Twee derde van de volwassenen is te zwaar. We zien een pandemische groei van slopende ziekten in alle Westerse landen. Het is onmogelijk om ons vast te houden aan het huidige niveau van zorg met de pandemie die we creëren met ons dieet en onze levenskeuzes. Diabetes, artritis, hartziekten, dementie, obesitas en kanker spelen mee in 70% van de sterfgevallen.

Alle gegevens wijzen uit dat 80% van de sterfgevallen gerelateerd is aan voedingskeuzes, emoties en levensstijl en te voorkomen is. De meeste kinderen als ze 10 jaar oud hebben tekenen van vetopbouw in hun aderen. Dat is de eerste verergerende fase van atherosclerose, diabetes, hartaanvallen en beroertes.

Na de causale oorzaak dat psychisch van aard is, zijn overconsumptie van dierlijke eiwitten en geraffineerde oliën een verergerende factor bij die ziekten.

We gaan uit van het ziektemodel. We behandelen zieke mensen. We houden ons totaal niet bezig met het voorkomen dat mensen ziek worden.

Al die chronische ziekten, ik maak me zoveel zorgen. Maar wat de risico’s betreft, is voedselkeuze belangrijker dan niet roken. Ons bewerkt voedsel dat we eten is een grote boosdoener. Momenteel heeft een op de twee te maken met een vorm van overgewicht.

Er is duidelijk een probleem met ons voedsel. In de komende decennia krijgt een op de twee te maken met diabetes.

De overheid en de media en zelfs de farmaceutische investeringsmaatschappij zien vooral tekort aan beweging en voedsel met suiker als oorzaak van diabetes. Hoe zij suiker gebruiken als afleiding van het echte ziekmakende probleem, overconsumptie dierlijke eiwitten en bewerkte vetten en oliën.

Geraffineerde suiker is natuurlijk ook niet gezond, dat is waar, maar bewerkte vetten en geraffineerde oliën zijn 50 keer giftiger voor het lichaam dan geraffineerde suiker.

Een echt deskundige gesprek over de rol van voeding en diabetes. Het werd de arts en expert onderzoeker voor diabetes Dr. Neal Barnard. Welke rol speelt suiker in het veroorzaken van diabetes? Diabetes wordt niet veroorzaakt door het eten van veel koolhydraten, en ook niet door het eten van suiker.

Diabetes wordt veroorzaakt door een dieet dat het vet en eiwitgehalte in het bloed opbouwt. Ik heb het over een “normaal” dieet van vlees en dierlijke producten. Kijk naar de spiercellen in het menselijke lichaam, en je ziet dat ze kleine vetdeeltjes opbouwen die insulineweerstand veroorzaken.

Dat betekent dat de suiker die in natuurlijk voedsel zit niet bij de cellen kan komen. En dus bouwt het op in het bloed en dat is diabetes.

Volgens de Germaanse geneeskunde is diabetes het gevolg van een weerstands- of walgingsconflict en hebben teveel eiwitten en geraffineerde oliën een verergerend effect op diabetes.

Vele mensen hebben nog nooit gehoord dat vlees diabetes verergert. We horen altijd dat het veroorzaakt wordt door suiker of obesitas. Gewichtsverlies-chirurg Dr. Davis was het ermee eens. Men denkt dat diabetes door koolhydraten komt.

Er is een groot onderzoek gedaan naar 500.000 mensen en koolhydraten hadden het tegenovergestelde effect. De consumptie van koolhydraten had het tegengestelde effect. Met andere woorden, hoe meer koolhydraten, hoe minder diabetes.

Vlees toonde een sterk verband. Het zetmeel, de koolhydraten uit zongerijpte groenten en fruit in oorspronkelijke staat zijn goed voor je. Ze zijn niet slecht voor je. Dit idee dat je van deze koolhydraten dik wordt is belachelijk. Natuurlijke koolhydraten op zichzelf kunnen je niet dik maken.

Een opslag mechanisme in onze spieren en de lever slaat koolhydraten op, dat is glycogeen. We eten koolhydraten en slaan ze op of verbranden ze. Als je vet eet, gaat het direct naar jouw vet. Je lichaam kan natuurlijke koolhydraten niet omzetten in vet, tenzij je teveel calorieën eet hetgeen met geraffineerde suikers en zetmelen wel gebeurt. Obesitas is een doodvonnis. Je kans om kanker te krijgen is veel hoger. Je krijgt gegarandeerd diabetes.

Ik wil niet onaardig zijn en ik wil dat iedereen zich goed en prettig voelt. Nu we comfortabel zijn met ons lichaam zijn we comfortabel met ziek zijn. Dat is een groot probleem. Ik kijk in het ziekenhuis om me heen en zie mensen aan dialysemachines, al die zieke mensen. Bijna iedereen is daar als gevolg van wat ze eten. (negatieve emoties spelen ook een rol in het ziekteproces)

Neem een suikerkoekje. De suiker trekt je aan als een Trojaans paard. Dat is waar Maar in het koekje zit een enorme hoeveelheid bakvet of geraffineerde oliën zoals geraffineerde witte palmolie dat puur gif is. Dit verstopt de membramen van de cellen. Daar wordt je dik van en kan dit leiden tot diabetes. Het is het vette voedsel (slechte vetten) die ziekmakend zijn, niet zozeer de suiker.

Niet dat de geraffineerde suiker goed is, er zitten geen voedingsstoffen in. Het zijn onnodige calorieën. Maar als je suiker eet, zie je niet gelijk ontstekingen ontstaan. Als je suiker eet, wordt er geen plaque gevormd in je aderen. Als je suiker uit zongerijpte voeding eet, slaat je lichaam het gewoonlijk meestal op als glycogeen of wordt het verbrand als calorieën.

DEZE FOCUS OP SUIKER HEEFT DE AANDACHT AFGELEID VAN VLEES (ZUIVEL,EIEREN,VARKENSVLEES, KIP, KALKOEN ETC.) EN BEWERKTE VETTEN EN GERAFFINEERDE OLIËN. Mensen moeten dit begrijpen. Als hun kind diabetes krijgt, verliezen ze 19 jaar van hun leven. Het gaat dus over een zaak van leven of dood.

Er is zoveel informatie over dieet en ziekte waar de meeste mensen niets van weten. Het lijkt er sterk op dat deze informatie achtergehouden wordt. Bewerkt vlees veroorzaakt kanker. Suiker veroorzaakt geen diabetes. Onderzoekers van Harvard keken naar negen studies en ontdekten dat één portie bewerkt vlees per dag de kans op diabetes met 51% verhoogde. De link tussen vlees eten en de ontwikkeling van diabetes was onmiskenbaar.

Maar de website van de belangrijkste diabetesorganisatie maken geen duidelijke melding van deze informatie. Ze geven zelfs recepten voor rood en bewerkt vlees. Tussen de recepten voor gezond leven, stonden garnalen met een speklaagje.

Hoezo gezond???? Diabetes is vernietigend, maar het is minder in vergelijking met hartziekten. Jaarlijks sterven meer dan 17 miljoen mensen aan cardiovasculaire ziekten. Het is een wereldwijde grote doodsoorzaak. Het aantal mensen dat aan cardiovasculaire ziekten sterft is vergelijkbaar met het neerstorten van vier jumbojets elk uur van elke dag in elk jaar.

Bij hartziekten speelt alcohol een kleine rol. De rol van suiker is bij lange na niet zo groot als het ons voorgelogen wordt om als afleiding van de echte oorzaak te dienen. Roken speelt wel een grote rol, maar gelukkig zijn de meeste mensen gestopt of hebben ze nooit gerookt. Een dieet gebaseerd op dierlijke producten draagt enorm bij aan hartziekten. En het is alomtegenwoordig.

De dure onderzoeken, procedures, bypasses, medicatie. Niets daarvan heeft ook maar iets te maken met de oorzaak van de ziekte. Als door voeding veroorzaakte ziekte niet aangepakt of behandeld wordt als oorzaak, ontstaan chronische aandoeningen.

In Dood vlees begint altijd ontbinding en vorming van toxines. Als we deze toxines in dood vlees eten, vinden er binnen enkele minuten ontstekingen plaats in je systeem, die in principe je bloedvaten verlammen. De bloedvaten verstijven en ze kunnen bijna niet tot rust komen.

Het is niet zo dat ongezond eten pas later schade toebrengt. Er ontstaat op hetzelfde moment al schade, enkele minuten nadat je het in je mond hebt gestopt. De grote meerderheid heeft dementie, Alzheimer, Parkinson etc. doordat de kleine bloedvaatjes in hun hersenen verstopt raken, en hun zenuwcellen niet voldoende zuurstofhoudend bloed krijgen.

De kleine bloedvaatjes raken verstopt door een niet aflatende stroom slechte vetten en dierlijke eiwitten. Het is overduidelijk klaar voor wat betreft diabetes, kanker en cardiovasculaire ziekten dat dierlijke eiwitten een enorme rol spelen. Suiker veroorzaakt geen ontstekingen binnen enkele minuten nadat je het in je mond hebt gestopt zoals dierlijke eiwitten en bewerkte vetten dat wel doen.

Is kip beter?

Mensen hebben zich door reclame laten wijsmaken dat wit vlees gezonder is. De grootste bron van natrium in ons voedingspatroon is kip. Zelfs met een sticker ‘natuurlijk product’ is het toch geïnjecteerd met zout water. Een kip kan wel 800 mg natrium bevatten.

Heterocyclische aminen zijn duidelijk kankerverwekkend en ze kunnen zich in elke vleessoort vormen als het opgewarmd wordt. Maar kip is verreweg de grootste bron. Overal werden carcinogenen gevonden en zaten in elk kipmonster dat we hebben genomen.

Als een familie met kinderen een grote portie kip besteld, zegt niemand dat er carcinogenen in zitten. Als je carcinogenen aan mensen verkoopt, moet je ze daarvoor waarschuwen. Maar de kankerassociatie raadt aan om over te stappen van rood en bewerkt vlees naar kip en gevogelte.

Waarom zegt de kankerassociatie om van het ene carcinogene voedsel over te stappen naar het andere, terwijl het onderzoek van Harvard aantoont dat als mannen met prostaatkanker veel kip eten de kans dat hun ziekte uitbreidt vier keer zo groot is.

Gepubliceerd op 16/04/2024

Daniël Derweduwen

Delen:

 

Gerelateerde Publicaties

 

  • Voedzame planten, gratis uit de natuur in overvloedHet voorjaar is aangebroken en de natuur biedt ons een overvloed aan jonge groei met ontgiftende eigenschappen. Het is wonderbaarlijk hoe verse daslook of brandnetels ons lichaam verrijken met goed opneembare mineralen en andere voedende stoffen; een ware boost voor onze gezondheid.Veel groenten die verkrijgbaar zijn in de winkel hebben aanzienlijk minder voedingswaarde als gevolg van uitputting van de landbouwgronden. Wilde planten daarentegen bieden een diepere smaak vanwege hun rijke gehalte aan voedingsstoffen. Bovendien zijn veel wilde planten altijd vers te vinden.Het is belangrijk om altijd zeker te zijn van de juiste identificatie [...]

    By Published On: 11/03/2024
  • Koolzaadolie is niet geschikt voor menselijke consumptieKoolzaadolie is de nieuwste manier om de spijsvertering en het metabolisme bij de mens grondig te verstoren, doordat het zonnebloemolie vervangt. Slimme media gebruiken nu oorlogen als excuus om de goedkope maar schadelijke koolzaadolie een grote afzetmarkt te geven, maar dit heeft niets te maken met gezondheid.Het probleem met koolzaadolie ligt in het feit dat het goedkoop te produceren is. Belangrijk om te weten is dat koolzaadolie absoluut niet verhit mag worden. De verwarming tijdens het productieproces en in huishoudens zorgt ervoor dat de natuurlijke omega 3-vetzuren in koolzaadolie omgezet worden in onnatuurlijke transvetten. [...]

    By Published On: 04/03/2024
  • De natuur draagt altijd het beste voor ons. Gedurende miljoenen jaren van natuurlijke evolutie heeft zich een voedingssysteem ontwikkeld voor elk levend organisme. Deze evolutie is vastgelegd in het DNA van de mens, wat impliceert dat het lichaam precies weet wat het nodig heeft. De schatten van de keuken, de specerijen, bevatten precies wat het lichaam nodig heeft. Meer aandacht schenken aan het luisteren naar het lichaam en minder aan het intellectuele meten en weten in het hoofd zou al een goede stap zijn om te begrijpen wat het lichaam werkelijk nodig heeft. Uiteindelijk weet de natuur altijd wat het [...]

    By Published On: 25/02/2024