De ziekte van Lyme of borreliose

De ziekte van lyme wordt vanuit de reguliere geneeskunde verklaard door een tekenbeet. Door de beet van met de bacterie borrelia burgdorferi geïnfecteerde teken. Volgens de algehele theorie kan de “infectie zich verspreiden” naar andere delen van het lichaam als deze onbehandeld blijft. Borreliose heeft typische symptomen zoals koorts, vermoeidheid, pijn in het lichaam, hoofdpijn en op de plaats van de beet een cirkelvormige naar buiten uitdijende uitslag die de mooie naam van erythema migrans heeft meegekregen. Ondertussen weet men dat de bacterie Bartonella of de parasiet Babesia eveneens een cirkelvormige naar buiten uitdijende uitslag geeft. Het is ook bekend dat stafylokokken ook ringvormige uitslag kan veroorzaken als gevolg van beschadigd huidweefsel. Het is de taak van bacteriën en schimmels om schadelijke stoffen op te ruimen, dat is natuurwet

Eén ding is zeker, de meeste symptomen worden onterecht aan een tekenbeet toegeschreven. Echter spinnenbeten of een steek van andere insecten kunnen ook borreliose veroorzaken. Indien men daadwerkelijk een teken- of insectensteek heeft, kan de ringvormige roodheid (=ontsteking, inflammatie) het gevolg zijn van de eiwitten in het speeksel van het insect. Dus een lokale vergiftiging. Maar hoe verklaart men dan de gewrichtspijn? En zeggen dat de bacteriën Borrelia en Bartonella ook voorkomen in de darmflora. Daar hebben ze een taak om de spijsvertering te helpen met de opname van voedingstoffen en elimineren van schadelijke stoffen. Het zijn gewoon verschijnselen in onze leefomgeving, niets iets om  bang voor te zijn. De ziekte van lyme is een enorm beladen ziekte met enorm veel misvattingen daarover.

Ben jij ook terughoudend geworden om nog vrijuit in de natuur te lopen uit angst om gebeten te worden door een teek? We worden bang gemaakt om in de zon te lopen, we worden bang gemaakt om in de natuur te lopen en we worden bang gemaakt als er een teek of een ander insect jou heeft gebeten. Angst en machteloosheid zijn emoties die de algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingssysteem voledig ondermijnen. Vervolgens wordt je zwakker tegen biologische schokken zoals angst die ontstaat als er een teek jou heeft gebeten. Waarom angst? Biologische wetten zeggen dat je eerst verziekt of aangedaan weefsel hebt alvorens bacteriën worden geactiveerd of exosomen worden gerepliceerd om het beschadigde weefsel te ontgiften en te herstellen in oorspronkelijke staat.

Wat zegt de Germaanse geneeskunde?

De Borrelia behoort tot de stam van de spirocheten. Een stam van dunne spiraalvormige bacteriën, ze bezitten rondom het cytoplasma, dus aan de buitenkant van de cel gelegen periplasmatische flagellen. Vanuit de Germaanse geneeskunde is de kenmerkende roodheid niet het resultaat van een “infectie” (dat is een vals concept), maar eerder de genezing van het wondje dat werd veroorzaakt door de tekenbeet (de afgifte van histamine activeert inflammatie en vergroot de poriën in de bloedvatwanden om de bloedstroom in het getroffen gebied te vergroten ). Dezelfde reactie komt bijvoorbeeld voor na een bijensteek.

Symptomen die geassocieerd worden met borreliose, ik denk aan een schimmelinfectie “ringworm, spierverlamming, spierpijn, gezwollen gewrichten en zelfs meningitis worden veroorzaakt door paniek die werd veroorzaakt door de angst op de tekenbeet. De nierverzamelbuizen slaan dicht met waterretentie tot gevolg van dit syndroom. Nierverzamelbuizen hebben met existentiële conflicten te maken. (actief bestaansconflict door angst) Eenzaamheidsconflict, zich moederziel alleen voelen, zich verlaten voelen, vluchtelingconflict, conflict van zich bezoedeld voelen of niet of slecht verzorgd voelen. En het conflict van niet genoeg water te hebben.

Echter dezelfde symptomen kunnen ook optreden als gevolg van een conflict uit een stadium, nog voor de tekenbeet. Dat zijn motorische conflicten die een enorme impact hebben op het zenuwweefsel zelfs met spieratrofie tot gevolg. Ik denk aan “niet kunnen ontsnappen”, “zich aangevallen voelen (door de teek)” en eigenwaarde-inbreuk conflict. En dit terwijl ze worden gediagnosticeerd als borreliose, omdat gewoon veronderstelt wordt dat de tekenbeet de grote oorzaak is van het palet aan symptomen. De antistoftest van de ziekte van Lyme, die gebruikt wordt om borreliose te kunnen bepalen is verre van sluitend. Evenmin kan de test niet verklaren waarom symptomen van borreliose van persoon tot persoon verschillen. Logisch, de onderliggende biologische schokken (dikwijls reeds mentaal opgelost) verschillen ook.

Belangrijk is het te beseffen dat deze spirocheten en andere triggers hoog-potente “bio-katalysators” zijn, die sluimerende genezingsfasen in de huid, bot en gewrichten op gang brengt. 

Bijvoorbeeld een patiënte met een ringvormige naar buiten uitdijende uitslag met een typische rode verkleuring op haar schouder na een tekenbeet. Drie weken later begonnen de massieve botpijn, precies uitgaand van deze plek. De botpijn breidde zich stapsgewijs uit over het hele lichaam. Precies zoals de reguliere geneeskunde het beschrijft. Echter de patiënte had helemaal geen angst voor insecten, spinnen of infecties (vals concept). Dus dit was voor haar zeker geen conflict. Maar het is zeer interessant te weten dat de patiënte in de tijd voor de tekenbeet een grote sprong heeft gemaakt in haar eigenwaarde. Zij kon voor het eerst tegen haar vader zeggen wat zij werkelijk vloede. Deze patiënte genas van de borreliose met natuurlijke geneesmiddelen, zonder antibiotica. Wel had zij twee weken lang pijnstillers genomen. Ziektesymptomen zijn herstel signalen, dit geldt ook bij lyme op voorwaarde dat je niet opnieuw in een conflict geworpen wordt door existentie conflicten zoals angst. Angst en nieuwe conflicten of andere nieuwe biologische schokken werpen de genezingsfase van Lyme terug in de conflictfase met alle gevolgen vandien. Zo wordt Lyme chronisch.

Vragen die de dag van vandaag nog altijd niet beantwoord zijn: waarom is er geen direct “borreliose-bewijs”? Eveneens rekening houdend met vaccinatieschade. Is er voorheen gevaccineerd? Adjuvanten uit vaccins richten schade aan het zenuwstelsel.

Therapie: begrijp dat de ziekte van lyme enerzijds door actieve intoxicatieschokken (neurotoxines en zware metalen) en anderzijds door sluimerende genezingsfases of hangende genezing die door triggers plots geactiveerd worden kunnen ontstaan.

Het is zeer belangrijk om de conflicten en hun sporen te achterhalen en op te lossen, zeker als het conflict nog actief is. 

Iets in het kort over de menselijke biologie en ecologie

Er is in de natuur niets kiemvrij. Ons lichaam heeft een ecologisch en biologisch gezondheidssysteem dat zichzelf reinigt en afval zoveel mogelijk probeert te recycleren. En het lichaam werkt daarvoor samen met microben en exosomen in symbiose. Microben staan altijd ten dienste van hogere levensvormen, dat is een natuurwet. Microben zijn sinds de oertijd onze trouwe begeleiders die ervoor zorgen dat we kunnen overleven. Ons lichaam bevat tien keer meer microben dan lichaamscellen. Iedere lichaamscel is doordrongen met bacteriën. Ik denk hierbij aan de levensnoodzakelijke mitochondriën als de energiefabriekjes in de cel, die in werkelijkheid bacteriën zijn. 

In alles wat leeft wordt continu begeleid door kiemen en microben. Sinds het begin van ons bestaan leven we in perfecte symbiose met microben en exosomen (die lichaamseigen zijn). Ze zijn zo belangrijk bij de celademhaling, stofwisseling, celdeling, aanmaak en regenereren van vitaminen, afbraak celafval, vertering van ons voedsel enzovoort. Het is zo dat er zeer veel soorten microben bestaan, en ieder soort heeft een bepaald ‘speciaal gebied”in het lichaam. Bijvoorbeeld gonokokken in het uro-genitaal gebied, tuberculose in de longen, corynebacteriën in het keelgebied, streptokokken in de darmen en lymfe om er enkele op te noemen, latent bij een gezonde persoon of actief als het lichaam in de genezingsfase zit na een biologische schokervaring. In principe weet men heel weinig over de precieze werking van bacteriën, gisten (schimmels) en exosomen (zogezegde gevaarlijke virussen) omdat men reeds meer dan 150 jaar verkeerdelijk in de richting zoekt van infectie. Het hele microbiële leven en exosomen (verkeerdelijk als de gevaarlijke virussen gezien) in ons lichaam zorgt ervoor dat ons lichaam niet veranderd in een vuile rioolbuis. Microben en exosomen hebben de taak om door gifstoffen en effecten van biologische schokken aangedaan of beschadigd weefsel in oorspronkelijke staat te herstellen en te ontgiften. Tussen haakjes, het is nog nooit aangetoond dat virussen bestaan. Wat wel bestaan zijn dus exosomen en dat zijn zeker geen ziekteverwekkers. ze hebben een totaal andere functie dat uitgelegd is in andere blogs. Ik gebruik het woord virus niet meer om verwarring te voorkomen.

Elke ziekte maakt deel uit van onze biologische overlevingsprogramma’s. In feite is alles in de natuur gericht op het behoud van leven en overleving. We zijn echt niet uitgerust met programma’s die ons willen vernietigen, zelfs kanker vormt daarop geen uitzondering. Het is een tragische collectieve misvatting dat welke ziekte dan ook, kwaadaardig zou zijn. Het is een perceptie dat gebaseerd is op angst en het niet begrijpen wat de effecten van trauma’s en biologische conflicten kunnen teweegbrengen in ons lichaam. De overtuiging dat er iets mis kan gaan in ons lichaam, en dat de vijand buiten onszelf ligt, getuigt van een gebrek aan kennis over de werkelijke aard van ons lichaam en dat is de oorzaak van veel lijden en pijn. 

Ziekte en/of Lyme is niet iets wat ons zomaar overkomt, maar het heeft zowel een biologische als spirituele zin en betekenis in ons leven. 

Zolang je de ziekte ziet als een vijand, dan zie je dat jouw lichaam een permanente strijd moet leveren tegen iets vijandigs dat je lichaam binnendringt. Maar in werkelijkheid is er in het lichaam eerder een complexe, wonderbaarlijke samenwerking. En dat geldt dus ook voor Lyme. Stressvolle overtuigingen en angst liggen altijd aan de basis van emotionele conflict schokken. Ze kunnen ons in een neerwaartse spiraal van vervolg conflicten brengen. Dat beschadigd onze lichaamsweefsels en bij Lyme is precies het zenuwweefsel dat ernstig is aangedaan. Niets is kwaadaardig bedoeld in de natuur. Integendeel, we leven in een vriendelijk universum en alle biologische processen zijn zinvol.

Het zenuwweefsel is het enige weefsel dat niet rechtstreeks door het bloed gevoed wordt. Zenuwbanen worden omgeven door de myelineschede en hersencellen zitten beschermd door de hersen-bloedbarrière. Dit betekent dat gifstoffen moeilijk zenuwcellen kunnen beschadigen omdat ze doorheen de beschermlaag heen moeten dringen. Maar adjuvanten uit vaccinaties (ik denk hierbij aan polysorbaat 80) maken die beschermlaag weker waardoor gifstoffen zoals zware metalen gemakkelijker de zenuwcellen bereiken. Zenuwen hebben de taak om via neurotransmitters boodschappen over te brengen naar de lichaamscellen en ook van het lichaam naar de hersenen. Maar als je innerlijke dialoog negatief is, je hebt te lijden aan conflicten of onopgeloste trauma’s die recidiveren, dan wordt het zenuwstelsel overmatig geprikkeld en ontstaan daardoor ook beschadigingen. Een schok dat veroorzaakt wordt door toxines is ook een biologische schok. Maar andere biologische schokken hebben hetzelfde effect op de zenuwcellen als een schok veroorzaakt door opstapeling van gifstoffen. Ik denk hierbij aan bijvoorbeeld vast of gevangen zitten in de geest, geen uitweg vinden. Deze schokken kunnen uiteindelijk zelfs verlamming veroorzaken. We noemen ze dan ook motorische schokken. Deze motorische schokken slaan altijd neer op het zenuwstelsel waardoor spieren aan kracht verliezen, pijn beginnen doen, gewrichten en zenuwen gaan ontsteken, oververmoeidheid, wegkwijnen van spieren, hoofdpijn, hartkloppingen, neurologische symptomen, koorts en algemene pijn in het lichaam. 

Herken je Lyme hierin? Veel symptomen van de ziekte van lyme komen ook voor bij reumatoïde artritis, multiple sclerose, lupus, ALS, fibromyalgie, chronisch vermoeidheidssyndroom, schildklierproblemen, tinnitus, tintelingen in handen en voeten, brain fog enzovoort, allemaal mysterieuze ziekten met allemaal een gemeenschappelijk kenmerk: problemen met het zenuwweefsel! Je hoeft niet tientallen jaren van je leven te verspillen tot je eindelijk te horen krijgt waarom je ziek bent. Veel mensen krijgen de diagnose van ziekte van lyme, en rond de ziekte zelf is er ook zoveel verwarring. Ik heb goed nieuws, de ziekte van lyme wordt niet veroorzaakt door teken, en de ziekte van lyme wordt niet veroorzaakt door de bacterie Borrelia burgdorferi, Bartonella of de kleine parasiet Babesia. Heeft iemand een wetenschappelijke paper met het bewijs dat de Borrelia de zenuwcellen beschadigt of aantast? Er heerst nu enorme verwarring over de symptomen van de ziekte van lyme, en tegenwoordig wordt elke auto-immuunziekte (bestaat eigenlijk niet, het lichaam valt zichzelf nooit aan) en mysterieuze ziekte met symptomen die met de ziekte van lyme in verband worden gebracht.

Neurotransmitters met een negatieve boodschap zijn dus giftig voor de zenuwcellen. Hetzelfde geldt voor hormonen met een negatieve boodschap zijn giftig in het bloed en de spierweefsel. Nu is het ook zo dat gifstoffen in hersen- en zenuwcellen moeilijk het zenuwweefsel kunnen verlaten door de bescherm schede die errond ligt. De bescherm schede wordt eveneens beschadigd. Het is bekend dat stukjes myeline los laten. Daardoor ontstaan ernstige ontstekingsreacties die pijnlijk zijn. Men denkt dan dat het lichaam zijn eigen weefsels aanvalt, maar zoals je nu begrijpt is dat zo niet. Het lichaam activeert exosomen (zoals het Epstein barr en nog andere) om samen met de ontsteking de beschadigde cellen op te ruimen en de gifstoffen te verwijderen, maar het is niet zo eenvoudig omdat gifstoffen nu eenmaal moeilijk uit het zenuwstelsel te verwijderen zijn. We moeten er alles aan doen om het zenuwweefsel te versterken, te ontgiften en vooral de innerlijke boodschap positief te maken. Oplossen van biologische conflicten en voorkomen dat nieuwe conflicten ontstaan die de genezingsfase opnieuw in een conflictfase werpen. Ik denk hierbij voornamelijk aan angstsituaties. Angst heeft een enorm negatief vernietigend effect op het zenuwstelsel en stopt de genezingsfase van lyme. Zelfvertrouwen is het tegengif voor angst en brengt je in je eigen existentiële kracht.

Antoine Bechamps zei: “dat de ecologie van het bloed en de weefsels de doorslag gaf of iemand al dan niet ziek zou worden”. Louis pasteur zei op zijn sterfbed: “Het is niet de kiem die telt, maar de bodem waarop hij valt”. Echte doordenkers.  Antoine zei vervolgens dat microben en exosomen nooit de oorzaak zijn van ziekte, slechts het gevolg. Microben zoeken een natuurlijke omgeving, dat is ziekelijk weefsel, in plaats van zelf de oorzaak te zijn van de ziekte. Hippocrates was in zijn tijd  2500 jaar geleden ook al van mening dat bacteriën en exosomen nooit oorzaak zijn van ziekte. Ook de ayurveda en de Germaanse geneeskunde is van mening dat microben en exosomen niet de oorzaak zijn van ziekte, maar…juist: het gevolg! 

Triggers die symptomen doen ontstaan van neurologische aandoeningen zoals Lyme

Als er een trigger is, zoals de bekende tekenbeet, en enerzijds wordt je overmand door angst, wordt er een omgeving gecreëerd dat gunstig is voor de ontwikkeling van symptomen. Anderzijds kan het ook als je emotioneel net het een en ander hebt opgelost, schokken hebt opgelost, dat het lichaam deze trigger van een tekenbeet gebruik om de echte heling in te zetten om de schadelijke effecten van de schokken die je hebt opgelost en hun toxines naar buiten te duwen. Bedenk dat het zenuwweefsel alles te maken heeft met zowel je bewuste als je onbewuste denken, gedachten, emoties en gevoelens. Dat heeft altijd een grote impact op het emotionele centrum van de hersenen ofwel het limbisch systeem. Zenuwen geven deze boodschap door aan alle weefsels. Het is zo belangrijk dat je niet vervalt in angst of andere conflicten om de helingsfase niet terug te werpen in een conflictactieve fase. Want dan wordt Lyme chronisch. begrijp dat de geest altijd het lichaam instrueert. de ziekte begint steeds in de geest (biologische schok) en het lichaam tracht het te genezen en niet andersom zoals de conventionele geneeskunde ons wil doen geloven. Voor de genezing van Lyme en andere zenuwaandoeningen is het belangrijk om dit te begrijpen. Een liefdevolle innerlijke dialoog en verhoging van je persoonlijke trillingsfrequentie zal leiden naar totale genezing die blijvend is. Het lichaam is uiterst intelligent en weet precies wat het moet doen. Maar de geest heeft zelf niet door hoe het zelfgenezend vermogen telkens weer blokkeert met negatieve gedachtegang zoals ‘slachtofferschap’ bijvoorbeeld. Negatieve innerlijke dialoog werkt de algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingsysteem in ernstige mate tegen. Vertrouw je lichaam en genees jezelf is mijn persoonlijk lijfspreuk geworden. 

Wat gebeurt er als je door angst een existentieconflict krijgt? Je merkt op dat een teek jou heeft gebeten. Je laat je bijnieren extra adrenaline produceren die alle organen overspoelt. Hoge concentratie adrenaline is giftig en dat irriteert ook het zenuwweefsel. Het zelfvertrouwen krijgt een enorme deuk en de innerlijke dialoog wordt langzaam negatief. De overtuiging dat je eigen lichaam ontoereikend is om zichzelf gezond te houden en dat we echt afhankelijk zijn van de medische wetenschap schept twijfel over de ware aard van je lichaam en twijfel is de voedingsbodem van angst. Zo raak je verwijderd van wie je werkelijk bent.

Andere triggers: Hoge concentratie adrenaline, zware metalen (kwik, cadmium, nikkel, lood, aluminium e.a), lichamelijke vervuiling, fluor, dioxines, chemtrails, overgroei bacteriën (als gevolg van en onderliggende oorzaak), candida en opgeslagen onbekende giftige stoffen van vaccinaties (adjuvanten), plastic,  chemicaliën in onze voeding (E-nummers), milieuvervuiling, pesticiden, medicijnen, chemische schoonmaakmiddelen, en antibiotica. Emotionele zaken zoals trauma’s, hartenpijn, sterfgevallen, financiële stress, gebrek aan slaap, en jezelf vergeten door teveel te gaan zorgen voor anderen (omdat je niet in contact staat met wie jezelf werkelijk bent, verwachtingspatronen) zijn factoren die de bijnieren uitputten met extra productie van adrenaline die al je organen letterlijk gaan overspoelen. En net insectenbeten zijn  beten of steken van spinnen, bijen, vliegen, daasvliegen, wespen e.a. ook triggers die sluimerende genezingsfases plots sterk kunnen activeren. Eveneens lichamelijke letsels zijn ook triggers voor de ziekte van Lyme. Lichamelijk letsel: verstuiking van je pols, auto ongeluk, grote wonde, kwetsuur, en andere fysieke letsels hebben een effect op je lichaam waarbij veel stress hormonen worden geproduceerd het zenuwstelsel irriteert. 

Een operatie kan ook de ziekte van lyme veroorzaken, er wordt ook altijd antibiotica gebruikt bij een operatie. Het voorschrijven van antibiotica heeft geen positieve resultaten bij de ziekte van lyme en laat een spoor van vernieling achter in het lichaam. Zware antibiotica hakken dubbel zo hard in bij patiënten met de ziekte van lyme, en omdat lymepatiënten doorgaans last hebben van ontstekingen van neurologische systemen, zal de antibiotica de zenuwen nog verder beschadigen. Dit gaat met extra pijn en heftige symptomen gepaard. Het duurt zelf tot twee jaar tegen dat je darmflora weer volledig is herstel, zelfs als je probiotica inneemt.

Een sterfgeval van een dierbare. Deze emotionele trauma gaat je algemene gezondheid verzwakken. Dit geldt ook voor een gebroken hart: verlies of verraad van een geliefde, onverwacht afscheid, een vechtscheiding en vergelijkbare emotionele trauma’s roepen constant hevige biologische schokken op die ziekmakend zijn. Extra zorg voor een dierbare waarbij jij jezelf uitput kan vergelijkbare reacties oproepen. 

Zaken dat je algemene gezondheid verzwakt en lyme kan uitlokken of erger maken

Schimmels:  In huis of kantoor, je ademt uren achtereen de sporen van deze schimmel in

Amalgaamvullingen: kwikdampen uit deze vullingen zijn een aanhoudende bron van belasting op je algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingssysteem. In amalgaam zit er thallium dat sterk neurotoxisch is. Verwijder ook nooit meer dan twee vullingen per keer en wacht steeds twee maanden om de volgende te verwijderen om overbelasting van de algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingssysteem te voorkomen.

Kwik en andere zware metalen in andere vormen zoals vaccinaties, eten van grote vissen zoals tonijn, medische behandelingen e.a. belasten je algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingssysteem.

Pesticiden en onkruidverdelgers; je ademt ze elke dag ongewild in en dat ondermijnt eveneens je algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingssysteem. Deze chemische stoffen zijn neurotoxisch. Eveneens insectenverdelgers die je gebruikt in huis zijn zeer schadelijk. Drugs bevatten veel giftige toxines die een belasting vormen voor je gezondheid en voornamelijk het zenuwstelsel en het limbisch systeem.

Iatrogene aandoeningen door medicijnen en andere medische behandelingen. Jammer genoeg is het medicijngebruik in de top drie terechtgekomen van doodsoorzaken, en we willen het precies niet inzien. Medicijnen hebben spijtig genoeg een cocktail chemische stoffen (lichaamsvreemd) die een sterk vervuilend effect hebben in je lichaam en daardoor je algemene gezondheid zwaar belasten en gaan verzwakken. Als je nog eens medicijnen gebruikt door verschillende artsen voorgeschreven kan dit je algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingssysteem volledig platleggen.  Idem voor chemo en bestraling, het tast je gezondheid in ernstige mate aan. Het gebeurt vaak als iemand zogezegd kanker overwonnen heeft dat hij op korte termijn overlijdt aan een bacteriële ziekte of griep.

Zwemmen in de zomer in vervuild water; lozingen door industrie, (in de zee zwemmen), rode algen, ga niet zwemmen in zuurstofarm water met algen overgroei.

Professionele tapijtreinigers bevatten chemicaliën die zeer giftig zijn. En tapijten bevatten reeds veel toxines die je elke dag inademt. Veel mensen hebben allergieën veroorzaakt door tapijt in huis. Je kunt echt overwegen om tapijt te verwijderen in huis. Verf: veel verfsoorten bevatten giftige chemicaliën die je gezondheid aantasten en vergiftigingsverschijnselen kunnen uitlokken. Als je verft, zeer goed de ruimte verluchten.

Zeer belangrijk: levensstijl en de dagelijks eroutine zoals dag- nacht ritme leren respecteren. Slapeloosheid verzwakt je gezondheid waardoor na verloop van tijd het zenuwstelsel verzwakt. Financiële stress: wordt dikwijls onderschat, maar is een belangrijke trigger om de ziekte van lyme te veroorzaken. Het verlies van je werk, het niet kunnen betalen van je rekeningen, de kans dat je dakloos wordt e.a. kan leiden naar faalangst en andere emoties die je eigenwaarde ondermijnen. We noemen dat de vlucht conflicten. Dit heeft een uitputtend effect op je bijnieren en de schildklier. Schuld, schaamte en angst hebben ook een sterk uitputtend effect op het endocriene stelsel.

Een teek dat zich met zijn kop in de huid heeft geboord om bloed te kunnen zuigen.

Wat je absoluut niet mag eten als je Lyme of andere neurologische aandoeningen hebt

We willen allemaal een goede gezondheid. Dan kiezen we voeding dat voedend en herstellend is voor je algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingssysteem, logisch toch. Veel voeding is echter niet geschikt voor menselijke consumptie. We willen zelf kiezen wat we eten. Daar ligt het probleem, we consumeren voedingsmiddelen, supplementen en additieven die ondermijnend en verstorend werken in het lichaam. Je kunt kiezen om een lekker dessertje te eten waarvan je weet dat je rond je middel een tikkeltje dikker van wordt. Dat is één ding, het is een ander verhaal als het dessert een ingrediënt bevat waarvan je niet eens weet dat het jouw gezondheid beschadigd. We worden elke dag verleid om giftige toevoegingen te eten zoals E-nummers en dergelijke die de gezondheid aantasten. Je hebt daar dikwijls geen zeggenschap over omdat je niet eens weet dat het gebeurt. 

Als je echt gezond bent, tjokvol energie met een goede gezondheid, geen klagen. Dan is dit niet zo erg dat bepaalde giftige stoffen je lichaam binnendringt. Gifstoffen zijn niet ziekmakend. Ze werken verzwakkend als de concentratie stijgt, en eens de tolerantie van het lichaam tegen gifstoffen is overschreden ontstaat er een intoxicatieschok en deze is wel ziekmakend. Maar als je begaan bent met je gezondheid, als je bepaalde aandoeningen hebt of overgevoeligheden hebt, of je lijdt aan de ziekte van lyme, dan is het van cruciaal belang dat je niets eet wat de aandoening of ziekte in stand kan houden. Je lichaam kan alle mogelijke middelen gebruiken om te herstellen en gezond te blijven. Hoe meer schadelijke stoffen je lichaam binnenkomen, hoe moeilijker het wordt om te herstellen. Het gaat erom de algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingssysteem te versterken en het vermijden van zoveel mogelijk schadelijke stoffen die dit systeem extra belasten.

Conserveringsmiddelen en E nummers kunnen dusdanig bestaande ziekten verergeren en nieuwe aandoeningen veroorzaken of wat we noemen complicaties.

Het is nu tijd dat je de controle en keuzevrijheid terugkrijgt door juiste informatie over wat je in je lichaam stopt

Volgende zaken vermijd je beter als je aan de ziekte van Lyme lijdt.

 •  Gekweekte vis: deze wordt met antibiotica grootgebracht en zijn bron van zware metalen. Ook wilde vis bevat zware metalen.
 • Kunstmatige smaakstoffen en andere chemische additieven waarvan we de werking op lange tijd niet eens weten.
 • Citroenzuur: als additief is dit niet hetzelfde als het natuurlijke zuur in een citroen.
 • Vitamine C, ascorbinezuur. Wordt in de voedingsindustrie gewonnen uit een genetisch gemanipuleerde schimmel en is bijlange zo goed niet als de natuurlijke variant in zongerijpte groenten en vruchten.
 • Kunstmatige zoetstoffen zoals aspartaam en neotaam, sucralose e.a. Zij bedriegen jouw lichaamsintelligentie en maken je ziek. bovendien zijn deze zoetstoffen giftig voor het zenuwweefsel en de hersenen.
 • Dit geldt ook voor lightproducten, niet geschikt voor menselijke consumptie.
 • Elk ingrediënt met de naam natuurlijke smaakstoffen, aroma’s zijn niet zo natuurlijk als je denkt. Het zijn verborgen smaakmakers. Elke smaakversterker kan chemische verbindingen bevatten die je gezondheid schaden. Natuurlijke smaakmakers en aroma’s zijn onder de radar geglipt. E-nummers, bewaarmiddelen, synthetische zoetstoffen, lightproducten, junkfood zijn allemaal echt te vermijden als je lijdt aan lyme.
 • MSG, afkorting van Mononatriumglutamaat, is een zoutsoort die van nature in glutaminezuur voorkomt, een niet essentieel aminozuur. Er is niets natuurlijks aan deze stof die extreme schade en oxidatieve stress veroorzaakt in je lichaam. Het hoopt zich op in je hersenen en putten de zenuwcellen uit. Zeker gevaarlijk als je zenuwen door gifstoffen zijn aangetast. 
 • Als je de volgende namen ziet staan, NIET KOPEN! glutamaat, gehydrolyseerd, geautolyseerde gist, proteasen, carrageen, maltodextrine, natriumcaseïnaat, balsamicoazijn, malt-extract, gistextract, biergist, maïszetmeel, tarwezetmeel, gemodificeerd zetmeel, gelatine, gehydrogeneerde eiwitten, getextureerde eiwitten, weiproteïne, smaakmaker, bouillon, sojaproteïne en sojasaus.
 •  Beperk consumptie van gluten uit tarwe, rogge, gerst en spelt.
 •  Melk van dieren en alle zuivel. kaas, yoghurt e.a.
 •  Geraffineerde suikers en zetmelen, oliën en geharde vetten.
 •  Eieren omwille van de zwavelverbindingen. Het zijn geen veilige eiwitbronnen, ze veroorzaken tal van verstoppingen in het darmstelsel en in de weefsels.
 • Geraffineerde suikers en oliën, zij vormen veel toxines die lichaamscellen beschadigen. Tevens zijn ze co-oorzaak van zuurstoftekort in het lichaam, ze verstoppen de receptoren en zijn oorzaak van verstoppingen in het interstitiële vocht of bindweefsel, haarvaten en lymfevaten. Oliën alleen van eerste koude persing, biologisch. 
 •  Margarine. Veroorzaakt zuurstoftekort op celniveau.
 •  Koolzaadolie is uit de boze, is genetisch gemanipueerd.
 •  Mais, soja en koolzaad zijn niet aan te bevelen, deze voedingsmiddelen zijn genetisch gemanipuleerd en het lichaam is niet in staat dit als voedsel te herkennen. Dat put het lichaam uit. Maïs, was ooit een waardevolle voedingsbron voor de mens, maar de genetisch gemodificeerde organismen heeft dit teniet gedaan; Het lichaam herkent de huidige maïs niet meer als voeding.
 • Sommige supplementen kun je ook beter mijden: L-carnitine is een aminozuur dat in grote hoeveelheid schadelijk is. Hetzelfde geldt voor het aminozuur arginine. Beide aminozuren zijn ook slecht als je kanker hebt. 
 • Gekweekte vis omwille van zware metalen en antibiotica
 • Verminder dierlijke eiwitconsumptie, vooral varkensvlees.
 • Klier Supplementen gemaakt van dierlijk materiaal en bevatten erg geconcentreerde hormonen. Dit zijn laaggradige steroïde verbindingen die dikwijls worden voorgeschreven voor endocriene klieren, maar verstoren de hormoonhuishouding en de algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingssysteem.
 • Visolie Supplementen bevatten hoge concentraties zware metalen. Het verwijderen van deze metalen is een onmogelijke onrealistische zaak, ze zitten in de omega vetzuren en kunnen gemakkelijk naar de organen en doorheen de hersenbarrière en myelineschede getransporteerd worden. Beter zijn de basis essentiële omegavetzuren uit koudgeperste oliën te halen als voedingsbron. Basis omega 3 is alfa linoleenzuur, basis omega 6 is linolzuur. visolie is derivaat omega 3, dat kan het lichaam zelf aanmaken bij voldoende basis omega 3 maar niet omgekeerd.
 • Hoewel ijzer in de juiste hoeveelheid belangrijk is hebben veel mensen met lyme een tekort aan ijzer in het bloed. Dat komt door de ontstekingsreacties om te vermijden dat door het ijzer en microben bloedvergiftiging zou ontstaan. het lichaam weet altijd wat het doet. Bijna alle gevallen van bloedarmoede hebben een infectie of ontsteking als oorzaak. IJzersupplementen van plantaardige oorsprong zijn beter omdat dit ijzer beter opneembaar is. Volgende groenten zijn rijk aan goed opneembaar ijzer: asperges, snijbiet, niet gekleurde gedroogde abrikozen (sulfietvrij), spinazie, brandnetels, gerstegras; pompoen en zijn pitten, alle biologische zongerijpte groenten en fruit. Denk eraan: zolang de ontstekingsreacties bestaan in het lichaam, zal het lichaam het ijzergehalte in het bloed lager houden.
 • Metalen verpakkingen, ik denk aan aluminiumfolie, blikken enzovoort.
 • Wat niet eetbaar is, ook niet op de huid insmeren.

Geneeskrachtige voeding voor zenuwaandoeningen waarbij exosomen actief zijn

Daaronder vallen mysterieuze ziekten zoals fibromyalgie, CVS, bijnieruitputting, ziekte van Ménière, tinnitus, Vertigo, lupus, hepatitis C, veelvuldige ziekten met streptokokken A en B, Candida albicans, helicobacter pylori, Cytomegalovirus.

Probeer volgende zaken zoveel mogelijk te consumeren en varieer zoveel mogelijk.

 1. Wilde bosbessen: zuivert de lever van neurotoxines en bevordert het herstel van het zenuwweefsel.
 2. Bleekselderij: bevat waardevolle minerale zouten voor het zenuwstelsel en versterkt het maagzuur.
 3. Kiemen: bevatten hoog gehalte sporenelementen zoals selenium en zink. versterkt de algemene gezondheid.
 4. Asperges: zuiveren milt, nieren en de lever. versterkt de pancreas.
 5. Spinazie: goed opneembare micronutriënten voor het zenuwstelsel, alkaliserende werking.
 6. Kokosolie: antiseptische vetzuren zoals laurinezuur en caprinezuur.
 7. Gember: verbetert de spijsvertering en antiseptisch.
 8. Frambozen en ander klein fruit: rijk aan antioxidanten.
 9. Sla: bitterstoffen stimuleren de darmperistaltiek en reinigt de lever.
 10. Papaja’s: bevat enzymen die de spijsvertering stimuleren. Verhoogt het maagzuurgehalte en herstelt zenuwcellen.
 11. Abrikozen: verbetert de bloedkwaliteit en de algemene gezondheid.
 12. Granaatappels: hebben de wrange smaak, alkaliserend. Reinigt bloed en lymfe van toxines en draagt bij aan de ontgifting.
 13. Grapefruit: bron van calcium en antioxidanten. Bio flavonoïden die belangrijk zijn voor de werking van vitamine C. Versterkt de algemene gezondheid en ontgift.
 14. Boerenkool: werkt alkaliserend in het lichaam.
 15. zoete aardappels: de inuline verbetert de werking van de darmflora. Draagt bij tot de ontgifting van neurotoxines en omhulsels dode bacteriën.
 16. Komkommers: ontgift neurotoxines en versterkt de bijnieren en nieren.
 17. Venkel: versterkt de darmen.
 18. Brandnetelblad: maak er spinazie van, pluk in onbespoten bossen. Zeer goed voor de bloedkwaliteit.
 19. Vlierbessensiroop helpt het lichaam krachtig ontgiften en vermindert de activiteit van exosomen

Voedingsadvies volgens ayurveda:

Voorkeur: Vers en biologisch.

Zoveel mogelijk vegetarisch.

Koken met specerijen.

Vers koken en opeten.

Veel groenten, granen en peulvruchten.

Kook natuurlijk, ideaal is gasfornuis.

Eet zoveel mogelijk warm bereide voeding 3x per dag is ideaal.

Eet gevarieerd, zes smaken (zoet, scherp, wrang, bitter, zout en zuur)  en zoveel mogelijk kleuren.

Afkeur: Diepvries en blikken.

Teveel brood en kaas.

Verbod op microgolf.

Beperk de tussendoortjes.

Geraffineerde suikers en tarweproducten.

Zuivelproducten.

Geraffineerde oliën.

Wees voorzichtige met volgende voedselcombinaties:

Fruit en zuivel gaan niet samen.

Vlees en vis met zuivel of gele mosterd.

Eet zuivel en fruit los van de maaltijd.

Als je gaat eten, het water moet je letterlijk in de mond komen, het moet smaken. Is er iets dat je echt niet lust, niet opeten is de boodschap. Vooral goed kauwen is belangrijk voor de spijsvertering en de werking van de pancreas. Dit stimuleert de aanmaak van anti stresshormonen. Eet in een rustige ontspannen sfeer, niet onder een stresstoestand of emotioneel zwaar beladen staat. Geef al je aandacht aan het eten en vooral geniet ervan!

Het ontbijt:

Ideaal is ook warm; zoals soep met wat rijst (goed voor elke constitutie)

Granen papsoorten met eventueel wat gedroogd fruit zoals rozijnen of abrikozen, gebruik ook kaneelpoeder of gemalen kruidnagel. Havermout of muesli of andere vlokken met rijstmelk, amandelmelk e.a. liefst geen soja melk, werkt afkoelend op het lichaam, kan wel een keer in de zomer bij zeer warm weer). Om te zoeten: gedroogde vruchten, ahornsiroop, kokosbloemsuiker, granensuikers, honing.

Indien men brood eet met voldoende drank, maximum één x per dag. Gebruik op uw boterham notenpasta, zelfgemaakt broodbeleg, confituur zonder suikers. Indien je fruit eet (niet dagelijks doen ) best appels en peren stoven met kaneel. Vermijd ‘s morgens exotisch fruit, eet klein fruit van het seizoen, goed voor alle constituties.

Geen fruit in de winterperiode, verzwakt de immuniteit. Er is dan ook geen fruit te vinden in de natuur. Als men behoefte heeft aan een tussendoortje: een kop soep is ideaal.

Het middagmaal:

Het middagmaal is ook de hoofdmaaltijd van de dag! Op het middaguur zijn de spijsverterings-enzymen het krachtigst. Een evenwichtige maaltijd bestaat uit granen, groenten (zeven kleuren) plantaardige eiwitten en goede vetstoffen.

Granen: rijst, goed voor alle types, gierst en boekweit (goed voor mensen met een zware constitutie), gerst, haver (andere constituties), voldoende variatie is belangrijk.

Stukje kaneelschors, kardemom, kruidnagel, komijn zijn goede specerijen voor de granen. Groenten: denk aan variatie met zoveel mogelijk kleuren. ( blauw en paarsachtige kleuren vind je in rode bietjes, rode kool e.a.) Zoete of niet zoete groenten en wortelgewassen, groene groenten met dikwijls een eerder bittere smaak zijn steeds noodzakelijk voor een volwaardige voeding. Specerijen die de spijsvertering stimuleren en de resorptie van voedingsstoffen verbeteren: zwart mosterdzaad, komijn, zwarte peper, kurkuma, kardemom, selderijzaad, koriander, anijs, basilicum, laurier, karwij, kruidnagel, dille, venkel, fenegriek, gember, mierikswortel, asafoetida, marjolein, tijm, munt, nootmuskaat, oregano, peterselie, rozemarijn, saffraan, dragon, maanzaad. Kruidenmengsels, ook Westerse kruiden. Specerijen en kruiden geven ook scherpe, bittere en wrange smaken, nodig om het lichaam te helpen zijn afvalstoffen te elimineren.

Wees creatief!

Eiwitten: plantaardige eiwitten hebben voorkeur in de ayurveda, vooral voor zieke mensen. Mungdaal of gele linzen zijn licht verteerbaar. Maar ook roze, bruine linzen, bonen en erwten, diverse verse tuinbonen. Gebruik zeker specerijen en bonenkruid omdat deze bonen zwaarder verteerbaar zijn. Indien men vis of vlees eet, is het beter met voldoende specerijen behalve gele mosterd. Geen zuivel of fruit bij vis of vleesgerechten. Giftige voedselcombinatie. Gebruik goede vetstoffen. Ideaal is ghee, ongeraffineerde rode palmolie en/of kokosvet met specerijen om te bakken of koken. Vloeibare oliën na de bereiding toevoegen zoals olijfolie, sesamolie, lijnzaadolie, zonnebloemolie, hennepolie, araganolie, pompoenpittenolie, vetstoffen met omega

3 (notenolie) enz… kies voor bio kwaliteit uit een natuurwinkel. Vermijd geharde vetten en margarines. Zij zijn zeer schadelijk voor het lichaam, omdat zij geen zuurstof doorlaten naar de lichaamscellen Bij stresstoestanden zeker niet zuinig zijn op vetstoffen, hoe meer hoe beter Als tussendoor mag je wat noten of een stuk fruit, bio-koekje nuttigen.

Avondmaal:

Ideaal is terug eten van warme bereidingen, ook overschotten van de middag zijn goed. Warme soep, eenvoudige schotels, eenpansgerechten op basis van groeten.

Indien je voor brood kiest, eet dit dan altijd met wat warme soep. Granenpap, rijstdesserten, gestoofde vruchten. Wees voorzichtig met ‘s avonds pasta te eten, indien wel, eet beter pasta van spelt of boekweit. Ga nooit met een lege maag gaan slapen, maar ook niet met een volle maag.

Desserts:

In India sluit men een maaltijd steeds af met iets zoet. Weet dat geraffineerde witte suikers en rietsuiker niet gezond zijn om verschillende redenen. Kies voor een koekje op basis van granenstroop, agavestroop, kokosbloemsuiker, stevia e.a. kies voor natuurlijke zoetstoffen met trage suikers en lage glycemie. Nooit synthetische zoetstoffen! Als je koekjes wilt, koop ze in de natuur winkel, je hebt al een ruime keuze op basis van andere granen dan tarwe. Ook op basis van andere gezondere suikers. Desserten kun je maken met agar-agar, je mag er zoveel van eten dat je wilt.

Drank:

Drink nooit ijskoud, slecht voor de maag en de spijsvertering. Beperk koffie en cafeïne houdende en stimulerende dranken. Drink thee van gember (niet voor het slapengaan), ayurvedische thee, yogithee, groene thee of gewoon wat warm water.

Dagelijkse levensstijl:

Op tijd opstaan, ten laatste voor 7 uur, langer slapen maakt je loom en verstoord veel processen in het lichaam. Probeer je hoofdmaaltijd tussen 11.00 h en 13.00 h te nemen, de spijsvertering is dan het sterkst! Neem voldoende lichaamsbeweging, wandelen, yoga of sport, verse buitenlucht en algemene ontspanning. Neem ook eens wat tijd voor jezelf! Ademhalingsoefeningen en meditatie in de ochtend en de avond zijn zeer heilzaam. Ga op tijd slapen, ook in de ayurveda tellen de uren voor middernacht dubbel.

Hulpmiddeltjes uit de natuur

In een gezond, zuiver en proper lichaam dat emotioneel in balans is kun je gelukkig zijn. De algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingsysteem is vervolgens zeer krachtig en kan alle toxische stoffen die het zenuwweefsel belasten verwijderen. Je hoeft niet bang te zijn en het is waardevol om alle conflicten, schokken en hun sporen op te lossen zodat de oorzaak van lyme verdwijnt. Daarom ben ik niet bang van bacteriën, schimmels en exosomen (die verkeerdelijk als de gevaarlijke virussen worden gezien zoals het Epstein Barr Virus) Onthoud: je hebt altijd eerst verziekt weefsel, dan pas verschijnen de microben. En dat geldt dus ook voor de ziekte van lyme. Ik ontgift mijn lichaam elke dag van mijn leven en het is mijn levensstijl geworden.

Bepaalde voedingsmiddelen helpen jouw algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingsysteem te versterken om neurotoxines (inclusief boodschappen neurotransmitters door effecten van biologische conflicten) te verwijderen die de ziekte van lyme veroorzaken. Deze voedingsmiddelen en specerijen leveren elk op hun eigen manier een bijdrage om de giftige neurotoxines te verwijderen uit het lichaam. Ze hebben een herstellend effect op het hersen- en zenuwweefsel.

Asperges, wilde bosbessen en klein fruit (zomer), radijsjes, abrikozen, knoflook, bleekselderij en uien. Volgende specerijen hebben antiseptische werking: salie, rozemarijn, kruidnagel, nootmuskaat, tijm, steranijs, kurkuma, dragon en  kaneel. Belangrijk is om veel verzadigde vetten te eten. Verzadigde vetten zorgen voor een betere resorptie van voedingstoffen, mineralen en andere fytonutriënten. Goede vetten voor het zenuwweefsel zijn gheeboter en kokosolie.

Tijm: Tijm is eveneens windverdrijvend en krampopheffend. Tym is sterk antiseptisch en vermindert de activiteit van exosomen. Tijm stimuleert de bloedsomloop.

Tijm heeft een krachtig effect op de spijsvertering en bevordert de eetlust. 

Het is een middel tegen wormen. Tijm dringt doorheen de hersenbarrière en werkt zuiverend op het cerebrospinaal vocht en de hersenstam.

Steranijs bevordert de spijsvertering sterk en verlicht buikpijn. Bevat veel antioxidanten, rustgevend en bevordert de slaap. Niet geschikt voor zwangere vrouwen. Maakt de mond fris en zoetig. Steranijs is antibacterieel en antischimmel. Geneest verkoudheden en griep. Werkzaam bij reuma en veel andere aandoeningen van het zenuwweefsel. Steranijs is eveneens sterk ontgiftend voor het lichaam.

Kattenklauw: Uncaria tomentosa. Gaat in eerste instantie de algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingssysteem  versterken door gifstoffen te elimineren die het zenuwweefsel aantasten. Vervolgens werkt het antiseptisch voor de cofactoren van lyme zoals mycoplasma, Borrelia, Babesia en Bartonella. Kattenklauw heeft bio-active medicinale verbindingen die het lichaam meehelpen om afgestorven microben af te breken. Dode microben zijn namelijk zeer giftig voor het zenuwweefsel. We hebben op dit moment een ongekende explosie van vreemde zenuwaandoeningen in onze moderne wereld. Kattenklauw heeft een krachtige antiseptische werking en houdt de exosomen in bedwang. kattenklauw heeft een krachtige antifungale werking, schimmels zijn ook cofactor van lyme en andere vreemde aandoeningen van het zenuwstelsel. Kattenklauw elimineert pathogenen zonder de zogenaamde Jarisch-Herxheimer Reactie uit te lokken dat zo kenmerkend is bij antibioticagebruik dat nieuwe vergiftigingssymptomen veroorzaakt. Dode bacteriën zijn giftig voor het lichaam. Kattenklauw heeft het vermogen om het lichaam te ontdoen van overgroei streptokokken A en B. Kattenklauw zou moeten gebruikt worden in de plaats van antibiotica. Antibiotica is enkel werkzaam tegen Bacteriën en doodt ook de goede bacteriën. Kattenklauw doodt enkel de overgroei destructieve bacteriën en. Kattenklauw niet gebruiken als je zwanger bent of zwanger wilt worden.

Ojibwa kruidenthee: werkzaam tegen alle aandoeningen van het zenuwweefsel. Het is door de medicijnmannen van de Ojibwa indianen gemaakt tegen de pokkenepidemie die de eerste europese kolonisten hadden meegebracht. De pokken hebben een ware slachting veroorzaakt onder de indianen omdat deze in doodsangsten leefden veroorzaakt van vervolging door de blanken. Deze thee bevat 8 kruiden: kelp (soort zeewier), gezegende distel, kliswortel, rode iep, rode klaver, russische rabarber, schapenzuring, witte waterkers. Deze thee werkt sterk ontgiftend voor het lichaam.

Citroenmelisse, Melissa officinalis: revitaliseert en kalmeert het zenuwweefsel en draagt bij tot de regulatie van de insulineproductie. Vermindert ontstekingen en verwijdert neurotoxines die het zenuwweefsel aantasten. Vermindert de algemene belasting van het gezondheidssysteem door de cofactoren van ziekte van lyme te verwijderen zoals overgroei van streptokokken A en B, E.coli, Bartonella, Babesia, Mycoplasma pneumoniae, Candida en Chlamydophila.

Astaxanthine: zeer krachtige antioxidant die bijdraagt tot herstel van het beschadigde zenuwweefsel en aangetast hersenweefsel.

Lomatiumwortel of Lomatium Dissectum: helpt bij het afvoeren van bacteriële uitscheidingen en giftige toxische stoffen, evenals de restanten van bacteriële omhulsels die eveneens giftig zijn voor het lichaam. Niet aan te raden voor zwangere vrouwen.

Denk aan de helende stralen van de zon. Het beetje ultraviolet C heeft een antiseptische werking dat je lichaam binnendringt. In beweging blijven als je in de zon bent. Zonlicht is helend voor het zenuwstelsel.

Zoethoutwortel of Glycyrrhiza glabra : Antiseptische werking, voorkomt dat exosomen te actief worden. Zeer goed bij bijnieruitputting, het helpt om de cortisolproductie en cortisol- en cortison waarden in balans te brengen. Zoethout in grotere hoeveelheid kan de bloeddruk doen verhogen, bij de meeste mensen met bijnieruitputting is echter de bloeddruk te laag. 

Zink: Zink: krachtige antioxidant , vermindert ontstekingsreacties als gevolg van giftige toxines die zenuwcellen beschadigen. Ondersteunt het endocriene systeem, in het bijzonder de pancreas, thymus en de bijnieren, die op hun beurt de werking van de neurotransmitters ondersteunen.

Enkele vragen

Zijn de testen op Lyme dan niet betrouwbaar?

Goede vraag, niet echt betrouwbaar. De bacterie Borrelia komt bij zeer veel mensen voor, de bacterie Bartonella en de parasiet Babesia ook bij de helft van alle mensen.

Je kunt met deze organismen perfect gezond zijn en toch een positieve uitslag krijgen voor de ziekte van lyme. Als je honderd gezonde mensen zou testen via de testen van de beste laboratoria, zouden er meer dan 50 positief testen op de ziekte van lyme. Deze titers wijzen op lichamelijke geheugen stofjes tegen deze organismen die volgens de medische gemeenschap achter de lyme aandoening zit. Dit wordt ten onrechte als positieve testresultaten gezien. Titers blijven nog voorkomen, zelfs als is het bloed verder verdund bij de test. In feite kun je een foutieve diagnose krijgen betreffende lyme. Ja dat gebeurt veel zelfs, dit omdat de ziekte van lyme een neurologische aandoening is met verschillende cofactoren die in bloedtesten kunnen gevonden worden. Als je een griep hebt, een overgroei van stafylokokken, Epstein barr, overgroei streptokokken A en B, en zelfs overgroei van schimmel Candida bestaat er kans dat je een valse positieve testuitslag voor lyme krijgt. Veel afvalstoffen van deze overgroei van organismen worden vaak aangetroffen in de vorm van spiraalvormige bacteriën. In feite zijn het bacteriën die deze afvalstoffen van andere bacteriën en de dode bacteriën juist opruimen.

Maar nogmaals even herinneren: het lichaam activeert bacteriën of repliceert exosomen als het lichaam dit nodig acht. Iemand die echt gezond is met emotioneel evenwicht mag alle soorten titers hebben, hij blijft gezond. 

Zijn dan de blikjes met drank ook giftig voor ons lichaam?

Drank blikjes van frisdranken en bier bestaan dikwijls uit aluminium, en deze zijn af te raden omdat aluminium een giftig metaal is, zeker voor het zenuwweefsel. Door de zuren van de frisdrank, kan er altijd een minimale afgifte van aluminium vrijkomen en het bekledingsmateriaal in de blik. Niet zo gezond dus. Frisdrank op zich is ook niet aan te raden omwille van de zuren (fosforzuur) en geraffineerde suikers, beide irriterend voor het zenuwweefsel. Andere drankblikjes bestaan uit ijzer en zijn ook met een giftige bekleding van binnen bewerkt tegen oxidatie van het ijzer. Glas blijft tot nu toe het beste verpakkingsmiddel voor dranken en voeding. Heb je neurologische aandoeningen, opteer altijd voor glazen verpakkingen.

Heeft het katrienewiel ook iets te maken met Lyme?

Katrienewiel of ringworm is een overgroei van een schimmel op de huid, die onder andere bij sommige mensen voorkomt. Heeft niet te maken met de ziekte van lyme.

Lyme wordt toch veroorzaakt door teken?

Teken zijn soms drager van de bacterien borrelia en Bartonella. Deze veroorzaken een bacteriële overgroei in de huid door het gif van het speeksel van het insect (ringvormige ontsteking). Dezelfde verschijnselen kun je ook krijgen van een spinnenbeet of bijensteek, een steek van een daasvlieg enzovoort. Van zodra er iets van het insect achterblijft in de huid, kan dit ontsteken en dat is de trigger die je algemene gezondheid met zijn detox-en recyclingssysteem activeert en soms sluimerende genezingsfases (van biologische schokken) plots kan activeren waarbij de ziekte van lyme kan ontstaan. Geen enkele insect is rechtstreekse oorzaak van lyme. Ook geen teken. Zolang men zoekt in de richting van “infectie van bacteriën of virussen” als gevolg van het dualistische denken (de vijand, ziekte komt van buiten het lichaam) blijven mensen met de ziekte van lyme vastzitten met hun ziekte omdat het een neurologische aandoening is als gevolg van biologische schokken en geen contact met het diepere zelf. Ondertussen wordt er consistent grote angst gecreëerd door teken en andere insecten als de ware schuldigen te zien van het ontstaan van lyme. Daardoor gaan de mensen nog minder de natuur in. Angst is een trigger die de ziekte van lyme chronisch zal activeren. Door dit dualistisch denken is men niet in staat de metafysische oorzaak in zichzelf te zoeken. Dan kan lyme inderdaad niet meer genezen. Lyme heeft niets te maken met bacteriën of insecten.

Ik heb Lyme zonder dat ik ooit antibiotica heb genomen

Antibiotica, letterlijk tegen het leven in is nooit werkzaam tegen zogezegde “virussen” omdat het ook niet is aangetoond dat virussen bestaan. Lyme is een neurologische aandoening waardoor antibiotica niet werkzaam is tegen de ziekte van Lyme. Als je geen antibiotica inneemt kun je inderdaad ook Lyme krijgen hebben omdat er verschillende conflicten (biologische schokken) ten grondslag liggen bij de ziekte van Lyme. Antibiotica doodt vele bacteriën. Deze dode bacteriën worden giftig voor het lichaam, dat kan een intoxicatieschok veroorzaken. Komt op bovenop deze massa dode bacteriën in het lichaam een nieuwe bacteriële overgroei (deze gaan de dode bacteriën opruimen), worden weer grote hoeveelheden toxines (bacteriële afvalstoffen) gevormd dat eveneens het zenuwweefsel in ernstige mate kan irriteren en beschadigen. Dat is een cofactor voor het ontstaan van neurologische aandoeningen en de ziekte van Lyme. Maar er zijn ook vele andere co-factors. 

De ziekte van lyme baseren op de bacterie Borrelia en Bartonella is een onjuiste aanname. Beide bacteriën kunnen gevonden worden in het bloed van gezonde mensen, maar deze test leveren niets op voor patiënten met de ziekte van lyme. Deze bacteriën tasten het centrale zenuwstelsel niet aan, omdat het opruimers zijn van afvalstoffen. Ontstekingen (bestaat wel, inflammatie) aan het centrale zenuwstelsel is juist het hoofdsymptoom van alle lymepatiënten. Maar de oorzaak van deze ontstekingen is beschadiging van het zenuwweefsel als gevolg van intoxicatieschokken door neurotoxische stoffen en biologische conflicten. Wees bewust dat antibiotica eveneens de mitochondriën in grote getallen vernietigt omdat deze van bacteriële herkomst zijn. Dat is een grote oorzaak van aanhoudende vermoeidheid na een antibioticakuur en antibiotica is ook schadelijk voor het zenuwstelsel.

Zijn er voedingsmiddelen die het zenuwstelsel beschermen tegen irritatie schadelijke stoffen en neurotoxine?

Ja, vele specerijen hebben een sterk ontgiftende werking zoals tijm, kruidnagel, citroenmelisse, nootmuskaat, steranijs, dragon, Ceylon kaneel, kervel, rozemarijn,        zoethout, kurkuma, gember, salie enzovoort.

Vele specerijen bevatten stoffen voor de productie van neurotransmitters en hormonen, nodig om alle fysiologische processen in het lichaam en de algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingsysteem een handje te helpen en in evenwicht te brengen. Kruidnagel, gember, anijs, kaneel, nootmuskaat, saffraan, zwarte peper, kurkuma, zwart komijnzaad, kardemom, curry enzovoort.

Specerijen zijn tevens rijk aan belangrijke antioxidanten die de algemene gezondheid een sterke boost geven! De algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingsysteem die verantwoordelijk is voor het reinigen en zuiveren van het lichaam heeft veel baat bij het gebruik van specerijen. Asafoetida, anijs, karwij, koriander, dille, zwart komijnzaad, venkelzaad, selderijzaad, peterselie. Deze specerijen stimuleren de peristaltiek.

Andere specerijen activeren het slijmvlies van de darmen waardoor er betere opname is van de verteerde voeding! Basilicum, dragon, tijm, fenegriek, laurier, look, marjolein, mierikswortel, munt, salie, rozemarijn, steranijs, paardenbloem, zwart mosterdzaad. Deze specerijen stimuleren de gehele spijsvertering. Koester je spijsvertering, het is de basis voor je algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingsysteem en de hormoonhuishouding.

Kokosvet heeft vetzuren die antiseptisch zijn en de darmflora in evenwicht brengt. Dat is de reden dat deze vetzuren ook voorkomen in moedermelk om de algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingsysteem te versterken van de baby. Denk maar aan het laurinezuur (dat rijkelijk in kokosvet aanwezig is) dat in moedermelk zit. Verse zongerijpte en onbewerkte voeding zoals de natuur het heeft bedoeld voor de mens is uiteraard een vereiste om de algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingsysteem te boosten om neurotoxines te elimineren. Geef je lichaam wat het nodig heeft, geen bewerkte voeding en chemische stoffen die als voeding moeten doorgaan.

Is het normaal als ik antibiotica gebruik dat ik risico loop om problemen te ontwikkelen met aandoeningen van het zenuwweefsel?

Ja, dat gebeurt dikwijls. Antibiotica doodt massa’s bacteriën die in het lichaam achterblijven. Dat is een voedingsbodem voor een nieuwe generatie overgroei van bacteriën die deze dode bacteriën gaan opruimen (dat is hun natuurlijke taak). Als de algemene gezondheid met zijn detoxsysteem overbelast wordt door het excrement van de nieuwe generatie bacteriën die de dode microben opruimen loop je meer risico dat het zenuwstelsel en hun beschermlaag geïrriteerd wordt met alle gevolgen vandien. Eens er zenuwcellen zijn geïrriteerd door neurotoxische stoffen zal de antibiotica echt een nadelig effect hebben op het zenuwstelsel en zenuwcellen verder beschadigen. Er ontstaan openingen tussen de zenuwcellen en de myelineschede. Stoffen die niet thuishoren op het zenuwstelsel krijgen vrije toegang tot zenuwcellen en ontstekingsreacties zijn het gevolg. Ik dien er wel bij te zeggen dat enkel antibiotica alleen niet veel schade kan aanrichten, tenzij het cumuleert met vele andere schadelijke stoffen die zenuwcellen irriteert en beschadigd.  Het een versterkt het ander. Zoveel mogelijk alle schadelijke zaken voor het zenuwstelsel vermijden.

Wat is de effectiefste manier om de virale aandoening die Lyme-symptomen veroorzaakt te beoordelen?

Om de vraag eerst correct te maken, virale aandoening klopt niet. Het is nog nooit empirisch wetenschappelijk aangetoond dat virussen bestaan. Lyme is een neurologische aandoening als gevolg van intoxicatieschokken en biologische conflictsituaties. Het beste wat je kunt doen is je richten op je medische verleden en de symptomen. Ervaar je gangbare symptomen zoals zenuwtrekken, vermoeidheid, spasmen, geheugenverlies, pijnlijke zenuwen en gewrichten, brain fog en andere problemen met het zenuwweefsel, en je hebt alle andere denkbare oorzaken voor hoe je jezelf voelt geëlimineerd, dan is de kans groot dat je lyme symptomen hebt. Maar in herhaling, niet in de angst gaan. Angst zorgt er juist voor dat lyme telkens in conflict wordt gebracht en daardoor chronisch wordt. Je hebt er alle belang bij om een anamnese te maken van je emotionele voorgeschiedenis, je comfortzone met zijn blinde vlekken oplossen en vooral jezelf liefdevol behandelen. Zes woordjes om te onthouden en te implementeren: onschuld, zachtheid, onvoorwaardelijke liefde, mededogen, dankbaarheid en vergeving voor jezelf op de eerste plaats. Dit om innerlijke rust te krijgen, in een staat van innerlijke rust kan het lichaam zich herstellen. Onthoud dit. Bij lyme is het dikwijls een soepdiagnose en het lichaam weet het beste hoe het daarmee moet omgaan. Maar het lichaam heeft daarvoor innerlijke rust nodig. 

Is het mogelijk om snel te herstellen van de ziekte van Lyme?

Ik zou eerder zeggen dat de hersteltijd afhankelijk is van de conflict massa dat je meedraagt. Als de conflictmassa groot is (dikwijls bij lyme wel het geval is) heeft je lichaam tijd nodig. Soms is de epicrisis hevig en pijnlijk. Bekijk de pijn als signaal dat je herstellende bent. Pijn is nu eenmaal belangrijk bij processen om te genezen. Bijvoorbeeld de histamine dat eigenlijk belangrijk is voor de waterhuishouding in je lichaam zodat zenuwcellen voldoende vocht ter beschikking krijgt. Als je dat weet dan voel je de pijn wel maar de pijn wordt geen lijden. Het is mogelijk te herstellen van Lyme. Maar het vraagt dat je het roer effectief omgooit in je denken, je levensstijl en voedingspatroon incluis. 

Het vertrouwen in de medische wereld die steeds verder blijft zoeken in de richting van infectie met een ziekteverwekker zal het genezingsproces van lyme niet echt ondersteunen. Het is beter om jezelf te leren vertrouwen en te geloven in de wonderbaarlijke intelligentie van het lichaam zelf. Het rotsvaste geloof en vertrouwen dat je lichaam steeds aan jouw zijde staat is een belangrijke factor dat het zelfgenezend vermogen van je lichaam kan activeren. En geduld, geef je lichaam tijd, neem echte rust en slaap voldoende (tijdens de nachturen wel te verstaan). Blootstelling aan zon is uiterst heilzaam voor het zenuwweefsel, (verstandig zonnen doe je door je lichaam eraan te wennen). Wel zonder chemische zonnebrandmiddelen. Nanodeeltjes uit zonnebrandmiddelen gaan lyme verergeren.

Als je onlangs een antibioticakuur hebt ondergaan, begin direct de darmflora te ontgiften en te herstellen met probiotica. Andere factoren voor herstel: doe onderzoek. Hoe is de werking van je spijsvertering, hoe is je conditie en je gezondheidstoestand? Leef je in een toxische omgeving (ook emotioneel toxisch)? Ben je emotioneel stabiel? Hoe ver is je ziekte al gevorderd, zie je de ziekte als de vijand of als de poging van het lichaam om zich te herstellen? Weet en vertrouw dat je kunt herstellen.

Belangrijk is om alles in het werk te zetten om vooral te ontgiften van zware metalen

Je kunt herstellen, je lichaam wilt dat je herstelt en dat je jezelf goed voelt. Als je jouw lichaam geeft wat het nodig heeft en alle onproductieve elementen weglaat, kan je zelfgenezend vermogen worden geactiveerd om volledig te herstellen. 

Jouw lichaam en zijn algemene gezondheid met zijn detox- en recyclingsysteem is echt zeer slim en intelligent, als je het geeft wat het echt nodig heeft, en dat is geen donut of een pak friet met een frisdrank erbij.

Lees ook alle artikels in de categorie emotioneel evenwicht, voeding en levensstijl op deze website. Doe zelfstudie, je kan er alleen maar wel bij varen. Besef dat juiste kennis en wijsheid je individuele macht is om jezelf gezond te houden. Van de overheid en de medische wereld ga je deze kennis en wijsheid niet krijgen. 

Veel succes, warme groet

Daniël

Disclaimer:

Dit naslagwerk heeft als doel u betrouwbare informatie te verstrekken over het onderwerp dat behandeld wordt. Er is alles in het werk gesteld om dit naslagwerk zo compleet en nauwkeurig mogelijk te maken. De aangeboden informatie kan, ondanks alle zorgvuldigheid, onjuistheden bevatten. Het doel van dit naslagwerk is om te onderwijzen. Zowel de schrijver als de uitgever zullen door geen persoon of instantie aansprakelijk gesteld noch verantwoordelijk geacht kunnen worden voor welk verlies, schade of letsel dan ook dat veroorzaakt is of waarvan aangenomen wordt dat het direct of indirect veroorzaakt is door de informatie die dit naslagwerk bevat. Het gebruik van de informatie die in dit naslagwerk aan bod komt, is geheel voor rekening van de lezer. De lezer moet zijn eigen oordeel vellen of een holistisch medisch expert of zijn persoonlijke arts raadplegen voor specifieke toepassingen bij zijn individuele problemen. De informatie die hierin gepresenteerd wordt, is op geen enkele manier bedoeld als vervanging van medische diagnostiek en/of behandeling. Indien u vragen heeft over uw gezondheid, raadpleeg dan een medisch bekwaam persoon.

Related Articles

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *