Dierenliefde

We kunnen het hart van een mens beoordelen aan de manier waarop hij dieren behandeld. Ikzelf heb een poes die ik steeds liefdevol behandeld. Ongelooflijk hoeveel vriendschap en liefde ik terug krijg van mijn poes. Dit geldt voor alle dieren. Het is triest voor de mens dat, terwijl de hond de beste vriend van de mens is, de mens de slechtste vriend van de hond is. Als je een hond in de steek laat omdat hij “niet meer van nut is of u hindert”, nemen de kinderen dit als voorbeeld. Misschien zullen zij hetzelfde met u doen als u een grijsaard bent. Denk daaraan!

Het was voor mij zo logisch te beseffen als ik echt liefde voel voor dieren, echt in de orde van onvoorwaardelijke liefde, zuiver en puur, zonder verwachtingspatronen, dat ik geen vlees op mijn bord meer moest hebben. Als ik bijvoorbeeld denk hoe zachtaardige ogen varkens wel hebben, hoe zou ik ze dan kunnen opeten? Ook koeien hebben iets teder. Telkens ik ga wandelen langs een weide komen de koeien naar mij toe en kan ik ze zelfs strelen. Welk recht heb ik om het leven te beëindigen van deze zachtaardige dieren? We kunnen het hart van een mens beoordelen aan de manier waarop hij dieren behandelt.

Ik geloof zeker dat liefde voor de dieren het culturele niveau van de mens stimuleert en verhoogt, althans dat is zo bij mijzelf. En dat is gezond. Liefde voor dieren stimuleert eveneens de productie van genezende stofjes in de hersenen zoals oxytocine, en dat is goed voor je gezondheid. Ik merk gewoon dankzij mijn poes dat ik er zelf gewoon beter van word. Als ik in de ogen kijk van mijn poes Fiona, dan zie ik een ziel schitteren. Dieren maken mijn leven veel rijker. Dieren zijn zeer waardevol om mensen te helpen en te ondersteunen in moeilijke perioden, en daar mogen we dankbaar voor zijn.

Daniël The Healthman

Op een dag zei de aap tegen de tijger: “Het gras is blauw”.

De tijger antwoordde: “Nee, het is groen”.

De discussie verhit en de twee besloten de kwestie voor te leggen aan een mediator. Daarom benaderden ze de leeuw, koning van de jungle. Voordat hij een open plek in het bos bereikte waar de leeuw op zijn troon zat, begon de aap te schreeuwen: “Uwe hoogheid, is het waar dat het gras blauw is?”

De leeuw antwoordde: “Ja, het gras is blauw”.

De aap rende naar voren en vervolgde: “De tijger is het niet met me eens en spreekt me tegen en irriteert me, straf hem alstublief”.

De koning verklaarde toen: “De tijger wordt gestraft met 5 jaar stilte”.

De aap sprong van vreugde en vervolgde zijn weg, tevreden en herhalend: “Het gras is blauw”.

De tijger accepteerde zijn straf, maar hij vroeg de leeuw: “Majesteit, waarom heeft u me gestraft?” “Het gras is tenslotte groen?”

De Leeuw antwoordde: “In feite is het gras groen”.

De tijger vroeg: “Waarom straf je me dan?”

De leeuw antwoordde: “Dat heeft niets te maken met de vraag of het gras blauw of groen is.” “De straf is omdat het niet mogelijk is voor een dapper, intelligent wezen als jij, om je tijd te verspillen aan ruzie met een aap, en bovendien om mij met die vraag te komen lastigvallen”.

De ergste tijdverspilling is ruzie maken met de dwaas en fanaticus die niets om waarheid of realiteit geven, maar alleen om de overwinning van hun overtuigingen en illusies. Verspil nooit tijd aan discussies die geen zin hebben.

Er zijn mensen die ondanks al het bewijsmateriaal dat aan hen wordt gepresenteerd niet het vermogen hebben om het te begrijpen, en anderen die verblind zijn door ego en wrok, en het enige dat ze willen is gelijk hebben, zelfs al ze dat niet hebben. Als onwetendheid schreeuwt, dan zwijgt intelligentie. 

Blijf je waarheid spreken en leef je waarheid. Nodig uit tot dialoog. Maar ga nooit het gevecht aan met een dwaas. Want hij trekt je omlaag naar zijn niveau en verslaat je met ervaring. JE VREDE EN RUST ZIJN VEEL MEER WAARD! Werk samen met gelijkgestemden voor het bouwen van een nieuwe wereld

Related Articles

Diabetes deel 2

Geheime oorzaken diabetes: dierlijke eiwitten Teveel dierlijk eiwitten: schadelijker dan geraffineerde suiker Geraffineerd suiker en zetmeel is niet gezond. Maar grote hoeveelheden dierlijk eiwitten zijn…

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *