vorm veranderen, en bepaalde hormonen meer of minder gaan afscheiden. Hetzelfde geldt voor indrukken van buiten uit.

In de pijnappelklier heb je een kristal waarmee je vonken kunt creëren, vonken van creatie waarop de wetten van aantrekking reageren. Niet alleen je bewuste intenties, maar ook je onbewuste intenties worden vanuit de pijnappelklier verstuurd. Het ruggenmerg heeft een vloeistof bestaande uit water en zout, waardoor je de energie van de onderste chakra’s kunt doorsturen naar de pijnappelklier en de vragen aan het universum geven, emoties laten oplossen.

Onder de emoties, het gevolg van je gevoelens zit er energie dat je ware existentie vormt. Je bent niet de emotie, je hebt ze alleen. Dit kanaal is er om je emoties om te zetten in pure energie dat bewustzijnsverruimend werkt. In feite kunnen we ons chakrasysteem met de pijnappelklier zien als een geweldig grote bougie waarvan de pijnappelklier met zijn kristal de vonken afvuurt naar alles en het universum. De vonk van creatie.

De pijnappelklier staat open om het leven te vullen met inhoud, zij is een belangrijk schakelstuk, een soort contactpunt voor enerzijds indrukken uit de buitenwereld en anderzijds de ervaringen uit ons innerlijk zelf. Door ons waargenomen beelden uit de buitenwereld kunnen concreet gestalte krijgen in ons innerlijk (derde) oog en worden doorgegeven aan het hele lichaam.

Dankzij de pijnappelklier zijn we in staat om alles van het huidige leven in ons bestaan in het hier en nu te bevatten. Hij mag dan wel niet verkalkt zijn door vaccinaties en fluor waardoor hij gaat inkrimpen. Het epifyse energieveld blijft altijd bestaan na het verkalken van dit orgaantje.

De pijnappelklier is eveneens ook het niet geestelijke, het helpt ons als mens te beseffen dankzij toedoen van de epifyse van onze krachten, ons zijn in het aardse leven letterlijk van kop tot teen. We ervaren daarbij onze goddelijkheid, ons diep innerlijk weten en onze intuïtie.

Naarmate je meer openstelt voor het lichtgevende gevoel, de levensvreugde, en het besef en bewustzijn te mogen leven in een blije omgeving zal de fysieke en geestelijke gezondheid van de pijnappelklier gezonder zijn. Bewust en blij hier op aarde zijn, in evenwicht met ziel en lichaam, zal de pijnappelklier als een prachtige lotus het hele psychische veld (aura) vullen met prachtig bloeiende lotussen, borrelend van energie.

Werkelijke bewustwording is alleen mogelijk door een krachtige stuwkracht vanuit ons innerlijk verlangen naar groei in ons diepste zelf.

Er is meer dan alleen de pijnappelklier en het hoofd en de sfeer waarnemingen in de hersenen. Je kunt niets doen met een hoofd zonder hart of psyche, zonder liefde.

Vreugde in ons leven vraagt de warmte van ons hart, met de beide voeten op de magnetische aarde. De pijnappelklier fungeert als een schakel om de ware levensvreugde tot een verheven dimensie te laten stromen, wanneer het levendige en spontane blijdschap om het bestaan zelf wordt gevoed door een warm gevoel van liefde.

Het bewust kunnen kiezen voor een hoger vredes gevoel met een zelfbewust menselijk bestaan in liefde. Het hart en de thymus staan symbool voor liefdevolle warme en vredige autonomie van de lens en staan in rechtstreeks contact met de pijnappelklier. Je kunt het ene nooit loskoppelen van het andere, alles is met elkaar verbonden en werkt als één geheel.

Alle wijsheid zit in jezelf, daal dus neder in het leven, in je fysieke lichaam. Keer jezelf voor honderd procent naar de aarde toe om het fundament van je tempel zelf te bouwen. Voel het leven stromen doorheen je aderen. Ervaar de warme zachte vrede vanuit je hart. Het bewustzijn en fysieke lichaam als een éénheid verenigd, niemand heeft meesterschap en macht over jou dan jijzelf.

Ontdek het leven ten volle. Breng het rationele objectieve denken in evenwicht met het subjectieve intuïtieve voelen, stel je open en gebruik je innerlijke zintuigen waarlangs wijsheid zich kan openbaren. Kom tot een sterk zelfvertrouwen in jezelf en voel dat er meer is dan alleen materie en oppervlakte.

Hou je niet in om door te stoten en stel bepaalde levenszaken in vraag. Voel je daarbij veilig in je nestje geborgen omdat je weet dat er daar een krachtig licht brandt. Dat is je persoonlijk bewustzijn en je onsterfelijke ik waar je steeds op kunt rekenen. Draag zorg voor je pijnappelklier.

De buikademhaling: doorsturen emoties naar de pijnappelklier

De drie onderste chakra’s zijn de fysieke chakra’s waar de meeste negatieve emoties in opgeslagen zijn en deze kunnen domineren op de rest van het energetische systeem. Ze kunnen als het ware alles vierkant laten lopen in je lichaam en je ernstig ziek maken. Negatieve emoties transformeren met behulp van de pijnappelklier.

De Wim hof ademhaling toepassen en vervolgens de laatste uitademing retentie. Belangrijk is dat je tijdens de inademing steeds meer de mula bandha gaat intrekken en vervolgens bij de laatste uitademing de uddiyana bandha activeert. Verleng de wervelkolom en de nek. Laat de schouders naar achter ontspannen hangen, borst vooruit, kin bijna in het putje bovenaan het borstbeen.

Trek gewoon alle energie en alle emoties naar boven in het hoofd, meer bepaalt de pîjnappelklier. Werkt krachtig met de twee onderste bandha’s.

Na de retentie inademen en weer vasthouden, wel in ontspannen modus. Houd de buikspieren zeer krachtig ingetrokken tot ze ervan pijn doen, alles wat beneden zit , moet naar omhoog. Vervolgens de ingeademde lucht uitademen en alles ontspannen en normaal verder ademhalen. Herhaal deze sessie 20 keer na elkaar.

Voel je emoties vrijkomen en naar boven gaan om te worden veranderd in pure energie trilling. Stuur het naar het universum; en vraag hulp, je bent het waard.

Je kunt alle kleuren zien, bliksemschichten, lichtvonken, trillingen in de kleurencirkels tot een diagrampatroon in de kleuren. Dat alles is pure energie verschijning voor het netvlies van je ogen. Achter deze energiespel van de kleuren zit jouw informatie wie je bent, hoe schoon je hart is, vorige levens en toekomstige levens, inzichten over het leven dat je nu leidt en hoe je problemen kunt oplossen. De materie beslaat maar 1 % van je totale realiteit in dit huidig leven, al de rest is metafysisch.

Pijnappelklier en het bewustzijn

De epifyse of pijnappelklier is de poort om het fysieke lichaam te verbinden tot de geest om tot de gedachte te kunnen komen, er is een geest en een ziel. In zekere zin helpt de pijnappelklier ons te onthechten van persoonlijke en materiële belangen om ons beter en fijner te kunnen afstemmen op onze ware motieven.

De epifyse helpt ons vermogen te verfijnen om het authentieke met het niet-authentieke te onderscheiden. Daarbij altijd de waarheid te spreken en ons over te geven aan onze innerlijke kracht van de goddelijke waarheid in plaats van “waarheden” die van buitenaf worden opgelegd. De pijnappelklier leert ons de overgebleven angsten en illusies onder ogen te zien.

De pijnappelklier behoort tot het zesde chakra van ons energetisch systeem, en dit chakra nodigt ons uit om moed bijeen te brengen om te leren handelen op grond van innerlijke leiding, perceptie om innerlijk standvastig te zijn. Het gaat om de ontwikkeling van een ongestoorde innerlijke gelijkmoedigheid, zodanig dat er geen conflict meer bestaat tussen wat “binnen” en wat “buiten” is.

Het erkennen dat er in feite geen grens tussen binnen en buiten bestaat: alles is één, bewustzijn van de eenheid en verbondenheid van alles. Het besef dat alles wat buiten de spiegel is van binnen, zoals jij de energie leidt in je binnen, zo zal het zich manifesteren naar buiten toe.

De epifyse speelt een sleutelrol in het zesde chakra en geeft het vermogen om de wereld om ons heen waar te nemen in zijn kleuren, driedimensionale vormen, verschijnselen, die door ons innerlijk oog kunnen worden vastgelegd om met hun dans onze gedachten tot leven te brengen.

Door intuïtie “doorzien” we situaties, en omdat wij in staat zijn patronen om ons heen te onderscheiden en te organiseren, zijn we in staat om voortdurend beslissingen te nemen.

In onze cultuur gaat men ervan uit dat het licht veel beter is dan de tegenpool dat de duisternis is. Het is een vooroordeel die stamt uit de tijd dat duisternis in verband werd gebracht met angst, onzekerheid en machteloosheid (hulpeloosheid).

Duisternis is wat het is, kan alleen bestaan dankzij de gratie van het licht en niet andersom. Duisternis kan beschenen worden door het licht, het licht kan niet beschenen worden door duisternis. Het zesde chakra is het centrum van de waarneming en heeft verband met het licht.

We zijn dus alleen in staat dankzij het licht en duisternis verder te kijken dan enkel de tegenovergestelde polariteiten om de ongelooflijke en onuitputtelijke regenboog spectrum van keuzemogelijkheden waar te nemen dat zich elk moment aan ons voordoet.

De pijnappelklier nodigt ons uit te leren waarnemen zonder oordeel. Alles wat tegenovergesteld is in het licht plaatsen, is een luminescentie om patronen te herkennen en emotioneel in evenwicht te komen. Met de pijnappelklier heb je het recht om te zien. Helderheid, waarnemen, intuïtie en visie is het geschenk van het zesde chakra.

De pijnappelklier is het centrum waar de vrouwelijke en de mannelijke energie samenkomen. Deze energetische en elektrische polariteiten die langs beide zijden van de axiale as langs de wervelkolom bestaan worden opgeheven. Versmelten tot de ene en echte grote polariteit: IK BEN.

Illusies zijn de tegenwerkende krachten van het derde oog of de pijnappelklier. Vaccinaties en symptoom georiënteerde ziektebestrijding is een enorme grote illusie dat weggemoffeld is onder het mom van gezondheid, en dat velen onder ons nog niet doorzien met de grote kankerepidemie tot gevolg.

Ondertussen worden we afgesneden om contact te maken met de diepere aard van wie we werkelijk zijn.

Zoals onze twee fysieke ogen de hersenen helpen bij het waarnemingsproces, is de pijnappelklier (en zesde chakra) als etherisch derde oog een fysiek orgaan en psychisch hulpmiddel bij paranormale waarnemingen. en innerlijk zien.

De taak en essentie van het derde oog of pijnappelklier is de duisternis net zo te accepteren als het licht, omdat we in staat zouden zijn om het enorme gebied van visuele informatie echt waar te nemen. Als we uitstijgen boven onze vooroordelen over hoe “dingen zouden moeten zijn”, dan gaan we de dingen dan als dusdanig zien zoals ze zijn, en niet zoals wij denken dat ze zijn. We kunnen zien hoe de dingen werkelijk zijn.

Dan zijn we in staat om verder te zien dan onze eigen opgelegde beperkingen (door hoe dingen zouden moeten zijn te projecteren) en openen zich oneindige mogelijkheden.

Het zesde chakra is een soort opslagplaats van visuele informatie als een beeldscherm opgeslagen waarop visuele indrukken die afkomstig zijn van zowel de twee fysieke ogen als het derde oog worden geanalyseerd. Dit voegt natuurlijk een extra dimensie toe.

De pijnappelklier geeft ons het vermogen om het waarnemen te ontwikkelen, zodanig dat we meer richting kunnen geven aan ons leven, dit doen we door de inhoud van onze visualisaties te projecteren. De wetten van aantrekking zijn hierop sterk werkzaam.

De vibraties vanuit de pijnappelklier vormen een hologram, en hoe langer we het beeld kunnen vasthouden zonder enige vertroebeling of verstoring, hoe meer kans dat het zich zal manifesteren. De pijnappelklier in het zesde chakra als derde oog geeft ons helderheid en visie, en van hieruit vinden we ons innerlijk licht. Door onze verbeelding kijken we in de toekomst.

Alles wat zich in de fysieke vorm heeft gemanifesteerd vindt zijn oorsprong in de verbeelding. Het is belangrijk om emoties te transformeren en te transcenderen om ons bewustzijn verder te ontplooien, de pijnappelklier is het perfecte orgaantje hiervoor.

Vooraleer onze visuele waarnemingen objectief en tastbaar worden, worden ze eerst omgezet in een andere vorm van symboliek door taal, gevolgd met handeling en emoties. Het denken is creatief, het uitspreken is effectief en de handeling uiterst productief, als we ons hiervan bewust zijn. Zoals je denkt, zo zul je ZIJN.

Noot over het licht

Licht heeft een vibratie die hoger en sneller is dan geluid. Licht is een klein gedeelte van het veel grotere elektromagnetische spectrum waarbij ultraviolet straling. Röntgenstraling, radiogolven, microgolven enzovoort eveneens toebehoren. De vorm die ons bewustzijn kan zien is het witte licht dat de oppervlakte van dingen verlicht.

Licht is een zeer fijne vibratie energie die ontstaat door de straling die vrijkomt als atomaire en moleculaire systemen op een ander energieniveau overgaan. Geluidsgolven ontstaan door botsingen van luchtmoleculen. Het licht kan je zien als de stem van atomen en moleculen die in fotonen zijn verpakt. Het geluid is een product van grotere structuren zoals planten, aarde, rotsen en mensen.

Het zichtbare licht heeft zowel het deetjes als het golfaspect in zich. Het golfaspect van het licht is de manifestatie Als een stralingsveld van overgangen in energie.

Het deeltje aspect van het licht verkrijg je als het in wisselwerking komt met de materie. Omdat licht een golfvormig verschijnsel is, heeft het eveneens een paar eigenschappen dat geluid ook heeft. De verschillen zitten hem in dat het licht frequenties heeft van kleuren en dat geluid frequenties heeft van tonen.

Wind kan een snelheid bereiken van 200 à 300 km per uur, geluid kan per uur 1200 km afleggen terwijl licht zich aan een snelheid van 299792, 458 km per seconde verplaatst (in een vacuüm). Iets minder dan 300.000 km per seconde, de hoogste snelheid dat op het materieel meetbaar is.

Naarmate we door transformatie en transcendentie, tot een nieuwe dimensie leiden, nemen we meer afstand van de fysieke beperking van tijd en ruimte. De snelheid van het licht gaat onze gehele tijdvoorstelling te boven, en met behulp van de pijnappelklier kunnen we ons boven de tijd verheffen.

Licht is elektromagnetische energie. Hoewel het deeltjesaspect als massaloos wordt beschouwd, kan het licht dat in botsing komt met metaal energie produceren. Fotonen die tegen metaal aan botsen brengen elektronen in het metaal van hun plaats.

Op deze wijze ontstaat elektriciteit. Lage lichtfrequenties (denk maar aan de kleuren rood en oranje) heeft te weinig energie om elektriciteit op te wekken ongeacht de intensiteit. Terwijl violet, indigo en blauw uit het licht wel zeer veel elektrische energie oplevert, waarvan de sterkte afhankelijk is van de intensiteit.

Trilling is energie dat vorm geeft aan je lichaam, je zenuwstelsel, de hormoonhuishouding, de algemene gezodheid en alle organen en weefsels.

Energie is wat de atomen, moleculen, cellen, organen en weefsels in feite zijn, en jij bent de creator ervan.

Gepubliceerd op 15/04/2024

Daniël Derweduwen

Delen:

 

Gerelateerde Publicaties

 

 • Hoe ontgift en zuivert het lichaam zich? Het menselijke lichaam is het pronkstuk van miljoenen jaren evolutie van de natuur. Het lichaam van de mens is evolutionair gezien hoog ontwikkeld en heeft verschillende uiterst intelligente en accurate systemen om zichzelf te kunnen ontgiften en te zuiveren van afvalstoffen en toxines. Deze processen zijn essentieel om te voorkomen dat afvalstoffen en toxines zich ophopen en verzuring veroorzaken, wat kan leiden tot verstoppingen in de fijne haarvaten van onze bloedsomloop, het bindweefsel waarin onze lichaamscellen zijn ingebed, en het lymfestelsel dat overtollige vloeistoffen en stofwisselingsafval afvoert. Wanneer verstoppingen optreden, ontvangen lichaamscellen geen [...]

  By Published On: 03/03/2024
 • Al meer dan 25 jaar wordt wetenschappelijke medische kennis onderdrukt. Natuurwetenschappelijk denken betekent het analyseren van metafysische en psychologische componenten die voorkomen bij kanker en chronische aandoeningen, om deze op te lossen. Het menselijke lichaam heeft dankzij miljoenen jaren natuurlijke evolutie geleerd zichzelf gezond te houden. De mens is eigenlijk het pronkstuk van natuurlijke intelligentie. Het microbioom werkt in evenwicht samen, met een dynamische samenwerking die gunstig is voor alle partijen, inclusief de mens. Microben staan altijd ten dienste van hogere levensvormen. Dr. Hamer begreep dit. Problemen zoals conflicten, trauma's en biologische schokken kunnen dit evenwicht grondig verstoren. In mijn [...]

  By Published On: 03/03/2024
 • Je immuunsysteem is in feite een recyclagesysteemHet lijkt erop dat je immuunsysteem een flinke klap heeft gekregen. Je voelt je slecht en je klachten lijken zelfs erger te worden. Maar voordat we ons haasten naar een antibioticakuur, laten we eens dieper ingaan op ons immuunsysteem en enkele zaken herontdekken.Het immuunsysteem past binnen een dualistische filosofie waarbij ziekte wordt gezien als iets van buitenaf dat het lichaam binnendringt, in plaats van een reflectie van interne geestelijke processen. Echter, de geest is wel degelijk ontvankelijk voor de schokken en trauma's van het leven. Het lichaam is als het ware het voertuig waarmee [...]

  By Published On: 03/03/2024