De zon

De genezende kracht van de zon.

Zou het kunnen dat moeder natuur ons lichaam zo ontworpen heeft, dat ons lichaam gelukkig en gezond wordt als het in de zon mag lopen? Nog geen 100 jaar geleden was huidkanker een zeldzaamheid, de zon scheen toen ook, of vergis ik mij?

Als echte natuurwezens zijn wij mensen gemaakt om in een natuurlijke omgeving te leven. Logisch toch?

De zon is levensnoodzakelijk en speelt een grote rol in onze gezondheid.

Net als planten hebben wij mensen zonlicht nodig om optimaal te functioneren. Planten nemen mineralen op uit de grond en zetten deze met behulp van zonlicht om in voedingsstoffen die voor mens en dier goed opneembaar zijn en essentieel zijn. Een van de belangrijke functies van zonlicht voor ons lichaam is inderdaad de synthese van vitamine D.

Het paradoxale gebruik van zonnebrandmiddelen, die ontworpen zijn om de huid te beschermen tegen de schadelijke effecten van zonlicht, kan inderdaad de natuurlijke aanmaak van vitamine D beperken. Hierdoor kan een tekort aan vitamine D ontstaan, wat nadelige gevolgen kan hebben voor onze gezondheid.

Het ontgiftend vermogen van het lichaam stimuleren dankzij de zon.

Ons lichaam heeft direct zonlicht nodig om zichzelf goed te kunnen ontgiften en zuiveren. Afvalstoffen en toxines veroorzaken verstoppingen in het lichaam, leidend tot verzuring, wat op zijn beurt de ontwikkeling van chronische ziekten bevordert wanneer het lichaam niet regelmatig wordt gezuiverd en de symptomen alleen oppervlakkig worden behandeld. Er bestaat een correlatie tussen afvalstoffen, verzuring en ziekten omdat ze allemaal dezelfde psychische oorzaak hebben volgens de Germaanse geneeskunde.

Door je lichaam goed te ontgiften en biologische conflicten op te lossen, en door je lichaam zuiver te maken, ontwikkel je een evenwichtige microbiële flora, waardoor de oorzaken van ziekte geëlimineerd worden en je gezond blijft. Bovendien maakt zonlicht je ook nog eens vrolijker. Er worden meer genezende stoffen aangemaakt in de hersenen, wat je een beter gevoel geeft. Gebrek aan direct zonlicht kan de mens verzwakken, met afname van vitale energie en levenskwaliteit, wat kan leiden tot lichamelijke en mentale problemen.

We hebben rechtstreeks zonlicht nodig om ons lichaam in staat te stellen zelf enzymen, vitaminen en andere voedingsstoffen aan te maken die essentieel zijn voor het behoud van onze biologische lichaamssystemen. Directe blootstelling aan de zon is ook belangrijk om mineralen goed te kunnen opnemen in de cellen van het lichaam.

Daarnaast is zonlicht nodig voor een betere opname van zuurstof door hemoglobine of rode bloedcellen. Een gebrek aan rechtstreeks ultraviolet licht van de zon wordt daarom medeverantwoordelijk gehouden voor bijna alle ziekten, inclusief kanker en huidkanker. Zonlicht heeft ook een positief effect op onze stemming, waardoor we biologische schokken beter kunnen verwerken.

En niet te vergeten, het ultraviolette licht van de zon ondersteunt de bijnier en schildklier bij een betere hormoonproductie, wat essentieel is voor een gezonde stofwisseling in het lichaam. Regelmatige blootstelling aan ultraviolet licht van de zon kan dus bijdragen aan gewichtsverlies en een verbeterde spiertonus, op voorwaarde dat er geen zonnebrandmiddelen worden gebruikt.

Ultraviolet licht van de zon activeert het belangrijke huidhormoon solitrol, dat een zeer gunstige invloed heeft op onze algemene gezondheid en detoxsysteem. Solitrol is essentieel voor de vele nauwkeurig gereguleerde centra in het lichaam, zoals het reguleren van bloedsuiker, cholesterolgehalte, bloeddruk, en meer. Het vermijden van rechtstreeks zonlicht kan dus schadelijk zijn voor je gezondheid, omdat je daarmee de natuurlijke activatie van solitrol belemmert.

Gebrek aan zonlicht tast ons humeur aan en doet ons sneller verouderen.

Als je de hele dag in een ruimte zit, ver verwijderd van ramen, of een winter in een donker koud klimaat, dan weet je hoe het voelt wat gebrek aan zonlicht is, dat is niet prettig, je humeur lijdt eronder, je algemene gezondheid en detoxsysteem verzwakt, de huid wordt erg bleek.

Lopen we in de zon, dan doet dit veel meer dan alleen de vitamine D verhogen in het lichaam, we verhogen ook vitamine A en B en verschillende andere voedingsstoffen, er worden meer blije hormonen aangemaakt zodat depressie en angstgevoelens gaan verlichten. Zonlicht geeft energie als je lijdt aan burn-out. Zonlicht op de huid stimuleert de spijsvertering en dit is belangrijk voor een evenwichtige methylering, een organische reactie van voeding op het DNA en RNA (Ribonucleïnezuur).

De lever is beter in staat om verteerde voedingstoffen om te zetten in lichaamseigen stoffen, zodat het lichaam ze kan gebruiken. Zonlicht is cruciaal voor onze stofwisseling. Alles wat nodig is voor groei en voortplanting heeft energie nodig die geleverd wordt door de zon. Een tekort aan zonlicht leidt naar uitputting, zwakte, ziekte en kanker, de algemene gezondheid met zijn detoxsysteem heeft zonlicht nodig om afvalstoffen en toxines te verwijderen uit ons systeem.

Energie van zonlicht bereikt ons enerzijds via zongerijpte biologische voeding, anderzijds door een verstandige wijze van blootstelling aan de zon.

In de zon is het altijd belangrijk om te blijven bewegen en naar je lichaam te luisteren. Ongeacht je huidtype, je lichaam geeft altijd aan wanneer het genoeg zonlicht heeft gehad. Het is opmerkelijk dat mensen zoals Spanjaarden meer geneigd zijn naar hun lichaam te luisteren. Ze liggen niet vaak in de volle zon op het heetst van de dag. Jouw lichaam zal je vertellen wanneer het tijd is om uit de zon te gaan.

Zonlicht heeft talloze geneeskrachtige eigenschappen, en zodra onze energie weer is opgeladen door de zon, zullen we automatisch naar de schaduw gaan. Tenzij we zonnebrandmiddelen gebruiken, die dit natuurlijke reguleringsproces van het lichaam verstoren en ernstige gezondheidsrisico’s met zich mee kunnen brengen. De zon is al duizenden jaren lang de beste vriend van de mens.

Hoewel het menselijk oog alleen het zichtbare licht kan waarnemen, hebben ultraviolet en infrarood een aanzienlijke invloed op onze gezondheid en gemoedstoestand. Met name ultraviolet licht is biologisch zeer actief. Regelmatige blootstelling aan ultraviolet licht van de zon kan helpen bij het op afstand houden van overgroei van microben en schimmels.

Zonlicht is het enige dat we hebben om overgroei van resistente bacteriën zoals de ziekenhuisbacterie in toom te houden

Therapie met zonlicht of heliotherapie doet de bloeddruk dalen, zijn ontgiftende werking helpt om de cholesterolspiegel in evenwicht te houden. Verder zal zonlicht de hoge bloedsuikerspiegel bij diabetes doen afnemen en het aantal witte bloedcellen doen toenemen. Allemaal factoren die noodzakelijk zijn om ziekte op natuurlijk wijze te ondersteunen in de genezing.

De resistente ziekenhuisbacterie kan alleen nog maar in toom gehouden worden met evenwichtig gebruik van zonlicht (ultraviolet C), proper water, zuivere lucht en zongerijpte voeding. Ultraviolet licht van de zon doodt de overgroei van microben en schimmels en helpt bij het ontgiften. Patiënten die bijvoorbeeld lijden aan mysterieuze aandoeningen van het zenuwstelsel hebben dus veel baat bij rechtstreekse blootstelling aan zonlicht.

De wonderbaarlijke geneeskracht van zonlicht is goed bij lupus, reumatoïde artritis, cystitis, jicht, anemie, psoriasis, eczeem, astma, nierproblemen, ischias, kanker, colitis enzovoort. Op voorwaarde dat je natuurlijk geen synthetische zonnebrandmiddelen gebruikt.

Het verhaal van vitamine D.

Vitamine D is meer dan alleen een vitamine; het fungeert ook als een hormoon en biedt bescherming tegen zonnebrand. Dit hormoon is essentieel voor de productie en ondersteuning van andere hormonen in het lichaam. Vitamine D, met name in de vorm van vitamine D3, reguleert verschillende lichaamsfuncties, waaronder de bijschildklier, botopbouw, hersen- en zenuwfuncties, en de spijsvertering.

Een tekort aan vitamine D leidt niet direct tot de dood, maar andere tekorten, zoals zink of vitamine B12, kunnen gevaarlijker zijn. Het is echter belangrijk om te benadrukken dat het idee van een megadosis vitamine D-supplementen als een sleutelrol voor ons lichaam een misvatting is. Te veel vitamine D kan giftig en schadelijk zijn voor onze algehele gezondheid en homeostase.

Hoewel vitamine D cruciaal is voor onze gezondheid, is het geen wondermiddel. Een tekort aan vitamine D is niet de enige reden waarom veel mensen ziek worden. Het is noodzakelijk, maar we moeten voorzichtig zijn met de dosering, aangezien conventionele geneeskunde en voedingsadvies soms hogere doses aanbevelen dan nodig is.

Vitamine D wordt, net als cholesterol, co-enzym Q10 en andere hormonen, aangemaakt via het mevalonaatpad. Het gebruik van statines en andere medicijnen kan de aanmaak van deze natuurlijke stof blokkeren, wat een belangrijke reden kan zijn waarom veel mensen een extreem tekort aan vitamine D ontwikkelen, terwijl deze vitamine juist de huid beschermt tegen de zon.

Consumptie van geraffineerde onverzadigde vetten kan leiden tot een verhoogde productie van prostaglandine, een hormoonachtige stof die de huid snel rood kan laten verkleuren. Prostaglandine wordt gevormd uit linolzuur in onverzadigd vet, dat door raffinage zeer giftig kan worden voor het lichaam en veel schadelijke vrije radicalen kan genereren.

Een gebrek aan antioxidanten, mede veroorzaakt door inwendige vervuiling door het gebruik van zonnebrandmiddelen, kan de algemene gezondheid onderdrukken. Als men zonnebrandmiddelen gebruikt en veel geraffineerde oliën en geharde vetten consumeert, ontstaat de perfecte combinatie van chemicaliën en vrije radicalen die huidbeschadiging kunnen veroorzaken. Dit kan leiden tot extreme gevoeligheid voor de zon bij veel mensen.

Een evenwicht tussen vrije radicalen en antioxidanten is essentieel voor een goede gezondheid en een goed functionerend detoxsysteem. Het gebruik van zonnebrandmiddelen kan dit evenwicht verstoren.

Hoe kun je jezelf beschermen tegen de zon?

Mensen zouden zich maximaal moeten blootstellen aan zonlicht en zich niet moeten insmeren met zonnebrandmiddelen. Als je toch behoefte hebt om je in te smeren, gebruik dan natuurlijke oliën zoals kokosolie, jojoba boter, Aloë vera of olijfolie, zodat je lichaam toch op natuurlijke wijze vitamine D kan aanmaken.

Zonlicht heeft anti-kankereigenschappen. Wanneer de optische zenuwen van je ogen zonlicht waarnemen, produceren de hypofyse en hypothalamus hormonen die de melanocyten versterken. Dit gebeurt ook met de epifyse (pijnappelklier), die begint met het vrijgeven van serotonine voor de regulatie van de hormoonhuishouding overdag.

Melanocyten produceren melanine, het pigment dat de huid zijn natuurlijke bescherming tegen verbranding door de zon geeft. Wanneer de huid aan de zon

wordt blootgesteld, produceren melanocyten meer pigment, waardoor de huid bruiner of donkerder wordt. Dit proces van melanineproductie versnelt naarmate de zon sterker wordt.

Als je tien maanden per jaar geen blootstelling aan zonlicht op je lichaam hebt en slechts één keer per jaar in de hoogzomer volledig in de zon komt, is het logisch dat je verbrandt. Het is belangrijk dat we ons in de winter en het voorjaar maximaal blootstellen aan zonlicht, zodat ons lichaam kan wennen aan de zomerzon met zijn geneeskrachtige eigenschappen zonder schadelijke effecten.

Individueel loop ik in de winter, zelfs als het vriest, in korte broek in de volle zon. Hierdoor kan ik de volle zomerzon en zelfs de tropenzon verdragen zonder te verbranden, en ik heb nooit een tekort aan natuurlijk gevormde vitamine D.

Ik hoef me niet te beschermen met schadelijke zonnebrandmiddelen tegen de hoogzomerzon of de tropenzon, omdat mijn lichaam altijd aangeeft wanneer ik genoeg zonlicht heb gehad. Ik vertrouw veel meer op mijn lichaam dan op alle adviezen die door de overheid worden gegeven.

Zonnebrandmiddelen veroorzaken intoxicatie schokken

Zonnebrillen en zonnebrandmiddelen zijn inderdaad belangrijke oorzaken van huidbeschadiging, omdat ze ultraviolet licht tegenhouden. Hoewel de overheid en de media meestal alleen wijzen op de schadelijke effecten van (te veel) UV-licht, is dit in werkelijkheid een van de krachtigste natuurlijke medicijnen die de wereld ooit heeft gezien.

Het is opvallend dat er een sterke toename is van huidkanker bij het blanke ras in geïndustrialiseerde landen die zich insmeren met zonnebrandmiddelen. Ook gekleurde mensen worden in onze contreien gevoeliger voor huidkanker en andere vormen van kanker.

Het is belangrijk om te erkennen dat melanomen zelfs voorkomen op lichaamsdelen zoals de heupen, slijmvliezen, oksels, genitaliën, de ogen, het rectum, spijsverteringskanaal, de urineblaas en de ademhalingsorganen bij het blanke ras, waar weinig tot geen zonlicht ontvangen wordt. Dit roept terecht twijfels op bij medici en patiënten over de conventionele benaderingen van huidkankerpreventie en -behandeling.

Het is inderdaad opvallend hoe huidkanker blijft stijgen, zelfs met het gebruik van zonnebrandcrème. Op hogere breedtegraden zijn er significant meer melanomen, terwijl ze zelden voorkomen in het hooggebergte en rond de evenaar, behalve wanneer mensen zich insmeren met zonnebrandmiddelen.

Het is verontrustend dat er niet meer openbare vragen worden gesteld over deze kwestie. Wanneer gaan we opstaan om de oorzaken van (huid-)kanker echt aan te pakken? Zie de Germaanse geneeskunde of index ziekte

Bovendien bevatten veel zonnebrandmiddelen schadelijke nanodeeltjes, het uiterst giftige oxybenzone en andere toxische stoffen die de neiging hebben om giftige toxines in de huid te genereren, wat huidkanker kan verergeren. Ze bevatten ook een cocktail van synthetische stoffen die gemakkelijk door de huid worden opgenomen en de bloedbaan binnendringen, wat de lever extra belast.

Het is cruciaal om kritisch te blijven kijken naar de ingrediënten en effecten van zonnebrandmiddelen, en om alternatieve, natuurlijke methoden te overwegen om de huid te beschermen tegen de zon.

Zonnebrandmiddelen bevatten ook een cocktail van meerdere lichaamsvreemde geur- en synthetische stoffen die gemakkelijk door de huid kunnen worden opgenomen waarna ze in de bloedbaan terechtkomen. Zonnebrandmiddelen zijn grote vervuilers voor de lever, de lever krijgt het extra moeilijk te verduren.

Zonnebrandmiddelen bevatten zonnefilters (talk, titaniumoxide of zinkoxide) of chemicaliën zoals p-aminobenzoëzuur, benzofenon, methoxycinnamaat en andere leuke lichaamsvreemde giftige chemische stoffen. Deze chemicaliën gaan bepaalde uv-frequenties doorlaten en andere niet.

Zonnebrandmiddelen die para-aminobenzoëzuur bevatten houden niet alleen de therapeutische effecten van zonlicht tegen, maar veroorzaken ook genetische schade aan de huid. DNA schade aan de huid door zonlicht wordt veroorzaakt door het gebruik van zonnebrandmiddelen.

Deze zonnefilters en chemicaliën beïnvloeden de natuurlijke reactie van het lichaam om zonnebrand te voorkomen door de schaduw op te zoeken of een verkoelende douche te nemen. Ultraviolet licht verantwoordelijk stellen voor DNA schade en kankervorming als reactie van het lichaam hierop is net zo onlogisch als te stellen dat zuurstof gevaarlijk is als het reageert met koolstofatomen en verandert in een schadelijk afvalproduct dat in ons bloed terechtkomt

Zelfs in crèmes voor kinderen komt het oxybenzone voor. De meeste mensen smeren zich nietsvermoedend zichzelf overmatig in met zonnebrandmiddelen die ingedeeld zijn volgens hun beschermingsfactor.

Dit chemisch vergif ontketent een grote biochemische oorlog op de talglaag van de huid en vernietigt het eigen beschermingsmechanisme van de huid en zijn algemene gezondheid en detoxsysteem. Het wordt daardoor gevoeliger voor uitdroging, permanente beschadiging, toxines opstapeling en abnormale celgroei. Dit is de ware oorzaak van huidkanker en ook andere kankers in het lichaam.

De giftige stoffen uit de zonnebrandcrèmes dringen het lichaam binnen. Onze huid is gemaakt van levende cellen en niet van plastiek. Het grootste probleem van zonnebrandmiddelen is het feit dat ze zonnebaders ertoe verleiden om veel langer in de zon te zitten dan dat dit goed is voor het lichaam.

Op deze manier ontstaat er door overmatige ultraviolet A straling en infraroodstraling oververhitting in de diepere lagen van de huid met grotere huidbeschadiging tot gevolg. Voorkom onnodige of langdurige blootstelling aan hevig zonlicht, vooral op de middaguren, en vermijd zonnebrillen en zonnebrandmiddelen want deze zijn oorzaak dat het lichaam zijn vermogen om zich te beschermen tegen de zon verliest.

Leer luisteren naar de innerlijke wijsheid van je lichaam en zoek de schaduw op of draag beschermende kledij. Luister naar je lichaam, smeer je niet in, en als de zon op de huid begint te prikkelen, ga dan uit de zon. Door een zonnebrandmiddel te gebruiken weet je lichaam niet meer wanneer het genoeg zon heeft gehad.

Veel zonnebrandmiddelen hebben een ultraviolet B blokker. Dit wil zeggen dat het risico zal stijgen dat de huid gaat verbranden door teveel ultraviolet A. Verbranding door ultraviolet A treedt pas uren later op en gebeurt in de diepere lagen van de huid met veel huidschade tot gevolg.

De eerste verbranding door ultraviolet B is een natuurlijke reactie van de huid om je uit de zon te houden en ergere schade te voorkomen zoals huidbeschadiging. Deze natuurlijke reactie stimuleert zelfs de algemene gezondheid en zijn detoxsysteem.

Uiteindelijk ontstaat door overmaat aan ultraviolet A straling gecombineerd met de giftige bestanddelen van de zonnebrandmiddelen die een zuuraanval op de huid veroorzaken, en eveneens inwendige afvalstoffen en toxines creëren, een permanente huidbeschadiging.

Als je nooit insmeert met zonnebrandmiddelen, krijg je nooit teveel ultraviolet A, zelfs al lig je lang in de zon. Je gaat altijd eerst verbranden door een te hoge dosis ultraviolet B, dit is de natuurlijke bescherming tegen huidverbranding door ultraviolet A dat veel schadelijker is en teweeggebracht wordt door zonnebrandmiddelen die ultraviolet B blokkeren. Dat zijn de ontdekkingen van Dr Ackerman. Het lichaam weet precies hoe het moet omgaan met deze vorm van huidverbranding door ultraviolet B.

The British Medical Journal wijst erop dat veel medische experts weinig weten over de precieze relatie tussen zonnebrand en huidkanker.

Er is geen indicatie dat UV straling iets te maken heeft met alle vormen van huidkanker. Ook bij de melanomen niet. Maar wat we zeker weten is dat huidkanker niet kan voorkomen worden door zonnebrandmiddelen. Verder onderzoek heeft ook aangetoond dat zonnebrandmiddelen die zowel ultraviolet A + B blokkeren ook geen bescherming bieden om huidkanker te voorkomen. Hoe komt dat?

 1. De huid moet zich altijd eerst verweren tegen de chemische aanval van de zonnebrandmiddelen.
 2. Je ontneemt het lichaam van ultraviolet A + B die ervoor zorgen dat de algemene gezondheid wordt versterkt en verantwoordelijk zijn voor het goed functioneren van tal van fysiologische essentiële lichaamsprocessen.
 3. Het lichaam kan geen Vitamine D synthetiseren door gebrek aan ultraviolet B en kan bijgevolg niet overleven.

Is het verwonderlijk dat veel mensen die lijden en/of sterven aan huidkanker, weinig tot geen zonlicht hebben gehad?

Waarom zouden natuurlijke fenomenen ons plotseling schade gaan berokkenen? Zonlicht heeft geneeskracht. De intelligentie van het lichaam vertelt ons wanneer we genoeg zonlicht hebben gehad. Luisteren naar de intelligentie van ons lichaam is het enige wat we moeten doen, vertrouw erop. Zonnebrandmiddelen bedriegen onze lichamelijke intelligentie en maken ons ziek. Geniet op verstandige wijze van de zon.

Het mevalonaatpad

De grondstof van vitamine D3 komt uit biologische processen via het mevalonaatpad

Het mevalonaatpad, ook bekend als het mevalonaatcitraatpad of de mevalonaatroute, is een biochemische route in het lichaam die betrokken is bij de biosynthese van cholesterol, steroïdhormonen, vitamine D en andere bioactieve moleculen. Het begint met acetyl-CoA, een tussenproduct dat betrokken is bij de afbraak van koolhydraten en vetten, en eindigt met de productie van mevalonaat.

Mevalonaat is een belangrijk tussenproduct in deze route, omdat het de basis vormt voor de synthese van cholesterol en andere stoffen. Cholesterol zelf is een cruciale bouwsteen voor celmembranen en wordt ook gebruikt voor de productie van hormonen zoals oestrogeen, testosteron en cortisol.

Het mevalonaatpad is essentieel voor verschillende processen in het lichaam, waaronder celmembraanstructuur, hormoonproductie en vitamine D-synthese. Omdat het betrokken is bij de synthese van vitale moleculen, heeft verstoring van dit pad vaak significante gevolgen voor de gezondheid.

Vitamine D3

Vitamine D3 wordt inderdaad in de huid aangemaakt onder invloed van ultraviolet B (UVB) van zonlicht. Het speelt een essentiële rol bij verschillende lichaamsfuncties, waaronder de regulatie van de schildklierwerking, botopbouw, hersen- en zenuwfuncties, en de totale spijsvertering. Hoewel het vaak als een vitamine wordt aangeduid, heeft vitamine D3 inderdaad een hormoonachtige structuur en is het cruciaal voor tal van lichamelijke processen.

Vitamine D3, vitamine A en carotenen (provitamine A) zijn allemaal belangrijke antioxidanten en spelen een rol bij de bescherming van de huid tegen schadelijke effecten van zonlicht. Carotenen zijn vetoplosbaar en fungeren als antioxidanten, vergelijkbaar met vitamine D3 en vitamine A. Deze voedingsstoffen helpen het lichaam zichzelf te beschermen tegen de schadelijke effecten van UV-straling en andere vormen van oxidatieve stress.

Wat betreft cholesterol, het is waar dat er veel misvattingen bestaan over de rol ervan in de gezondheid. Hoewel een hoog cholesterolgehalte in verband wordt gebracht met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten, is de relatie tussen cholesterol en hartziekten complexer dan vaak wordt voorgesteld.

Cholesterol molecule

Het is belangrijk om een evenwichtige benadering te hebben en te begrijpen dat cholesterol een essentiële stof is die nodig is voor verschillende lichaamsfuncties, waaronder de synthese van hormonen, de structuur van celmembranen en de productie van galzuren. Het streven naar een optimale gezondheid gaat niet over het verlagen van cholesterol, maar over het handhaven van een gezonde levensstijl, goede voeding en regelmatige lichaamsbeweging.

Mensen horen van artsen en de media dat cholesterol de kransslagaderen verstopt en dat we alles moeten doen om het teveel aan cholesterol kwijt te raken. De meesten onder ons geloven dit, terwijl het de grootste medische leugen is dat ervoor gezorgd heeft dat we een ware kankerpandemie kennen.

Cholesterol doet de kransslagaderen niet verstoppen, aderverkalking heeft een andere grote oorzaak, namelijk territoriumverliesconflicten. Teveel cholesterol is echter het gevolg van aderverkalking, en nooit de oorzaak.

Deze simplistische manier van denken heeft de volksgezondheid juist in de problemen gebracht en is één van de secundaire oorzaken van de explosie van dodelijke ziekten. Het zijn juist statines en andere cholesterolverlagende medicijnen die de productie van mevalonaat blokkeren in ons lichaam waardoor het lichaam moeilijker cholesterol kan aanmaken.

Wat velen onder ons niet weten is dat het lichaam vervolgens niet in staat is om natuurlijke vitamine D3 met zonne-energie te produceren waardoor we een natuurlijke lichamelijke beschermingsfactor tegen de zon verliezen. Vitamine D3 heeft net als cholesterol een basis van mevalonaat, net zoals alle steroïde hormonen op basis van mevalonaat worden gesynthetiseerd in ons lichaam.

Vitamine D3 is belangrijk voor de botopbouw en de schildklierwerking, zijn er net nu niet toevallig zeer veel mensen met schildklierproblemen, osteoporose en chronische vermoeidheid? Natuurlijk zijn biologische conflicten een belangrijke oorzaak van deze aandoeningen, maar vitamine D3 tekort verergert de ziekte.

Gebrek aan rechtstreeks zonlicht.

Het is waar dat rechtstreeks zonlicht de meest effectieve manier is voor het lichaam om vitamine D aan te maken. Synthetische vitamine D-supplementen kunnen inderdaad minder effectief zijn dan natuurlijke bronnen van vitamine D, zoals zonlicht. Bovendien kunnen hoge doses synthetische vitamine D inderdaad schadelijk zijn voor het lichaam.

Cholesterol is een essentiële stof in het lichaam en heeft verschillende belangrijke functies, waaronder het bijdragen aan de synthese van vitamine D in de huid onder invloed van zonlicht. Het verlagen van cholesterolgehaltes kan in sommige gevallen tot problemen leiden, aangezien cholesterol nodig is voor de productie van hormonen en de structuur van celmembranen.

Het is ook waar dat cholesterol een rol speelt bij het herstel van beschadigd lichaamsweefsel, inclusief de huid bij verbranding door UVB-straling. Een rode huiduitslag na blootstelling aan zonlicht kan inderdaad een natuurlijke reactie van het lichaam zijn en is meestal niet gevaarlijk, maar eerder een teken dat de huid zichzelf probeert te herstellen.

Al met al benadrukt dit het belang van een gebalanceerde benadering van zonlichtblootstelling, cholesterolgehaltes en vitamine D-synthese, en hoe deze factoren samenwerken om de gezondheid van het lichaam te ondersteunen.

Verbranding door ultraviolet licht van de zon

Hoe zit het nu echt met huidverbranding door de zon?

Wat de meeste mensen dus niet weten is dat verbranding door ultraviolet B van de zon eigenlijk niet gevaarlijk is, maar we worden bang gemaakt. Verbranding door ultraviolet A is wel gevaarlijker en zal de huidcellen in de diepere lagen van de huid permanent gaan beschadigen.

Ultraviolet C is antiseptisch, het enige wat we hebben om de ziekenhuisbacterie mee in toom te houden. Denk maar aan de heliotherapie die in andere culturen gebruikt wordt om chronische aandoeningen mee te genezen. Bij ons in het Westen wordt dit verguisd door de medische wetenschap.

De eerste verbranding van de huid gebeurt altijd door ultraviolet B, en is een natuurlijke reactie van de huid om je uit de zon te houden om ergere schade te voorkomen zoals verbranding in de diepere lagen van de huid door ultraviolet A en huidkanker. Deze natuurlijke reactie van het lichaam stimuleert zelfs de algemene gezondheid en zijn detoxsysteem.

Verbranding door ultraviolet B is wel zeer pijnlijk, en dat zorgt er juist voor dat je uit de zon zult gaan om te voorkomen dat je gaat verbranden door ultraviolet A. Want verbranding door ultraviolet A treedt pas enkele uren later op met permanente huidbeschadiging en DNA-schade. Van ultraviolet A krijg je de bruine verkleuring van de huid. De melanine heeft een beschermende functies naarmate de zon steeds sterker wordt, wordt er meer melanine geproduceerd.

Veel zonnebrandmiddelen hebben een ultraviolet B blokker, dat het risico laat toenemen dat de huid zal verbranden door teveel ultraviolet A, omdat je verleid wordt om langer in de zon te vertoeven dat dit goed is voor jouw lichaam. Het lichaam weet altijd precies wanneer het genoeg zonlicht heeft gehad. Zonnebrandmiddelen misleiden deze superieure intelligentie van het lichaam om zichzelf te beschermen tegen overdosis zonlicht.

Als je nooit insmeert met zonnebrandmiddelen, krijg je nooit teveel ultraviolet A, zelfs al lig je lang in de zon. Je gaat altijd eerst verbranden door een te hoge dosis ultraviolet B waardoor je uit de zon zal gaan om niet te verbranden door ultraviolet A. Het lichaam weet precies hoe het moet omgaan met huidverbranding door ultraviolet B. De zon is totaal onschadelijk, tenzij we ons lichaam er te lang aan blootstellen, vooral tijdens de zomer, tijdens de middaguren.

Te lang zitten in de zon geeft een onbehaaglijk vervelend gevoel, waarbij het lichaam jou zal vertellen om de schaduw op te zoeken of een frisse douche te nemen. Zonnebrandmiddelen gaan deze natuurlijke reacties van het lichaam nadelig beïnvloeden waardoor we echt te lang in de zon blijven. Dat is een secundaire oorzaak van melanomen.

Huidkanker verergerd door zonnebrandmiddelen

Afgezien van het feit dat de meeste zonnebrandcrèmes van zichzelf ook al schadelijke nanodeeltjes bevatten, het uiterst giftige oxybenzone en andere giftige bestanddelen bevatten, hebben veel van de intens gebruikte chemische zonnebrandmiddelen ook sterk de neiging om giftige toxines te genereren in de huid, wat een belangrijke verergering van huidkanker is. Via de nanotechniek heeft men de kans gezien om miljoenen partikeltjes in zonnebrandmiddelen in te bouwen die als zovele spiegeltjes het zonlicht terugkaatsen.

Dit is een rechtstreekse aanval op onze algemene gezondheid en detoxsysteem die ons lichaam moet zuiveren tegen deze nanodeeltjes en daardoor uitgeput raakt. De lever raakt uitgeput en onze spijsvertering wordt volledig verstoord. Bovendien is het een uiterst ongewenste zaak voor vooral mensen die op noordelijkere breedtes wonen zoals in België en Nederland, want wij moeten onze voorraden vitamine D3 in onze korte zomers zo goed mogelijk aanvullen. Eet daarom goede verzadigde vetten om je lichaam te helpen tijdens de zomer om vitamine D3 op te slaan.

Zonnebrandmiddelen bevatten ook een cocktail van meerdere kankerbevorderende geur- en synthetische stoffen die gemakkelijk door de huid kunnen worden opgenomen waarna ze in de bloedbaan terechtkomen. Zonnebrandmiddelen zijn grote vervuilers voor de lever, de lever krijgt het daardoor extra moeilijk te verduren waarbij de galwegen in de lever gaan verstoppen door intrahepatische stenen.

Zonnebrandmiddelen bevatten zonnefilters (talk, titaniumoxide of zinkoxide) of chemicaliën zoals p-aminobenzoëzuur, benzofenon, methoxycinnamaat en andere leuke lichaamsvreemde giftige chemische stoffen, terwijl Hippocrates duidelijk heeft gezegd dat het verboden is om lichaamsvreemde stoffen in of op het lichaam aan te brengen.

Deze chemicaliën gaan bepaalde uv-frequenties doorlaten en andere niet. Zonnebrandmiddelen die para-aminobenzoëzuur bevatten houden niet alleen de therapeutische effecten van zonlicht tegen, maar veroorzaken ook genetische schade aan de huid.

DNA schade aan de huid door zonlicht wordt veroorzaakt door het gebruik van zonnebrandmiddelen. Deze zonnefilters en chemicaliën beïnvloeden de natuurlijke reactie van het lichaam negatief om zonnebrand te voorkomen door de schaduw op te zoeken of een verkoelende douche te nemen. Ultraviolet licht verantwoordelijk stellen voor DNA schade en kankervorming als reactie van het lichaam hierop is net zo onlogisch als te stellen dat zuurstof gevaarlijk is als het reageert met koolstofatomen en verandert in een schadelijk afvalproduct dat in ons bloed terecht komt.

De meeste mensen smeren zich nietsvermoedend zichzelf overmatig in met zonnebrandmiddelen die ingedeeld zijn volgens hun beschermingsfactor. Dit chemisch vergif ontketent een grote biochemische oorlog op de talglaag van de huid en vernietigt het eigen beschermingsmechanisme van de huid en zijn algemene gezondheid en detoxsysteem.

De huid wordt daardoor gevoeliger voor uitdroging, permanente beschadiging, toxines opstapeling en abnormale celgroei. Dit is de ware verergering van huidkanker en ook andere kankers in het lichaam. De giftige stoffen uit de zonnebrandcrèmes dringen het lichaam binnen. Onze huid is gemaakt van levende cellen en niet van plastiek. En zonnebrandmiddelen met zowel ultraviolet B en ultraviolet A blokkers blijven ons lichaam vergiftigen en zorgen ervoor dat het lichaam geen vitamine D3 op natuurlijke wijze kan aanmaken.

Het verhaal van geharde vetten en geraffineerde oliën

Het is inderdaad waar dat industriële bewerkte vetstoffen een negatieve invloed kunnen hebben op de gezondheid, inclusief het verergeren van het risico op bepaalde kankers, waaronder melanomen. Deze vetstoffen kunnen het evenwicht tussen zuurstof en koolzuurgas in het lichaam verstoren, wat gevolgen kan hebben voor de stofwisseling en het algemene welzijn.

Het is belangrijk om te benadrukken dat zuurstof een essentiële rol speelt in de stofwisseling en het functioneren van onze cellen. Zuurstof wordt inderdaad ingeademd en opgenomen door rode bloedcellen, waarna het wordt getransporteerd door het lichaam om de cellen van zuurstof te voorzien.

Meervoudig onverzadigde vetzuren, waaronder omega-vetzuren, spelen een belangrijke rol bij het transport van zuurstof in het lichaam en worden beschouwd als “zuurstofmagneten”. Deze vetzuren zijn essentieel voor een goede gezondheid en worden beschermd door antioxidanten zoals vitamine E en goede verzadigde vetten.

Het is waar dat de luchtkwaliteit een rol kan spelen bij de beschikbaarheid van zuurstofmoleculen, en dat plaatsen met minder luchtvervuiling over het algemeen een betere luchtkwaliteit hebben. Het is belangrijk om een gezonde levensstijl te behouden, waaronder een gebalanceerd dieet met gezonde vetten en regelmatige lichaamsbeweging, om de zuurstofopname en algehele gezondheid te ondersteunen.

Een negatief geladen zuurstofmolecuul bevat een kern met acht positief geladen deeltjes en negen schillen met negatief geladen deeltjes of elektronen. Nou ja, deze soort goede zuurstof vind je niet in steden en bij luchtvervuiling, wel bij watervallen, rivieren en het nemen van een frisse douche.

Zuurstof wordt ingeademd en opgenomen door onze rode bloedcellen. Dit proces kan alleen goed verlopen dankzij de meervoudige onverzadigde vetzuren zoals de basis omega vetzuren. Omega vetzuren zijn de zuurstofmagneten van ons lichaam en worden beschermd door vitamine E en veel goede verzadigde vetten.

Het is belangrijk dat we veel verzadigd vet eten! Het lichaam moet ontgift zijn van zware metalen zoals kwik en aluminium, deze tasten de rode bloedcellen aan die zuurstof transporteren. Inentingen waarin kwik en aluminium voorkomen, dat vervolgens in de bloedbaan terechtkomt, werken ook verstorend en is dus niet goed voor je gezondheid. Als de rode bloedcel de zuurstof komt afleveren aan de cel, ook aan de huidcellen, gaan de receptoren open om de zuurstof binnen te laten in de cel.

Dus in de cel moeten er dus eveneens omega vetzuren zijn, deze smeren de receptoren en trekken de zuurstof tot in de lichaamscel voor een goede stofwisseling. Geharde vetten zoals margarine en geraffineerde oliën bevatten omega vetzuren die ranzig en beschadigd zijn door de industriële bewerking en verhitting om deze vetstoffen langer houdbaar te maken. Dat zijn schadelijke transvetten geworden.

Transvetten zijn morsdode en onverteerbare vetten die in het lichaam binnenkomen. Bij gebrek aan voldoende verzadigde gezonde vetten en onaangetaste omega vetzuren worden lichaamsweefsels verplicht transvetten in te bouwen in de receptoren die vervolgens niet meer kunnen opengaan om zuurstof in de cel binnen te laten. Receptoren en celmembramen verstoppen door margarine en geraffineerde oliën.

En dit grote probleem ontstaat reeds in de rode bloedcellen, alle huidcellen en alle lichaamscellen. Het gevolg is dat huidcellen onvoldoende zuurstof gaan krijgen en er zuurstoftekort ontstaat.

Zuurstoftekort in de huidcellen en andere lichaamsweefsels zijn naast scheidingsconflicten of andere biologische conflicten een correlatie van melanomen en kanker omdat ze dezelfde psychische oorzaak hebben. Professor Warburg waarschuwde ons daarvoor al in de vorige eeuw, maar onze geneeskunde had daar geen oren naar. Onze geneeskunde staat wel machteloos tegen de explosie van kanker en melanomen.

In elke lichaamscel zitten mitochondriën die zuurstof gaan verwerken bij de verbranding van suiker waarbij adenosinesulfaat, afgekort ATP, wordt gevormd, ons lichamelijke energie molecuul. Bij tekort aan zuurstof wordt in de cel gebruikgemaakt van vergisting van suiker om aan energie te komen, waarbij zeer veel vervuiling ontstaat door linksdraaiend melkzuur.

Margarine en geraffineerde oliën zijn dus duidelijk zwaar giftig voor het lichaam en blokkeren de evenwichtige stofwisseling in het lichaam. Dat is de hoofdoorzaak van verstoppingen in het lichaam, in plaats van de cholesterol altijd te beschuldigen. Daarbij komt ook nog het gevaar van antibiotica om de hoek kijken, want mitochondriën zijn ingesloten bacteriën waarmee wij in symbiose leven, mitochondriën hebben geen menselijke DNA, maar bacteriële DNA en mitochondriën zijn daarom enorm gevoelig voor antibiotica. Antibiotica is een secundaire oorzaak van kanker en melanomen.

Mijn vriend WIM HOF heeft met zijn Wim Hof methode een zeer grote bijdrage geleverd aan ons collectief door zijn ademhalingstechnieken, en dankzij koud stromend water (een douche) zal de opname en transport van zuurstof sterk verbeteren waardoor je meer energie krijgt, en met koud stromend water vooral negatief geladen zuurstof. Veel respect voor Wim HOF.

Hippocrates sprak ook over deze weldoende effecten van koude baden, wanneer gaan we eens luisteren naar Wim Hof en Naar Hippocrates? In de mitochondriën zijn er natuurlijke systemen om de ontstane vrije radicalen bij de citroenzuurcyclus te neutraliseren, maar daar ga ik nu niet dieper op in.

Advies: neem nooit geharde vetten en geraffineerde oliën, deze zijn dood, en dood brengt dood. Eet alleen oliën van eerste koude persing en deze nooit verhitten, na de bereiding toevoegen. En neem alleen antibiotica als de bacteriële aandoening levensbedreigend wordt, ogenblikkelijk starten met het herstellen van de darmflora. Want de spijsvertering is uitermate belangrijk om je lichaam te helpen zuiveren en ontgiften. Een slecht werkende spijsvertering is ook een secundaire oorzaak van kankervorming.

Vrije radicalen

De algemene gezondheid en zijn detoxsysteem gebruikt zowel vrije radicalen als antioxidanten om toxines, dode microben en schadelijke stoffen op te ruimen. Nu is het zo dat er evenwicht moet zijn tussen vrije radicalen en antioxidanten om de algemene gezondheid en detoxsysteem goed te laten werken. Evenwicht is synoniem van gezondheid.

Dit evenwicht wordt verstoord door de giftige chemicaliën van zonnebrandmiddelen die de lever enorm vervuilen waardoor de gal van slechte kwaliteit wordt en de spijsvertering eveneens wordt verstoord. Dat creëert een explosie van vrije radicalen. Maar dit evenwicht wordt eveneens verstoord door verstoppingen van de receptoren en celmembranen door overmatige dierlijke eiwitconsumptie, geraffineerde suikers, en VOORAL door margarine en geraffineerde oliën.

Het lichaam probeert met man en macht deze onverteerbare vetten die de cellen verhinderen om zuurstof op te nemen op te lossen met vrije radicalen. Vrije radicalen zijn opruimers, maar bij dit werk beschadigen ze ook de lichaamscellen en huidcellen veroorzaakt door een slecht voedingspatroon.

De zon is niet de oorzaak van kanker en melanomen!

Door consumptie van vooral geraffineerde onverzadigde vetten of oliën zal het lichaam veel meer prostaglandine produceren die de huid zeer snel aanzet tot een rode verkleuring.

Merk je rode verkleuring op je huid, ga in de schaduw of bescherm je met kledij. Dat is uitermate belangrijk, luister naar de signalen van je lichaam. Prostaglandines zijn belangrijk voor vele lichaamsprocessen, en samen met histamine reguleert het de waterdistributie naar de cellen om uitdroging te voorkomen, zeker als je te lang in de zon blijft door zonnebrandmiddelen terwijl je lichaam dit niet wilt.

Prostaglandines helpen het pijnsignaal van histamine te versterken om de algemene gezondheid en detoxsysteem te activeren. Vandaar dat de rode huid ook pijnlijk is, het lichaam verplicht je om uit de zon te gaan om te overleven. Pijnstillers en medicijnen verbreken de verbinding van histamine met prostaglandine waardoor er in de huid onherstelbare schade wordt veroorzaakt.

De maagwand wordt eveneens beschadigd omdat bij gebrek aan prostaglandine het maagslijmvlies niet goed gevormd kan worden en dat verstoort de spijsvertering. Pijnstillers zijn dus ook een oorzaak van uitdroging. Door teveel geraffineerde oliën en margarine te consumeren wat wij in onze eetcultuur doen, worden er echter teveel prostaglandines gevormd en dat begint de algemene gezondheid en detoxsysteem te onderdrukken.

Prostaglandine is een hormoonachtige stof dat gevormd wordt door het linolzuur in het onverzadigd vet die ranzig geworden is door raffinage en dus zeer giftig voor het lichaam. Dit vormt zeer veel schadelijke vrije radicalen die huidcellen in de diepere huidlagen aantasten en permanent kunnen beschadigen.

Wegens gebrek aan antioxidanten, veroorzaakt door de inwendige chemische vervuiling door zonnebrandmiddelen en andere chemicaliën, onderdrukt dit de algemene gezondheid en detoxsysteem. En de natuurlijke bescherming van de talglaag op de huid wordt vernietigd door de zuuraanvallen door aanhoudend gebruik van zonnebrandmiddelen. De aangetaste talglaag op de huid is een verergerende factor van melanomen en kanker.

Statines en andere medicijnen verergeren dit probleem alleen maar. Als je zonnebrandmiddelen gebruikt, veel geraffineerde oliën en geharde vetten consumeert, medicijnen slikt, dan heb je de perfectie combinatie van chemicaliën en vrije radicalen om verzuring en zuurstoftekort te verergeren op celniveau.

Gebrek aan vitamine A en vitamine D als gevolg van cholesterolverlagende medicijnen zal huidkanker en melanomen verergeren. Ook op plaatsen op het lichaam die nooit door de zon worden beschenen. Zoals bijvoorbeeld melanomen op de slijmvliezen van de spijsvertering en het ademhalingsstelsel..

Dat alles heeft ervoor gezorgd DAT ER ZOVEEL MENSEN EXTREEM GEVOELIG GEWORDEN ZIJN AAN DE ZON, terwijl de zon juist eigenschappen heeft om kanker te genezen omdat het het lichaam helpt met te ontgiften en zuiveren en jou kracht geeft om biologische conflicten op te lossen.

Om deze reden heeft het lichaam een natuurlijke instinctieve aandrang vanuit het menselijke DNA gestuurd om je bloot te stellen aan rechtstreeks zonlicht. Het lichaam aan zonlicht blootstellen stimuleert de aanmaak van gelukshormonen en genezende stofjes in het brein. Dat alles is goed voor de algemene gezondheid en zijn detoxsysteem. Luister naar je lichaam, het weet accuraat wanneer het genoeg zon heeft gehad.

Als de zon te warm is of begint te prikken op de huid, ga uit de zon, maar smeer je niet in met zonnebrandmiddelen.

Gezond bruin worden en genieten van de zon

Voor een goede synthetisatie van natuurlijke vitamine D3 heeft je lichaam vitamine E, Carotenoïden, cholesterol, verzadigd vet en omega vetzuren en nog vele andere stofjes die je vindt in…. ja natuurlijk, zongerijpte voeding in oorspronkelijke staat. Elke dag je lichaam helpen zuiveren en ontgiften van zware metalen, statines en andere medicijnen, toxines, afvalstoffen enzovoort is een must.

Als je de zon prikkelt, ga dan alstublieft uit de zon of bescherm je met kledij. Je kunt je huid insmeren met kokosolie of jojobaolie, beide vetten hebben een afkoelende eigenschap op de huid, maar gebruik het niet om langer in de zon te kunnen zitten dan je lichaam dit wilt. Luisteren naar je lichaam is de heilige graal om je te beschermen tegen verbranding door de zon.

Misleid je lichaam niet met zonnebrandmiddelen, zonnebrandmiddelen verleiden jou om langer in de zon te zitten, en deze overmaat aan zonlicht kan de huid beschadigen.

Ga verstandig om met de zon, zorg dat je eveneens in beweging bent als je in de zon wilt vertoeven. Wist je dat mensen aan de evenaar en in het hooggebergte nooit melanomen ontwikkelen behalve als ze zonnebrandmiddelen beginnen te gebruiken in combinatie met het dragen van zonnebrillen?

Draag geen zonnebrillen, ze verhinderen dat rechtstreeks zonlicht via de ogen naar de klieren wordt getransporteerd om de gelukshormonen en genezende stofjes aan te maken. De ogen vangen fotonen met levensenergie op en sturen deze door naar de pijnappelklier en hypothalamus. Dat is zeer goed tegen depressie, verdriet, bezorgdheid en vermoeidheid.

Je hersenen verspillen geen energie meer aan deze emoties en kunnen dan deze extra gespaarde energie gebruiken om het welzijn van het lichaam te garanderen. Dat is wat rechtstreeks blootstelling van zonlicht precies met jou doet. Als je een zonnebril draagt voelt het lichaam wel de warmte, maar kan het niet onderscheiden of de warmte van de zon komt of van de kachel die brandt. Dus dan kan het ook geen maatregelen nemen om je lichaam te beschermen tegen teveel zonlicht.

Glas vangt de waardevolle fotonen van het zonlicht op, kantoorgebouwen, een auto, onze huizen houden de genezende fotonen tegen, en als we buiten in de zon gaan, zetten we zonnebrillen op. Logisch dat het lichaam problemen krijgt om zich te ontgiften.

Deze ochtend heb ik welgeteld 12 minuten lang recht in de zon gekeken, dat doet deugd aan de kegeltjes en de staafjes. Het hele lichtspectrum van de zon zien dansen, heerlijk. Maar ja, ik ben al jaren bezig met zonnestaren en draag nooit een zonnebril. Mijn zicht is fantastisch. Als je kiest ook aan zonnestaren te beginnen om je ogen te vitaliseren, begin met tien seconden, desnoods net onder de rand van de ochtend of avondzon kijken en langzaam opbouwen. Veel succes.

Het emotionele aspect

Emoties spelen een grote rol bij het ontstaan van melanomen, vooral een vermenigvuldiging van negatieve gedachten, van datgene wat een mens met inzet, kracht en hart zou moeten verwijderen. Door een flauwe, niet echt krachtige actieve en assertieve levenshouding, een soort flets-energetische houding, lok je als het ware een vergroting en stijging van het negatieve in jezelf. Er is gebrek aan voldoende innerlijke gezonde levenskracht, en dat verflauwt de totale algemene gezondheid en detoxsysteem en opstapeling van giftige chemicaliën die de huidcellen irriteren. Ontdoe je van het vuil, zowel fysiek vuil als emotioneel vuil.

Sta op in volle kracht, met gebalde vuist op tafel slaan. Verdorie, ik ben en ik leef en voel mijn krachten. Gedaan om de flauwe lege paljas uit te hangen. Echt zijn als ik geloof in mijzelf, dat is de redding. Laat je niet uit je lood slaan, concentreer je kracht en voel deze kracht in elke spiervezel van je lichaam, bewust als IK hier op aarde aanwezig is.

Los je negatieve emoties op, laat de zon jou gelukkig maken.

Veel dank aan aryuveda en aan artsen zoals Hans Moolenburgh, Andreas Moritz, Ard Pisa, Bryan Peskin, Bollinger enzovoort voor hun levenswerk om ons te behoeden tegen de zovele leugens die er nu heersen en ervoor zorgen dat we bang zijn geworden van de zon en ziek worden door gebrek aan rechtstreeks zonlicht.

Gepubliceerd op 19/07/2024

Daniël Derweduwen

Delen:

 

Gerelateerde Publicaties

 

 • Blootsvoets lopen Ongeacht waar je woont en wat voor werk je doet, is de kans groot dat je van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat schoenen draagt. Zelfs wanneer we geen schoenen dragen, zijn onze voeten vaak stevig ingepakt in sokken, panty's of pantoffels. Daarnaast hullen we onze voeten maar wat graag in mooi schoeisel. Het liefst met een hoge hak, strakke bandjes of een dikke zool. En als ze niet lekker lopen, leggen we er een extra zooltje in en bij medische klachten laten we zelfs peperdure steunzolen maken. Daar wringt het schoentje, zeg maar. Het is beter [...]

  By Published On: 16/04/2024
 • Het nut van een tongschraperEen tongschraper biedt tal van voordelen voor het lichaam. Deze vorm van mondhygiëne, eventueel in combinatie met oilpulling, ondersteunt het lichaam effectief bij het ontgiftingsproces. Gedurende de nacht ontstaat er op de tong een dunne laag, vergelijkbaar met de dauw die 's ochtends op het gras verschijnt. Deze laag bevat dode bacteriën, residu's, weefselafbraak en voedselresten.Met een tongschraper kun je eenvoudig deze afvalstoffen verwijderen, waardoor je het ontgiftende vermogen van het lichaam stimuleert. Daarnaast helpt het bij het verwijderen van vieze smaken uit de mond en verhoogt het de gevoeligheid van smaken uit de voeding.Tongschrapers kunnen [...]

  By Published On: 07/03/2024
 • De taak van de lymfe is het lichaam ontgiften en zuiveren. Verzorg je spijsvertering, want de lymfe is voor 80 % verbonden met de darmwerking. Het kan dus geen kwaad om het zuiveringssysteem van je lijf een handje te helpen. Dat kan op verschillende manieren: 1-Droog borstelen Droog borstelen, ook wel dry brushing genoemd, vindt zijn oorsprong in de Indiase geneeskunde Ayurveda. Het stimuleert de lymfe en helpt ziektes te voorkomen. Daarnaast heeft het voordelen zoals het bevorderen van de bloedsomloop, met name in de huid, het verwijderen van dode huidcellen en het stimuleren van de stofwisseling. Door een [...]

  By Published On: 29/02/2024