De ziekte van Parkinson

Parkinson heeft vele gezichten. Van trillende handen tot vastgenageld staan en geen initiatief kunnen nemen. Volgens de conventionele geneeskunde is de ziekte van Parkinson een langzaam, voortschrijdende en degeneratieve aandoening van de hersenen. Typische symptomen zijn het trillen van de spieren (tremor), moeite met het schrijven, stijfheid van de spieren (rigor), bradykinesie waarbij de bewegingen steeds trager worden met houdings- evenwichtsproblemen. Rigiditeit of stijfheid van de romp, heupen of benen waarbij je krom kan gaan staan. Het gaat over motorische symptomen waarbij het eveneens moeilijk is om emoties te laten zien. Andere typische symptomen zijn slaapproblemen, moeite om naar de wc te gaan en meer tijd nodig hebben om iets te gaan zeggen en onwillekeurige bewegingen. Parkinson is geen dementie of vergeetachtigheid en heeft een andere conflictinhoud.  

De conventionele geneeskunde beschouwt Parkinson als een “progressieve neurodegeneratieve hersenstoornis” (een gebrek aan dopamine wordt verantwoordelijk gehouden voor het begin van de ziekte)

Conflict dat verband houdt met de beweging van de spieren

Dit conflict gaat over het bewegingsapparaat van het lichaam. De motorische bezenuwing (innervatie), alsook de spannings- en ontspanningsbevel komt van het motorische centrum van de hersenschors (ectoderm). De dwarsgestreepte spieren behoren tot Nieuw mesoderm. De conflict nuance is in de aard van “zich niet kunnen bewegen”, “vastzitten”, “vastgehouden worden” of “angst om vast te zitten”. Het conflict gaat dus over zich niet te kunnen, willen of durven bewegen. Het motorisch conflict kan zich zowel gegeneraliseerd (hele lichaam) voordoen als lokaal met een enkele spier- of spiergroep. Het conflict gaat dikwijls gepaard met een schrikangst waarbij spraakstoornissen of stemveranderingen kunnen optreden. De bevingen kunnen ook optreden in de nek of in slechts één arm of been, afhankelijk van de aard van het motorische conflict.

Bij gelokaliseerde spiergroepen is de handigheid van toepassing om het conflict te kunnen opsporen. Bij rechtshandigen is de rechterzijde de partnerzijde. dat houdt alle mensen in die niet behoren tot moeder of kind. De linkerzijde bij rechtshandigen gaat altijd over de moeder/kindzijde. De getroffen spiergroep wijst naar de weg naar de conflict geschiedenis. 

Net als andere aandoeningen die gepaard gaan bij motorische conflicten zoals Multiple sclerose, Amyotrofe laterale sclerose, polio, spierverlamming, kan de diagnose schok leiden tot motorische vervolg conflicten. Waarbij men in de psyché nog vaster komt te zitten. De voorstelling dat Parkinson ongeneeslijk is waarbij je zelfstandigheid verliest, niet meer normaal kan bewegen met de hand, kan zich in het onbewuste zich vastzetten en een spoor vormen dat voortdurend recidiveert. 

Parkinson is een zich herhalende genezingscrisis binnen een hangende genezing

Parkinson is de genezing van een motorisch conflict dat door recidieven, of sporen kort wordt aangestoken. Dat geldt ook voor de emoties, aandacht en spanningen, deze verergeren het trillen. Medemensen die wijzen op het trillen bij een individu met Parkinson, zal het trillen eveneens doen verergeren. Ook opmerkingen over de traagheid, spierstijfheid en evenwichtsproblemen aan een individu met Parkinson heeft een verergerend effect. De genezingsfase kan nooit afgerond worden, begint te domineren en komt nooit aan een einde als deze vicieuze cirkels aanhouden. Het is zo belangrijk om het conflict en zijn sporen zo goed mogelijk te achterhalen en deze op te lossen zodat deze hangende genezing stopt. 

De typische spierstijfheid en vertraagde bewegingen (bradykinesie) zijn symptomen van een verlengde genezingsfase, terwijl de bevingen optreden tijdens de Epileptoïde Crisis. Permanente trillingen, bijvoorbeeld in de handen, zijn een teken van een voortdurende genezingscrisis als gevolg van voortdurende motorische conflicten van het niet in staat zijn om de handen goed te gebruiken. Met andere woorden, de beving zelf is een spoor dat leidt tot de chronische aandoening. 

Net als bij MS en ALS is de ware reden van de progressieve aard van de aandoening de negatieve prognose en de angst om volledig gehandicapt te raken, wat leidt tot extra motorische conflicten en een verergering van de symptomen. Bij de ziekte van parkinson kan ook dementie en/of Alzheimer voorkomen, doch deze aandoening heeft een andere conflictinhoud dan bij Parkinson.

Enkele voorbeelden uit het archief van Dr. Hamer

Een 40- jarige ondernemer levert zijn producten al jarenlang aan een groothandel. Wegens een reorganisatie en besparingsplan verliest deze ondernemer deze belangrijke klant. Er ontstaat een motorisch conflict in de trend van: “deze klant niet met de handen kunnen vasthouden”. Het conflict is al meer dan 20 jaar hangend conflictactief met bevende handen. 

Parkinson-patiënt Mohammed Ali verteld dat hij regelmatig droomt van de wedstrijd tegen Joe Frazier. Echter bij deze wedstrijd lijdt Mohammed zijn eerste en pijnlijkste nederlaag. Zijn motorische biologische conflicten die hierbij ontstaan zijn in de aard van: “zich niet kunnen dekken”. Dit leidt tot het trillen van de handen. “Niet kunnen vluchten uit de ring” waarbij stoornissen zijn ontstaan in zijn benen. Ook de hevige schrikangst conflict dat hij heeft geleden leidde tot spraakstoornissen. Elke keer dat hij daarover droomt komt hij in conflictactiviteit. Het onbewuste kan de verbeelding in de droom niet onderscheiden van de reeds verloren reële wedstrijd dat voorbij is. De schudverlamming dat eigenlijk de genezingscrisis is, zorgt er telkens weer voor dat hij conflictactief wordt (angst), waardoor het zinvolle biologische programma nooit kan eindigen. 

Zaken die men beter vermijd bij Parkinson

Voornamelijk frisdranken en cola. De natriumbenzoaat (E211) dat giftig is voor het zenuwweefsel. Vermijd eveneens geraffineerde suikers en zetmelen zoals uit de veredelde tarwe. 

Cholesterolverlagende medicijnen of statines verergeren de symptomen bij Parkinson. Cholesterol is belangrijk voor de vele hersenfuncties, sommige delen van de hersenen bestaan uit 50% cholesterol. Eet ook voldoende gezonde verzadigde vetten (niet door de voedingsindustrie bewerkt. Dit geldt ook voor de griepprik en andere vaccinaties dat symptomen van Parkinson erger maakt. Steroïden, artritis medicijnen en NSAID’s (non-steroidal anti-inflammatory drugs) hebben eveneens nadelige effecten bij de ziekte van Parkinson. 

Wat is goed om te eten bij parkinson? 

Veel noten. Noten zijn rijk aan omegavetzuren en waardevolle mineralen die belangrijk zijn voor het zenuwweefsel. Amandelen (ontschillen door ze eventjes in kokend water te leggen en direct koud af te spoelen) bevatten waardevolle voedingsstoffen. Noten kun je best een nacht laten weken en vervolgens goed afspoelen. Zo verwijder je het fytinezuur dat zich in het spijsverteringskanaal zich bindt met waardevolle mineralen waardoor deze niet goed meer kunnen worden opgenomen. Weken verwijdert ook de enzymremmers die van natuur in de noten aanwezig zijn om te voorkomen dat ze opgegeten worden. Paranoten zijn rijk aan selenium, walnoten bevatten alginezuur dat een krachtige antioxidant is. let op dat je noten vers eet. Gebruik geen gebroken noten omdat de zuurstof de waardevolle voedingsstoffen in de noten heeft aangetast. dat geldt ook bij gemalen noten dat gebruikt wordt voor notenpasta. waardevolle omegavetzuren oxideren door de zuurstof, met andere woorden, het wordt ranzig. Dat verstoort de spijsvertering

Vermijd voedsel dat met pesticiden is behandeld. Opteer voor biologisch geteeld voedsel. Pesticiden hebben een uiterst negatieve effect op de zenuwen. Bovendien zijn gewassen die regelmatig bezocht worden door insecten rijker aan polyfenolen. Dat zijn eveneens krachtige antioxidanten. Een onbewerkt plantaardig dieet heeft een positief effect op het zenuwstelsel. Op deze manier krijg je veel meer vitaminen, mineralen, anti-oxidanten en fytonutriënten binnen die het lichaam en de hersenen beschermen. Complexe koolhydraten zijn voedend en geven na vertering gezonde glucose om de zenuwweefsels goed te laten functioneren. 

Lapacho (Pau d’Arco) is een krachtige kruidenremedie van de Inca’s dat je als thee kunt drinken. Heeft een positief effect bij de ziekte van Parkinson. 

Omega 3: in basisvorm, dus de alfa-linoleenzuur dat voorkomt in plantaardige oliën zoals lijnzaadolie en hennepzaadolie. Ook vele groenten en zaden bevatten zeer kleine hoeveelheden basis omega 3. Omega 3 is gevoelig voor licht warmte en zuurstof, droog, donker en koel bewaren. Er staat op de website een uitgebreid artikel over de omega vetzuren. Klik op publicaties en vervolgens op pijler voeding. Een beetje scrollen. Niet overdrijven met omega 3!

Related Articles

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *