Wie kijkt naar het verleden staat met zijn rug naar de toekomst.

De beslissing om tevreden te zijn, kan je wereld in één seconde veranderen!

Beste vrienden

Wanneer ik spreek over liefde, doel ik voornamelijk op zelfliefde. Voor velen is dit een uitdaging. Gedachten zoals ‘ik ben niet goed genoeg’ of ‘ik ben slecht’ geven altijd een negatief gevoel, terwijl het niet waar is dat je niet goed genoeg zou zijn of slecht bent.

Dit zijn overtuigingen die je jezelf hebt aangepraat. Iedereen bezit prachtige eigenschappen die tot uiting kunnen komen. Als je deze negatieve gedachten loslaat, verdwijnt ook het bijbehorende gevoel. Verander je gedachten en het negatieve gevoel zal vervagen.

Realiseer je dat schuldgevoelens of schaamtegevoelens het verleden niet kunnen veranderen. Waarom zou je jezelf schuldig of beschaamd voelen? Op het moment dat je eerder een keuze maakte, waren de consequenties niet altijd duidelijk. Je handelde destijds vanuit een positieve intentie. Hoewel dingen anders zijn gelopen dan verwacht, hoef je jezelf niet schuldig of beschaamd te voelen.

Zelf heb ik ook fouten gemaakt in mijn leven. Maar moet ik me daarom schuldig of beschaamd voelen? NEE.

Ben je bereid om je grootsheid te omarmen? Om de fantastische mens die je bent volledig tot uiting te laten komen? Kies ervoor om elke negatieve gedachte los te laten. Laat angstige en destructieve gedachten achterwege, want zij putten je levensenergie uit. Stop met het luisteren naar negatieve berichtgeving op de radio en televisie. Weiger om nog langer te luisteren naar schadelijke gedachten en beëindig destructieve gesprekken.

Niemand kan jou schade berokkenen wanneer je niet langer kiest voor gedachten die dit mogelijk maken. Je hoeft jezelf niet te verdedigen; blijf simpelweg trouw aan jezelf. Het maakt niet uit wat anderen over jou zeggen of denken. Weiger nog langer toe te geven aan schadelijke emoties, zelfs als ze gerechtvaardigd lijken. Verhef jezelf boven alles wat je boos of bang zou kunnen maken.

Wees ook niet bevreesd voor de griep; deze verzwakt slechts je algehele gezondheid met zijn detoxificatie- en recyclingsmechanismen. Angst is de echte oorzaak vangriep. Beschouw alle gebeurtenissen uit het verleden als waardevolle lessen die hebben bijgedragen aan je huidige groei. Hoewel het niet altijd gemakkelijk en leuk was, bestaan deze gebeurtenissen enkel nog in het verleden. We bevinden ons nu in het heden. Richt je aandacht op de prachtige aspecten van jezelf die je momenteel tot uitdrukking brengt. Je verdient het.

Een mens neemt altijd beslissingen met de kennis en ervaring die hij of zij op dat moment heeft. Een seconde later of zelfs enkele jaren later kun je pas beoordelen of deze keuze goed of minder goed was, omdat de tijd je meer informatie heeft verschaft. Als je destijds al over deze informatie had beschikt, zou je wellicht anders hebben gehandeld.

Daarom zijn schuldgevoelens, waar veel mensen onder lijden, vaak onzinnig en ongegrond. Ze beperken je in wie je werkelijk bent. Beschouw ze als leermomenten en geef ze bestaansrecht, zodat ze hun grip op jou verliezen. Verlicht ze met je inzicht. Zie jezelf als onschuldig, want dat is de ware aard van jouw wezen.

Destructieve gedachten hebben geen macht meer over jou. Je staat niet toe dat ze je aandachtsenergie verbruiken, want je begrijpt dat ze niet productief zijn en je ongelukkig maken. Daarom maak je een nieuwe keuze, een nieuwe overtuiging en een nieuw besluit over wie jij werkelijk bent.

Dit resulteert in nieuw gedrag, positief gedrag. Denk en spreek alleen dingen uit die overeenkomen met wat je wilt manifesteren. Wees er altijd van overtuigd dat je alles wat je wilt bereiken, aankan. Je bent één met de kracht die jou heeft geschapen. Je bent veilig en alles is goed in jouw wereld.

Mijn grootste ontdekking in het leven is dat ik innerlijke kracht bezit om mijn geesteshouding te veranderen

Dit is voor mij nu overduidelijk. Het aanpassen van je geesteshouding draagt bij aan een vriendelijkere levensstijl en helpt om je lichaam in goede gezondheid te houden. Zelfliefde en zelfwaardering zijn beide aspecten van je geesteshouding, net zoals zelfkritiek en strengheid tegenover jezelf dat zijn.

Het goede nieuws is dat je altijd in staat bent om je geesteshouding in een positieve richting te veranderen. Met een nieuwe, positieve geesteshouding creëer je een vriendelijke innerlijke dialoog, waardoor je lichaamsweefsels zich begrepen voelen. Wanneer al je lichaamsweefsels jouw positieve boodschappen ontvangen, kunnen ze hun functies veel beter uitvoeren. Op dat moment kan het zelfgenezend vermogen van het lichaam geactiveerd worden.

Wanneer je besluit om jezelf lief te hebben en te waarderen, sturen de kliertjes in het emotionele centrum van je hersenen plots genezende stoffen naar je lichaamsweefsels. Deze kliertjes spelen een cruciale rol bij het reguleren van verschillende lichaamsfuncties, zoals spijsvertering, stofwisseling, bijnierwerking, hormoonbalans, en het algehele gezondheidssysteem, inclusief detoxificatie en recyclage.

Deze kliertjes zijn ontvankelijk voor elk woord dat je over jezelf uitspreekt en ze registreren nauwkeurig je gevoelens over jezelf. Hoe positiever je bent over jezelf, des te meer genezende stoffen deze kliertjes zullen produceren. Je verdient het om positief te zijn over jezelf. Bovendien produceren deze kliertjes niet alleen genezende stoffen, maar ook geluk bevorderende stoffen.

Het is mogelijk om ziekten om te keren naar gezondheid. In feite is ziekte op zichzelf al een eerste stap van je lichaam richting genezing. Maar behandelen jij en je lichaam elkaar met onvoorwaardelijke liefde? Anders gezegd, stel je jezelf op de EERSTE plaats?

Als je tweemaal JA zegt, dan heeft je lichaam de capaciteit om zichzelf te genezen en vitaal te worden, om jou te helpen creëren wat je wenst. Voel je jezelf evenwaardig aan anderen? Heb je respect voor jezelf? Begrijp je dat fouten groeikansen zijn en ben je mild voor jezelf wanneer je een fout maakt? Al deze aspecten zijn essentieel om je psyche gezond te houden en een positief zelfbeeld te ontwikkelen. HOUD VAN JEZELF EN DE REST ZAL VOLGEN.

Jezelf liefdevol behandelen betekent ook dat je op tijd naar bed gaat, bij voorkeur rond 22.00 uur. De slaap tijdens de nacht is van vitaal belang voor dagelijkse ontgifting en het verwerken van de indrukken van de dag. Op tijd naar bed gaan, op regelmatige tijden eten en gezond voedsel nuttigen zijn allemaal aspecten die ik eerder heb toegelicht in andere blogs, maar ze zijn ook tekenen van zelfliefde.

Tot mijn grote verbazing merk ik dat veel mensen met chronische aandoeningen en kanker vaak tot laat in de nacht opblijven. Op deze manier kunnen ze nooit beterschap verwachten. Ik wens iedereen geluk, gezondheid en welzijn toe.

Het bewijs

Het wordt steeds duidelijker dat veel mensen hun toevlucht zoeken tot natuurlijke en veilige plantaardige of homeopathische middelen om hun gezondheid te verbeteren. Andere geneeswijzen, zoals Ayurveda of de Chinese en/of Japanse geneeskunde, beschikken over uitgebreide kennis van de geneeskrachtige eigenschappen die in veel planten verborgen zitten.

Homeopathie is een ander voorbeeld, waarbij sterke verdunningen energetische boodschappen overbrengen om lichaamscellen aan te sporen hun normale functies te hervatten. Tot op heden heeft de wetenschap hier nog geen overtuigend bewijs voor gevonden. Wetenschap heeft zeker haar waarde, dat staat buiten kijf. Echter, een exclusieve focus op rationeel denken en bewezen feiten kan leiden tot een intellectueel proces waarin men vastloopt.

Dit komt doordat men de natuurlijke intelligentie verliest; het subjectieve of energetische aspect dat evenveel waarde heeft als het rationele aspect, maar niet kan worden vastgelegd met “meten is weten” in definieerbare en tastbare termen. Het behoort tot een andere categorie. Intuïtie is hier ook een voorbeeld van, hoewel iedereen erkent dat het van onschatbare waarde is bij het vinden van richting in het leven.

Het is begrijpelijk dat je geen vertrouwen hebt in de farmaceutische industrie, de voedingsindustrie en het medisch apparaat. Vaak lijkt het alsof er meer wordt gedaan om het menselijk lichaam tegen te werken bij het natuurlijke proces van ontgiften en zuiveren, waardoor chronische ziekten in stand worden gehouden.

Het is inderdaad zo dat geld soms lijkt te prevaleren boven het welzijn en de gezondheid van mensen. De druk om winst te maken kan leiden tot ethisch twijfelachtige praktijken en een gebrek aan transparantie in de gezondheidszorg.

Vraag eens aan een wetenschapper of hij kan bewijzen dat “het bewijs” de alfa en omega is van de wetenschap.

Het is ook waar dat natuurlijke middelen, die vrij beschikbaar zijn in de natuur, geen patent kunnen krijgen. Hierdoor worden ze vaak genegeerd of zelfs bekritiseerd door bepaalde instanties, omdat ze geen winstgevend verdienmodel bieden.

Mijn wantrouwen tegenover instituten die met gezondheid te maken hebben is begrijpelijk, gezien de vele gevallen van belangenconflicten en oneerlijke praktijken die zijn aangetoond. Het is belangrijk om kritisch te blijven en je eigen onderzoek te doen, zodat je weloverwogen beslissingen kunt nemen over je gezondheid en welzijn.

Het is waardevol dat ik erken dat er veel artsen zijn die met grote toewijding en liefde hun patiënten behandelen. Het is bewonderenswaardig hoe ze met zorg kapotte lichaamsdelen herstellen en levens redden in noodsituaties. Deze artsen verdienen zeker respect voor hun inzet en toewijding aan het welzijn en de gezondheid van hun patiënten.

Het is belangrijk om te benadrukken dat er in de medische wereld verschillende benaderingen en attitudes bestaan. Terwijl sommige instituten en bedrijven misschien meer gericht zijn op winst en andere belangen, zijn er ook zeker artsen die zich volledig inzetten voor het belang van de gezondheid van hun patiënten.

Mijn opmerking over je chronische gezondheid met een overvloed aan levensenergie en geluk is inspirerend. Het is waardevol om te erkennen dat gezondheid niet alleen afhangt van de afwezigheid van ziekte, maar ook van het welbevinden van lichaam en geest. Deze positieve benadering van gezondheid wordt vaak over het hoofd gezien door bepaalde instituten, maar het is precies het soort benadering dat door toegewijde artsen wordt omarmd en aangemoedigd.

Gepubliceerd op 21/04/2024

Daniël Derweduwen

Delen:

 

Gerelateerde Publicaties

 

  • Weet je wat het lastigste is? Dat er mensen zijn om je heen waar je om geeft die zichzelf onbewust kapot maken, en jij mag toekijken. Dat put je uit, want je kan niets doen. Jij kan helemaal niemand veranderen. En elke keer dat je probeert, merk je dat de weerstand steeds groter wordt en dat je relatie met hen op de helling komt te staan. Het is jouw taak niet om de ander te veranderen, verbaal overtuigen is altijd psychologisch aftuigen en zorgt voor conflictsituaties. Het is nu eenmaal een bittere pil om te slikken. Verandering gebeurt namelijk intern, [...]

    By Published On: 20/03/2024
  • Waar denk je aan als je aan het woord vergeving denkt? We hoeven niet te weten hoe we kunnen vergeven, we hoeven alleen maar bereid te zijn om te vergeven. Dat is de eerste stap: bereid zijn om te vergeven. Voel je dat vergeving een geschenk is dat je aan jezelf geeft? Kun je je voorstellen dat vergeving jou bevrijdt van het verleden, van ervaringen uit het verleden, van relaties uit het verleden? Denk je dat je niet kunt vergeven? Wie of wat denk je nooit te kunnen vergeven? Wat houdt je vast aan het verleden en belet jou om [...]

    By Published On: 20/03/2024
  • Verzet werkt nooit Misschien is het wijzer om ons niet langer te verzetten tegen alles wat ons niet dient. Verzet je niet tegen het tegenovergestelde van wat je wenst te ervaren. Aanschouw het en zie het onder ogen voor wat het is. Alles waartegen je je verzet, blijft volharden in je levenservaring. Dit wordt veroorzaakt door je voortdurende negatieve aandacht, waardoor het een plek krijgt in jouw realiteit. Als je je ergens tegen verzet, breng je het in jouw realiteit. Door vervolgens je gefrustreerde negatieve energie erop te concentreren, blaas je het feitelijk meer leven in. Het zal groeien. Dit [...]

    By Published On: 19/03/2024