Dierenliefde

We kunnen het hart van een mens beoordelen aan de manier waarop hij dieren behandeld. Ikzelf heb een poes die ik steeds liefdevol behandeld. Ongelooflijk hoeveel vriendschap en liefde ik terug krijg van mijn poes. Dit geldt voor alle dieren. Het is triest voor de mens dat, terwijl de hond de beste vriend van de mens is, de mens de slechtste vriend van de hond is. Als je een hond in de steek laat omdat hij “niet meer van nut is of u hindert”, nemen de kinderen dit als voorbeeld. Misschien zullen zij hetzelfde met u doen als u een grijsaard bent. Denk daaraan!

Het was voor mij zo logisch te beseffen als ik echt liefde voel voor dieren, echt in de orde van onvoorwaardelijke liefde, zuiver en puur, zonder verwachtingspatronen, dat ik geen vlees op mijn bord meer moest hebben. Als ik bijvoorbeeld denk hoe zachtaardige ogen varkens wel hebben, hoe zou ik ze dan kunnen opeten? Ook koeien hebben iets teder. Telkens ik ga wandelen langs een weide komen de koeien naar mij toe en kan ik ze zelfs strelen. Welk recht heb ik om het leven te beëindigen van deze zachtaardige dieren? We kunnen het hart van een mens beoordelen aan de manier waarop hij dieren behandelt.

Ik geloof zeker dat liefde voor de dieren het culturele niveau van de mens stimuleert en verhoogt, althans dat is zo bij mijzelf. En dat is gezond. Liefde voor dieren stimuleert eveneens de productie van genezende stofjes in de hersenen zoals oxytocine, en dat is goed voor je gezondheid. Ik merk gewoon dankzij mijn poes dat ik er zelf gewoon beter van word. Als ik in de ogen kijk van mijn poes Fiona, dan zie ik een ziel schitteren. Dieren maken mijn leven veel rijker. Dieren zijn zeer waardevol om mensen te helpen en te ondersteunen in moeilijke perioden, en daar mogen we dankbaar voor zijn.

Ik wens iedereen een mooie dag toe

Daniël The Healthman

Related Articles

Diabetes deel 2

Geheime oorzaken diabetes: dierlijke eiwitten Teveel dierlijk eiwitten: schadelijker dan geraffineerde suiker Geraffineerd suiker en zetmeel is niet gezond. Maar grote hoeveelheden dierlijk eiwitten zijn…

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *