De voornaamste oorzaak van darmproblemen: verstopping!

De voornaamste oorzaak van darmproblemen

Gezonde darmen met Bifidus bacteriën.

De irritatie van het darmslijmvlies door giftige stoffen

Het slijmvlieslaag van het spijsverteringskanaal werkt als een soort huid aan de binnenkant. Dat voorkomt dat het bloed niet vergiftigd wordt. Een barrière dat voorkomt dat giftige stoffen in de bloedbaan zou binnendringen en bloedvergiftiging zou veroorzaken. Ons leven komt letterlijk in gevaar als deze inwendige huid wordt beschadigd en de giftige stoffen rechtstreeks in de bloedbaan zou terechtkomen.

Het darmslijmvlies kan door verschillende factoren geïrriteerd en beschadigd worden. De meeste darmproblemen worden veroorzaakt door het eten van schadelijk voedsel in combinatie van onverwerkte emoties en trauma’s. Het gehele spijsverteringskanaal is verbonden met het emotionele centrum ofwel het limbisch systeem in de hersenen. Het spijsverteringskanaal is daardoor onderhevig aan zowel negatieve of positieve emoties. Negatieve emoties leiden sneller tot verstoppingen en de vorming van giftige toxines. Positieve emoties daarentegen hebben een genezend effect en beïnvloeden de peristaltische beweging positief.

Schadelijk voedsel, is voedsel waar het lichaam niet veel mee kan doen, bijgevolg verteert dit voedsel niet goed. We hebben het over voeding dat een industriële bewerking heeft ondergaan waarbij voedzame nutriënten zijn vernietigt. Bovendien worden er chemische stoffen aan toegevoegd. Denk maar aan bewaarmiddelen die ervoor zorgen dat de voeding in de maag en de twaalfvingerige darm niet goed kan verteren. Omdat het lichaam niets aan voeding heeft dat schadelijk is voor het bloed en alle lichaamsweefsels, blijft het te lang in het verteringskanaal achter. Het kan niet goed verteren. Het ondergaat een chemisch proces dat bekendstaat als vergisting en verrotting. Hierbij worden grote hoeveelheden afvalstoffen en giftige toxines geproduceerd die de darmflora uit balans brengen. In de dikke darm leven meer dan 500 verschillende organismen, bacteriën en gisten in een evenwichtige dynamische samenwerking dat voor alle partijen gunstig is om te gedijen. Een evenwichtige darmflora helpt bij een goede afvoer van afvalstoffen en reststoffen van verteerde voeding. Het is bekend van de Candida albicans dat het een beschermende functie heeft voor het darmslijmvlies tegen irriterende stoffen. een reden te meer om je darmflora te koesteren zodat je lichaam goed kan ontgiften

Maar als door vergisting en verrotting van grote hoeveelheden industrieel bewerkt voedsel in de darmen terechtkomt, gaan destructieve bacteriën en schimmelvorming stuurloos worden. Het gevolg is dat deze micro organismen zich razendsnel gaan vermenigvuldigen en de evenwichtige ecologie van de darmflora in ernstige mate gaan verstoren. We noemen dat een microbiële overgroei. Dit proces wordt versterkt door het vasthouden van negatieve emoties of onopgeloste trauma’s. Hierbij worden zeer veel giftige toxines en afvalstoffen gevormd die de inwendige huid van het gehele spijsverteriongskanaal kunnen irriteren en beschadigen. 

De eerste stap is gezet naar darmprobleem.

Wat is schadelijk voedsel?

Voedsel dat zijn natuurlijke voedingswaarde is verloren door industriële bewerking. Zoals toevoegingen van chemische lichaamsvreemde stoffen, raffinage procedures, bestraling, verhitting, inblikken, frituren en nutriënten samenvoegen die verkeerde voedselcombinaties worden. Voeding dat in de magnetron is verwarmd of bereid is ronduit toxisch voor je lichaam en de bloedwaarden.

Dan heb je nog sterk zuurvormend voedsel zoals dierlijke eiwitten. Onze overconsumptie van dierlijke eiwitten vormt een groot probleem. Anatomisch gezien is het menselijke lichaam niet in staat om zo grote hoeveelheden vis, vlees, gevogelte, eieren, melk, kaas en zuivel goed te verteren. Onze maag heeft niet zo krachtige spijsverteringsenzymen zoals katachtigen of andere carnivoren wel hebben. Als je kijkt naar een 150 jaar geleden, dan aten de meeste mensen met moeite 15 kg dierlijke eiwitten op een jaar. Maar nu is deze hoeveelheid gestegen tot zelfs meer dan 120 kg per jaar. Daardoor is het niet zuurvormend voedsel zoals plantaardige voedsel afgenomen in verhouding tot de periode van 150 jaar geleden. Het gevolg is dus dat veel dierlijke eiwitten onverteerd in de darmen terechtkomen met sterke vergisting en verrotting tot gevolg.

Andere zaken dat eveneens sterk zuurvormend is en de darmflora in ernstige mate verstoort is geraffineerd zout of keukenzout, chocola (behalve de pure chocola), koolzuurhoudende dranken, stimulerende middelen, geraffineerde suikers en alcohol, snoep, vruchtensappen in brik of fles. Drugs en medicijnen irriteren eveneens het slijmvlies van het spijsverteringskanaal. Schadelijk voedsel is alle voedsel dat niet door het lichaam herkent kan worden als voeding om de eigen weefsels te voeden en de algemene gezondheid en zijn detoxsysteem te ondersteunen. Kort gezegd is goed voedsel natuurlijk voedsel, dat bovendien rijk is aan fotonen door het zonlicht geschonken. Dit voedsel heeft een soort streepjescode die het lichaam kan herkennen. Uit deze streepjescode haalt het lichaam vervolgens energie en informatie vanuit de omgeving op om zich te kunnen voeden. Het droeve nieuws is dat tot meer dan 90% van alle voedingsmiddelen in de supermarkt een bewerking heeft ondergaan waarbij de natuurlijke streepjescode is veranderd. Niet leuk voor de maag en de darmen.

Als je daarbij het slijmvlies van het spijsverteringstelsel nog eens regelmatige blootstelt aan fosforzuur dat rijkelijk aanwezig is in frisdranken, gaan de problemen alleen maar toenemen. Fosforzuur en andere chemische stoffen kunnen leiden tot etterende wonden met perforatie als complicatie.

Het lichaam probeert inwendige wonden te genezen

Het lichaam stelt alles in het werk om inwendige beschadigingen en wonden te genezen om bloedvergiftiging te voorkomen. Bij het herstellen van beschadigingen en wonden van de maag en darmen, is pus en etter een natuurlijk bijeffect. Pus of etter is eigenlijk verrot celmateriaal afkomstig van de beschadigde cellen veroorzaakt door giftige stoffen. Het bevat zeer veel Bacteriën. Echter deze bacteriën en schimmels die de beschadigde cellen opruimen produceren hierbij ook toxines die verder kunnen leiden tot meer weefselbeschadiging. Deze toxines veroorzaken vervolgens heftige ontstekingsreacties in het lichaam. Hierbij ontstaat pijn en verstopping dat we bij veel darmproblemen zien zoals Colitis, diverticulitis en de ziekte van Crohn. Het is zo belangrijk om elke dag je lichaam te ontgiften en te zuiveren zodat de giftige stoffen kunnen afgevoerd worden en microben de weefsels toch kunnen herstellen tijdens de inflammatie.

Als je een inspanning levert om goede zongerijpte voeding te consumeren en daarbij het zuurvormend voedsel weglaat, zijn je darmen veel beter in staat om de pus en etter af te voeren. Natuurlijk is het belangrijk dat je ook negatieve emoties oplossen. Als de pus en etter niet afgevoerd kunnen worden, kan het een verdere aandoeningen veroorzaken. Een erge complicatie hierbij is dat het uiteindelijk in de bloedstroom zou terechtkomen met een septische shock en zelfs de dood tot gevolg.

Het is belangrijk te beseffen dat het lichaam er alles aan gaat doen om zo een scenario te voorkomen. De darmen gaan poliepen en tumoren vormen. Kankercellen hebben de eigenschap om de giftige en dodelijke toxines op te nemen. Zo worden de giftige toxines zolang mogelijk uit het bloed gehouden en kan het lichaam met deze gevaarlijke geïntoxiceerde omgeving overleven. Trouwens deze toxines veroorzaken zuurstoftekort, hetgeen de primaire oorzaak is van kanker.

Een natuurlijk proces dat leidt tot genezing

Een ziekte of ontsteking van de slijmvliezen van het spijsverteringskanaal en de luchtwegen wordt niet veroorzaakt door bacteriën of virussen (exosomen). Wat schrijf ik hier? Inderdaad, goed gelezen. Verziekt weefsel wordt nooit veroorzaakt door zogezegde “ziekteverwekkers”. Verziekt weefsels wordt altijd in de eerste plaats veroorzaakt door de aanwezigheid van schadelijke stoffen, toxines  en de effecten van biologische schokken. Dit leidt tot verzuring en zuurstoftekort in het weefsel met een daaruit voortvloeiende beschadiging van lichaamscellen tot gevolg. Beschadigde lichaamscellen nodigen op hun beurt ziekteverwekkers uit. Het zijn eenvoudige natuurwetten. Microben hebben een opruim- en herstelfunctie in de natuur. Het is de opruimdienst, ook in het menselijke lichaam. Hippocrates zei dit 2500 geleden ook, hij wist dit natuurlijk proces maar al te goed.

De zogenaamde schadelijk en dodelijke bacteriën, die betrokken zijn bij de meeste ziekten en ontstekingen, worden in feite overal aangetroffen. We vinden ze in de keuken, de slaapkamer, op het servies, onze computer, de huid en handen, de haren en op deurknoppen. Ondanks dat iedereen blootgesteld wordt aan deze micro organismen, wordt desondanks dit gegeven niet iedereen ziek. De waarheid is dat deze bacteriën totaal onschadelijk zijn voor ons. 

Wat maakt Bacteriën gevaarlijk?

Maar als we ongezonde voeding tot ons blijven nemen, negatieve emoties vasthouden kunnen bacteriën veranderen in dodelijke organismen. Symptomatische benadering van ziekte zorgt er bovendien ervoor dat de toxiciteit in het lichaam alleen maar zal toenemen. Ook de serums uit vaccinaties bevatten zoveel giftige stoffen die bedoeld zijn om je algemene gezondheid en het detoxsysteem te versterken, maar in plaats daarvan verzwakken ze de algemene gezondheid en het detoxsysteem meestal. Symptoombestrijding door medicijnen en serums uit prikjes leiden tot verzwakking van de algemene gezondheid en het detoxsysteem en ondermijnen het vermogen van het lichaam om zich te ontgiften. De altijd aanwezige bacteriën (en gisten waaruit schimmels groeien), kunnen zich dan vermengen met het serum en reststoffen van medicijnen en bijwerkingen veroorzaken. Van vaccinaties is het bekend dat ze bijwerkingen veroorzaken zoals shock, hersenbeschadiging, kramp en zelfs de dood tot gevolg.

We weten nu dat bacteriën totaal onschuldig zijn in een ecologie met een dynamisch evenwicht in het volledige spijsverteringskanaal. Maar als ze iets te eten krijgen dat bedorven is zoals onverteerde voeding kunnen bacteriën zich ontpoppen tot dodelijke monsters. 

In feite is onze algemene gezondheid en het detoxsysteem en de darmwerking uitgerust met een heel arsenaal wapens om op een goede manier om te gaan met iedere soort bacterie en gist in de darmflora. De grote waarheid is dat bij gezonde mensen allerlei soorten bacteriën, “virussen” (exosomen), gisten en zelfs parasieten gedood worden voordat ze de kans krijgen om schade te veroorzaken. Een lichaam met een evenwichtige gezonde ecologie is continu in staat om afvalstoffen en toxines af te voeren. En daarmee verdwijnt de voedingsbodem voor destructieve organismen. We kunnen veel leren van dieren. Honden en katten likken hun wonden schoon. Als schadelijke bacteriën in contact komen met hun speeksel en maagsappen worden ze opgenomen en onschadelijk gemaakt. Bij de mens is dit ook zo, op voorwaarde dat zijn lichaam proper en zuiver is van binnen waardoor er een evenwichtige microbiële flora heerst.

Het wordt echt een ander verhaal als afvalstoffen en toxines van onverteerde voeding te lang achterblijven in de darmen. Het gebeurt zelfs dat sommige substanties van onverteerde voeding wekenlang blijft hangen tussen de darmvlokken. Bij veel mensen zijn de darmen uitgezet door lagen verharde slijmresten met afvalstoffen van onverteerde voeding die jaren achtereen in de darmen achterblijft. Voeding dat te snel gegeten wordt in onvoldoende gekauwd waardoor maagenzymen onvoldoende kunnen binnendringen in de voedselbrij. Er is te weinig speekselvorming. Verkeerde voedselcombinaties verstoort de maagwerking. Laat op de avond grote maaltijden eten zorgt voor extra vergisting en verrotting van het voedsel. Eten terwijl het voorgaande nog niet is verteerd creëert zeer giftige toxines. Al deze factoren verzwakken de spijsvertering in ernstige mate en zijn oorzaak dat de darmen onverteerde voeding ontvangen. Daarbij gaan negatieve emoties zoals woede, angst en verdriet de spijsvertering ook ernstig verzwakken.

Wat gebeurt er als de darmen onverteerde voeding ontvangen?

Dodelijke microben worden stuurloos als ze het groen licht krijgen om zich te verspreiden doorheen het spijsverteringskanaal. Deze microben worden in een normale situatie geneutraliseerd door de algemene gezondheid en het detoxsysteem en de probiotische werking van de darmflora. Nadat deze dodelijke microben een voedingsbodem hebben gevonden in de onverteerde voeding, gaan ze zich explosief vermenigvuldigen. Deze dodelijke microben gaan het spijsverteringskanaal veranderen in een menselijke rioolbuis om al de aanwezige afval af te breken. Tijdens hun aanval op de onverteerde voedings en andere chemische stoffen die aan voeding zijn toegevoegd, produceren zij giftige toxines. Alles wat zij tegenkomen wordt veranderd in toxisch materiaal.

Deze toxines bestaan uit cadaverine, een kleverige kleurloze toxische ptomaïne, dat een smerige geur heeft. Deze toxine wordt gevormd door de activiteit van bacteriën op onverteerde dierlijke eiwitten van vlees en vis. Cadaverine wordt eveneens geproduceerd door rottende eiwitten van levende en dode micro organismen. Een andere toxische stof, putrescine, een andere organische chemische stof wordt eveneens gevormd door rottend vlees en geurt ook zo. Er wordt ook butyraatzuur gevormd, met een onaangename zure geur. Butyraatzuur vindt men ook in braaksel, parmezaanse kaas en ranzige boter. Dan heb je nog methylmercaptaan door het rottend voedsel in de darmen. En de chemisch toegevoegde stoffen veranderen eveneens in toxisch vergif.

Hoe reageert het lichaam op deze noodsituatie?

De darmwand en het lymfesysteem beginnen deze giftige stoffen op te nemen om te neutraliseren. In de darmwand en het lymfesysteem bevinden zich veel cellen die zich bezighouden met het ontgiften en overgroei van microben terugdringen. Maar bij veel verstoppingen en ontstekingsreacties is de aanvoer van giftige stoffen groter dan het vermogen van het lichaam om deze te neutraliseren. Deze constante aanvoer zal lymfoedeem veroorzaken. In de borstbuis en de Cisterna Chyli lymfevaten gelegen rond de lendenwervels wordt de lymfestroom geblokkeerd zodat er een zwelling ontstaat in de onderbuik. Uiteindelijk worden andere lymfestromen in het lichaam eveneens verhindert in de doorstroom van lymfevocht.

De ontstekingen aan de binnenkant van de darmen en het lymfesysteem van de darmen, samen met de zwelling is een noodmaatregel die het lichaam neemt. Dit is om te voorkomen dat de toxines zouden worden opgenomen door de bloedstroom. Dat zou onvermijdelijk leiden naar een septisch shock met soms de dood tot gevolg. 

Na deze wanhopige pogingen van het lichaam om te kunnen overleven met de geïntoxiceerde darmen, gaat het lichaam proberen de aangetaste delen van de darmen te verharden en te verdrogen. Echter is dit een tijdelijke overlevingsmechanisme en het begin van het ontstaan van ontstekingen in de dikke darm die chronisch worden. Als we negatieve emoties vasthouden samen met de ongezonde eetgewoonten en levensstijl, ontstaan er steeds meer lagen van verhard slijm en verdroogde afvalstoffen en toxines. Dit vormt uiteindelijk een dikke korst rond het aangedane gebied.

Dat alles heeft tot gevolg dat de darmperistaltiek wordt belemmert en de voeding nog langer dan normaal achterblijft in de darmen. Vervolgens heb je een verminderde bloeddoorstroming van de darmwand en een verminderde opname van voedingstoffen. De reststoffen van voeding en onverteerde voeding verandert in een stroperige plakkerige massa die uiteindelijk ook droog en hard kan worden. Constipatie is net gevolg. Als plots grote hoeveelheden bacteriën deze verdroogde massa gaan binnendringen en bewerken is diarree het gevolg. Negatieve emoties kunnen dit proces versnellen, pijnlijk en hevig maken. 

Eerst heb je constipatie en diarree (met stinkende faeces) die elkaar afwisselen. Door onze verkeerde eetgewoonten, negatieve emoties en symptoom georiënteerde benadering zal deze toestand uiteindelijk evolueren naar chronische diarree en chronische ontstekingsreacties. Echt leuk zal het niet zijn, dat beloof ik je.

Groet, 

Daniel The Healthman

Related Articles

Diabetes deel 2

Geheime oorzaken diabetes: dierlijke eiwitten Teveel dierlijk eiwitten: schadelijker dan geraffineerde suiker Geraffineerd suiker en zetmeel is niet gezond. Maar grote hoeveelheden dierlijk eiwitten zijn…

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *