De wet van de bespiegeling

De wet van de bespiegeling

De wet van de bespiegeling maakt deel uit van de 12 principes van aantrekking. In het boek “The Secret” staat zeer veel waardevolle inspiratie. Maar het bevat eveneens een groot hiaat als men spreekt over het geheim van aantrekking.

Bespiegeling is altijd confronterend en heeft te maken met je comfortzone en je onbewuste blinde vlek. Daar wordt niet veel over gesproken in het boek van ‘The Secret’. Nochtans is het een uiterst belangrijk punt om te kunnen krijgen wat je echt wilt. Zo lang dat je jouw blinde vlek niet kent, zul je op bewust niveau steeds ‘JA’ zeggen tegen hetgeen je echt wilt. Tegelijkertijd zegt het onbewuste echter steeds ‘NEE’. Het universum is zeer vriendelijk en geeft jou steeds wat je vraagt. Velen zijn zich niet bewust wat ze werkelijk vragen aan het universum. Ze beseffen soms niet dat ze precies datgene krijgen wat ze onbedoeld hebben gekozen in plaats van wat ze bewust dachten te hebben gekozen.

We gaan eerst het leuke van deze wet naar boven halen. Stel: Als jij naar mijn video’s kijkt, mijn berichten en blogs leest e.a. en je ziet of leest positieve dingen over mij dat je een goed gevoel geeft.  WOW FANTASTISCH EN PROFICIAT, want dit is een eigenschap dat jij zelf ook hebt, anders kun je het niet herkennen in mij. Je bent inderdaad evenwaardig als wat ik ben.

Nu gaan we even naar de minder leuke kant van deze wet. Stel: Als jij naar mijn video’s kijkt, mijn berichten en blogs leest e.a. en je ziet of leest negatieve dingen over mij dat je een slecht gevoel geeft, en jou enorm triggert om een oordeel achtige uitspraak te zeggen of te denken?

WOW EEN DIKKE PROFICIAT, je hebt zojuist een eigenschap herkent in mij dat van jou afkomstig is, en dat jij reeds lang ontkent, onderdrukt en verborgen houdt in de blinde vlek van je comfortzone van je onbewuste denken. Hierbij nodig ik jou vriendelijk uit om introspectie te beoefenen en je zult beloont worden met groei en zelfontplooing van je bewustzijn. Het kan soms wat groeipijn opleveren, maar dat is van voorbijgaande aard. Als je dit innerlijk huiswerk maakt, zal je merken dat je onbewuste ‘NEE-energie’, geleidelijkaan zal veranderen in een ‘JA-energie’.

Veel succes, als je deze inspanning levert, dan heb ik uitermate veel respect voor jou. Dit is trouwens de manier om uit je slachtofferrol te stappen en verantwoordelijkheid te nemen voor jouw pijn, hetgeen zelfontwikkeling betekent. Dan kom je in je eigen kracht te staan waardoor je uitstraling prachtig en zelfverzekerd zal worden.

Van zodra je iets negatiefs ziet in een ander, en het triggert jou niet waardoor er geen negatieve emoties naar boven komen, dan heb je deze negatieve eigenschap in jezelf herkent en bestaansrecht gegeven in jezelf. Dan zal je automatisch vanzelf stoppen met vooroordelen uit te spreken of te denken, automatisch stoppen met te oordelen en te veroordelen.

Je hebt de blinde vlek in jezelf herkent en opgelost, dat is een grote daad van onvoorwaardelijke liefde naar jezelf toe. Het is ook een goed fundament om goede relaties op te bouwen.

Dit heet emotionele gezondheid dat zich vertaald in een gezond en gelukkig fysiek lichaam. Op dat moment zal alle bespiegeling in jouw voordeel gaan werken. Dan krijg je van het universum wat je wenst met de ‘JA-stroom’ uit het bewuste denken als dit eveneens overeenstemt met de agenda op zielsniveau. En ja, ik moet hierbij vertellen dat ik iemand ben die zowel met God gewandeld heeft als met de duivel heb geworsteld. Het was niet echt leuk om mezelf te confronteren (ach een lelijk woord, beter is dat het niet leuk was om met mezelf de uitdaging aan te gaan. En ik heb dat gedaan, dat werkt zo BEVRIJDEND!

Wil je meer verdieping bekijk dan de online lezing op de emoties, of de verdieping op de emotie. Wil je een tijdje lang werken aan je emotionele rijkheid volg dan het programma Over de Liefde

Daniël The Healthman

Vertrouw op je lichaam en genees jezelf

Je bent veel meer dan je denkt

Related Articles

Diabetes deel 2

Geheime oorzaken diabetes: dierlijke eiwitten Teveel dierlijk eiwitten: schadelijker dan geraffineerde suiker Geraffineerd suiker en zetmeel is niet gezond. Maar grote hoeveelheden dierlijk eiwitten zijn…

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *