De zon is levensnoodzakelijk en speelt een grote rol in onze gezondheid.

De genezende kracht van de zon

Zou het kunnen dat moeder natuur ons lichaam zo ontworpen heeft, dat ons lichaam gelukkig en gezond wordt als het in de zon mag lopen? Nog geen 100 jaar geleden was huidkanker een zeldzaamheid, de zon scheen toen ook, of vergis ik mij? Als echte natuurwezens zijn wij mensen gemaakt om in een natuurlijke omgeving te leven. Logisch toch? De zon is levensnoodzakelijk en speelt een grote rol in onze gezondheid. Net als planten hebben we zonlicht nodig om goed te kunnen functioneren. Planten nemen mineralen op en door zonlicht kunnen planten deze mineralen opneembaar maken voor mens en dier. De meeste mensen denken dat zonlicht nodig is voor het synthetiseren van vitamine D, en dat is juist, waarom smeren we ons dan in met zonnebrandmiddelen waardoor ons lichaam deze levensbelangrijke vitamine niet meer zelf kan aanmaken?

Het ontgiftend vermogen van het lichaam stimuleren dankzij de zon

Ons lichaam heeft direct zonlicht nodig om zichzelf goed te kunnen ontgiften en zuiveren. We weten dat afvalstoffen en toxines verstoppingen veroorzaken in het lichaam met zuurstoftekort tot gevolg, dit leidt onherroepelijk tot de ontwikkeling van ziekten die chronisch worden als men het lichaam niet zuivert en de symptomen steeds symptomatisch bestrijdt. Als je jouw lichaam goed ontgift en je lichaam wordt zuiver ontwikkel je een evenwichtige microbiële flora, dan elimineer je oorzaken van ziekte en blijf je gezond. En van de zon wordt je bovendien nog eens vrolijker, er worden meer genezende stofjes gemaakt in de hersenen, en deze geven jou een beter gevoel. Gebrek aan rechtstreeks zonlicht maakt de mens zwak, vitale energie en levenskwaliteit gaan afnemen, en dit zorgt voor lichamelijke en mentale problemen. We hebben rechtstreeks zonlicht nodig om ons lichaam in staat te stellen zelf enzymen, vitaminen en andere voedingstoffen aan te maken om onze biologische lichaamssystemen in stand te houden. Rechtstreeks door de zon te worden beschenen is eveneens belangrijk om mineralen goed te kunnen inbouwen in de cellen van het lichaam. We hebben zon nodig om de hemoglobine of de rode bloedcellen beter zuurstof te laten opnemen. Gebrek aan rechtstreeks ultraviolet licht van de zon is daarom medeverantwoordelijk voor bijna iedere ziekte, inclusief kanker en huidkanker. Zuurstoftekort op celniveau is altijd de fundamentele primaire oorzaak van elke kanker. En zeker niet te vergeten, het ultraviolette licht van de zon helpt de bijnier en schildklier bij een betere hormoonproductie voor een goede stofwisseling in het lichaam. Regelmatige blootstelling aan ultraviolet licht van de zon helpt je dus bij gewichtsverlies en een betere opbouw van de spiertonus. Op voorwaarde dat je geen zonnebrandmiddelen gebruikt natuurlijk. Ultraviolet licht van de zon activeert het zo belangrijke huidhormoon solitrol, solitrol beïnvloed onze immuniteit zeer gunstig en is noodzakelijk voor de vele ingenieuze accurate regulering centra in het lichaam, zoals het reguleren van het bloedsuiker, cholesterolgehalte, bloeddruk enzovoort. Het is zoals je reeds inziet, zeer schadelijk voor je gezondheid om nooit in de rechtstreekse zon te gaan zitten of bewegen.

Gebrek aan zonlicht tast ons humeur aan en doet ons sneller verouderen

Als je de hele dag in een ruimte zit, ver verwijderd van ramen, of een winter in een donker koud klimaat, dan weet je hoe het voelt wat gebrek aan zonlicht is, dat is niet prettig, je humeur lijdt eronder, je immuniteit verzwakt, de huid wordt erg bleek. Lopen we in de zon, dan doet dit veel meer dan alleen de vitamine D verhogen in het lichaam,  we verhogen ook vitamine A en B en verschillende andere voedingstoffen, er worden meer blije hormonen aangemaakt zodat depressie en angstgevoelens gaan verlichten. Zonlicht geeft energie als je lijdt aan burn-out. Zonlicht op de huid stimuleert de spijsvertering en dit is belangrijk voor een evenwichtige methylering, een organische reactie van voeding op het DNA en RNA (Ribonucleïnezuur). De lever is beter in staat om verteerde voedingstoffen om te zetten in lichaamseigen stoffen, zodat het lichaam ze kan gebruiken. Zonlicht is cruciaal voor onze stofwisseling. Alles wat nodig is voor groei en voortplanting heeft energie nodig die geleverd wordt door de zon. Een tekort aan zonlicht leidt naar uitputting, zwakte, ziekte en kanker, de immuniteit heeft zonlicht nodig heeft om afvalstoffen en toxines te verwijderen uit ons systeem. 

Energie van zonlicht bereikt ons enerzijds via zongerijpte biologische voeding, anderzijds door een verstandige wijze van blootstelling aan de zon 

In de zon moet je altijd bewegen en luisteren naar je lichaam. Het lichaam geeft altijd aan wanneer het genoeg zon heeft gehad ongeacht welke huidtype je ook hebt. En laten we eerlijk zijn, heb je al een Spanjaard gezien die op het heetst van de dag in de volle zon ligt? Spanjaarden luisteren meer naar hun lichaam. Jouw lichaam zal het je laten weten wanneer het tijd is om uit de zon te gaan. Zonlicht heeft zoveel geneeskracht, en eens onze batterij weer is opgeladen met nieuwe kracht voor lichaam en geest zullen we automatisch uit de zon gaan, tenzij we zonnebrandmiddelen gebruiken die dit evenwichtig reguleringsproces van het lichaam grondig gaan verstoren met grote gezondheidsrisico’s tot gevolg. De zon is de beste vriend van de mens en dit al duizenden jaren lang.

Het menselijke oog ziet alleen maar het zichtbare licht.

Ultraviolet en infrarood hebben een sterke invloed op onze gezondheid en humeur, ultraviolet is het meest biologisch actief van alle stralen. Regelmatige blootstelling aan het ultraviolette licht van de zon zorgt ervoor dat schadelijke microben, schimmels, virussen met succes op afstand worden gehouden. 

Zonlicht is het enige dat we hebben om de gevaarlijke ziekenhuisbacterie te bestrijden 

Therapie met zonlicht of heliotherapie doet de bloeddruk dalen, zijn ontgiftende werking helpt om het LDL en VLDL cholesterol in evenwicht te brengen met de HDL cholesterol. Verder zal zonlicht hoge bloedsuikerspiegel bij diabetes doen afnemen en het aantal witte bloedcellen doen toenemen. Allemaal factoren die noodzakelijk zijn om ziekte op natuurlijk wijze te bestrijden. De resistente ziekenhuisbacterie kan alleen nog maar bestreden worden met evenwichtig gebruik van zonlicht (ultraviolet C), proper water, zuivere lucht en zongerijpte voeding. Ultraviolet licht van de zon vernietigt virussen, patiënten die bijvoorbeeld lijden aan mysterieuze aandoeningen van het zenuwstelsel hebben dus veel baat met rechtstreekse blootstelling aan zonlicht, veel van deze aandoeningen worden veroorzaakt door herpesvirussen die zo moeilijk te bestrijden zijn, de zon helpt hierbij. De wonderbaarlijke geneeskracht van zonlicht is goed bij lupus, reumatoïde artritis, cystitis, jicht, anemie, psoriasis, eczeem, astma, nierproblemen, ischias, kanker, colitis enzovoort.Op voorwaarde dat je geen zonnebrand middelen gebruikt.

Het verhaal van vitamine D

Vitamine D is eigenlijk niet alleen een vitamine maar ook een hormoon en geeft bescherming tegen zonnebrand. Dit hormoon is levensnoodzakelijk om de productie van andere hormonen in het lichaam te stimuleren en te ondersteunen. Vitamine D ( de D3 is de best opneembare vorm) reguleert de schildklier, botopbouw, hersen- en zenuwfuncties en de totale spijsvertering. Een tekort aan vitamine D leidt niet naar de dood, andere tekorten zijn gevaarlijker, denk maar aan een tekort aan zink of vitamine B12. Waar we wel voor moeten oppassen is, is de bewering dat een megadosis van vitamine D supplementen een sleutelrol speelt voor ons lichaam, dat is een leugen. Teveel vitamine D wordt giftig en dat put onze immuniteit enorm uit en is zeer schadelijk voor de algemene gezondheid. Vitamine D is niet de heilige graal voor onze gezondheid, een tekort is niet de reden dat er zoveel mensen ziek zijn. We hebben het nodig, maar niet in de dosis zoals de conventionele geneeskunde en voedingsadvies ons aanraad. Vitamine D wordt net als cholesterol, co-enzym Q10 en andere hormonen aangemaakt uit mevalonaat, de aanmaak van deze natuurlijke stof wordt geblokkeerd door het gebruik van statines en andere medicijnen. Dat is een grote oorzaak waarom veel mensen een extreem tekort ontwikkelen aan vitamine D terwijl vitamine D de huid beschermt tegen de zon. Door consumptie van geraffineerde onverzadigde vetten zal het lichaam veel meer prostaglandine produceren die de huid zeer snel aanzet tot rode verkleuring. Prostaglandine is een hormoonachtige stof dat gevormd wordt door het linolzuur in het onverzadigd vet (ranzig geworden door raffinage en dan zeer giftig voor het lichaam) en dit vormt zeer veel schadelijke vrije radicalen. Wegens gebrek aan antioxidanten mede veroorzaakt dankzij de inwendige vervuiling door zonnebrandmiddelen onderdrukt dit de immuniteit. Als je zonnebrandmiddelen gebruikt, veel geraffineerde oliën en geharde vetten consumeert, dan heb je de perfectie combinatie van chemicaliën en vrije radicalen om huidkanker te veroorzaken.

DAARDOOR ZIJN ER ZOVEEL MENSEN EXTREEM GEVOELIG GEWORDEN AAN DE ZON.

Vrije radicalen en antioxidanten moeten ook in evenwicht zijn om de immuniteit te boosten, maar zonnebrandmiddelen verstoort dit evenwicht.

Hoe kun je jezelf beschermen tegen de zon?

Mensen moeten zich maximaal blootstellen aan zonlicht en zichzelf zeker niet insmeren met zonnebrandmiddelen. Heb je de behoefte om je in te smeren, gebruik kokosolie of jojoba boter, Aloë vera of olijfolie, zodat je lichaam toch op natuurlijke wijze vitamine D kan aanmaken. Zonlicht heeft anti-kankereigenschappen.

Normaal gesproken produceert de hypofyse en hypothalamus, zodra de optische zenuwen van je ogen zonlicht waarnemen, hormonen die fungeren als versterking van de melanocyten. Hetzelfde gebeurt met de epifyse (pijnappelklier) die start met het vrijgeven van serotonine voor de regulatie van de  hormoonhuishouding overdag. 

Melanocyten produceren melanine, het pigment dat de huid zijn natuurlijke bescherming tegen verbranding van de zon geeft. Wanneer de huid wordt blootgesteld aan de zon, produceren melanocyten meer pigment, waardoor de huid bruiner of donkerder wordt, (melanocyten produceren in hoog tempo melanine naargelang de zon sterker wordt). Als je tien maand op een jaar niets van zonlicht hebt op je lichaam en 1x per jaar in de hoogzomer in de volle zon gaat, is het logisch dat je verbrandt. Het is belangrijk dat we ons in de winter en het voorjaar maximaal aan het zonlicht blootstellen om aan de zomerzon met zijn geneeskrachtige eigenschappen te kunnen wennen zonder schadelijke effecten. Ik loop in korte broek in de winter in de volle zon, zelfs als het vriest. Daarom kan ik de volle zomerzon en zelfs de tropenzon verdragen zonder te verbranden, en ik heb nooit tekort aan natuurlijk gevormde vitamine D. Ik hoef me niet te beschermen met de schadelijke zonnebrandmiddelen tegen de hoogzomerzon of een tropenzon, mijn lichaam geeft altijd aan wanneer ik genoeg zon heb gehad. Ik vertrouw mijn lichaam veel meer dan alle advies dat door de overheid wordt gegeven.

Zonnebrandmiddelen veroorzaken kanker

Zonnebrillen en zonnebrandmiddelen zijn een belangrijke oorzaak voor kanker, omdat ze ultraviolet licht tegenhouden. Hoewel de overheid en de media meestal alleen op de schadelijke effecten van (teveel) UV-licht wijzen, is dit in werkelijkheid een van de krachtigste natuurlijke medicijnen die de wereld ooit gezien heeft.

Is het jou ook al opgevallen dat er een sterke toename is van huidkanker bij het blanke ras in de geïndustrialiseerde wereld dat zich insmeert met zonnebrandmiddelen? Ook gekleurde mensen worden in onze contreien gevoeliger aan huidkanker en andere kankers. Wanneer gaat er bij onze medici en patiënten de twijfel worden opgeroepen als er zelfs bij het blanke ras melanomen voorkomen op lichaamsdelen zoals de heupen, slijmvliezen, oksels, genitaliën, de ogen, het rectum, spijsverteringskanaal, de urineblaas en de ademhalingsorganen, allemaal lichaamsdelen die weinig tot geen ZONLICHT ontvangen! Het is echt opvallend, de stijging van huidkankers overal in de Westerse wereld. En dit ondanks dat we allemaal ons insmeren met zonnebrandcrème. Naarmate men op een hogere breedtegraad leeft zijn er significant meer melanomen, terwijl in het hooggebergte en de streken rond de evenaar zelden melanomen voorkomen, behalve als men zich insmeert met zonnebrandmiddelen. En weer niemand die vragen stelt in het openbaar. Wanneer gaan we de juiste vragen stellen en echt opstaan om (huid-)kanker oorzakelijk aan te pakken? Afgezien van het feit dat de meeste zonnebrandcrèmes van zichzelf ook al schadelijke nanodeeltjes bevatten, het uiterst giftige oxybenzone en andere giftige bestanddelen bevatten, hebben veel van de intens gebruikte chemische zonnebrandmiddelen ook sterk de neiging om giftige toxines te genereren in de huid, wat de belangrijkste secundaire oorzaak van huidkanker is. Zonnebrandmiddelen bevatten ook een cocktail van meerdere kankerbevorderende geur- en synthetische stoffen die gemakkelijk door de huid kunnen worden opgenomen waarna ze in de bloedbaan terechtkomen.

Zonnebrandmiddelen zijn grote vervuilers voor de lever, de lever krijgt het extra moeilijk te verduren. Zonnebrandmiddelen bevatten zonnefilters (talk, titaniumoxide of zinkoxide) of chemicaliën zoals p-aminobenzoëzuur, benzofenon, methoxycinnamaat en andere leuke lichaamsvreemde giftige chemische stoffen.

Deze chemicaliën gaan bepaalde uv-frequenties doorlaten en andere niet.

Zonnebrandmiddelen die para-aminobenzoëzuur bevatten houden niet alleen de therapeutische effecten van zonlicht tegen, maar veroorzaken ook genetische schade aan de huid. DNA schade aan de huid door zonlicht wordt veroorzaakt door het gebruik van deze zonnebrandmiddelen. Deze zonnefilters en chemicaliën beïnvloeden de natuurlijke reactie van het lichaam om zonnebrand te voorkomen door de schaduw op te zoeken of een verkoelende douche te nemen. Ultraviolet licht verantwoordelijk stellen voor DNA schade en kankervorming als reactie van het lichaam hierop is net zo onlogisch als te stellen dat zuurstof gevaarlijk is als het reageert met koolstofatomen en verandert in een schadelijk afvalproduct dat in ons bloed terechtkomt. Zelfs in crèmes voor kinderen komt het oxybenzone voor.

De meeste mensen smeren zich nietsvermoedend zichzelf overmatig in met zonnebrandmiddelen die ingedeeld zijn volgens hun beschermingsfactor. Dit chemisch vergif ontketent een grote biochemische oorlog op de talglaag van de huid en vernietigt het eigen beschermingsmechanisme van de huid en zijn immuniteit. 

Het wordt daardoor gevoeliger voor uitdroging, permanente beschadiging, toxines opstapeling en abnormale celgroei. Dit is de ware oorzaak van huidkanker en ook andere kankers in het lichaam. De giftige stoffen uit de zonnebrandcrèmes dringen het lichaam binnen. Onze huid is gemaakt van levende cellen en niet van plastiek.

Het grootste probleem van zonnebrandmiddelen is het feit dat ze zonnebaders ertoe verleiden om veel langer in de zon te zitten dan dat dit goed is voor het lichaam. 

Op deze manier ontstaat er door overmatige ultraviolet A straling en infraroodstraling oververhitting in de diepere lagen van de huid met grotere huidbeschadiging tot gevolg. Voorkom onnodige of langdurige blootstelling aan hevig zonlicht, vooral op de middaguren, en vermijd zonnebrillen en zonnebrandmiddelen want deze zijn oorzaak dat het lichaam zijn vermogen om zich te beschermen tegen de zon verliest. 

Leer luisteren naar de innerlijke wijsheid van je lichaam en zoek de schaduw op of draag beschermende kledij. Luister naar je lichaam, smeer je niet in, en als de zon op de huid begint te prikkelen, ga dan uit de zon. Door een zonnebrandmiddel te gebruiken weet je lichaam niet meer wanneer het genoeg zon heeft gehad.

Veel zonnebrandmiddelen hebben een ultraviolet B blokker. 

Dit wil zeggen dat het risico zal stijgen dat de huid gaat verbranden door teveel ultraviolet A. Verbranding door ultraviolet A treed pas uren later op en gebeurt in de diepere lagen van de huid met veel huidschade tot gevolg. De eerste verbranding door ultraviolet B is een natuurlijke reactie van de huid om je uit de zon te houden en ergere schade te voorkomen zoals huidkanker. Deze natuurlijke reactie stimuleert zelfs de immuniteit. Uiteindelijk ontstaat door overmaat aan ultraviolet A straling gecombineerd met de giftige bestanddelen van de zonnebrandmiddelen die een zuuraanval op de huid veroorzaken, en eveneens inwendige afvalstoffen en toxines creëren, een permanente huidbeschadiging en de vorming van tumoren ook op plaatsen die nooit door de zon worden beschenen. Als je nooit insmeert met zonnebrandmiddelen, krijg je nooit teveel ultraviolet A, zelfs al lig je lang in de zon. Je gaat altijd eerst verbranden door een te hoge dosis ultraviolet B, dit is de natuurlijke bescherming tegen huidverbranding door ultraviolet A dat veel schadelijker is en teweeggebracht wordt door zonnebrandmiddelen die ultraviolet B blokkeren. Dat zijn de ontdekkingen van Dr Ackerman. Het lichaam weet precies hoe het moet omgaan met deze vorm van huidverbranding door ultraviolet B.

The British Medical Journal wijst erop dat veel medische experts weinig weten over de precieze relatie tussen zonnebrand en huidkanker.

Er is geen indicatie dat UV straling iets te maken heeft met alle vormen van huidkanker. Ook niet de kwaadaardige melanomen. Maar wat we zeker weten is dat huidkanker niet kan voorkomen worden door zonnebrandmiddelen. Verder onderzoek heeft ook aangetoond dat zonnebrandmiddelen die zowel ultraviolet A + B blokkeren ook geen bescherming bieden om huidkanker te voorkomen. Hoe komt dat?

  1. De huid moet zich altijd eerst verweren tegen de chemische aanval van de zonnebrandmiddelen die uiteindelijk de lever gaan overbelasten
  2. Je ontneemt het lichaam van ultraviolet A + B die ervoor zorgen dat de immuniteit wordt versterkt en verantwoordelijk zijn voor het goed functioneren van tal van fysiologische essentiële lichaamsprocessen.
  3. Het lichaam kan geen Vitamine D synthetiseren door gebrek aan ultraviolet B  en kan bijgevolg niet overleven.

Is het verwonderlijk dat veel mensen die lijden en/of sterven aan huidkanker weinig tot geen zonlicht hebben gehad?

Waarom zouden natuurlijke fenomenen ons plots schade gaan berokkenen? Zonlicht heeft geneeskracht. De intelligentie van het lichaam vertelt ons wanneer we genoeg zonlicht hebben gehad. Luisteren naar de intelligentie van ons lichaam is het enige wat we moeten doen, vertrouw erop. Zonnebrandmiddelen bedriegen onze lichamelijke intelligentie en maken ons ziek.Geniet op verstandige wijze van de zon.

Warme groetjes

Daniël

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *