De waarde van de placenta

Een pasgeboren baby krijgt de krachtigste en meest beschermende vorm om de algemene gezondheid met zijn detoxsysteem te versterken als men wacht met het doorknippen van de NAVELSTRENG TOT DIE NIET MEER KLOPT, en de moeder borstvoeding geeft. 

Een vroege start met borstvoeding zorgt ook voor een betere lactatie en minder bloedverlies bij de moeder. Voornamelijk het colostrum tijdens het eerste levensuur van de baby is zeer belangrijk, voor zijn hoog gehalte aan gezondheidsversterkende stoffen van de moeder, verzadigde vetten en cholesterol. Cholesterol is de antioxidant bij uitstek. De natuur weet altijd goed wat hij doet. 

En als het kind symptomen ontwikkelt, zal het lichaam adequaat en op veilige wijze kunnen reageren en dat zal het kind alleen maar ten goede komen om de algemene gezondheid verder te kunnen ontwikkelen, zowel fysiek als mentaal.

Moedermelk is enorm rijk aan cholesterol en cholesterol is een levensbeschermende stof. Als er in moedermelk zoveel verzadigd vet en cholesterol aanwezig is, betekent dat het wel goed moet zijn voor de pasgeboren baby, anders zou het niet aanwezig zijn in het colostrum.

Een pasgeborene leeft in een staat van een dubbele ademhaling. De pasgeboren baby krijgt allereerst zuurstof en voedingsstoffen via de navelstreng. De longen van een pasgeboren baby zijn nog niet volledig geactiveerd. De baby heeft tijd nodig en begint geleidelijkaan lucht in te ademen door zijn neus om daarmee langzaam zijn longen te activeren. 

Wat doen de zorgverleners? De navelstreng wordt onmiddellijk na de geboorte doorgesneden, waardoor de inname van zuurstof en voedingsstoffen wordt afgesneden. Dat is dramatisch voor de baby!  De baby dat een waarnemend bewustzijn heeft kan dit ervaren als een zuurstofconflict of schrikangstconflict. Een belangrijke oorzaak voor de ontwikkeling van astma. De integriteit en de vrije wil van de baby wordt hiermee in zijn prille bestaan ernstig geschonden. 

De baby krijgt zuurstoftekort, begint diep adem te halen en probeert zijn longen te activeren: het doet pijn! Bovendien is er nog  bloed in de placenta dat voor de baby bedoeld is! In het laatste bloed van de placenta zitten waardevolle stoffen, stamcellen en sporen van bacteriën die het kind later in zijn leven nog nodig heeft bij genezingsprocessen.

Dan krijgt de baby nog eens een stevige klets op zijn kont waardoor hij begint te huilen. Indirect activeert dit de longen, maar het is uiterst onvriendelijk en liefdeloos om op deze wijze de baby te verwelkomen. dat veroorzaakt zware traumatische ervaringen bij de baby. 

Er bestaat een stilzwijgende en onofficiële regel in de ′′ kraamafdeling – ziekenhuizen: ′′steeds onmiddellijk de navelstreng doorknippen”. 

Dat hoeft u juist niet te doen! Gelukkig komt daar verandering in, vele volgers waaronder verpleegkundigen weten mij dit te vertellen, dat is positief. Een baby die geboren wordt, moet op een liefdevolle wijze ontvangen worden. 

Het betekent ook dat de medische wereld aan de ouders kan vertellen dat hun kind pilletjes, vaccinaties, operaties en allerlei andere medische behandelingen nodig heeft om te overleven. Maar als je de navelstreng tot één uur na de geboorte niet afsnijdt, kan de natuur zijn gang gaan en de baby voorzien van alle stoffen dat het nodig heeft voor zijn verdere ontwikkeling en gezondheid. Het is een NATUURLIJK PROCES DAT NIET VERSTOORT MAG WORDEN.

Er zijn nog voordelen aan het laten uitkloppen van een navelstreng voordat hij wordt doorgeknipt. Doordat al het bloed van de placenta en de navelstreng in de baby komt heeft de baby een groter bloedvolume. Net na de geboorte zit er één derde bloed in de placenta en twee derde bloed in de baby. Bovendien is het bloed rijker aan hemoglobine en hormonen. Een ander groot voordeel is dat tot 4 maanden na geboorte het ijzergehalte nog steeds hoog is in het bloed van de baby.

Wanneer een baby wordt geboren, is een navelstreng blauw van kleur, vaak dikker en met mooie draaiingen erin. Dit komt doordat de navelstreng op dat moment nog vol bloed zit dat van de moeder naar de baby gaat.

Na de geboorte gaat de baby zelf ademen van zodra hij al het bloed uit de placenta heeft ontvangen. Door de ontplooiing van de longen gaat de prenatale circulatie over naar de grote en de kleine bloedsomloop. Als je net na de geboorte aan de navelstreng voelt, dan voel je daar de hartslag nog ‘kloppen’. Daarom spreek je van een navelstreng laten ‘uitkloppen’

Met ondoordachte redenen wil de medische wereld dat dit zo snel mogelijk eindigt. Medische praktijk wil dat de navelstreng en de placenta zo fris mogelijk blijven.

Nu de vraag: waarom heeft de medische wereld de placenta en navelstreng nodig? Om er dure medische en cosmetische preparaten van deze weefsels te maken. Dit is een belangrijke reden waarom de medische praktijk niet wil dat mensen thuis bevallen in een gezellige en bekende sfeer. Als meer mensen dat toch zouden doen, wordt er een belangrijke bron van inkomsten gemist.

Ik schrijf dit artikel niet alleen om moeders en vaders bewust te maken over het belang van wachten met de navelstreng door te knippen tot de navelstreng BLANK EN LEEG is, en al het bloed uit de placenta in de baby is terechtgekomen. Dan krijgt de baby alles wat hij moet hebben om een goede gezondheid te ontwikkelen. Ik schrijf dit artikel ook voor liefhebbers van cosmetica die, in hun onwetendheid, buiten alle chemische producten, deze cosmetische ingrediënten op hun gezichten bedekken.

De navelstreng bevat 3 vaten. Er zijn twee slagaders en één ader. Veel mensen denken dat het eigenlijk gewoon een ′′ koker ′′ is die voedingsstoffen naar hun baby vervoert. Maar het is zoveel ingewikkelder ontworpen dan dat!

De ader draagt zuurstofrijk en voedingsrijk bloed naar je baby, en de slagaders dragen het gedeoxygeneerde bloed, afvalproducten (zoals koolstofdioxide) en bloed dat arm aan voedingsstoffen is door de placenta in de bloedbaan van de moeder om weg te werken.

Na levering laatste bloed uit de placenta sluiten deze bloedvaten vanzelf. De slagaders sluiten eerst door hun gespierde muren. De navelader volgt nauwlettend achterop, waardoor zuurstofrijk bloed terug kan keren naar je baby uit de placenta.

Bij de geboorte bevat de placenta 1/3 van het bloedvolume van je baby. Door het beklemmen van het koord enkele minuten uit te stellen tot de navelstreng wit kleurt, sta je toe dat zuurstofrijk bloed via de navelader naar je baby wordt overgebracht.

Het zou natuurlijk zijn als de pasgeborene na de geboorte minimaal een uur op de borst van de moeder zou blijven zitten. De navelstreng is dus maar 50 tot 60 centimeter lang, het is voldoende voor de baby om bij de moederborst te komen zodat het colostrum kan drinken om zich veilig en geborgen te voelen. Ontspannen dus. En nu heb ik het niet alleen over positieve gevoelens voor moeder en kind, maar heeft het kind het laatste bloed uit de placenta ontvangen zoals de natuur het bedoeld heeft. Het voorkomt bloedarmoede bij het kind. 

Alle waardevolle stoffen, hormonen, geneeskrachtige moleculen, sporen van bacteriën, stamcellen en gezondheidsversterkende stoffen komen zo in het lichaampje van de baby terecht en niet in de banken van de farmaceutische investeringsmaatschappij. Veel dieren eten de placenta op als het jong alle bloed heeft ontvangen.

Wat de lotusgeboorte betreft, het is een oeroude praktijk, en als het werkelijk zo gevaarlijk is zoals de medische wetenschap dit zegt, zouden we allang uitgestorven zijn. Bij een lotusgeboorte wordt gewacht tot de navelstreng vanzelf loslaat. Bij een halve lotusgeboorte wordt de navelstreng pas doorgeknipt enkele uren nadat de placenta is geboren.

Bron: Kirill Repjew, Andreas Moritz

Bij volwassenen zitten de stamcellen in het beenmerg. Het laatste bloed van de placenta en de navelstreng is rijk aan stamcellen. De waarde van stamcellen in het placenta-bloed kan duizenden euro’s bedragen, afhankelijk van de “oogst” in de eerste minuten na de geboorte.

Zo kostbare stamcellen zijn letterlijk de prijs van GOUD waard! Maar niet voor stamcelbanken, alleen voor je baby. Het is het meest waardevolle erfgoed, dat in de eerste minuten van de geboorte direct vanuit de placenta gaat.

Stamcellen ontstaan door conceptie en zitten in de placenta, het uitwendige orgaan dat je baby 9 maanden voedt. De stamcellen van je baby zijn intelligente cellen die van de placenta naar het lichaam van de pasgeborene worden overgebracht,  als je wacht met de navelstreng door te knippen tot hij volledig wit is uitgeslagen. 

Beste toekomstige moeder, laat je niets wijsmaken en voel intuïtief hoe het van nature werkt. Laat je niet vangen door vele bedrijven die de stamcellen van je kind willen met de belofte dat ze je ooit in je leven zullen redden. Alles van de placenta is bedoeld voor de pasgeboren baby. PUNT.

Related Articles

Diabetes deel 2

Geheime oorzaken diabetes: dierlijke eiwitten Teveel dierlijk eiwitten: schadelijker dan geraffineerde suiker Geraffineerd suiker en zetmeel is niet gezond. Maar grote hoeveelheden dierlijk eiwitten zijn…