De pijnlijke waarheid achter ons voedsel en de gezondheid berichten in de media

Merken jullie ook dat er zoveel tegenstrijdigheid is als het over voedsel en gezondheid gaat in de media? De een zegt dit, en kort nadien wordt het alweer tegengesproken. Hoe kun je nu nog weten wat waar is? Alsof er opzettelijk misleiding gehanteerd wordt om ons te weerhouden om juiste keuzes te maken. 

We zitten in een moeilijk proces en dat herkennen we. We lopen er dikwijls tegenaan omdat het zo botst met je huidige overtuigingen, studies of focus. Je dacht, ik ben goed bezig, en dan hoor je dat je niet goed bezig bent. 

Deze verwarring zorgt ervoor dat je gaat twijfelen en dat vormt de voedingsbodem voor angst. Je twijfelt aan je eigen verworven kennis en op dat punt moet je een nieuwe keuze maken. Maar is je verworven kennis wel fout omdat het door de media tegengesproken wordt?

De twee begrippen die in de natuur niet werkzaam zijn

Soms is het goed te beseffen dat ‘juist of fout’ twee begrippen zijn die in de natuur in feite niet echt werkzaam zijn. Als we de natuur van onze mooie blauwe planeet een beetje observeren, merken we dat definities zoals ‘juist of fout’ en ‘goed of kwaad’ niet werkzaam zijn in de natuur. We kunnen duidelijk zien dat het principe ‘het werkt of het werkt niet’ wel werkzaam is in de natuur. Iets ‘dat niet werkt’ in de natuur zal uiteindelijk verdwijnen, ‘Wat wel werkt’ blijft bestaan en evolueert verder. 

De 6000 jaar oude ayurveda

Wat ik hiervoor heb neergeschreven is de wijsheid uit de Ayurveda. Ayurveda is een oude holistische geneeskunde uit India en nog bijzonder actueel de dag van vandaag.

Reeds meer dan zesduizend jaar oud, en beschreven van zodra het schrift is ontstaan. Daarvoor werd het steeds mondeling doorgegeven van generatie op generatie. Het meest interessante aspect van de ayurveda is dat zijn voedings- en geneeskundig advies op zesduizend jaar geen enkele keer is gewijzigd. Ayurveda blijft authentiek. 

En wees nu zelf eens eerlijk, wat is er het meest betrouwbaar? Voedings- of geneeskundig advies dat reeds zesduizend jaar ‘goed werkt’ of voedings- en geneeskundig advies dat bij ons regelmatig verandert en ‘niet goed werkt?’ In de betere landen in het Oosten (waar geen armoede heerst) hebben ze toch een veel betere en beduidende gezondheid dan hier bij ons in het Westen. 

Wij hier in het Westen zitten met een plaag van chronische ziektetoestanden en kanker en we krijgen het niet onder controle. Er klopt iets niet, reeds één op de drie personen krijgt vroeg of laat af te rekenen met een vorm van kanker. 

Een hoge chronologische leeftijd en toch jong

Ik ben zelf in het verleden naar India afgereisd om mijn opleiding ayurveda te vervolmaken. Als ik daar artsen hoor spreken die zelf een hoge chronologische leeftijd hebben gehaald, maar daarbuiten enorm jong, energiek en gezond uitzien, geeft dit voor mij de overtuiging als zij over voeding en geneeskunde spreken dat dit wel werkt. 

Ayurveda werkt met natuurlijke werkzame stoffen uit planten en de natuur zonder aan de moleculaire structuur iets aan te passen of te veranderen. Met andere woorden, Ayurveda houdt zich daar niet mee bezig. Van zodra een stof uit een plant op moleculair vlak een beetje wordt aangepast, kan het lichaam dit stofje niet meer herkennen en wordt dit door het lichaam als gifstof gezien. 

Ayurveda weet dit! Op natuurlijke stoffen kunnen nooit octrooien worden aangevraagd. Van zodra van een natuurlijke stof iets chemisch is aangepast of veranderd is de weg vrij voor een octrooiaanvraag. Een mooi voorbeeld hiervan is een stofje afkomstig uit de bast van hier groeiende wilgenbomen. 

Dit stofje heet salicylzuur en met een zeer kleine aanpassing hebben wij daar een molecuul uitgehaald dat iedereen kent: acetylsalicylzuur en dit molecuul heeft een octrooi. Ik hoor de Indische artsen nog zeggen, aan de chemische structuur van natuurlijke stoffen moet men afblijven, anders wordt het gif en dikwijls kankerverwekkend.

Laat voedsel uw medicijn zijn en medicijnen uw voedsel!

Dit geldt dus niet alleen voor medicijnen, maar ook voor onze dagelijkse voeding. Voeding moet zuiver en puur zijn, zoals de natuur het heeft voorzien en bedoeld voor de mens. Zei toevallig onze beroemde arts Hippocrates niet het volgende: Laat voedsel uw medicijn zijn en medicijnen uw voedsel!

En precies ons voedsel wordt steeds industrieel bewerkt waardoor het zijn puurheid heeft verloren. Het draait hem in onze voedingsindustrie om de houdbaarheid van voedsel te verlengen. Maar als voedsel blijft bewaren, hoe kan het dan goed verteren? 

Het kan beter, veel beter, zoals in de Ayurveda, dagelijks pure zuivere voeding dat de natuur aanbiedt, door de zon gerijpt en zonder chemische smaakmakers. De ayurveda en vele andere zienswijzen uit andere continenten gebruiken specerijen om nog meer smaken toe te voegen aan de maaltijden. En in tegenstelling tot onze chemische smaakmakers die het lichaam intens vervuilen, zijn de meeste specerijen juist zuiverend en ontgiftend voor het lichaam.

Related Articles

Diabetes deel 2

Geheime oorzaken diabetes: dierlijke eiwitten Teveel dierlijk eiwitten: schadelijker dan geraffineerde suiker Geraffineerd suiker en zetmeel is niet gezond. Maar grote hoeveelheden dierlijk eiwitten zijn…

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Naar mijn persoonlijke mening weet een invloedrijk deel van de wereld (niet perse de overheid) de plannen voor de negatieve beïnvloeding van onze algemene gezondheid. Het moet een doel dienen, anders werden de plannen niet met zoveel doorzettingsvermogen doorgevoerd. Vergiftiging door toevoeging aan (maar ook zuivering van) ons leidingwater, het verpakken van bijna alle levensmiddelen in zacht plastic. Het ergste nog vind ik de bijna dagelijkse besproeiing van de aarde en haar bewoners, door het trekken van (raster vormige) chemtrails met nanodeeltjes nare middeltjes, zoals barium en aluminium, dat zich hecht in de hersenen. (dementie, ASS?) Je ziet ze overal, de laatste jaren ook in bijna alle films. De strakke brede witte lijnen en de uitwaaiering als een lichte mist, de uren erna. Niemand weet wie dit aanstuurt en betaalt. Ondertussen worden mensen psychisch verzwakt door de beelden die angst zaaien via internet en tv, terwijl de lage frequenties van straling ons immuunsysteem verder uithollen.

  Ik persoonlijk denk dat frequenties belangrijk zijn. Ze creëren de kleuren in het universum, het is de ultieme bron. Het kleinste deeltje van ons is energie en het vibreert. Naast de, op deze site, juiste inname van de geadviseerde voeding ( die ook vibratie is) denk ik dat veel mensen gebaat kunnen zijn door een stukje humor en een mantra die geluk creëert. Als toegevoegde waarde wil ik wijzen of de Solfeggio frequenties die je lichaam in een hogere frequentie laten vibreren, waardoor zuivering en versterking.

 2. Tot nu toe heeft de medicijn industrie primair bestaan om geld te verdienen. Begrijp me niet verkeerd; veel mensen die erin werken, zullen zeker hulpverlenend van aard zijn.

  “Een mooi voorbeeld hiervan is een stofje afkomstig uit de bast van hier groeiende wilgenbomen. Dit stofje heet salicylzuur en met een zeer kleine aanpassing hebben wij daar een molecuul uitgehaald dat iedereen kent: acetylsalicylzuur en dit molecuul heeft een octrooi.”

  Met een octrooi kun je geld verdienen. Ons geld systeem is gebaseerd op een tekort. Als er meer diamanten gemind worden dan vraag voor is, worden deze vernietigd, omdat anders de prijs zou zakken. En dat wil men niet. Met een middel uit de natuur kun je geen geld verdienen, dat is overal. Daar is niet een tekort van. Daarom moet je zorgen dat het geen mainstream nieuws wordt. En mensen die aangeven, hoe het wel werkt, zwart maken. Dan kijkt de massa niet meer.

  Als ik nu kijk wat er in de wereld gebeurt, wordt heel goed zichtbaar waar de prioriteiten liggen, van de ongeveer 1500 rijkste mensen op deze planeet die geloven dat ze de bevolking hier ‘managen’ moeten. Wat ik steeds zo vreemd vond waren de uitdrukkingen van ‘mensen hebben braaf gehandeld’ en al de regels die bedacht worden. Wij kunnen toch ook zelf denken? Wat ik me steeds meer begin te beseffen, is dat deze club ons ook ziet als een soorte met koeien die gemanaged moeten worden. Zij zien ons helemaal niet als volwaardige personen, met eigen hersenen. Tijdens mijn onderzoek naar het zichtbaar worden (Covid-19, waarom niet 20?, omdat het een project is wat early 2019 van start is gegaan) van het coronavirus, kwam ik uit op de website van de WorldEconomicForum en zij hebben een gigantische beslis diamant beschikbaar over Corona en alles wat ermee samen hangt. Je kunt hun media filmpjes zien, hoe er gereageerd moet worden op nieuws wat hun niet uitkomt.

  Als je de tijd neemt om te kijken wat er allemaal ontvouwd wordt, dan is dit slechts het begin. Het gaat over het redden van een planeet, wel met een wereldregering. Als ik het juist interpreteer. Kijk zelf maar. In de CaresAct 481, die twee weken na het zichtbaar al getekend is door de man met het witte haar, zorgt ervoor dat alle medewerkers van het project, na hun aftreden voldoende geld beschikbaar hebben. Hieronder zie je een link, naar een website waar een filmpje beschikbaar is, waarin het wordt uitgelegd. En de weg naar een wereldregering en een leefbare planeet, gaat voor ons niet fijn zijn.

  Om hysterie te voorkomen, heb je controle nodig. En dat zie je nu gebeuren. Het verhaal en de angst van het Coronavirus wordt gebruikt om heers en verdeel toe te passen, wat sinds de oudheid al toegepast wordt, en zo worden er allerlei maatregelen doorgevoerd. Zo werken de Chemtrails voor hun, naast dat het pogingen zijn het weer te beïnvloeden. Zo wordt de controle gehandhaafd. En waarom die 1,5 meter? Zodat we niet samen kunnen komen, immers wij zijn met veel meer. En alle samenzijn die we via het internet doen, kan gecontroleerd worden.