De zon is gezond en zorgt voor een goede gezondheid

De geneeskracht van de zon

Geniet van de zon, ook tijdens de winter, lente, zomer en de herfst. Niets is zo heerlijk om de lekkere stralen van de zon op je huid te voelen. Maar elk jaar, als de zon nadert, worden we gebombardeerd met alarmerende boodschappen over de gevaren van de zon. Vanuit de media, de overheid en de reguliere geneeskunde worden we gewaarschuwd om de zon te mijden als de pest, levensgevaarlijk wordt er gezegd. Overal horen we hoe belangrijk het is om je lichaam te bedekken met zonnebrandcrème om jezelf te “beschermen”.

Laat je echter niet misleiden….In de zomer, neem de zon, geen chronische aandoeningen en kanker. Ik zeg dat de zon uitstekend is voor jouw gezondheid, en veel beter dan je denkt. Er zijn enkele zaken die we wel in acht moeten nemen: je mag wat tijd nemen om eerst te wennen en dan goed te bruinen waarbij je lichaam de helende stralen van de zon ten volle kan benutten. Ik wil zeggen: Geleidelijk aan. Het is belangrijk om de tijd nemen met de zon. Als je negen maand per jaar op een kantoor zit, en dan tijdens de vakantie in de volle zon gaat (terwijl de zon op haar sterkst staat), ja dat is de zon inderdaad niet zo goed. Kijk maar naar bouwvakkers, zij werken altijd in de volle zon en hebben de minste huidkankers.  Want als je na een dagje zonnen een zonnebrand hebt opgelopen, zal je huid het helemaal niet leuk vinden. Een keer rood verbranden is niet zo erg, gelukkig doet dat veel pijn en dat voorkomt dat je te lang in de zon blijft en er diepere huidbeschadiging ontstaat. Je leest het al, de volgende belangrijke regel is: luister naar je lichaam. Je lichaam weet het altijd het beste.

Ik wil vandaag een belangrijke verduidelijking geven over de positieve effecten van de zon voor onze gezondheid – en ik vertel je, het druist tegen alles in wat je tot nu toe hebt gehoord: DE ZON IS GEZOND EN ZORGT VOOR EEN GOEDE GEZONDHEID.

  • Vrouwen die regelmatig zonnebaden hebben 10 keer minder kans om borstkanker te ontwikkelen – in vergelijking met vrouwen die het vermijden.
  • Regelmatige en geleidelijke blootstelling aan de zon vermindert depressie.
  • Regelmatig zonnebaden vermindert het risico op het ontwikkelen van chronische ziekten! En niet alleen kanker, hart- en vaatziekten, diabetes, obesitas en degeneratieve zenuwaandoeningen, maar ook griep, de ziekte van Parkinson, multiple sclerose en zelfs … onvruchtbaarheid! – De ontwikkeling van deze aandoeningen is te wijten aan tal van oorzaken waaronder een vitamine D gebrek. Ik bedoel geen synthetische vitamine D, maar vitamine D dat je lichaam zelf heeft aangemaakt. Daarvoor moet je verzadigd vet eten en voldoende voorraad cholesterol hebben in je lichaam. Door je huid bloot te stellen aan de zon, maak je vitamine D aan. Carotenen uit gekleurde groenten worden gemakkelijker door de zon in vitamine A omgezet.
  • Er zijn 30 keer meer melanomen in de wereld sinds de eerste verkoop van zonnebrandcrème (1935). En melanoom is een gevaarlijk vorm van huidkanker. Ook plaveiselcarcinomen komen steeds meer voor.
  • Blootstelling aan de zon is uitstekend voor zwangere vrouwen en vermindert de kans op complicaties.
  • Metabolische processen gaan verbeteren als je in de zon loopt, dat is goed nieuws voor mensen met overgewicht en obesitas.
  • Vrouwen die zonnebaden hebben 11 keer minder kans om hun heupen te breken – dit is gerelateerd aan de inmiddels bekende synergie tussen vitamine K, die botten verstevigt, en vitamine D. De zon zorgt voor een betere spijsvertering waardoor de darmflora meer vitamine K produceert.

Laat je onderwijzen en lees het boek: Embrace the Sun – Kiss the sun van Dr. Sorenson. Of lees het boek Gezond met zonlicht van Dr. Andreas Moritz.

Beide artsen hebben alle voordelen van de zon voor onze gezondheid bestudeerd en de meeste van deze voordelen komen voort uit een verbazingwekkende chemische reacties door de kracht van zonlicht.

Vitamine D en A is essentieel, net als andere vitaminen en mineralen. Vitamine D is geconcentreerde zonneschijn. Het enige wat je nodig hebt is een snufje in je bloed (een paar miljardste van een gram) om gezond te zijn.

Wanneer gaan we elke morgen zonnebaden? Injecteer jezelf met zonneschijn!

Voor oudere mensen is zonlicht nog veel belangrijker. Stel jezelf bloot aan de zon gedurende 15 tot 30 minuten per dag. Verzamel je energie om ook tijdens de winterperiode je lichaam bloot te stellen aan zonlicht. Als het gesneeuwd heeft heb je evenveel uv licht als tijdens een zomerdag, en de koude is bovendien nog eens goed voor je gezondheid. (En de weerkaatsing van het zonlicht zorgt ervoor dat het bijlange zo koud niet aanvoelt). Zoals met veel gezondheidskwesties, hebben de artsen de alarmklok geluid. Maar het snoer is gebroken! Te veel schandalen, te veel minachting voor de autoriteiten ook.

Als je de zon voelt prikken op de huid wil dit altijd zeggen dat je de schaduw moet opzoeken. Of je kunt ook losse kledij aantrekken. Preventief kun je kokosolie of jojobaolie gebruiken. Beide verzadigde vetten hebben een afkoelende energie en beschermen de huid tegen irritatie. Bovendien zijn deze vetstoffen voedend voor de huid en houden de talglaag van de huid intact. Precies dat doen zonnebrandcrèmes juist niet, deze tasten de talglaag aan waardoor je gevoeliger wordt voor beschadigingen, bacteriële overgroei en droge huid. In herhaling, laat je huid eerst wennen aan de zon en blijf altijd luisteren naar je lichaam. Als je lichaam zegt genoeg zon, dan is het genoeg. Zonnebrandcrèmes zorgen ervoor dat het lichaam geen signalen meer kan geven dat het genoeg zon heeft gehad. Dat is pas gevaarlijk. Het is daarom essentieel om geleidelijk aan te zonnebaden. 

Zonnebrandcrèmes zijn oorzaak dat rachitis terugkeert. Vitamine D-deficiëntie kan duizenden mensen doden – maar als het hen niet direct doodt, dan praten de kranten er niet over. Ondertussen zien duizenden senioren hun gezondheid achteruit gaan zonder te weten waarom. En jij bent misschien een van hen. Loop vervolgens elke dag in de zon met veel ontblote lichaamsdelen. Laat de zonnestraling op de huid komen.

Geniet met volle teugen van je zomer, maar zonder zonnebrandcrèmes met hun giftige bestanddelen die lichaamsvreemd zijn en de lever in ernstige problemen brengt om het lichaam goed te zuiveren en te ontgiften. Vele chemische stoffen uit zonnebrandcrèmes irriteren bovendien nog eens het zenuwweefsel. En vele soorten zonnebrandcrèmes bevatten bovendien nog eens nanodeeltjes. Kokosolie of jojobaolie doen dit niet, ze zijn natuurlijk en beschermen je huid echt, waarbij je lichaam wel kan blijven aangeven wanneer het genoeg zon heeft gehad. Als het lichaam zelf kan aangeven dat het genoeg zon heeft gehad en je luistert daarnaar dan ben je altijd veilig.

Related Articles

Diabetes deel 2

Geheime oorzaken diabetes: dierlijke eiwitten Teveel dierlijk eiwitten: schadelijker dan geraffineerde suiker Geraffineerd suiker en zetmeel is niet gezond. Maar grote hoeveelheden dierlijk eiwitten zijn…

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *